Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 3157 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 211  Следваща
Русия 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Отговори с цитат
Мнение Re: Русия
Ако не бяха всичките тия "брилянтни планове", нямаше как CCCP да фалира :D

Пет Сеп 20, 2019 11:57 am
Докладвай
Профил
Ранг: Почетен член

Отговори с цитат
Ама, че смях! Какви дронове, какви критики, бе. Фактите са си факти. Най-малко седем крилати ракети със стоци килограми бомбов товар са минали НЕЗАБЕЛЯЗАНИ през хамериканското ПВО състоящо се от 88 ЗРК 'Патриот". Е това, че са старички и слабички си е техен проблем, пък макар, че били от най-модернизираните. Най-вероятно са пипнали по софтуеъра и с това са ги направили най, по-най. Смях!

А иначе, не знам в Саудитска Арабия некой местен да работи нещо. Още от раждането си в супербогатата държава - нефтената им компания ARAMCO, която е все още 100% държавна собственост, и прави по няколко стотици милиона долара ежедневно, напоследък наполовина намалени вследствие на разрушнията от атаките, та държавата им дава по няколко стотин хиляди долара да си имат за харчалък. Та там работят милиони от цял свят, ама не и местните.

Пет Сеп 20, 2019 12:27 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Еми, да пожелаем и на Русия да стане такава богата държава, че местните да не работят и само да лежат по гръб докато гастарбайтерите от америка ги носят на ръце. Напълно осъществим план - има достатъчно природни богадства да няма беден руснак ...

Пет Сеп 20, 2019 12:48 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Реконструктор написа:
MIM-104 - 1 радар (не много мощен) и 1 вид ракети (не много големи), евентуално с различен тип насочване, но това е без значение.

С-400 - 6-7 вида радари и още толкова типа ракети (много големи и малки). Това долу е типичният състав на една система, но може да се добавят или заменят различни радари и всякакви радиотехнически комплекси.

Да се смееш ли, да плачеш ли... :)

Пет Сеп 20, 2019 1:08 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Тутив, не каза какво става в Сирия, и как израелските хвърчила трепят панцири.. и пак, изобщо не е ясно дали защото панцира е калпав, или защото мустакатият мангал си бърка в носа или в гъза, и никога не е знаел кое е ляво и кое е дясно.

Пет Сеп 20, 2019 3:58 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Аз не съм специалист като вас по ПВО и крилати ракети, ама с тия крилати ракети, дето предполагам са подобни на томахавките, дето хвърчат ниско и следват терена има ли въобще някакво ПВО още повече пък такова като пейтриът и С400, дето да е ефективно срещу тях. Тоя тип ПВО-та не са ли да се борят срещу балистични ракети, не круиз мисълс, дето хвърчат ниско, малки са и следват терена. Тая ракета на ПВО-то като хвръкне нагоре как слиза долу и гони малка крилата ракета :? ?

Пет Сеп 20, 2019 4:13 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
ToHu написа:
Тутив, не каза какво става в Сирия, и как израелските хвърчила трепят панцири.. и пак, изобщо не е ясно дали защото панцира е калпав, или защото мустакатият мангал си бърка в носа или в гъза, и никога не е знаел кое е ляво и кое е дясно.

Удивително, но нито едно от двете.

Пет Сеп 20, 2019 4:25 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Dimitar написа:
Аз не съм специалист като вас по ПВО и крилати ракети, ама с тия крилати ракети, дето предполагам са подобни на томахавките, дето хвърчат ниско и следват терена има ли въобще някакво ПВО още повече пък такова като пейтриът и С400, дето да е ефективно срещу тях. Тоя тип ПВО-та не са ли да се борят срещу балистични ракети, не круиз мисълс, дето хвърчат ниско, малки са и следват терена. Тая ракета на ПВО-то като хвръкне нагоре как слиза долу и гони малка крилата ракета :? ?

За това радара се качва на пилон, виж там картинката. Ако има релеф, може да се качи на някой висок хълм. Отделно има разни радиотехнически средства, които са си чисто и просто периметрова охрана, радиобариери. Зора на круза е да го откриеш, след това може да го опука и най-простия кашик със Стингър или подобно.

Пет Сеп 20, 2019 4:32 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Руските ЗРК още от старите и първоначално използваните в Сирия С-200 не са имали проблеми да откриват и унищожават крилати ракети и томахавки. Също и комплексите им за защита на пехотата, от които имат поне 5 вида и се различават по далекбойност на ракетите с осколъчни бойни глави да свалят всичко що хвърчи, вкл. тактическа авиация и крилати ракети, нямат никакви проблеми с дронове и дрончета от всякаква големина, унищожават ги с картечен огън или с ракетно джапане. Ефективност 100% доказана и проверена в реални бойни действия! Наистина откриването на малки обекти отадалеко и водене на стрелба в автоматичен режим не са лесни инженерни задачи. Иска се висока наука, приложната е само следствие.

Пет Сеп 20, 2019 4:39 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
тутив, къде се е доказало в бойна обстановка, и къде се е доказало и в тестова обстановка, особено това със скорострелните оръдия ? Щото и аз не съм специалист нито по ПВО, нито по оръдия, но доста неща гледам и чета от любопитство, и забележи, много от тях руски и на руски, и за съжаление и тяхното скорострелно оръдие е далеч от 100% успеваемост както американският му събрат, а според някои е и доста по-зле. Това го пишат руснаци, не знам може да са платени агенти, или просто да са реалисти. Изказванията ти са най-малкото несериозни, 100% успеваемост няма нито една система, и нито една система не е проектирана за такава успеваемост. Не съм се интересувал, но предполагам дори 80% успешни пускове в релани условия са си сериозен успех, и едва ли някой конструктор/инженер очаква 100% от тия 80% литнали да имат точно попадение. Тук Лео може да каже по-добре, все пак е работил в тази индустрия.

Пет Сеп 20, 2019 6:03 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Тони, опитваш се да опонираш с инженерни разсъждения на платени тролове.

Желая ти успех :D

Пет Сеп 20, 2019 6:12 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Рек, аз съм сигурен, че радирете все някак си ще ги открият - въпроса ми беше как ракета с вертикално излитане следи, настига и унищожава крилата ракета, дето лети ниско и по терена.
А оня трола да вземе да каже кои атаки с томахавки досега не са били успешни и са били спрени от ПВО-та без значение руски ли някакви други ли?
Една томахавка е $1.8 млн, а една батарея С400 със 120 ракети почва от $300 млн. Демек за същата цена могат да бъдат изстреляни 167 томахавки срещу С400 и дори С400 да има 100% успеваемост ще останат едни 47 томахавки, дето няма да има какво да ги спре. Така че като говорим за цена срещу цена аз бих заложил на томахавките :D .

Пет Сеп 20, 2019 7:36 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Във войната в Сирия имаше не на един и два пъти унщожавани дронове, напълно и тотално. А ето нещо по-актуално по повод изказването на хамерикански генерал, показващ ниво на обикнвен хамерикански войскар, нищо ново - ТВ промит Icr. Ето и сдържаните отговори на руснаците:
https://lenta.ru/news/2019/09/20/otvet/
и https://lenta.ru/news/2019/09/20/proruv ... .ru%2Fnews

Пет Сеп 20, 2019 7:48 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Е, ало кой ти каза, че такива са цените за С-400, пък и за 120 ракети?!. Нещо много сметки правиш, ама без кръчмар. По-добре сравни цените и ефективността с хамериканските "патриотки", дето са от годините на младостта на дедо ти Боре. А пък за възможността как ще се изстрелят толкова много на брой още по-стари томахавки забрави. Нема как да стане. Да ти обяснявам ли що е то руска хиперзвукова ракета въздух-земя, летяща с 15 хиляди километра в час и изстрелвана от изстребител от няколко хиляди километра разстоние?

Пет Сеп 20, 2019 8:00 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Тая руската хиперзвукова ракета на запад е позната като CGI

Пет Сеп 20, 2019 8:42 pm
Докладвай
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 3157 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 211  Следваща