| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Новини от страната
И само по мое време ли биеха в казармата?! Имам предвид т.нар. "извращения".
|
| Пон Окт 14, 2019 10:40 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Аз служих в свързочен полк към щаба на втора армия и поради това извращения нямаше. За сметка на това имаше юркане по устав в продължение на 2 години а това някои го считат за по-лошо. На всичкото отгоре ме взеха и в почетния караул, та бая набивах крак и като старо куче. Иначе бях радист в екипаж от стари (трима радисти + шофьор). С тях не съм имал никакви проблеми. Проблемите дойдоха, когато старите се уволниха и на тяхно място дойдоха новобранки. На първото занятие през декември ми се отели вола. Близо 3 денонощия не мигнах. Новобранките събираха и развръщаха станцията, носеха ми храна и вода, но за същинската работа не ставаха още. Ама болтовете това не ги интересува. Пропада канал по твоя вина и влизаш в кауша. 
|
| Пон Окт 14, 2019 11:06 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Че какво му беше на кауша? Лежиш, спиш и ядеш... Не даваш караули, не висиш по плаца като сопол.... С него ни плашеха няколко месеца докато не се усетихме на далаверата.
И аз бях свързочник, ама си се биехме...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Окт 15, 2019 7:59 am |
|
 |
|
lcr
|
Лошото му беше, че се дослужваше. Особено дисципа.
|
| Вто Окт 15, 2019 10:01 am |
|
 |
|
Цецо
|
Ареста само ни плашеха, че се дослужва, накрая бяха щастливи да се отърват от нас, нищо не съм дослужвал... Дизципа... там вече е сериозно, ама за пропаднала връзка да вкараш наборник във дизцип... съмняваме даже и по ония години... Всяка оперативна единица имаше старшински, а някой и офицерски състав, те носят отговорността, ние си бяхме пишлемета. Нищо че повечето предвид образованието знаехме повече за техниката от пагоните. Редовния отговор на въпроса що няма връзка беше - еба ли го, ама не ми и пука - ако искаш уволни ме  Ама имаше една засекретяваща станция... шефа беше старшинка от ЦСКА боксьор, на него му козирувах от 50 метра и изпълнявах каквото каже, че ебати тежкия тупаник имаше... Ама пък що ракия сме изпили по ученията като се сдушихме...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Окт 15, 2019 10:16 am |
|
 |
|
lcr
|
Тъкмо трима от нашите влязоха в дисципа. Единият предавал грешни данни за стрелби и опукаха едни овчарници. Вторият по незнайни причини изключи няколко предавателя, с което пропаднаха бая канали а третият беше радиолюбител и допуснал глупостта да се настрои на любителски обхват и да прави връзки с позивна на обществен радиоклуб от Пловдив, пък ние бяхме на занятие в северна България.
|
| Вто Окт 15, 2019 10:37 am |
|
 |
|
Цецо
|
Е то вашите издънки сериозни бре... Нашите си бяха келешлъци... Ама и при нас винаги редовия войник си имаше шапка зад гърба.
|
| Вто Окт 15, 2019 10:54 am |
|
 |
|
lcr
|
Е имаше и по-дребни издънки, които минаваха само с разжалване и арест. На един Деймос забравили да му свалят щирките и като мина под един далекопровод, хапаратурата стана на въглен.
|
| Вто Окт 15, 2019 11:00 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Тъкмо чух по новините, че в Европа са се появили първите признаци на криза, но в БГ БВП-то държи стабилен растеж. Значи те тичат срещу нас и пак не можем да ги стигнем. Погледнах във Викито: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0 ... 1%82%D0%BEПо БВП на калпак сме между Науру и Габон.
|
| Вто Окт 15, 2019 6:33 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
79 от 193 ... и ако отчетеш не на глава от населението а на база работоспсобното население, еле пък на база населението носещо тоя БВП нещата ще са доста по-различни. Не казвам че сме супер добре, но има подобрение не малко, правим тов БВП с доста малко ангажирани, ако оставиш населението в трудоспособна възраст ще сме доста по-добре. Но какво значение имат статистиките, ти имаш ли идея защо Люксембург и Швейцария са с толкова висок ?
|
| Сря Окт 16, 2019 7:26 am |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Пон Окт 21, 2019 8:28 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12156 Местоположение: Гьотеборг
|
Аз пък мислих, че ФМИ е физико-математически институт, а то било Филип-Морис... корпорации значи. Някой да го отвори и да види коя е мощната зареждачка... https://business.dir.bg/kompanii/filip- ... ta-na-iqos
|
| Сря Окт 23, 2019 5:34 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3717 Местоположение: Високо в планината
|
Факултет по математика и информатика  физиката е в съседство.
_________________ Хайде де!
|
| Чет Окт 24, 2019 5:06 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12156 Местоположение: Гьотеборг
|
И така става, информатиката е сравнително нова наУкА
|
| Вто Окт 29, 2019 6:15 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
Едно време беше "Факултет по Математика и Механика", но джелеза да дялат не съм виждал...
|
| Вто Окт 29, 2019 7:19 pm |
|
|