Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 679, 680, 681, 682, 683, 684, 685 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Ако говорим за консултанти е съвсем друго, $1000 на час за сериозно ЕРП изобщо не са толкова страшни, не само САП, оракъл не са по-различни, там зависи какво точно консултира, в коя част, има разни ала балисти които са далеч от тая цифра, но има и такива които са над нея, в вече втора година точно с такива се разправяме, но това са консултанти, не наемни служители. То ако така го смяташ и аз имам клиенти които са плащали по толкова, че и по повече ако го сметнеш на час, един оглед и становище особено ако не е в другия край на страната спокойно отива между 8-10 хил лева, аз е час два гледане и още час два писане :)
Адвоката до някъде и той е консултант, в Европа нямам много опит, но в САЩ 400-500$ си е късмет ако намериш читав и свободен, записват ти час за след седмица две обикновено, такива които са с добри практики конкретно данъчни отиват над 1000$, и при тях трудно записваш час, няма да говорим за големите риби, там цифрите дори не ми се мисли какви са.
Здрав, не дискутирам кой какво дава и изкарва, всеки си знае за себе си, а писах на час просто защото и на час да станат пак ще има недоволни и мрънкащи, ама както и да е.

Нед Сеп 22, 2019 4:07 am
Профил
Аватар

ToHu написа:
Здрав, не дискутирам кой какво дава и изкарва, всеки си знае за себе си, а писах на час просто защото и на час да станат пак ще има недоволни и мрънкащи, ама както и да е.

Вероятно е така, но нещо релетата залепнаха върху това че имало недоволни и мрънкащи.
А е нормално всеки способен инженер(Славчо не подскачай) да иска повече пари. Не само хиени като адвокатите.

Нед Сеп 22, 2019 9:34 am
Профил

Кой е казал че в това има лошо, само дето някак у нас, и тук не говоря са о за инженери, недоволството е на обща база. В случая колегите дискутира ха какво остава от тая заплата, не е казано малко ли е много ли е, що се дават. Не знам дали си в БГ или навън, но ако си навън сигурно си забелязал че хората са с по-реалистични очаквания и не си прекарват 80% от времето мислейки как някой ги прецака и са недооценени. С конкретната заплата в Германия никак не е весело, може би за сам човек е ок, но нищо повече, сумата изглежда голяма особенно за България но ако ще преживява някак има ли значение дали е с 6к Евро или 1500 лв, качеството на живот и покупателната способност са еднакви.

Нед Сеп 22, 2019 4:52 pm
Профил
Аватар

ToHu, каква покупателна способност какви пет лева?!?
ToHu написа:
... но ако ще преживява някак има ли значение дали е с 6к Евро или 1500 лв, ...

Ей това 'някак' е като муха в кисело мляко в изречението. Да преживяваш 'някак'.
Няма смисъл да продъжавам нататък...

Нед Сеп 22, 2019 7:24 pm
Профил

Ами май за теб няма смисъл, точно това казвам, че 6-те к в Германия ви се виждат много пък 1500 или айде 2500 да речем ако им е еквивалента в БГ се виждат малко, а и с едното и с другото живееш по един и същи начин. И ако не ти е ясно, хората по света, включително и на запад, просто преживяват. Някаква част са малко по-добре но със сигурност не е това което се върти в главите на българите, а май и в твоята. Няма смисъл да го водим тоя спор, докато в главата има само цифрички, но без конкретна представа какво стои зад тях всякакви дискусии са безсмислени.

Пон Сеп 23, 2019 1:14 am
Профил

Я дай малко да уточниш какво е "преживяват" и какво е "малко по-добре", щото е относително. Имам позната е Германия мъж й взима 7к като инженер в няква фирма, ми не се оплаква от нищо, има 3 деца, не работи нищо, имат къща кола и на всяка почивка на мъж й все са някъде, че мъкнат и кучето с тях, било скъпо да го оставят на хотел като ги няма. Това лято си бяха в тука на почивка и по груби сметки пръснали около 2500 евра. Като ми разправя как е при тях хич и не искам да ходя там.

Пон Сеп 23, 2019 3:56 am
Профил

Същото може да се каже за не малко българи които не са дори инженери, аз не се сещам за някой наш служител който да не ходи на почивка, Гърция, Турция, Албания и къде ли още не, знаят ги повече от мен, и не говоря за високоплатените такива те ходят по Австрлаия, Япония и тем подобни. Та дайте да говорим с неща различни от това жена му не работи, баба му има вила ... имам слжител който жена му не работи, има две деца, храни тъща и пратъща, връща заем и не взема никак много пари, това какво значи, че на всеки 2к са повече от достатъчно ?
А пък приказки на БЪлгари живеещи някъде хич и не искам да слушам, че много често тов акоето ти казват, и това което е в действителност нямат много общо, познавам достатъчно такива и ако им видиш фейса снимка с новото BMW, или снимка на бахамите, или лови риба на яхва в мексиканския залив, снимка в тоя или оня хотел, и ако не знае човек как живеят ще си каже тия явно са много добре и само кефа си правят, а иначе въртят геврека по 12 часа на ден в по добрият случай, някои още разнасят пица и си мечтаят да станат бакшиши или лимо драйвери .. живеят по 4-ма в къща, никога не са плащали 1 $ застраховка, като им се счупи нещо се чудят кой друг да им го оправи на аванта, и най-големият им напредък е че са научили 100-на думи на английски . е някои знаят повече.
Та отиди, поживей и после разказвай от първо лице единствено число, тук има такива, живели и по Германия и по други места.

Пон Сеп 23, 2019 4:09 am
Профил
Аватар

ToHu написа:
Ами май за теб няма смисъл, точно това казвам, че 6-те к в Германия ви се виждат много пък 1500 или айде 2500 да речем ако им е еквивалента в БГ се виждат малко, а и с едното и с другото живееш по един и същи начин. И ако не ти е ясно, хората по света, включително и на запад, просто преживяват. Някаква част са малко по-добре но със сигурност не е това което се върти в главите на българите, а май и в твоята. Няма смисъл да го водим тоя спор, докато в главата има само цифрички, но без конкретна представа какво стои зад тях всякакви дискусии са безсмислени.

Като виждам колко са далеч от реалността предположенията ти относно мен, много грешиш ToHu, много.
Нито имам служители, за които да знам колко получават и къде ходят на почивка, нито някога ме е интересувало.
Доволен съм от това, което получавам като заплащане, така че извади ме от групата на недоволните и мрънкащите.
Включих се в офтопика точно защото тръгнаха коментари за заплати на някого, някъде си. И то от кого.... провери предната страница на темата - не от мен.

Пон Сеп 23, 2019 11:58 am
Профил

Какво пък толкова е по-скъпо в Германията? Жилище - да, данъци -да, бензин - да, малко, храна - не, училище - не, университет - не, кола - не, мебели, техника все същото... Само че трябва да сложим на везната и какво получаваш насреща - пак това образование, шанса като се сдърпаш с меринджея днес да си на друга работа утре в 8, като отидеш на доктор да не се чудиш тоя стент дали не ти го навира заради новия мерцедес, като си купиш кола да не правиш каско за няколко хил на година щото "ги берат" много БеЕнВе-тата, като вдигаш къща не обикаляш по форумите да питаш за периметрова охрана, не плащаш за СОТ всеки месец щото полицаите ги боли ... за това че манго ти щипнал железата от двора.
Някой в началото беше сметнал колко са разходите, оттам дали ти хартисват 1000е или 1000лв си е 2х разлика. Всъщност то нищо не хартисва, като има 1000 отгоре ще отидат за почивка, за кола, за глезотии. На никой не му стигат, вярно за различни неща. Ако си на принципа да трупаш спестявания и да мизерстваш там ще спестиш повече.
То и в БГ има разлика няколко пъти между София и провинцията - който иска да кърти кинти ходи при шопите, който търси спокоен живот не може да си го причини. Който е кореняк софианец е добре, хем е свикнал хем големите заплати са наблизо. В Софията 80-100К евро за апартамент, в провинцията за тия пари палат с 2 декара зеленина. Ако си примерно химик си вързан да си в определен регион, ама на нас нито фабрики ни трябват, нито инфраструктура (като изключим интернет, ама то къде ли няма).

Пон Сеп 23, 2019 8:54 pm
Профил

Ами тя да върви консуматорската икономика трябва масово хората да си живеят над възможностите т.е. вместо да спестяват пари, да не им достигат и вечно да са задлъжнели с някой друг кредит - ипотека за по голяма и луксозна къщо отколкото реално има нужда, пак така за кола, образование на децата е може би най добрата причина да се тегли кредит, от там нататък изхвърлянето за лъскави дрешки, техника, телефони, абонаменти и т.н. само придават финален щрих. Ти представяш ли си какво щеше да е ако всички спестяват и си правят сметката? Ми то цялата индустрия както я познаваме в момента ще фалира. Прогреса ще тръгне назад. Хич не е работа - така, че за да са доволни всички нещата трябва да си продължават по същия начин ;)

Пон Сеп 23, 2019 9:05 pm
Профил

Тъй де, ама идва другата крайност - вместо да работят лежат на социални помощи, щото 400е стигали за яденето. В смисъл ако последваш тая посока да спестяваш, никакви глезотии, максимална икономия стигаш горе-долу до тая стойност в евро. И губиш мотивация за прогрес. Да - яхтата, големия двор с барбекю зоната, басейна, новата кола са един вид стимули и мотивация за прогреса.
Та истината е някъде по средата, ама като в приказката за свинското с зеле - едни ще рипат за яхти и самолети, други ще лежат на социални, и другото ще са хора някъде по средата между двете крайности.
А за образованието си много прав - единственото, което още може да ме накара да мръдна нанякъде е да дам по-добро бъдеще за потомците. Последните няколко години нещо пак трябва да се замисляме - не че сме зле, ама тоталитаризма почна да се връща и това със сигурност ще ни дръпне назад в един момент.

Вто Сеп 24, 2019 8:18 am
Профил

https://www.youtube.com/watch?v=0nEj5NP2pjI

Може би е по-подходящо за темата "Русия".

Вто Сеп 24, 2019 12:17 pm
Профил
Аватар

https://www.standartnews.com/biznes/par ... 02400.html

Сря Сеп 25, 2019 4:03 pm
Профил
Аватар

Едно време ние ги правихме корабите... Но към ден днешен, никой не може да конкурира китайците и корейците.

Чет Сеп 26, 2019 9:31 am
Профил ICQ
Аватар

Пак че ги купуваме... значи има какво да се вози с тях и то на печалба

Чет Сеп 26, 2019 9:58 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 679, 680, 681, 682, 683, 684, 685 ... 1080  Следваща