Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 685, 686, 687, 688, 689, 690, 691 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
Zdrav написа:
Обърни внимание, в тази умилителна картинка, някой друг кара автобуса.
В корабът, където си механик, друг е капитанът, а трети - собственикът.
В държавата, където живееш, друг е президентът.
На курорта, където си отишъл на почивка, друг е собственик на хотела.
И т.н. поводи да ти се стъжнява живота.

Има обаче един пич, дето си e паднал на х*я: Сър Ричард Чарлз Никълъс Брансън

Цитат:
> Ричард Брансън: Животът е твърде кратък, за да го живеем с кисела физиономия

Фразата "Вашето обаждане е много важно за нас, но всички оператори са заети" е доста дразнеща. А ето как звучи тя за клиентите на Virgin Atlantic:

"Здравейте, аз съм Ричард Брансън и съм собственик на компанията. В момента всички оператори са заети и това не е добре. Нека да направим така: ако след 18 секунди никой не ви отговори, ще получите отстъпка в размер на 450 паунда. Аз започвам обратно броене – 18, 17, 16, 15 ... "
Клиентът слуша и единственото, което иска е... операторът да не вдигне слушалката.

Разбира се, това е измислено от самия Ричард Брансън – човекът, който за около 10 години успява да превърне малък музикален магазин в гигантски многопрофилен бизнес. Човекът, основател и президент на Virgin Group, която се състои от над 300 компании, разпръснати по целия свят. И не на последно място - един от най-интересните и вдъхновяващи хора в света.

Нека да видим някои от неговите бизнес и житейски правила:

Ако сте предприемач и не сте правили грешки, значи не не сте предприемач.

Възможностите в бизнеса са като автобуси - винаги има следващ.

Не се захващайте с нещо, ако не ви харесва.

Аз винаги съм се отнасял към бизнеса като към развлечение и с времето забравям къде свършва работата и къде започва личният живот.

Гордостта ми никога не ми пречи да призная, когато не съм прав.

Винаги се радвам, когато получавам лошо обслужваме. Не, не съм мазохист – просто най-добрите ми бизнес идеи са ме спохождали, когато са ме обслужвали зле.

През всичките 40 години, в които се занимавам с бизнес, ми е помагала моята готовност да се вслушвам в чуждото мнение и да приемам предложения, които са по-добри от моите.

В бизнеса няма място за консервативен начин на мислене, тъй като то може да ви подреже крилата, да ви направи слаби и неспособни да оценявате фактите. А това просто убива.

За мен да създадеш бизнес означава да направиш нещо, с което да се гордееш, да обединиш талантливи хора и да изградиш нещо, което сериозно да промени живота на другите.

Не се страхувайте да правите пресметнати рискове. Понякога е по-добре жерав в небето, отколкото врабче в ръката.

Успехът не идва при тези, които следват утъпкания път. Трябва да бъдете новатори – все пак не забравяйте, че най-големите човешки постижения са били продукт на безумни идеи.

Много по-добре е да обещавате по-малко и да давате повече, отколкото обратното.

В бизнеса, както и в живота, важното е да правите добро.

Аз все още предпочитам да говоря с хората, а не да си пиша с тях.

През целия си живот съм се опитвал да стоя далече от кабинетите. Работил съм предимно на три места: вкъщи, на яхтата, и в хамака.

Строгият костюм не добавя делови качества.

В една компания всеки ръководител – от началника на отдел до топ мениджъра – от време на време трябва да сваля костюма и да изцапа ръцете си.

Дайте на вашите служители имейл адреса и телефонния си номер. Те няма да ви притесняват без причина, но това ще е голям психологически стимул за тях - да знаят, че ако някой проблем изисква вашето участие, те могат да се обърнат към вас по всяко време.

Аз никога не казвам: „Не мога да го направя, защото не зная как се прави." Аз винаги опитвам. И не позволявам да ме спират глупави правила.

Ако нещо спре да ми доставя радост, започвам да мисля за промяна. Животът е твърде кратък, за да го живеем с кисела физиономия.

Моето мото е: Живей весело, а парите ще дойдат.

Ако започвате нов бизнес и ми поискате бизнес съвет, бих ви казал следното: "Бъдете почтени при всяка сделка. Не мамете, но се стремете към победа. "

Най-важното за мен е да удържа думата, която съм дал на някого.

В бизнеса думата морал не е празна дума. В нея е целият смисъл.

Бизнесът трябва да подобрява живота на хората, в противен случай не си струва изобщо да го започвате.

Сприятели се с враговете си – това важно правило и в бизнеса, и в живота.

Успехът, който идва веднъж, не храни цял живот.

Истинското лидерство се състои в това: спокойно и ясно да можете да обясните защо е взето едно или друго решение.

Парите са лош показател за успеха. По-лоша е само славата.

Ако попитате в какво вярвам най-много, аз ще отговоря: в семейството си.

Мисля, че няма да спра, докато не падна.

Твърдо вярвам, че в живота няма нищо невъзможно.

Човек не може да отнесе парите в гроба, затова е важно да остави нещо след себе си, което да бъде полезно за поколения напред.
И не е милионерско чадо (за тези, които ще си помислят):
Цитат:
> Branson was born in Blackheath, London, the eldest of three children of Eve Branson (nеe Evette Huntley Flindt; born 1924), a former ballet dancer and air hostess, and Edward James Branson (1918–2011), a barrister. His grandfather, the Right Honourable Sir George Arthur Harwin Branson, was a judge of the High Court of Justice and a Privy Councillor. Branson was educated at Scaitcliffe School, a prep school in Surrey, before briefly attending Cliff View House School in Sussex.

Branson has dyslexia and had poor academic performance; on his last day at school, his headmaster, Robert Drayson, told him he would either end up in prison or become a millionaire. Branson's parents were supportive of his endeavours from an early age.[15] His mother was an entrepreneur; one of her most successful ventures was building and selling wooden tissue boxes and wastepaper bins. In London, he started off squatting between 1967 and 1968.
Трябва да се гледа положително. :D

Последна промяна Private на Вто Окт 01, 2019 9:59 am, променена общо 1 път

Вто Окт 01, 2019 8:10 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Значи този Брансън бил гений и за това успял. Смех!

Вто Окт 01, 2019 9:07 am
Профил
Аватар

pipilica написа:
1/2".

поради размера на USB куплунга, размера на съвременните флашки е приблизително половин инч. как не си го видял?

Вто Окт 01, 2019 9:40 am
Профил

tutiv написа:
Значи този Брансън бил гений и за това успял. Смех!

А преуспял руски олигарх/политик хич не е смех :D

Вто Окт 01, 2019 9:43 am
Профил
Аватар

колко струва газанализатор, кислородна бутилка и курс по безопасност? Със сигурност по-малко от два живота
https://dnes.dir.bg/intsidenti/avariya- ... rabotnitsi

Вто Окт 01, 2019 10:08 am
Профил
Аватар

Grubi написа:
колко струва газанализатор, кислородна бутилка и курс по безопасност? Със сигурност по-малко от два живота
https://dnes.dir.bg/intsidenti/avariya- ... rabotnitsi

Не газанализатор, ами респиратор/противогаз. Но чорбаджията най-вероятно е решил да поспести някоя стинка, така де, другата седмица излиза новия жиб.

Вто Окт 01, 2019 10:46 am
Профил
Аватар

Private написа:
Трябва да се гледа положително. :D

Ами айде де. Погледни малко позитивно и на мене и спри да бълваш измислици-премислици.
Че и майка ми няма да ме познае ако чете форума.
И за да прекратя спекулирането с професията ми, бях корабен механик от 1996 до 2004 г, когато реших да сменя професията с това което ми е страст. Т.е. капитана отдавна остана в историята.

Вто Окт 01, 2019 11:11 am
Профил
Аватар

Реконструктор написа:
Не газанализатор, ами респиратор/противогаз. Но чорбаджията най-вероятно е решил да поспести някоя стинка, така де, другата седмица излиза новия жиб.

Челния опит показва, че и да има противогаз, бай Спиро не го носи, щот с тоя капут на главъта не мое се диша бе!

Вто Окт 01, 2019 1:54 pm
Профил ICQ

В Лукойл са измислили много хитър и подхождаш на нашия манталитет подход, дават парични награди ако натопиш някой който не си носи ЛПС, в резултат всички си ги носят, и ако случайно им се наложи да ги оставят за малко, се озъртат като мишоци на поле.

Вто Окт 01, 2019 7:12 pm
Профил

Наскоро в един свинарник тука ...загинаха двама , влезли да сотпушват задръстена отточна тръба на ямата с фекалиите..."на своя глава". Не съм чувал в свинарниците да има противогази, ма то е субективно...усещането за убийстевна воня. А всъщност свинарството си е егати отровния занаят...

Вто Окт 01, 2019 8:09 pm
Профил

Ами амоняк, метан .. тма няма нищо ставащо за дишане. Една време дядото като гледаше пилета си имаше два противогаза на стената, не знам дали ги е използвал някога но си висяха там.

Вто Окт 01, 2019 8:57 pm
Профил
Аватар

@Тони, тука в Амилум си нямаш на идея на каква висота е стигнала охраната на труда. Шефа им даже има дрон с камера. Целия отдел се разхождат из фабриката като мишоци и само дебнат някой да наруши правилата. Реално имат най-строгия режим в региона и са фабриката с най-много смъртни случаи.

Сря Окт 02, 2019 8:48 am
Профил ICQ

Как си обясняваш това, Cekins?

Сря Окт 02, 2019 8:53 am
Профил

Абе странно е, ама Северна България, знаем се. В Дуропак където има доста тежка и опасна машинария за смъртен случай не знам, последно като ходих таблото беше на 5хх дни без инцидент, все си мисля че там има доста повече машини които могат да ти видят сметката, около половината от тях е и като на ледена пързалка, само дето не е лед ами някаква гадост от процес.

Сря Окт 02, 2019 9:00 am
Профил
Аватар

Кое да си обясня? Там инцидентите обикновено завършват с погребение и "каска, очила и обувки" са последното нещо дето може да ти помогне, когато 200 тона царевица се изсипят отгоре ти.

Ако щеш ми вярвай има правило "Работниците да не си бъркат в дупетата един друг", щото Влакчето видял как двама се бъзикат и решил да го вкара като правило за безопасност. Даже имат и финансов бонус ако измислят ново правило за безопасност.

Сря Окт 02, 2019 10:04 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 685, 686, 687, 688, 689, 690, 691 ... 1080  Следваща