|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:36 pm
| Автор |
Съобщение |
|
zz_stefanov
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пон Дек 26, 2005 3:19 pm Мнения: 336 Местоположение: Varna
|
Не те разбрах кои са тези които коментираш. Динамиката при 19 битов запис е 20*log(524287/1)=114dB и ако коментираш качествени CD устройства си прав - не е 96 dB. Разбира се тук трябва да се отчетат много фактори: качеството на първоначалния запис, преминавал ли е записа през компресиране снижаващо качеството му, качеството на плейъра и усиквателя (могат да внасят шум който намаля максимално възможната динамика и да внасят изкривявания).... и не на последно място качеството на говорителите. Не разбирам просто къде е мястото на "съвременния грамофон" с всичките му хронични болежки в тази верига.
Успех 
|
| Пет Май 19, 2006 5:03 pm |
|
 |
|
tropper
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Вто Сеп 20, 2005 10:01 pm Мнения: 128 Местоположение: София
|
кажи кое е парчето и от кое СД та да се заслушаме и хората дето нямаме лампи 
_________________късото съединение прави силата ------------------------------- http://www.zahranvane.com/
|
| Пет Май 19, 2006 6:34 pm |
|
 |
|
zz_stefanov
|
Без лампи тая работа няма да стане  .
То в песните на Pink Floyd всякакъв транспорт си минава направо "през студиото". Дали е бил отвън камиона не се знае:D
Успех 
|
| Пет Май 19, 2006 7:08 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
и на мен ще ми е интересно да чуя този камион
кажи тавата и песента, че нещо не мога да стопля кое може да ти е прозвучало като камион по улицата
|
| Съб Май 20, 2006 12:02 am |
|
 |
|
Stanislav
Регистриран на: Пон Окт 17, 2005 4:44 pm Мнения: 342 Местоположение: Стара Загора
|
Pink Flyd- The Division Bell- Poles Apart  намира се между 1:30 и 1:50.като го пусна на касетофона не се чува ама на лофтина със слушалки да  Звука е все едно някой прави пергели с ТИР 
_________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си.
|
| Съб Май 20, 2006 10:39 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
хммм...
този фрагмент е толкова шумен, че според мен камион може да се чуе само ако е минал през студиото.
аз го слушах у нас на JBL LX55 и 300W фетов усилвател.
CD плеъра не е тунингован  кодека му е 96kHz, 24-bits, 102db SNR и -95db TDH
слушах го поне 20 пъти, и не чух нищо. но пък казваш, че си го чул на слушалки. какви са слушалките, да не би да имат някаква специфична честотна характеристика?
и затова, реших да го "видя"
дизелов камион (тип ТИР) в "градски" режим се вижда някъде около 150-180Hz с ясни хармоници поне до 5-ти.
в този фрагмент лентата 150-180Hz е с поне 20db по-тиха от съседните. има доста хармоници на 20-25Hz и 50Hz с много високо ниво, има и няколко пика на около 260-300Hz, но те не са хармонични. единственото място, където тази честотна лента има пик (-11db) е около 1:43, но няма хармоници (300Hz e -47db, 450Hz e -45db). при толкова много мощен шум в близки честотни ленти е абсурд да се чуе камион
заключението ми е, че в учатъка 1:30 до 1:50 няма камион. говоря за записа на CD на EMI 7243 CDP828984 2.1
ако си го чул, е бил само в главата ти
... или в ламбите
може и аз да съм глух или нещо да бъркам в анализа?
някой друг дали е чул камиона?
|
| Нед Май 21, 2006 1:07 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
A бе Дедо_Боре, човек на години си, как можеш да му се вързваш на акъло 
|
| Нед Май 21, 2006 1:36 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
днес съм в приповдигнато настроение и имам повече време.
най-накрая успях да преработя горивната си клетка както исках.
провокира ме, че вчера ми доставиха най-накрая водорода, който чаках три седмици. иначе всичко беше готово от преди месец, но нямах водород да пусна синтеза.
днес постигнах забележителен успех! модифицираната клетка работи супер! дава около 12kW електрическа мощност (преди даваше само 4) и термопомпата за охлажането на 256-те Р4 процесора в клъстера работи много по-ефективно - в момента ги държи на 4 градуса при 100% натоварване (чатене, зяпане по форумите и т.н.) но не електрическата енергия е ми е основната модификация. преди клетката произвеждаше чиста вода като отпадък (поливах с нея магданоза и копъра на балкона). сега, след многомесечен труд мога гордо да заявя, че отпандия продукт е етилов спирт ! чист висококачествен спирт!
как стана? инженерното предизвикателство беше да се добави графит към молибденовите електроди. и тъй като графита не подлежи на лесна обработка, реших да го използвам за носеще контсрукция и да го облека с молибдена. след много експерименти, варианта в момента е нещо като кошничка от графит - цилиндър с множество шахматни аксиални отвори, в които с тънка ниша молибден е оплетен електрода. естествено имаше много контруктурска работа - как да се направят микро-отвори в графита, без да се начупи (с лазер не става - ползвах специално заточено свредло 0.1мм от волфрамов карбид) или как да се даде на молибдена якост при опън, за да не се къса при плетенето (в момента към молибдена се добавя цял букет метали, водещ от които е ванадия). самото плетене стана на ръка с микроскоп (много досадна работа), като се оказа, че има значение и посоката на плетене и начина на застъпване на нишките. да е жив и здрав един стругар от раболилниците около сточна гара, че ми изстърга едно приспособление от въглеродна стомана за развалцоване на молибдена до нишка.
сега гледам спирта и се чудя как да го пробвам. много ми се иска да си синтезирам и глицерина за водката, ама нямам търпение - сигурно ще използвам готов, въпреки, че ефекта вероятно няма да е същия (все едно да слушаш пинк-флойд на слушалки). също така забелязвам че спирта е с различен градус. на пръв поглед ми се стори подозрително произволно, но после установих че е свързано с прецесията при въртенето на земята (тя се установява много лесно по фазовото отместане на ниската честота на който и да GPS спътник. добре, че НАСА актуализират данните на спътниците на всеки кръгъл час (бог да ги поживи!). това, че съм разбрал къде е проблема, не значи обаче че съм разбрал как да го реша
мога да възобновя една стара студентска разработка за гравитационен генератор (тогава заминах на море и я зарязах преди да я включа към трафопоста). сега поне си имам енергия колкото искам, но малко ще трябва да посмятам. може и да си струва усилието да се подобри качеството на спирта до ±2 алкохолни градуса.
почнаха и да ми се въртят някакви идеи как да вкарам азот в молекулата и да произвеждам направо кофеин. ще пиша пак като имам резултати...
|
| Нед Май 21, 2006 2:43 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
@bateAz,
Ти май се върза! Не усети ли тънката ирония? 
|
| Нед Май 21, 2006 3:23 pm |
|
 |
|
zz_stefanov
|
@ДедоБоре, при тази твоя буйна креативност не е ли крайно време да помогнеш на нещастните Hi-End'дисти, като конструираш нещо, което да елиминира електро-механичното преобразуване на звука. То бяха некачествени грамофони, колони и слушалки. Друго си е един имплант зад ухото с оптичен и/или USB порт. Те тогава ще се чуе камиона
Успех 
|
| Нед Май 21, 2006 4:31 pm |
|
 |
|
Dimiter
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 3:18 pm Мнения: 309 Местоположение: Sofia
|
@ДедоБоре
Баси мамата !
Не мога да повярвам ,че цял ден сме правили едно и също 
|
| Пон Май 22, 2006 6:59 pm |
|
 |
|
Moridin
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Съб Май 20, 2006 2:00 pm Мнения: 5 Местоположение: София
|
Винаги съм си мислел, че идеята на студиото и записът в студио е да се изключат всички външни влияния и звуци като камйони, коли, говор, падащи листа и така нататък.
|
| Пон Май 22, 2006 8:15 pm |
|
 |
|
3aek
|
абе IGBIT има уши на прилеп и чува това което простосмъртните не могат 
|
| Пон Май 22, 2006 8:25 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Оооо - те Флойд са имали такъв микрофон (почти толкова добър, колкото на IGBT усилвателя - е малко по-малко ама карай), че никое студио не е могло да ги изолира от околния свят. А аз съм толкова глух, че след като оня ден и аз слушах специално тая песен - нищо нечух - май трябва да се обзаведа с един лампов звяр  .
|
| Пон Май 22, 2006 8:48 pm |
|
 |
|
Stanislav
Регистриран на: Пон Окт 17, 2005 4:44 pm Мнения: 342 Местоположение: Стара Загора
|
хххххххххххххх
_________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си.
Последна промяна Stanislav на Пет Юли 07, 2006 5:48 pm, променена общо 1 път
|
| Сря Май 24, 2006 11:22 pm |
|
|