| Автор |
Съобщение |
|
movx2000
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пон Авг 20, 2018 12:27 pm Мнения: 103 Местоположение: София
|
 Re: Тема за бързи и тъпи въпроси
Тц. Тези прахчета, за които писах, не знам какъв им е бил състава, но оправяха напълно сулфатизирани акумулатори. Никакво изливане и наливане на електролит. Най-много да е имало доливане с дестилирана/дейонизирана вода. Сега прегледах набързо документа, споменат от Тони, не видях да се ангажират с някакви доказани практически резултати. Прилича на научно изследване, макар да няма нито едно химично уравнение. Така че не е ясно.
|
| Нед Ное 17, 2019 12:23 pm |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами някой някъде е решил да изследва, сигурно е било с учебна цел. Да няма нищо конкретно, пише че би следвало да намалява сулфатизацията, то верно че го прочетох по диагонал...аз не помня такива руски прахчета, ама по-това време бях в Шумен, може да не са продавали при нас, а и аз по битаци не съм ходил.
|
| Нед Ное 17, 2019 6:02 pm |
|
 |
|
movx2000
|
По битаците можеха да се намерят макар и рядко някои интересни и ценни неща. Основно боклуци, но имаше хубави шублери, микрометри и други качествени шлосерски неща. Много качествена руска епоксидна смола съм купувал. (с кафяво-червеникав цвят) Купувал съм и разни канчета, както аз им казвам - екранирани бобинки с настройваема сърцевина TOKO, от тези, които се ползваха по мч и вч част на радиа и телевизори когато всичко беше аналогово. Едно време много ги ползвах. Като тези https://www.kanga-products.co.uk/produc ... 39-series/Но и аз много не съм ходил по битаците заради многото цигани и цялостната мизерия и цигания. Отдавна не си губя времето с битаци. То сега почти всичко човек може да си поръча по интернет.
|
| Пон Ное 18, 2019 9:58 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Значи нямате читав битак наоколо  Само че трябва да имаш око за ценни неща. Брат ми напоследък е станал много добър. Че даже вече излизат и да продават. Преди няколко месеца направиха удар - 3 кашона чисто нови адаптери за лаптопи HP по 4 лв. бройката. Още същата вечер успяха да продадат половината за по 8лв. на брой.
|
| Пон Ное 18, 2019 11:03 am |
|
 |
|
movx2000
|
Е аз от години не съм стъпвал по битаци, нямам представа сега какво има. Там се продават най-често съмнителни и крадени стоки, макар че има и съвсем редовни продавачи. Този дето продаваше канчетата например работеше в изчислителен център на Техническия университет в София например  и се опитваше да върти някаква търговия за допълнителен доход. Не ми се занимава. Може да звучи тъпо, но аз се депресирам от циганията по битаците и освен това не бих купил стока, за която знам със сигурност, че е крадена. 
|
| Пон Ное 18, 2019 1:55 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Не е задължително да е крадена. В случая с адаптерите - там историята ясна. Даже ги е купил този от когото са ги откраднали. Сега ако попаднеш на брат ми - ще ти продаде гарантирано повредени чаркове. Разчистват си работилницата и събират цели лаптопи и компютри които външно изглеждат здрави обаче нямат нито едно работещо нещо в тях - един вид от 5 повредени лаптопа правят 1 тотално не ставащ и за резервни части и го шитват на битака, ама такива форми на висш пилотаж ще срещнеш трудно. Повечето неща са боклуци събирани от боклука, а ако захранващия кабел е отрязан - нещото гарантирано е повредено. Аз съм пробвал да си търся разни неща ама явно не ги виждам. Ама като му кажа че ми трябва гигабитов глупав суич и след битака вече имам 2 за по 2 лв. единия.
|
| Пон Ное 18, 2019 5:17 pm |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
 Замяна батерия винтоверт
Купих няколко дърти винтоверта без батерии или със скапани такива. За донор тази батерия с 15 елемента , та като цена на елемент е към 1.5 лв : http://steinberger.bg/product/1795/reze ... -18-v.html
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Чет Ное 21, 2019 7:06 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Вече трета година се каня да си направя заваръчния апарат за батерии...
|
| Чет Ное 21, 2019 10:00 pm |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
В моя случай , получавам направени в пакет елементи. Чат/пат се налага да отрежа някоя лентичка , и да поя жица за мост. 1000 mah са елементите Ni-Cd . До колко V трябва да се зареждат макс?
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Чет Ное 21, 2019 10:40 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
|
| Пет Ное 22, 2019 8:56 am |
|
 |
|
movx2000
|
Мерси за линка.
|
| Съб Ное 23, 2019 11:27 am |
|
 |
|
iss
Ранг: Ориентиран
|
Като споменахте NiCad батерии, да изпозвам темата: налага ми се да изпратя точно 4-5 броя никел-кадмиеви акумулатори до Норвегия, лелката от пощата обаче ми каза, че било забранено и нямало как да стане. Бързия и тъп въпрос: знаете ли някоя куриерска фирма, която може да свърши работата?
|
| Съб Ное 23, 2019 5:07 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Няма как да стане, ако ги хванат някъде ще ги хвърлят, отделно че с куриер цената идва дебела, по-евтино ще е там да си купи. Имах подобен проблем пролетта с растения до Израел, от куриерската фирма ми казаха че за там отварят и гледат какво пращаш, тва с тия EU директиви.
|
| Съб Ное 23, 2019 10:01 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Чай бе, за NiCD не трябва никакъв проблем да имаш, това го направиха за Lion.
|
| Нед Ное 24, 2019 6:57 am |
|
 |
|
iss
Ранг: Ориентиран
|
Така де, аз за това питам за алтернатива на БГ пощи - лелята в местния клон просто ме отсвири, по начин, който не предполага последващо убеждаване дори и чрез големи корупционни практики  .
|
| Нед Ное 24, 2019 11:57 am |
|
|