|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:08 am
Тема за бързи и тъпи въпроси
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Тема за бързи и тъпи въпроси
По принцип за външна употреба много малко порове са годни, повечето сработват доста често, до някъде при него е добре че ще му трябва нощем, но пак Най-вероятно ще се включва често, а когато вали дъжд/сняг Най-вероятно ще се включва постоянно.
|
| Чет Окт 17, 2019 5:41 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Имаше двойни пирове за на вън които не се задействат от малки животни. А иначе може да се направи с датчик за вибрация, когато се побутне колата, тогава да сработи. Тя ако има аларма трябва да си има такива.
|
| Чет Окт 17, 2019 7:53 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Дори и да нямаш камера, ако я направиш да светят разни светлини при доближаване или вибрации, бандюгата ще я подмине и ще иде на следващия по-лесен обект.
Ползвам външни фенери с пир датчици (от 30 - 40 лв/бр.), които хващат котка от 10 м. но не сработват от дъжд, сняг и вятърни пориви. Разбира се, могат да се настроят прецизно за по-големи организми.
Последна промяна lcr на Чет Окт 17, 2019 8:17 pm, променена общо 1 път
|
| Чет Окт 17, 2019 8:10 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Ама тя бронята "забърсана" не "паланджосана" 
|
| Чет Окт 17, 2019 8:17 pm |
|
 |
|
lcr
|
А-ха. Зависи от местния диалект. По шопско, под забърсана, разбираме "лява ръка - десен джоб" 
|
| Чет Окт 17, 2019 8:19 pm |
|
 |
|
slav4o.com
|
Мда... може би не съм разбрал  И все пак няма как да се открадне без вибрации
|
| Чет Окт 17, 2019 8:28 pm |
|
 |
|
lcr
|
Може и аз да не съм разбрал. Реконструкторът да каже. Предната броня на Алфа 159 се сваля за 5 минути, което си е живо забърсване. На 166, 1 час не стига 
|
| Чет Окт 17, 2019 9:21 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Много се изписало, бря! До колкото разбирам Рек говори само за колата, с външни фенери и камери е лесно. Ми той вече си е намерил сензора, пък аларма си имал.
Колкото до детектора за кабели: до сега не съм виждал пасивен такъв, който да върши сериозна работа. Дори този скъпия на Бош открива мед и кабели на твърде къси разстояния и то само на теория, щото в стената е по-сложничко. Явно медта я търси с металотърсач, а кабела по ел-поле. Той и електричарският ми мултицет търси по поле като чувствителността се регулира. С генератор нещата са по-различни, но не съм работил с купешки, нито знам какъв точно принцип ползват. Възможно е да има работещи под напрежение. Недостатък: откриват само кабела към който са свързани.
Навремето бях направил нещо наистина работещо: мултивибратор на към килохерц с CMOS-ка захранван от 9В батерийка. Горещия край се свързва към изследвания проводник, а масата към друг десетинаметров, когото опъваш надалеч, т.е. правиш нискочестотна радиостанция. Теоритично е без значение дали има 220В във жицата, при подходяща изолация де. За приемник приспособих усилвател от уокменче: на батерии, със слушалки, вместо магн. глава включих бобинка от звуково Ш-образно трафче с разкулачен магнитопровод. Екранирах го с фолио, но не и отпред. С ключе превключвах търсене по ток и по поле, като за второто просто изключвах замасения край на бобинката. Предимството на постановката е, че не разчиташ на умността на електрониката, а на собствените си уши и мозък. Много бързо започваш да се ориентираш интуитивно, особено като се има предвид, че сигналът е богат на хармоници. Бонус е, че ако проводникът е прекъснат токът намалява към точката на прекъсване, но полето остава. Като включиш генератора и към другия край можеш да локализираш прекъсването по дължина с точност педя-две.
ПС: А за да "видиш" безконтактно дали в един кабел тече фаза и обикновен дарлингтон е достатъчен.
|
| Пет Окт 18, 2019 11:27 am |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
Пускам тубата да свири нещо , ама като не барам компа , след 10-20 мин. спре и пита ще зяпам ли още. Я кажете някоя програмка или др. хитрост да имитира на 5-10 мин. движение на плъха или натискане на клавиатурата ?
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Нед Окт 20, 2019 9:33 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Странно, аз съм го забравял по цяла нощ, добре че по някое време компът се приспива. Т.е. причината май е друга.
|
| Нед Окт 20, 2019 9:37 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Причината е ютуб. ИИ-то така прави. След време периода ще ти се увеличи от самосебе си като разбере че слушаш музика и ще спира през час два.
|
| Нед Окт 20, 2019 11:50 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Лечението се нарича секачки. Вземаш една рулетка, и търпеливо и методично нарязваш кабела на равни парчета по 5см. 
|
| Нед Окт 20, 2019 8:36 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
как да "запиша" 6 байта в RAM (глобално достъпни) във Win до изгасване на тока нящо като RAM File
_________________ main[-1u]={1};
|
| Пет Окт 25, 2019 9:10 pm |
|
 |
|
slav4o.com
|
имаше някакви environment variables
|
| Пет Окт 25, 2019 9:32 pm |
|
 |
|
iss
Ранг: Ориентиран
|
Това би трябвало да е от най-универсалните решения: Creating Named Shared Memory.
|
| Пет Окт 25, 2019 9:51 pm |
|
|