Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
MSP 430 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
¶ написа:
...Ако можеш не го прави ! ....

Въпросът е доста спорен и съвсем не е с еднозначен отговор. Аз бях прекъснал между втори и трети курс (сега с paregov сме в една група :D ) и въобще не съжалявам. Имах възможност презд тази една година да работя по специалността и сега се чувствам много по-добре - мога да оценя (значително по-добре от преди) това което ми преподават в уни-то и да преценявам на кои неща е по-важно да наблегна на момента... Естествено не беше лесно да се организирам и да влеза в крачка, но все пак....

Чет Май 18, 2006 2:23 pm
Профил ICQ WWW
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
¶ написа:
paregov написа:
Искам да си заверя семестъра само и ще прекъсна една година. Нещо взе да ми писва в това ТУ. Не, че не искам да го завърша, все пак влязох да уча каквото исках, но защо трябва да е на време. Една година по-рано или една година по-късно не виждам особенна разлика.

Ако можеш не го прави ! По същия начин разсъждавах преди 9г., само че бях завършил семестриално, та после едвам успях да намеря време да се дипломирам. За едната бройка щях да загубя студентски права, след което ако все пак искаш да завършиш, се яваваш на приемни изпити, ако ги издържиш, се прави разбор по твое време какви дисциплини си учил и ако няма разминаване с текущата учебна програма се яваваш наесен на защита на дипломна работа. Ако има разминаване първо си вземаш изпитите по новите предмети и тогава дипломна работа. Не си заслужава, вервай ми. Освен ако нямаш основателни причини, разбира се.

Благодаря за съвета. :) Не знам дали ми е чак толкова основателна причината, но съм си направил някакви планове и ще се опитам да ги изпълня.

Пет Май 19, 2006 1:37 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Не отлагайте ей. Особенно пък горните курсове - те така или иначе са си песен. Нещата там (4ти и 5ти курс) са така сложени, че човек с малко повече зор може и да бачка и да учи и да ходи по жени и да маа по купони. Пък и сте на години когато такъв режим ви понася.

На скоро едвам дипломирахме колега, който 2 години си отлагаше написването на дипломна работа. 3 човека я писахме и при най-добра воля от тримата, установхме, че просто мозъците ни функционират по начин, различен отпреди години. Да не говорим за служебни, семейни задължения. Изкара 6 човеко, ама зора който вложихме беше неизмеримо по голям, от зора който аз вложих като си писах навремето мойта дипломна работа.

Друг един колега, понеже не си взе TE-то, даже и след 5 курс, 4 години вече не се дипломира - да кажеш да е тъп - не, просто не отиде. И сега вече е без права, предполагам.

Абе колкото човек е по-млад, толкова по лесно се учи. После идва един момент в който тялото(вкл. мозъка) превключва от прогресия към регресия - и тогава...

Пет Май 19, 2006 3:52 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2