Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 677, 678, 679, 680, 681, 682, 683 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Ами накрайниците са различни, няма да ме учуди ако някой специалист е сложил щуцер като за метан на газова. Газова бутилка на метанова ...е това трябва да си много прост ако го направиш.

Пон Сеп 16, 2019 5:00 pm
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал

Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
Е колко километра ще мине , ако зареди пропан-бутанова бутилка с метан - десетина? Едната/двете бутилки вземат място колкото половината кола, а другото е бутил-че в сравнение. Я кажете за това щракане на спусака за до-натъпкване- какво може да се направи за да се прекрати- някаква електроника за закъснение?

Пон Сеп 16, 2019 5:38 pm
Профил
Аватар

Стените на метановите бутилки са по няколко см. дебели. Като обем на горивото са горе-долу същите.

Пон Сеп 16, 2019 6:10 pm
Профил

Решението срещу препълването се състои в това да се подържа ограничаващия клапан на входа на бутилката изправен.
Бутилка с читав ограничител не можеш да я препълниш, колкото и да искаш.

Пон Сеп 16, 2019 6:11 pm
Профил

Няма как да напълни метан в газова и да се движи, още при оълненето ще пие вода, разликата е огромна в налягането, разрушителното на газовата е в пъти по ниско от работното на метана. Въпросът е кое ще сдаде първо багажа, бутилката или тръбата развода. Освен това на метана дебита е нисък, ако работи предпазни клапан на газовата не би следвало изобщо да вдигне налягане, въпреки че.... освен това на метана не знам дали първо не трябва да се вдигне налягане, и след това да започне самото пълнене, амо с тия батерии които имат, може директно течна фаза да тръгва.
Дали не е била менте метанова система.

Пон Сеп 16, 2019 7:32 pm
Профил

Няма течна фаза при метана. Не и при тази температура и налягане. Затова едното се нарича LPG а другото CNG. Защитният клапан също няма как да сработи, защото той е с поплавък.

Ти, очевидно говориш за предпазния клапан, който отваря на към 30 бара. Щом на LPG бутилка е имало пълначка за метан, може такъв изобщо да не е имало.

Пон Сеп 16, 2019 7:40 pm
Профил

Не ги ли пълнят на 300 бара, там трябва да има течна фаза? Да предпазният имам в предвид, срещу свръх налягане, би трябвало да има такъв. Аз не мога да си представя как някой ще сложи на бутилка за пропан бутан пълначка за метан ....

Пон Сеп 16, 2019 9:18 pm
Профил

В метановата бутилка няма въздух, само метан ?
При CNG въздуха (който е в газова фаза) над течната газ "пружинира" , ако при CNG няма въздух (както си мисля) бутилката ще се пръсне в момента на достигане течната фаза при зареждане.

Пон Сеп 16, 2019 10:47 pm
Профил

Никакъв въздух не може да има, или по-скоро не трябва да има, газовата фаза не е въздух. Дали ще се пръсне или не зависи само от налягането. Сега гледам че бутилките са с работно около 250 бара, при това налягане няма течна фаза, тя е над 300 в зависимост от температурата, все си мислех че метана го пълнят на над 300. Реално обаче на тая бутилка изпитателното налягане е над 300,а разрушителното много над 300 та би следвало да може и течна фаза да се вкара в нея, но тя най-вероятно няма от къде да дойде щото налягането от станцията е по-ниско от нужното.

Вто Сеп 17, 2019 12:12 am
Профил

На хиляда атмосфери ги пълнят :P
Е сега запас си има.
Все пак налягането нараства много а вмъкнатото гориво не.
Според мен пропан-бутана понеже е по-тежък от въздуха той се втечнява в бутилката.

Във CNG бутилката ако има въздух, той ще се втечни преди метана, защото е по-тежък от него.
Течната фаза не пружинира. Инсталация за парно и доколкото знам бутилки се тестват с вода. Тя е течна фаза и при пробив само "пуква". Няма запас от кинетична енергия. Един балон пълен с въздух при пукане се разхвърчава доста повече отколкото ако се пукне пълен с вода. Друга съпоставка с течната фаза е водният удар при ДВГ.

Вто Сеп 17, 2019 1:25 am
Профил

Информацията от журналята ми беше много странна, пълнели са метан пък гръмнала газовата бутилка... Но днес разбрах от познати на пострадалите, че наистина имало проблем с инсталацията. Имало някакъв кран, който свързвал метана и газта. И явно налягането от метана е влязло в газовата бутилка и нататък е ясно. Сега какъв е бил тоя гений дето е сътворил подобна инсталация не знам. Но колата преди е била такси и най-вероятно това обяснява някои неща. Между другото тук съм виждал поне няколко коли дето имат и газ и метан. И все са разни малолитражки. Не го разбирам това да наблъскаш един куп бутилки и то в малко купе...

Вто Сеп 17, 2019 9:27 am
Профил
Аватар

Явно съм изостанал, ама за първи път чувам за кола и с двата вида гориво... Баси инженерния гении....

Вто Сеп 17, 2019 10:07 am
Профил ICQ

Икономията - майка на мизерията.

Аз ползвам класически ГИ (LPG). Двете горивни системи работят съвместно, като при определени обстоятелства има добавяне на бензин. В резултат на това динамиката на мотора е същата, като на бензин а разходът в пари е повече от приемлив - средно 8/100 газ и 1/100 бензин.

Вто Сеп 17, 2019 11:04 am
Профил
Аватар

Е това не го очаквах. 8O Егати простотията. Колата най-вероятно е купена с LPG инсталация, но малоумника е решил да добави метан, че е по-ефтинко. Тоя, дето се е навил да го направи това е за разстрел.
Но което е най-тъжно, реално няма законови пречки да се прави това...

Вто Сеп 17, 2019 11:06 am
Профил
Аватар

lcr написа:
Икономията - майка на мизерията.

Аз ползвам класически ГИ (LPG). Двете горивни системи работят съвместно, като при определени обстоятелства има добавяне на бензин. В резултат на това динамиката на мотора е същата, като на бензин а разходът в пари е повече от приемлив - средно 8/100 газ и 1/100 бензин.

Някой ми е гепил идеята вече. :D

Вто Сеп 17, 2019 11:06 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 677, 678, 679, 680, 681, 682, 683 ... 1080  Следваща