|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 11:06 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Аз говоря за САЩ, там повечето такива неща са платени. В Европа е ясно, комунизъм, ама бюджета на Мюнхен за инвестиции е малко по-голям от тоя на БГ, и отделно там все пак влизат пари от някъде а при нас освен да вдигнат синята зона на 15 лв... Това са много хубави неща, но първо зависи от геологията, при неподходяща геология цената нараства в пъти. След това от комуникациите които да се преместват и накрая някой да реши да изхарчи тия пари. Но тия тунели имат ограничения, заменят булеварди не пътни възли. А като знам как се строи у нас.....
|
| Съб Ное 16, 2019 7:22 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Пернишкото земетресение беше слабо за да разберем качеството на строителството, но някой ден и това ще разберем. 
|
| Съб Ное 16, 2019 7:51 pm |
|
 |
|
ToHu
|
По-добре да не разбираме ...особенно тия които са строени след 93-94-та до към 2005/6/7 ... не че след тов аима някава много рязка промяна, ама имаше еидн период в който всеки строеше точно както му падне. Аз не знам дали в София имаме ча такъв трафик и толкова коли за да отиваме на тунели, един два може би, един под центъра задължително, но за другите места е въпрос на по едно платно, регулиране на светофарите и малко разсъдък при шьофиране, въпреки че с това последнотео ... май по -добре да направим 50-на тунела, ще е по лесно 
|
| Съб Ное 16, 2019 8:08 pm |
|
 |
|
ToHu
|
https://www.google.com/amp/s/www.bbc.co ... a-50445743Смятай до къде се е стигнало в лудия популизъм щом тая черна маймуна комунист по душа, предупреждава своите че залитат твърде в ляво....
|
| Нед Ное 17, 2019 2:11 am |
|
 |
|
satchy
Ранг: Минаващ
|
Още един ветеран май ще приключи с ТВ-тa и монитори: - Japanese electronics titan Panasonic said Thursday it would end its production of liquid crystal display panels by 2021, as Chinese and South Korean manufacturers dominate the global market.
|
| Пет Ное 22, 2019 6:23 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Хм, аз изобщо не знаех че те още правят панели, поне не такива за големи ТВ-та и монитори. Въпросът е дали ще продължат с OLED, или и там се отказват. Иначе то е безмислено, в момента пазара се доминира от 3 производителя, AUO, Samsung и LG, не в този ред разбира се. При малките размери пък има силни китайци, TES са едни от най-големите но май самите матрици не си ги правеха те, те сглобяват панелите.
|
| Пет Ное 22, 2019 8:52 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Споко, някой китаец ще купи бранда и пак ще има телевизори с лепенка панасоник....
|
| Пет Ное 22, 2019 10:53 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Едва ли, те не казват че няма да правят телевизори а панели, това са доста различни неща.
|
| Съб Ное 23, 2019 1:10 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4939 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
не ми стана ясно от статията само дали мерцедесите вее ще приличат на КАМАЗ или КАМАЗите на мерцедеси? https://business.dir.bg/kompanii/daymle ... niya-kamaz
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Ное 25, 2019 1:46 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Натиска копчето - излиза лада...
|
| Пон Ное 25, 2019 2:29 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8407 Местоположение: София
|
Нещо не ми стана ясно на мен... Нали кървава диктатура, права на гейовете, Крим, Грузия, това-онова, пък Северен Поток, сега и това? Кво точно се случва?
|
| Пон Ное 25, 2019 3:05 pm |
|
 |
|
nik
|
какво се случва... интригите на хамериканосите вече не хващат дикиш, един по един разбират че руснаците не са никакъв враг, и започват да си въртят бизнеса. бизнеса празно не оставя, има ли далавера някъде - все някой се възползва, та ако ще хамериканосите и кръв да пикаят германия я изгубиха, франция също е на път, но пък не се отказват от интрижките си, смятай каква е закъсвация щом чак и боко тиквата са започнали да привикват на инструктажи https://dnes.dir.bg/na-fokus/tants-varh ... lna-liniya
|
| Пон Ное 25, 2019 3:23 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Пак доста странни заключения. Не виждам американците защо ги намесва, в Европа и Евразия, винаги е било така, няма нужда от външни сили, днес сме приятели, утре врагове, след месец съюзници. Във ПСВ Италия е срещу Германия, във втора са съюзници, делят ги 20 години. Моментният интерес е важен, в Русия отдавна има немски фабрики, и то не една.
|
| Пон Ное 25, 2019 6:26 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8407 Местоположение: София
|
 |  |  |  | ToHu написа: Пак доста странни заключения. Не виждам американците защо ги намесва, в Европа и Евразия, винаги е било така, няма нужда от външни сили, днес сме приятели, утре врагове, след месец съюзници. Във ПСВ Италия е срещу Германия, във втора са съюзници, делят ги 20 години. Моментният интерес е важен, в Русия отдавна има немски фабрики, и то не една. |  |  |  |  |
Окей (между другото и Форд има фабрика в Русия, до скоро и GM/Опел), обаче на некви не много тъпи хора им идва некво доста комично през деня да крякат истерично за някви идеологии и глупости, а през нощта тихомълком да ходят да въртят търговия с тия, срещу които крякат.  Не само Русия, но и Китай и прочие. Най-малкото, за тези не безбрежно малоумни хорица, въпросните истерично пропагандирани идеологии и глупости девалвират не просто до 0, ами до отрицателни стойности. Западните пропаганда-технолози дават ли си сметка за тоя факт? Или много добре си дават сметка, просто простосмъртието е наистина толкова тъпо?
|
| Пон Ное 25, 2019 6:36 pm |
|
 |
|
nik
|
чакай сега, аз ли ги намесвам или те се бутат навсякъде пък относно крякането.... https://www.bloomberg.com/news/articles ... e-in-chinaтова ми прилича на мартеници произведени в китай... срамна раута...
|
| Пон Ное 25, 2019 6:41 pm |
|
|