| Автор |
Съобщение |
|
gicho
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
 Защо в бойлера ми има акумулаторче?
Взех си нов обемен бойлер - атлантик зенео. Обаче ме вкара в някакъв филм. Първо, нЕма грам копчета или врътки отвън - един многоцветен диод свети за статус и това е. На платката има врътка с която може да се намаля температура с до 16 градуса от "фабрично калибрираната максимална". Като казвам няма копче имам предвид че даже он-офф няма! Второ, като му спра тока централно и оня многоцветния диод не умира - две-три денонощия след спирането на тока примигва зелено през 5с. Това си е описано и е в графа "усмихнато човече" (има няколко други цветове и мигания в графа "намръщено човече"). Та се чудя оти им е на тия франсета да слагат 5 елемента цилиндрични вътре - не се вижда какви са, ама приличат на АА или ААА. Тоя бойлер дето е мислен все да е захранен защо са му турили аварийно захранване с тия акумулатори? Не вдявям за чий. Няма часовници, интернети и подобни - е кво толкова има да помни и защо му трябва да помни 2-3 дни, в смисъл защо не е с голям кондензатор колкото да запише нещо и толкова? Нещо за гаранция да искат да помнят, ама какво бе аджеба? Не мога да го проумея и търся акъл...
|
| Чет Окт 10, 2019 11:30 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2766 Местоположение: София
|
 Re: Защо в бойлера ми има акумулаторче?
Тва е много интересно, ако няма пломба на капака аз бих взел една подходяща отверка и веднага щях да го изтърбуша. Няква нова технология ще да е, или ще е няква шарения за гъзария да примигва и свети за има-няма ток и няква индикация за температурата на водата в него. Кво пише в упътването за диода и батериите.
|
| Пет Окт 11, 2019 1:03 am |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
може би за да се настройва/показва инфо и когато няма ток ?
|
| Пет Окт 11, 2019 1:37 am |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Пет Окт 11, 2019 9:08 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ми да ти показва, че всичко е наред дори когато няма ток. Явно франсетата имат отделна линия, бачкаща само на нощна. Само набърже прегледах ръководството, там съвсем официално говорят за батерията. https://www.libble.eu/atlantic-zeneo/on ... al-729075/
|
| Пет Окт 11, 2019 9:37 am |
|
 |
|
Jack
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Вто Май 07, 2019 9:16 pm Мнения: 434 Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
|
Тоя бойлер май има електроди за мерене на проводимостта на водата в казана ( за определяне на запълненост и мекотата на водата ). Може да взима ток от батерийката ( в зоната на спекулациите ).
|
| Пет Окт 11, 2019 10:19 am |
|
 |
|
741
|
За анодната защита. Използват титаниев анод и защитния потенциал го регулират външно.
|
| Пет Окт 11, 2019 10:48 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
Батерията бекъп захранване на джаджата отчитаща разхода на топла вода дори когато няма електричество, независимо дали си абонат на топлофикация. Задълженията са си задължения. Това е положението.
|
| Пет Окт 11, 2019 12:44 pm |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1756 Местоположение: Варна
|
Имам спомен , че и на Ел дом първите анодни тестери имаха батерии. По някое време ръждясваха нещо...
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Пет Окт 11, 2019 12:52 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
не бих се учудил, ако бойлера има и антенка... за да е облака
|
| Пет Окт 11, 2019 10:04 pm |
|
 |
|
iss
Ранг: Ориентиран
|
Ексклузивно: снимки от момента - оказа се, че "облака" е вътре в моя бойлер! Gorenie 80л. на възраст точно "изтекла гаранция" + 3-4 месеца... Симптомите започнаха преди месец - водата леко оцветена в ръждив отенък и "тесен хистерезис" т.е. след достигане на зададената температура и изключване достатъчно да източиш чаша вода и се включва затоплянето за 10 мин, после пак така... Както и да е, още започнаха номерата купих новия бойлер и утре няма да се чудя какво правя 
|
| Съб Окт 12, 2019 12:45 am |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2766 Местоположение: София
|
Ми те и произодителите ляб ядат, трябва да се продава. Ядох го два пъти с Дипломат след гаранция, казана се пробива ии чао, интересно как го проектират да протече след гаранционо.
|
| Съб Окт 12, 2019 3:08 am |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1756 Местоположение: Варна
|
Ми инджинери са го мислили ... Ти кат не разбираш , сади си бодилите  Ей да не се обидиш де
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Съб Окт 12, 2019 8:06 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Няма пломба, долният капак се отваря на панта за се свържа захранването. Ето така изглеждат платките вътре - на единия от конекторите се вижда къде пише ACCU, самите елементи са 5 броя един до друг под платката: https://photos.app.goo.gl/aHdie4kWFfCFLXEG8
|
| Съб Окт 12, 2019 3:06 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мдам, само аз прочетох ръководството и то отгоре-отгоре...
|
| Съб Окт 12, 2019 8:45 pm |
|
|