Отговори на тема  [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 197  Следваща
Коли 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Коли
Как мислиш да преобразуваш информацията за механичното положение на оста в цифров вид?

Сря Юли 31, 2019 2:19 pm
Профил
Аватар

Е нали казах, има си здрава пътечка, по нея

Сря Юли 31, 2019 2:22 pm
Профил
Аватар

Реконструктор написа:
Та ако реша да се пробвам с цифрови потенциометри, как да ги свържа - това са 3 писти с 3 опции за мерене по между им. :)

Имам чувството че това което е написано по-нагоре ти е много мъгляво. Затова свържи потенциометър на пиновете и поразцъкай климатроника.
След като се убедиш че няма да стане така както го мислиш, пийни бира и си намери по-ползотворно занимание. :lol:

Редакция:
За теста остави двигателя свободен - без лостове и щанги, за да може да се върти безкрайно. Ще е много по-ясно и нагледно.

Сря Юли 31, 2019 2:25 pm
Профил

Изображение

Сря Юли 31, 2019 2:45 pm
Профил
Аватар

Снимката на "потенциометъра" би могла да е подвеждаща. Това че всички нанесени покрития изглеждат с еднакъв цвят не пречи да са правени на няколко пъти, с различни алхимии, и едното да е с малко съпротивление а другото да е с голямо.
Тоест, едното да е само контактна площадка а другото да е резистора. В тоя случай схемата не е вярна. Тя е достатъчно странна за да е вярна де...

Сря Юли 31, 2019 5:08 pm
Профил

Разбира се, че трябват да се премерят съпротивленията на различните участъци за да се прецизира и схемата.

Не знам за коя "здрава пътечка" говори реконстукторът, но ако случайно има в предвид №1, няма да стане замисълът, освен, ако не е изградена от съпротивителен слой и не се прекъсне единият и край.
Ако иде реч за №2 или №3, то следва да и се направи допълнителен извод от поне единия и край.

Сря Юли 31, 2019 5:21 pm
Профил
Аватар

Е, жиците към плъзгачите се режат и се свързват към симулатора. :)
Обаче сега направих измервания, нанесох си ги в една табличка и въпреки, че съпротивленията са им различни, пропорциите май са същите, което ще рече, че и напрежението май ще е същото. Преди всичко май все пак ще го пробвам със здравия диск.
И още нещо - форума може да закача файлове, няма смисъл да се качват другаде.

Сря Юли 31, 2019 7:46 pm
Профил

Реконструктор написа:
Е, жиците към плъзгачите се режат и се свързват към симулатора. :)

Това ми прозвуча, като "ори, мели, яж" :D

Сря Юли 31, 2019 7:56 pm
Профил

Извинете за спама, ама Рено-бг едва ли ще ми отговорят с две думи...
Колко мм е допустимата мин. дебелина на спирачни дискове (задни и/или предни) на Рено-Лагуна (май дизел 2.0). Май са оригиналнии и имат ръбче около 0.5мм .
Или по-общо - спирачните апарати на такива бранктии -колко мм шлайфане позволяват?
Племенникаа последно го плаашили да сменя дискове, щото можели да се счупят.
Аз за такава авария не съм чувал...ама човек от ГТП му го казал.....

Сря Юли 31, 2019 8:17 pm
Профил

Не знам, как е при Рено, но при Алфа Ромео при номинална дебелина от 28 mm (преден двоен вентилиран диск) дават минимално допустима дебелина от 26 mm.

Сега - дали ще се счупят под този размер - зависи от обстоятелствата.

Един комплект нови дискове (предни и задни)- примерно brembo е около 500 лв. Мисля, че не си струва риска. А и изправянето на старите, и труда по демонтаж/монтаж не е без пари.

Аз си спазвам едно правило:

От окачване и спирачки, не пестя :)

Сря Юли 31, 2019 8:32 pm
Профил

И при Делтата беше нещо подобно - 2мм износване, и след това нови дискове.

Сря Юли 31, 2019 8:39 pm
Профил
Аватар

Ами виждал съм случаи на счупени дискове, единия с ниска скорост и без последствия, другия не баш. :) Въпроса е, че почти нищо не се случва изведнъж и обикновено има симптоми и признаци, които показват какво ще се случи. В случая с дисковете това са пукнатините. Преди да се разпадне, диска се напуква. Цъкни в гугъла "cracked brake disc" и гледай картинки. Ако видиш такова, сменяй незабавно.
Иначе, проблемът с комбинацията износени дискове/износени накладки е че, в един момент буталцата просто няма да могат да стискат как требе и ще спира по-зле.

Сря Юли 31, 2019 8:54 pm
Профил
Аватар

stefan63 написа:
Извинете за спама, ама Рено-бг едва ли ще ми отговорят с две думи...
Колко мм е допустимата мин. дебелина на спирачни дискове (задни и/или предни) на Рено-Лагуна (май дизел 2.0). Май са оригиналнии и имат ръбче около 0.5мм .
Или по-общо - спирачните апарати на такива бранктии -колко мм шлайфане позволяват?
Племенникаа последно го плаашили да сменя дискове, щото можели да се счупят.
Аз за такава авария не съм чувал...ама човек от ГТП му го казал.....

И при други производители е както споменаха по-нагоре - при 2мм. износване препоръчват замяна.
Да отворя една скоба - гледай износването от двете страни на диска или общата му дебелина, защото при "плаващ" апарат износването не е съвсем симетрично.

Чет Авг 01, 2019 12:33 am
Профил

Мисля, че и на моята кола с плътни дискове беше така нов диск 12,2мм макс. износен 10мм . Аз моите преди да ги сменя ги изкарах много повече - десният 7мм, левия 6,5мм. Защо левият се е изял повече - може би колата е карана само с шофьор :roll:
Накладките действително се износват несиметрично (с плаващи апарати съм).
Дисковете осъзнавам, че бяха за смяна, но това ми го казаха в един автосервиз, колата мина технически преглед така бяколко пъти. Даже си бях помислил, че от сервиза искат да ми ги сменят само за да изкарат някой лев. Все пак колата не беше там за това. Но примерно аз може и да не съм компетентен (тогава действително не бях) какви са допуските на износване. И питам аз кой ще ми каже, че мога да ги счупя и да се претрепя някъде ? Или пък не е било проблем ?

Чет Авг 01, 2019 3:34 am
Профил

Ами плътните не знам дали се чупят, по-скоро кривят и блокират апаратите. Е ако си много упорит може би може да се счупи. С дискове, накладки окачване компромиси не трябва да има, ама това важи и за гуми и... то това са повечето консумативи.

Чет Авг 01, 2019 6:21 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 197  Следваща