Отговори на тема  [ 14 мнения ] 
Оптична бариера ...като за евреи :) 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Оптична бариера ...като за евреи :)
Искам да сложа тук на едно елеваторче една оптична бариера, някой има ли впечатления от по-бюджетните, за марковите знам ама някак не ми се дават по 6-700$ за един лъч и по 1500 за такава за хора, ако има нещо като за мексиканци ... тъй де ако някой има впечатления, иначе то предложения купища.

Нед Ное 17, 2019 7:19 pm
Профил

Мнение Re: Оптична бариера ...като за евреи :)
абе .. това за триене, не се бях сещал да проверявам в диджито, там избор голям на приемливи цени, намерих си каквото ми трябва, интересно по сайтовете за автоматика много надуват цените гадовете.

Нед Ное 17, 2019 8:10 pm
Профил

Оптична бариера, китайска, съм купувал от Щайнбергер за 50 лв.:

http://steinberger.bg/product/3646/infr ... t-100.html

2 IR лъча (импулси с честота около 1 khz) отстоящи на около 60 mm.

При мен работи безотказно (повече от година) на открито.

Нед Ное 17, 2019 8:37 pm
Профил

на опасните машини им слагат едни устройства - безопасни светлинни завеси (safety light curtains), пробвай с това из китайските сайтове.

Нед Ное 17, 2019 9:56 pm
Профил

Е те тая завеса е 1500 гущера, тук в дистрибутора де, не съм я търсил още на друго място защото ми е по-малкият проблем. Ме е чак толкова опасна машината, това рак на две нива който правя, вътре човек няма какво да прави, идеята ми е да я сложа отпред защото има едни 20 см издадени, в най-лошият случай някой ще го боли главата, но скоростта на слизане е доста малка.
Иначе за самият лифт вътре имам две бариери които следят да не вземат да го свалят докато има окачени монитори, та имам два надлъжни лъча и си купих те това : https://www.digikey.com/product-detail/ ... ND/3898934
От една страна като му гледам pdf изглежда някакво много умно, е точно моето едва ли е чак тлкова умно защото е приемник -предавател, но така или иначе по парамети е добро, панасоник би трябвало да е ОК. Тук има дистрибутор на омрон и пепъръл фич, и ми обяви някакви ненормални цени, дори за същите неща в диджи-то или в маусера са почти на половина. Това обаче на панасоник направо избива рибата, е верно всичко му е твърдо, и изход, и режим на работа другите можеш да си ги конфигурираш, ама аз знам какво ми трябва. Иначе имаше подобни на пепъръл+фич но цената идва двойно на това, нещо няма нужда. Иначе се бях прежалил да купувам едни техни от ибей за по 140$ парчето, ползвани добре че ми излезе някакъв линк в маузер да се сетя да търся там. Иначе маузер имат също не лоши, но с маузер ми е проблем, трябва да си го внасям сам а за 100$ не си струва разправията, та каквото намерих в диджи това.

Пон Ное 18, 2019 1:38 am
Профил
Аватар

На мене 2 комплекта омронски 300мм ми събират прах от няколко години - отпаднаха от някъв проект ама си спомням, че бяха цифра - нещо като 800$ на комплект ми се върти в главата.

Пон Ное 18, 2019 11:07 am
Профил ICQ
Аватар

Ама не разбрах, само евреи ли трябва да засича? Щото това ще е бая трудна работа :)

Пон Ное 18, 2019 2:28 pm
Профил

А не бе, както се казва в добрия смисъл на думата го използвах :) иначе другата за мексиканци, там 1/10 ако греши е допустимо :D.... те си заслужават, не стига че пръсна ли инструмента по целия цех, ами се опитват и да го запалят, 100 пъти им казвах да не държат почистващи те химикали около шлосер ската маса ама не чуват, вчера си спретнах мини пожар че, ама то и аз съм за ебане де, видях че са ги оставили ама ме домързя да разтребвам.

Пон Ное 18, 2019 5:19 pm
Профил
Аватар

Ми той ТоНи много хубаво го казва за Евреи. На "сейфти" цените винаги са астрономически. Някой път неоправдано. Ей това например : https://new.abb.com/low-voltage/product ... s/safeball ако го видиш и пипнеш на живо ще разбереш за какво говоря. Иначе струва едни 100-120 евра и то само пластмасата. Крепежите отделно.

Пон Ное 18, 2019 5:32 pm
Профил ICQ

Ами аз много години точно със сейфти се занимавахм, вкл. и такова, по БГ лесно се оправям, а там и на други цени пазарувам, ама тук ще излязат по-големи кожодери и от мен :D, едно е като взимаш друго като даваша :D. Изобщо тука е много интересен пазар, но по-интересното е че и в ибей не е по-различно. С цялата тая индустрия тук, тия неща трябва да са без пари, или поне не по-скъпои от БГ, да ама не. В ибей също гледма странни цени, ето това си бях харесал първо https://www.digikey.com/product-detail/ ... ND/7908579, но явно трябва разрешително за износ или нещо ткаова, не ми дава да го купя, гледах в амазон и ибей и ми излиза 266 ... 100$ отгоре на диджито .. абе странна работа.

Пон Ное 18, 2019 6:47 pm
Профил
Аватар

Е то това си е (почти) нормален оптичен датчик. Аз си помислих, че говориш за нещо такова : http://www.ia.omron.com/products/family/1960/. Такива два комплекта ми се мотат из шкафовете.

Вто Ное 19, 2019 10:07 am
Профил ICQ

Такова мислех за отпред но с оглед цената на такива и ножният риск за сега май ще си го спестя.

Вто Ное 19, 2019 5:25 pm
Профил

Тони, такива са цените при социализма.

Вто Ное 19, 2019 7:16 pm
Профил

Абе не е социализма виновен, проблема е друг ама както и да е. Мога да си го купя от България на 1/3 от тая цена, все пак съм партньор и на Хъниуел но да ги купувам от БЪлгария, да изнасям, да внасям ...хич не ми се занимава. Като се върна покрай нова година може да си купя и да си го примъкна в багажа. За сега ще я караме така. За една бариера не си струва труда, някой ден ако реша да развивам и другият бизнес тук знам как да стане. При всички тия продукти надценките са огромни, аз имам 72% от лист цена в момента в който стана партньор, отделно получавам до 40% допълнителна отстъпка по проект, та не е социализъм, такава е политиката в този бизнес, има ли дума сейфти нещата стават дебели. Аз вчера гледам тия лимит суичи които съм сложил, в нюарк 260$ парчето ... ама същият 1:1 по pdf няма ни разлика в надеждност нито в цикли, обаче имат един индекс да станат сейфти, аз ги купих на по 30$ от някакъв местен дилър, без отстъпка без нищо.

Вто Ное 19, 2019 7:44 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 14 мнения ]