Отговори на тема  [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 197  Следваща
Коли 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коли
Тони, явно много одавна си се занимавал с баварки - сегашните нямат нищо общо :D . Ходи покарай малко новата Х5-ца, ако пък ти е малка има и Х7.

Пет Ное 15, 2019 2:13 am
Профил

Отдавна, отдавна... последната 7-ца беше преди 4-5 години.... е може и преди 6 да е било вече не помня, голямо разочарование като за най-голямата им и скъпа лимузина.... аз по принцип не си ги харесвам, нещо като негрите и циганите :D ама не го изключвам като вариант.

Пет Ное 15, 2019 2:38 am
Профил
Аватар

Отиди до дилъра и покарай малко една и после пак ще си говорим. Новите двигатели са лудница и колите имат съвсем друг хендлинг.

Пет Ное 15, 2019 2:48 am
Профил

Туй си хареса след дилема един приятел:
https://www.autoscout24.de/angebote/jee ... 8b492f7d3f

Пет Ное 15, 2019 10:44 am
Профил ICQ
Аватар

бъдещите електрически V4/V8/V12 :)
https://www.youtube.com/watch?v=y3Bh_N1dRjg

Пет Ное 15, 2019 11:50 am
Профил
Аватар

ако следваме логиката на умнофоните и видеокартите, по-скоро ще бъдат Х-3600 или *-7200

Пет Ное 15, 2019 12:54 pm
Профил
Аватар

Ако ти се хвърлят кинти - Infinity QX70 или Mercedes GLE. A aко сте петима - VW Multivan. Това е лично мнение разбира се, макар че аз повече от $25к за кола го намирам за кощунство ама...

Пет Ное 15, 2019 5:53 pm
Профил WWW

VW имам лошо впечатления от първа ръка, може и да има промяна но малко ме съмнява, по скоро наследниците на Vito виано ли са какви са и аз не знам, но и за там имам едно на ум. Трябва да го разгледам това инфините, от 80 не съм доволен изобщо, голямо напълно нефункционално, сигурно в алфата имам повече място, или поне по-изпозлваемо. Това GLE ... трябва да го рагледам. От мерцедес нещо много се излагат напоследък, преди винаги държахме по няколко за да возим клиенти и партньори, ама със всички някакви малоумни проблеми, като започнеш от фабтично грешно зацепени вериги, минеш през самозапалвания ... абе ... за служебна не ми дреме много, нали има шьофьор той да му мисли, ама за лична малко се чудя. То верно нещата в тая индустрия се менят много бързо, между другото гледах някакъв модел може би GLE да беше точно след като взехме Q-то и тогава останах с добро впечатление от изпълнение и интериор, но то беше съвсем първично.
Мен за БГ между другото се интересувам, мен за САЩ ми е лесно, там сме с Хонда одисей и за семейни нужди е перфектна, то и там не пътуваме много извън града. За БГ гледам нещо, че Q-тo скоро ще стане на 5 годинки, а тия коли по-добре да се подменят докато са нови, иначе са си вечно твои. В БГ има и някои други фактори с които трбява да се съобразявам, балканска тъпотия ама няма как.
Имаме крайслер мини ван, не му знам модела аз не съм им фен в САЩ, но е същият размер като одисея, не знам Балканстар ли кой го продава, аз други мини вани от този размер не съм виждал по БГ, мислех за нещо такова, но нещо и с него проблеми.
То изобщо не знам в днешно веме има ли коли без проблеми, до момента най-добри впечатления имам от Лексъс и Q-то, но май и лексус доста са занижили качеството, а новите Q-та дори не искам да ги гледам, едно са ми грозни, второ нямат мотори, само Q-8 но то пък са го осакатили от към обем. Абе ще гледам, не ми е тупнало ама вече се оглеждам. От кайена между другото имам много добри впечатления, имахме два служебни и са железни, искам с малко повече място .. абе ново дърто Q с 4.2 мотор .... :)

Пет Ное 15, 2019 6:26 pm
Профил
Аватар

Ами на мен ми умря една Е класа преди време на 20км, беше под наем. А на VW-то сменях съединител на 120к и турбо на 150к. Ама щом казваш че и Лексус-а вече не държи качество значи няма много по какави показатели да направиш избор освен удобство на седалката и цвят на ламперията :)

Пет Ное 15, 2019 7:07 pm
Профил WWW

За Лексус личните ми впечатления са много добри, но ние нямаме Лексус от години, от тук таме чувам че новите им модели били с проблеми, не мога да кажа така ли е или не, те нямат SUV което да ме устройва. Абе май днешно време каквото и да хванеш все тая, ще видя и тия BMW-та дето Димитър ги хвали, ама някак си самата мисъл не ми е комфортна, без опредлена причина не съм им голям фен, ама никак, няма общо с премеждията от миналото. Иначе в интерес на истината първите Х5-ци бяха железни, след това нещо взеха да ги засират, сега идея си нямам как е, но ако Димитър казва че са ОК сигурно са ОК. Аз и от Акура съм много доволен, ама и там впечатленията са ми на стар модел, имаме една от 2005-та, верно че тя се кара два пъти в годината и е около 70к мили, , ама за всички тия години не сме имали никакви проблеми, освен че яде акумолатора. В началото я карахме доста, но от 2008-ма насам си стои в гаража и се кара само докато сме във вегас, а това е много рядко т аможе и това ми впечатление да не е много актуално.

Пет Ное 15, 2019 7:23 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Ние докато бяхме в БГ имахме Р-класа (Мерцедес). Шест човека, четирима възрастни и две деца, плюс багаж, си ходехме идеално на море. Много си ме кефеше и бях много доволен от колата, ама за съжаление вече не ги произвеждат. Жалко, че Одисей и Сиена не ги продават в Европа (поне в БГ) -- за семейни са супер, а Тойотата даже има AWD модели. Мой състудент, който живее в Германия и има четири хлапета си взе някакъв нов Фолксваген (сигурно мулти-нещо си). Засега май е хепи, не се е оплаквал, което не значи, че е супер де. Труден избор.

Пет Ное 15, 2019 9:30 pm
Профил
Аватар

ps66 написа:
бъдещите електрически V4/V8/V12 :)
https://www.youtube.com/watch?v=y3Bh_N1dRjg

За мотор е безсмислено, обаче за газоразпределителен механизъм е идея. Някой обаче трябва да сметне големината на намотката за необходимата сила и скорост. :)

Пет Ное 15, 2019 10:58 pm
Профил
Аватар

Тони, пробвай https://www.lada.ru/en/ или https://www.volvocars.com/bg/cars/%D0%B ... D0%B8/xc90 ако не ти хареса ладата.

Съб Ное 16, 2019 1:30 pm
Профил ICQ

Това със електромагнитите има една особеност, че колчетата не са стоманени а от магнитен материал. Стеблото на клапана се загрява доста и ако магнита е завит в него може да си изгуби магн. свойства. Не че не може да се напави друг механизъм. Предимствата са произолни фази на газоразпределение, задавани от компютър. Имам едни съмнения обаче, че в момента на отваряне на изпускателния клапан - малко преди д.м.т.( както е по принцип ) налягането в цилиндъра ще е все още доста високо и това налага електромагнита да е доста мощен (голям).
Друго предимство е възможността затварянето на клапана да става пак със електромагнита вместо с реактивна пружина. Както е при спортните двигатели с 4 вала.

Нед Ное 17, 2019 12:05 am
Профил
Аватар

Тони, за акурата дето пие акумулатора - ако има bluetooth модул, отскубни го и му дай направление към кофата. Това е от личен опит. Аз даже се опитвах да го ремонтирам моя - нищо не става. Не знам дали защото е произведен в Мексико, но е пълен боклук...

Пон Ное 18, 2019 9:53 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 197  Следваща