Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 680, 681, 682, 683, 684, 685, 686 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
Ами от Бургас до Хамбург да пратиш малко по обемен товар по вода излиза по-евтино отколкото по суша. При все, че минават през два прохода идея си нямам как става тази работа, но е факт.

Чет Сеп 26, 2019 10:40 am
Профил WWW
Аватар

Тия са насипни, предполагам пшеница и фуражи най-вече. Но може да са химии, може и въглища.
И грешно се изразявам / ние... Домусчиеви ги купуват, успели са да изградят бизнес.

Чет Сеп 26, 2019 11:59 am
Профил
Аватар

Дупе да им е яко на екипажите на тия кораби.
И това с изградения бизнес от Домусчиеви, яко напушва на смях.

Чет Сеп 26, 2019 10:49 pm
Профил

Абе факт е че дава работа, плаща данъци и има работещи предпрития, вземат заеми от сериозни чужди банки и успяват да си ги изплатят предсрочно .. дали е започнал с куфарче, дали с приватизацията на обувен завод или нещо друго едва ли има смисъл да се коментира, в момента си развиват съвсем нормален бизнес,произвеждат, продават .... не е нужно да ми харесва на мен , на теб или на някой друг. Слагат го в тая или оная схема, но в крайна сметка нито участва в някакви сериозни държавни поръчки, нито се възползва от някакви държавни средства, от тук нататък каквото и да прави не го взема от теб, мен или като цяло от данъкоплатеца, значи си е бизнес и то много по-читав от тоя на повечето големи структури у нас.

Чет Сеп 26, 2019 11:53 pm
Профил
Аватар

Викаш по-добре е от нищо. А?

Пет Сеп 27, 2019 12:31 am
Профил

Ами точно така, кажи ми един който е направил нещо от нищо и никога не сее изцапал поне малко, по добре ли е да открадне чужди идеи като бате били или зукърбърг. Изобщо е много относително, според мен всеки бизнес е полезен дори и този който паратизира.

Пет Сеп 27, 2019 5:42 am
Профил
Аватар

В съвременния свят, няма бизнес от такъв калибър, който да не яко обвързан с държава и политика.

Пет Сеп 27, 2019 9:11 am
Профил ICQ
Аватар

Какви бизнеси ви гонят пак?!?
Става въпрос за един новозакупен китайски кораб. Втори по ред.
Направете справка за тонажа на корабите на БМФ и как се е развивала фирмата преди Домусчиев или който и там да е новия собственик.
Един кораб и то китайски. Качвали ли сте се на търговски кораб строен в Китай?
Айде стига наивност.
И къде е конкуренцията на този изграден бизнес? Сравнявате го с нищо, сам със себе си? И по-добре два китайски кораба отколкото нищо.

Пет Сеп 27, 2019 9:28 am
Профил
Аватар

С нищо не го сравнявам - но е факт че има някакво движение.
Нямам време да сравнявам какво е било преди Домусчиев и сега - но поне не се е покрил като мишка, или
не се е отнесъл някъде по света. Работниците му ще кажат дали е добре да се работи за него или,
и данъците - с какво помага на държавата или не...

Ето ви още една
https://business.dir.bg/kompanii/amerik ... -balgariya
Колегите на Димитър или той самия :)

Пет Сеп 27, 2019 1:53 pm
Профил
Аватар

Тия са ни клиенти, но въобще не са от най-големите, даже са почти никой и въпреки че бях чувал за Хъски машината им, тях като име ги чух сега за пръв път от твоя линк. Може би са силни в бизнеса за бронирани коли за инкасо и полицията, ама като дифенс контрактор са гола вода, щом не ги бях чувал като име до сега, а ние сме на 95% от военните машини та си мислех че знам всички играчи на тоя пазар. Явно в БГ-то гледат да купят нещо евтинко, ама дали ще върши работа кой знае.

Пет Сеп 27, 2019 2:18 pm
Профил
Аватар

Пушек без огън или как клатихме влака, а пътниците си мислеха, че се возят...

Пет Сеп 27, 2019 2:21 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
e, ще стане както винаги....
ще има търгове, ще се обещават комисионни, ще се подменя тръжна документация........
имаше преди време къде 2007-2008 едни търгове за брониурани машини....
и поправете ме ако греша, но по начало трябваше да е шест осна машина с десантно отделение, а пък спечели 4-осна без десантно отделение.... :)
6 машини имаше, някои ги пратиха в афганистна, ..

Пет Сеп 27, 2019 2:29 pm
Профил

От обещания, глава не боли:

https://www.24chasa.bg/novini/article/7678128

Пет Сеп 27, 2019 3:55 pm
Профил
Аватар

Мухата, зависи точно каква машина им трябва. Ако ще е тактикъл машина аз лично много файда от 6 оснна машина (подобни на MRAP) не виждам защото са тежки и с висок център на тежеста и не са хич удачни за пресечен терен. Стават за пустинята в Ирак, ама като ги дислоцираха в Афганистан и взеха да се обръщат с тях по пресечен терен. Затова ги замениха с MATV или сега с JLTV, които са 4 осни като Хамъра, само че сa по-бронирани и с много повече технология. От 6 осна машина виждам смисъл само ако е комбат машина, т.е. от сорта на нешенските колесни бронетраспортьори (тукашния Stryker) или пък такива с вериги като Bradley, ама пък на тия ценовия етикет почва от по няколко милиона долара и то бейс моделите, дето нямат никакво оборудване. Та затова и нашите са се спряли на Хъски-то, демек малко по-ъпгрейднат Хамър, за да им е евтинко и също да става за всякакъв терен. Аз мисля, че в това има някаква идея. Спомням си имаше и някакъв търг, за бронирани бойни машини, дето май го спечелиха финландците от Патриа с тяхното AMV ама не съм много сигурен:
https://www.patria.fi/en/products-and-s ... d-vehicles
По едно време и Терекс говореха, че са спечелили контракт в България с ей това:
https://www.army-technology.com/project ... g-vehicle/
ама какво стана не знам.
Българските (а и другите източноевропейски) контракти са нищо за дифенс контракторите и са повече политическа история, от колкото бизнес, защото логистиката за доставка и поддръжка на няколко машини, смаолети и т.н. на другия край на света ще са повече от печалбата. За сравнение ако БГ купи 100 такива тактикъл машини американската армия в момента купува 55000 JLTV-та. Само да се преведе документацията на български не си заслужава :D .
А журналята пак са се оляли с това "бойни машини на пехотата" - бойна машина на пехотата е такова с оръдие или рокет ланчер отгоре, на това му се вика "light tactical vehicle" или с две думи - джипка :D .

Пет Сеп 27, 2019 4:23 pm
Профил
Аватар

Мнение Новини от страната - Велики Тутракан
За Сидера: аз пък ще освободя софиянци от всякакви данъци и такси, на всеки доказано чист етнически българин ще давам по 500лв месечно, а ако е рус и със сини очи - по 1000лв. Парното и топлата вода ще са безплатни, естествено. Добре, че не живея в София и не смятам...

Влязох в селскиот магазин и гледам табела, че специалисти от Тутраканската болница тръгнали по селата да правят безплатни гинекологични прегледи. По странно стечение на обстоятелствата в Тутракан гинеколозите са много добри, едни от най-добрите по детеродни проблеми в БГ.
Не друго, но скоро една комшийка ми рИва как със скромните си приходи ще ходи да се лекува, дори на преглед в Тутракан ѝ се виждаше бая пара.
Иначе всеки е отворил уста като хамбар и пръска слюнки как нацията е на изчезване. Пък то толкова малко се иска, мааму!

Последна промяна bongo_x2 на Пет Сеп 27, 2019 4:36 pm, променена общо 1 път

Пет Сеп 27, 2019 4:34 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 680, 681, 682, 683, 684, 685, 686 ... 1080  Следваща