| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 търся малко по специален rs232 monitor
търся софтер който да сабира данни от серииния порт и да ги чертае на графики в реално време.ако може и да връща обратно разни данни ще е супер
|
| Пет Май 12, 2006 9:49 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Ех ама едни търсачи напоследък са затърсили по тоя форум
Софтуера разбира се трябва да е с гласов интерфеис и да разбира какво се иска от него без много много да пита 
|
| Пет Май 12, 2006 9:58 pm |
|
 |
|
nik
|
 .....
не е нужно да е с гласов интерфеис просто това коет написах, ниакъде да съм писал за глас?!?
ама много въображение имаш явно...
преди 3 години това ми беше част дипломната работа, и тъй като не съм по програмирането един приател ми помогна написахме нещо що годе... забива много не тръгва на някои пц-та но тогава свърши работата начерта графиките.... сега обаче пак ми трябва само дето на сегашното ми пц не иска да опреснява графиката ... и забива още повече.... за това питам може някои вече да го е написал свястно не е нужно всеки поотделно да открива топлата вода
|
| Пет Май 12, 2006 10:06 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Какви данни и какви графики? Или искаш софтуера да ти чете мислите и да праи квото искаш?
Да се знае, че от сега нататъка, подобни въпроси без дори и най-малкия намек за кво точно става въпрос, ще отиват в кошчето.
|
| Нед Май 14, 2006 12:51 am |
|
 |
|
3aek
|
nik това което търсищ се нарича логически анализатор ако правилно съм разбрал какво искаш да кажеш, потърси по уеб-а имаше един много прост през принтерския порт който ще свърши работа на ниски честоти като RS-а
|
| Нед Май 14, 2006 11:54 am |
|
 |
|
nik
|
до реконструктора и до адаша :
ама какви данни може да са?!? колограм круши ако щеш бах мааму тука техници хора ли сме или какво?!?
какво значение има какви са данните?!?!?!? идват от някъде и влизат на серииния порт, казах още че трябва да се чертаят графики... какво друго може да значи това освен да се подредят получените стойности в координатна система.... не съм очаквал в тоя форум такива въпроси честно.... ако не разбираш какво пиша не отговаряй, въпроса и без това ми е само за хора които разбират какво питам, останалите и без това не могат да помогнат,ако ще си решиш проблемите трии темата
сорри ама ме ядосахте...
заек търсих из гоогле но само разни безкрайно смотани програми за нереално много пари, а аз търсех нещо фрее ако има, ако знаеш поне име някакво ще е добре... колкото до това което ми писаха на времето успях да го подкарам ( от части ) на този комп работи само с определена скорост на изчертаване на графиката, още на времето имаше проблеми с опресняването на екрана в момента работи само със скорост от 60 до 120 точки в секунда, получава в пакет две променливи и ги изчертава на обща координатна система в реално време, изпраща разни данни към контролера ,преди 3 години работеха и други опции но вече не искат, общо взето идеята беше за софтуер за тестване на регулатори и алгоритми за управление, и сега пак ми се наложи да пробвам разни регулатори и ще трябва да се справям някак си... ако някой се интересува от аматйорския сорс на въпросната програма мога да го дам писан е на вижуал С
|
| Пон Май 15, 2006 2:30 am |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
NIC, само между другото: данните, които получаваш от порта, и които трябва да се сложат в "координатна система" има ли идея какви са:
1. стрингове с числа
2. байтове
3. двубайтови със знак
...
N. някакви специални структури?
Аз пък не очаквах човек, който пита "такъв форум", да не може да се ориентира дали е попитал правилно, или не. Това, че ти си представяш само 1 ( едно ) възможно положение на нещата, не значи, че светът е чак пък толкова прост. И форумът не е толкова прост. И в двата смисъла на думата.
|
| Пон Май 15, 2006 7:51 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Тук въпроса трябваше да бъде търся някой да ми напише софтуер, или може ли няокй д ами помогне да напиша сфтуер, нали не си мислиш че някой е нписал софтуер тоно за начина по кйт ти предаваш данните, и още повече пък да праща към контролера това което на теб ти трябва. Нещо готово едва ли ще ти свърши работа, аз иам таман някоко така приложени, писани за различни цели, едното събира 20 канала и ги чертае, но е за температура, другото събира по малко и е за влага и температура, а тртото даже вее не помня за какво го бях писал и какъв му беше формата на данните, не че на другите две ги помня де ....
|
| Пон Май 15, 2006 8:20 am |
|
 |
|
nik
|
абе няма значение ако иска стринг ще му пусна стринг работата е само да работи добре и да чертае, щото нищо не пречи няколко реда да си добавиш в контролера с принтф с някои моментни резултати, но като ги видиш черно на бялно в реално време, настройката става много по лесна, с много мъки и псувни май го докарах .... рубастно управление на дц двигател за позициониране
едната графика е нормално захранен двигатела другата графика е с половин захранване и 150 ома последователно на двигатела, по х е времето в секунди, по у скалата червеното е управлението(+-512) с черно е позицията(100-900)
ей такава програма ми трябва ако някой види нещо подходящо да казва... че много е полезно...
|
| Вто Май 16, 2006 6:28 am |
|
 |
|
3aek
|
трябва ти цифров осцилоскоп, по магазините се продават - последно видях в Конрад 100 Msps за 500 лв
по нет-а има свободни програми които четат през аудио входа (звуковата карта) но е само за променливи сигнали 20Hz-20kHz и визуализират PC scope или нещо подобно се казваше
|
| Вто Май 16, 2006 8:18 am |
|
 |
|
zax
Ранг: Популярен
|
nik, искаш ли да разкажеш малко по подробно за това робастно управление че темата живо ме интересува. как точно си реализирал алгоритъма, къде си срещал затруднения, някъде другаде правил ли си изследвания за поведението на обекта /имам предвид софтуерни/ и др ? какъв софтуер ползваш за синтезирането на това животно?
_________________ бързина, това е да бръкнеш 100 пъти в контакта за 1секунда и да не те хване тока .....
|
| Вто Май 16, 2006 9:49 am |
|
 |
|
nik
|
пробвах вече с осцилоскоп на пвм-а пускам данните с резистор и кондензатор... горе долу вижда се но е много ограничено... абе дали някои матлаб няма да може?!?
закс_русе какво да ти кажа... наложи ми се да правя нещо дето преди време трябваше да го уча а аз нищо не научих.... а това ми беше специалността... направо срам ме хвана що не четах малко като му беше времето... сега се измъчих докато го подкарам... иначе всичко е много добре обяснено... ама докато тръгне на практика бая зор беше... ето тук има малко писано което аз няма да мога да обясня по добре
http://www.engin.umich.edu/group/ctm/examples/motor2/motor.html
|
| Вто Май 16, 2006 10:59 am |
|
 |
|
zax
Ранг: Популярен
|
знаеш ли какво се сетих снощи преди да заспя
ами ти след като се занимаваш с robust би трябвало с матлаб да правиш доста неща. вземи проучи тои матлаба от вер. 6.0 или 6.5 си поддържа стандартен сом порт който може да се обработва а като ти влезе в матлаба можеш да правиш каквото си щеш с този сигнал кеф ти графики кеф ти нещо друго
_________________ бързина, това е да бръкнеш 100 пъти в контакта за 1секунда и да не те хване тока .....
|
| Сря Май 17, 2006 12:38 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Преди време си правих такова нещо, наречено от мен Analog Logger. Прави се за 2 вечери (без екстри). 
|
| Сря Май 17, 2006 2:24 pm |
|
 |
|
nik
|
пуснах да се дърпа последната версиа на матлаб да видим кво ще стане...
реконструктор това дето си го правил може ли да чертае в реално време?
|
| Вто Май 23, 2006 3:26 pm |
|
|