Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 681, 682, 683, 684, 685, 686, 687 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
lcr написа:
От обещания, глава не боли:

https://www.24chasa.bg/novini/article/7678128

Ето еще един, който не се е скрил като мишка. :D

Пет Сеп 27, 2019 4:35 pm
Профил
Аватар

Митьо, те нащте овенни купуват жипки за по-евтинка и после тук им слагат черешовите топчета.

Пет Сеп 27, 2019 4:52 pm
Профил
Аватар

Да сравняваш Домусчиев със Сидеров...

Пет Сеп 27, 2019 4:58 pm
Профил

Здрав кой говори за самите кораби, бизнеса на Домусчиев е много повече от БМФ и бивш обувен завод. Многото пари идват от фармацията ако може така да се нарече, защото то не е точно фармация, а това че са купили 5 кораба, голяма работа. А пък за теб бизнес с приходи от 1-2 милярда не е бизнес явно имаш доста по-високи критерии. За всеки по света всичко което носи пари е бизнес, дали ще са 100к или 100t все е бизнес. И ако у нас някой казва бе къв бизнес има тоя с 3 корабчета, то на други места примерно в САЩ отношението съвсем не е такова. Между другото за БМФ са платили над 400 млн и ще инвестират още толкова, но за теб това явно не са пари.

Пет Сеп 27, 2019 5:03 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Dimitar написа:
Мухата, зависи точно каква машина им трябва...

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1 ... _m1117.JPG
ето тази :)
мисля наистина конкурса беше за шестосна с десантно отделение.....
пък после еспертите са премислили.... и избраха 4 осна ...

Пет Сеп 27, 2019 5:29 pm
Профил
Аватар

Grubi написа:
Да сравняваш Домусчиев със Сидеров...

Всъщност и двамата ги сравнихме с мишката. Щото по-добре отколкото нищо.

ToHu написа:
Здрав кой говори за самите кораби, ...

Ами аз за това говорех. За корабите. Бизнеса го оставям на теб.
Купуването на нови кораби е част от условията по договора за закупуването на БМФ. Но някой тука решиха, че купуват китайски кораби щото бизнеса процъфтява.

Пет Сеп 27, 2019 10:04 pm
Профил
Аватар

MYXATA написа:
Dimitar написа:
Мухата, зависи точно каква машина им трябва...

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1 ... _m1117.JPG
ето тази :)
мисля наистина конкурса беше за шестосна с десантно отделение.....
пък после еспертите са премислили.... и избраха 4 осна ...

Точно тая беше, само че съм объркал Текстрон с Терекс :D . Мисля по едно време купиха 10 такива. Аз съм влизал в нея тук в щатите на едно шоу и нещо не ме впечатли много като технологии вътре в нея, ама пак - предполагам основоопределящо е цената. Румънците са поръчали между 200 и 400 такива и ще ги правят там при тях, а излиза че ние сме поръчали само 17 :D .

Пет Сеп 27, 2019 10:41 pm
Профил

Абе поел е ангажимент за инвестиции, но по принцип както знаеш тия ангажименти са много фиктивни и лесно заобиколи и, за да купуват кораби сигурно не е за нищо.
Бизнес за транспорт си има, но точно с тия какво ще возят един господ знае, те много вероятно изобщо да не возят нищо от/за БГ. Не съм му фен, но пък и не разбирам защо толкова много го мразят хората, без да са имали досег с него. Не е по различен от всички останали, но в БГ като цяло се мразят успелите. Ония двамата юнаци от телерик и те си имат маса "фенове" а нищо лошо не са сторили никому. Изобщо българина някак ненавижда преуспелите, мен ми е все тая, аз нито съм от тях, нито ми пука кой какво мисли, но ми е странна тая ненавист.

Пет Сеп 27, 2019 10:58 pm
Профил
Аватар

Мии щото в БГ като ти кажат "бизнесмен" разбираш "мошенник". Голям "преход" направихме!

Пет Сеп 27, 2019 11:08 pm
Профил

Ами ... за това спор няма, мошеници много, ама те да не са от луната паднали, нали са същите като всички останали, разбирам да бяха изключение, а то обратното е изключение. Как да прецакаме електромера, да излъжа топломера, да байпасираме водомера, да си остана на борсата докато вече съм си намерил работа ... това е масово, това са хората, и негодуват щото някой като тях е успял. Има и различни, но то точно различните май най-малко негодуват, а най-тъпото е когато честен човек успее и всички го наричат мошеник, не че Домусчиев е от тях, но по принцип, познавам такива, честни и успели, за да не тръгва полемика не визирам себе си, а и както казах не се имам за успял в нещо, още по-малко за честен, или не в общият смисъл на думата.
Прехода стана такъв каквито сме ние, няма смисъл да обвиняваме руснаци, американци или някой друг, нито са виновни партийните куфарчета, нито партийните членове, нито службите, всичко е по наше подобие,както свинята си прави кочина, така и ние си направихме прехода.

Пет Сеп 27, 2019 11:19 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
...Изобщо българина някак ненавижда преуспелите, мен ми е все тая, аз нито съм от тях, нито ми пука кой какво мисли, но ми е странна тая ненавист.

Ти пък от къде ти хрумна - ненавист към успелите?!?
Но виж плиткоумието винаги си заслужава сарказма.

Пет Сеп 27, 2019 11:47 pm
Профил

Ами аз не визирам теб, не знам дали го забелязваш, зависи в какви среди се движиш. Дълго време съм бил сред строители, работници в заводи и др.подобни, и се усеща. Особенно някой като има проблем и едно всеобщо задоволство че тоя тарикат си е намерил майстора", но дали е тарикат или е не няма значение.

Пет Сеп 27, 2019 11:54 pm
Профил
Аватар

Щеше да е много по-добре кораба
да го бяха произвели в Русе или Варна, но не би. А може и някой ден да стане, пак.
Приятното е, че БГ флота се увеличава, и вероятно няма да сложат кораба под флага на Шри Ланка. Плюс, че ще има БГ екипаж. Всичко друго е бла-бла

Съб Сеп 28, 2019 12:10 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

То български екипаж със сигурност ще има, но за флага се съмнявам, че ще бъде български, щото вече БМФ го няма в никакви регистри. А за превоз на зърнени храни - колкото щеш милиони тонове пшеница от Русия. Преди само няколко години руснаците си внасяха по 20-30 милиона тона годишно, но хамериканците им въведоха агросанкции, от което резултатът не закъсня. Сега рашките вече си изнасят по толкова от свръхпроизводство. Печелят вече по 15 милярда долара годишно от това - колкото и от продажбата на свое оръжие на международния пазар. И всичко това благодарение на държавното внимание и поддръжка на няколко селекционни института. С техните селекции от семена и огромни равни територии могат да изхранят и Африка и Азия взети заедно. Мотозаводите им за мощни трактори и комбайни, че и тези в Беларус са претоварени с поръчки за нова агротехника. Същото е полжението и в много други отрасли и подотрасли. Така например все още се внася известно количество месо, но явно не след много дълго ще почнат да изнасят. Същото е и във фармацевтичния сектор - в кооперация с индийците правят няклоко завода за генерични лекарствени препарати. Ще почнат производство и на негенерични редки препарати, като копират формулата им, щото заради хамериканските санкци не им дават да ги внасят или произвеждат по лиценз. Също и в туризма - само в Крим почиваха това лято над 7 милиона руски туристи и още толкова в Турция. Интересно с колко се е намалил туристическият поток в България от това? От друга страна над седем милиона туристи посещават ежегодно Русия и тази цифра постоянно се повишава, при това за цени на нощувките двойно над средните за световния туристически бранш.

Съб Сеп 28, 2019 2:49 am
Профил

Тутив, Русия не е за туристи, не знам кои са тия 7 млн, ама децата ходих това лято до петербург и нещо нито те нито жената са доволни, а всички говорим руски и като яло харесваме Русия, щерката докато беше в БГ учеше в руското към посолството им. Русия не е за всеки, мен си ме кефеше навремето, сега не знам как е, последно съм бил 2008-ма май, или 2009-та нямам спомен.

Съб Сеп 28, 2019 6:02 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 681, 682, 683, 684, 685, 686, 687 ... 1080  Следваща