|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:13 pm
4 ядрен пик процесорен модул - въпрос за комуникация
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
 Re: 4 ядрен пик процесорен модул - въпрос за комуникация
|
| Сря Окт 02, 2019 8:32 pm |
|
 |
|
syscop
|
Това https://ec.europa.eu/eipp/desktop/bg/pr ... t-270.html наистина ли е официален сайт? Някой да беше проверил за правописни грешки...
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Сря Окт 02, 2019 8:44 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
Като чета проекта си мисля, че човекът е объркал понятията! Мисля, че не става дума за паралелизация, а за делегиране на процеси. Всеки модул си следи определен процес и препраща към главния. ПП: Ако няма да следят някой процес в НАСА не знам защо изобщо ти е паралелизация при индустриалните системи в БГ. Все пак е европроект и запазвам спокойствие!
_________________www.elkran.com
|
| Съб Окт 05, 2019 4:39 pm |
|
 |
|
tutiv
Ранг: Почетен член
|
И защо пък токън ринг, а не "звезда"? Ето едно мое решение отпреди 10 години за универсален контролер за автоматизация на производствен процес с 6 периферни процесора следящи и управляващи едновременно 6 технологични процеса, изпълняващи задание от централен процесор с дисплей и синхронизирани с общ старт. Комуникация по стандартна серийна двупроводна шина с хардуеърно мултиплексиране. Всеки един от 6-те периферни процесора може да бъде отдалечен от централния и съответно поставен максимално близко до съответния мотор или актуатор чрез просто отрязване от основната платка. Също е предвидена и възможността за серийна връзка с компютър. viewtopic.php?f=5&t=15548&start=15
|
| Пон Окт 07, 2019 6:11 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Не разбирам какво се впуснахте в сложни размисли - господин Радев не за първи път пише откровени простотии - не знам дали е с диагноза или просто гледа цирк. По скоро е с диагноза и всички му се връзват.
Цифрата по този проект е просто абсурдна. Разгледах разни други проекти в този сайт - не го знам точно къв е - и има къде къде по смислени проекти с къде къде по реални суми за финансиране. Та даже някой са и подценени. Дори и ние в момента се финансираме по програма за един проект и цифрата е в порядъци по-малка а проекта си е доста сложен и за нещо което реално ще направим и ще предлагаме като краен продукт. И още една разлика - нас ни финансираха на 80% а него ще го финансират на -0.1% - ще го накарат да си плати престоя в лудницата...
То във Варна нали си имат 6-ти корпус на МЕИ-то с алеята на отличниците отпред, та от време на време ги изтърват май.
|
| Пон Окт 07, 2019 8:35 am |
|
 |
|
tutiv
Ранг: Почетен член
|
Да, четири милиона са много за такъв проект, но определено нещата за автоматизация си заслужават усилията и могат да доставят доста полза. А вашият проект какво конкретно прави?
|
| Пон Окт 07, 2019 9:10 am |
|
 |
|
Cekins
|
Не съм сигурен че мястото е точно в тази тема  Като имаме напредък ще пиша.
|
| Пон Окт 07, 2019 10:45 am |
|
 |
|
stoyanoff
|
Тези европроекти аз като цяло не ги харесвам! Да, има вариант да се изкарат някакви пари, обаче бумащината и обвързващите клаузи не са ОК. Те тези дето водят такива проекти яко си предлагат услугите, стига да има кой да им се връзва, защото те веднага си получават парите, а после който се е навил да се оправя. Мисля, че едно такова у-во, може да бъде разработено с доста по-малка инвестиция, като не броим часовете труд. И да няма, каквото и да било обвързване с продажби и т. н. И да ти дреме на шлифера... Ако сте някакви играчи(да не ви закачат) давайте - няма лошо.
|
| Пон Окт 07, 2019 12:40 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Аз просто споменах че финансираме "нещо" по някакъв проект/програма. Не съм уточнявал какво. Само желязото (в буквалния смисъл желязо - металната част на изделието) струва 60к. евро и е метър на 40см на 40см. Него вече сме го правили няколко пъти. Останалото е автоматизацията му и там има чаркове дето може свят да ти се завие от цифромания… Не сме играчи, и идеята е наистина да го направим и продаваме.
|
| Пон Окт 07, 2019 4:05 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
То не е необходимо да уточняваш. Просто ти казвам, че е добре да сте си направили сметката правилно, да не излезе без кръчмар. Че нали знаеш, че хубаво са ви обещани едни пари, обаче трябва да докажете, че сте направили съответните разходи. И като не ти ги признаят, работата става менгемелия. Обикновено ме хваща яд, когато разни хора, които имат мерак да направя нещо полезно, не да точат фондове, им направят такава мизерия...
|
| Пон Окт 07, 2019 7:22 pm |
|
 |
|
karadev
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пон Окт 24, 2005 7:06 pm Мнения: 337 Местоположение: Varna
|
само stoyanoff позна какво се има предвид в задачата. за европроекта съм спечелил право за финансиране на каквато и да е електроника, не е точно за този проект който съм пуснал тука. в сайта на евро комисията са одобрени проекти които няма да видят и един лев на второ четене. тази информация на сайта е за проекти които са одобрени за финансиране, но дали ще бъдат финансирани и дали ще бъдат доведени до реални продукти и резултати, никой не знае  . такива работи. а по въпроса за коментарите на Cekins, моа си лопаш кот си искаш, продължението със тъ търътътъ в телеграфен стил си ги измисли сам, няма да збъркаш  . мога да ти кажа доста неща ма не ми са занимава.  така че дишай дълбоко  , че диагнозата твойта е доста по тежка, ама не я осъзнаваш. то няма и как. щото ако беше малко по-умен щеше да разбереш колко си пр..ст. ще ти го обясня малко по елементарно като тебе самия. ключа за кутийката е вътре в китийката  и това ако не разбереш, сори за матриала на родителите ти  П.С. не съм завършил меито, и съм доста доволен от това. напротив, меито трябва да ги пращат на уроци при мене, и да ви питам нещо друго, някой от вас или Cekins знаели кой е Готфрид Лайбниц и какво е открил през 1679 ?? като сте толкова много начетени, можещи, знаещи и правещи от години ??? 
|
| Пон Окт 07, 2019 9:26 pm |
|
 |
|
stefan63
|
"Token ring","Talkingring"
|
| Пон Окт 07, 2019 11:34 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
тоя май пак е решил да си поръчва среднощни събуждания от талафона...  гледам и мейли за оспамване е дал... 
|
| Вто Окт 08, 2019 9:24 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
http://karadev.net ... като гледам "продуктите" из страницата и гордо пляснатите снимки на печатните платки... това са технологии и начин на изпълнение отпреди 25-30 години..... вебстраницата също е доста архаично направена. и това на човек претендиращ за иновативни продукити , че и веб дизайн предлага като услуги.... пък и акъл на МЕИ-то ще раздава....
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Окт 08, 2019 11:27 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
|
| Вто Окт 08, 2019 11:38 am |