|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Окт 04, 2026 7:48 am
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Ами според мен пък е въпрос на нагласа, може би и на късмет. Да 13 не беше най-подходящаа възраст за прехода, но реално той не започна 89-та, същинският преход започна едва към 94-95-та, ако сме били с 5-6 години по-възрастни едва ли щяхме да направим нещо кой знае колко повече. Това не важи само за тия които се занимаваха с някакъв вид мошенгия, най-лесно се трупаха пари в началото, шараните бяха твърде много. Аз като погледна така назад тия 30 годинки не виждам чак толкова неща които е можело да се случат по-различно ако съм бил по-възрастен тогава, но може аз да съм бил късметлия, то аз съм си де, гледайки така назад много пъти съм минал между капките.
|
| Вто Ное 12, 2019 1:12 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Аз съм от тия последните и наистина нито ми пука какво е било тогава, нито какво е сега- важно е аз и семейството ми как се чувстваме. Нито имам желанието, нито възможностите да "оправям" света  . Радва ме това, че границите паднаха и всеки може да си вдигне чукалата на където си иска. Останалото са подробности.
|
| Вто Ное 12, 2019 1:56 am |
|
 |
|
ToHu
|
Митко, то който наиситна е искал и преди това е успявал, но верно по-трудничко е било. Но съвсем нормално ми се струва да не му пука много на човек, хората са егоисти дори и да не си го признават, единици са тия които наистина поставят някой друг или общото преди самите тях. Както Остап Бендер е казал: Спасението на давещите се е дело на самите давещи се. Това е големият проблем на Българина, все чака някой друг да го спаси, да го оправи ... и те го оправят, кой както може. До един момент бях склонен да мисля, че това поведение е резултат на 45 години социализъм, но вече не мисля така. Нито 45 години са достатъчни, нито пък да не се е случвало и преди комунизма. Може да е такова племето, в крайна сметка слявяни някакви, случили на добри управници, дори понякога си мисля, че болшинството от населението доста им се е ширнало около врата от как са ни "поробили" турците, и хич и не са искали да се връщат нашите ханове/князе/царе ... Та ето, Димитър не му пука и се интересува от това той да е добре и се справя добре, не му дреме дали живее в Пловдив или Чикаго, и на луната би живял ако това го кара да се чувства добре. Други се вайкат и тюфкат, колко крив ни бил прехода, как всички били прецакани и не правят нищо за да са по-малко прецакани, чакат някой друг да го направи. Не е само при нас тоя проблем но при нас е твърде разпространен. Балканска му работа, Българска му работа. А и друго има, дори да има хора с идеи, с желание, с възможности да направят и да променят нещо то не виждат смисъл да го правят, за кого за тия които ще тръгнат да ги свалят щото няма да им харес аче трябва да се напъват малко, или защото някой ще им каже в очите че безплатен обяд няма ....какъв е смисъла ?
|
| Вто Ное 12, 2019 3:39 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Едни искат да оправят другите, други искат да оправят себе си.... а трети искат другите да ги оправят. Познайте де е ситуиран Андрешко Балкански.
То и това не е големия проблем. Големия проблем всъщност е, че Ганьо иска другите да го оправят, ама както той иска, така да го оправят.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Ное 12, 2019 10:24 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12156 Местоположение: Гьотеборг
|
|
| Вто Ное 12, 2019 4:15 pm |
|
 |
|
nik
|
всеки иска да отиде някъде на готово, ама никой не иска да го направи готовото, за това чака някой друг да направи готовото, ама като станат много готованковците, няма повече кой да прави на готово, и започват един друг да се таковат... правят, тъй де, оправят
|
| Вто Ное 12, 2019 4:40 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4939 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
ми то гушкането(и не само гушкане) с посланници си е отколешна традиция в бг външна/вътрешна политика. За справка - лицето на демокрацията(онуй моме младо дето се усмихваше от плакатите на седерастите) от кой има дете и къде живее.... - хубавото Наде в самолета с Хонекер..... ... сигурно има още такива.. та едно бацване от батебойко едва ли е толкова шокиращо....
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Ное 12, 2019 6:04 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8407 Местоположение: София
|
Тоя човек ви е премиер, пичове.  Иначе на Козяк сигурно му се кефят, щото могат да си го връткат както си искат.
|
| Вто Ное 12, 2019 7:03 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Айде де, нали се гушка и с вашия премиер и президент, не мое само с едните....
|
| Вто Ное 12, 2019 11:43 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1512 Местоположение: София
|
Хора от тези две групи има в следната документална поредица от година 2018:  |  |  |  | Цитат: > България, която съградихмеЕпизод 1 - Транспорт Епизод 2 - Електротехника Епизод 3 - Електроника Епизод 4 - Транспортно машиностроене Епизод 5 - Тежко машиностроене Епизод 6 - Химическа промишленост Епизод 7 - Научно-техническото разузнаване Епизод 8 - Академик Ангел Балевски Епизод 9 - Селско стопанство |  |  |  |  |
Интервюирани са инженери, доценти, академици и други преки участници в събитията преди година 1989. Disclaimer:Поради цялостната идея на поредицата да се представи България като значима индустриална държава благодарение на доста спорен социално-икономически строй, материалите биха могли да предизвикат раздразнение сред хора с остра алергия към соца и всичко свързано с него.
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Сря Ное 13, 2019 2:31 am |
|
 |
|
HCL
|
https://ec.europa.eu/eurostat/documents ... cc05068ddfТова ако не е приятна изненада. Бълагарският БВП с едно от най-големите покачвания за ЕС при едно от най-ниските задлъжнавания за съюза (22.3%). Сега, някой ще каже, че като стоиш и една крачка е покачване... ама е крачка и то в правилната посока 
|
| Чет Ное 14, 2019 11:20 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3717 Местоположение: Високо в планината
|
https://m.dnevnik.bg/politika/2019/11/1 ... ama_da_se/Следващата стъпка е ние да плащаме, когато се разболеем. Болничните масово били фалшиви, затова решили да не ги изплащат.
_________________ Хайде де!
|
| Пет Ное 15, 2019 10:01 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Има резон, особенно в държавната администрация е масово явление... При частника, поне като го усетиш, че ти играе врътки, все ще намериш начин да му духнеш под опашката. Ама по държавните службици, особенно около празници, народа масово се разболява...
Но споко, няма да го приемат.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Ное 15, 2019 11:11 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Пък с нефалшивите всичко е розово: след тежка операция жената по няколко пъти на месец, с патерици, се разкарваше по комисии, а пари виждаше веднъж на три месеца. Затова тръгна по-рано на работа и без малко да стане беля.
|
| Пет Ное 15, 2019 12:21 pm |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1757 Местоположение: Варна
|
Адаш кажи по щатско как е хавата с болничните ?
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Пет Ное 15, 2019 12:40 pm |
|
|