Отговори на тема  [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 197  Следваща
Коли 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коли
Реконструктор написа:
Най-малкото Nissan Leaf... се продават доста преди Тесла.
Различни продукти ги е имало на пазара преди да се намесят американците, но явно те четат правилните учебници и прилагат правилните методи в маркетинга, за да постигнат световно покритие. Примери: Coca-Cola, кино, дънки, дъвки, iPhone, Tesla. Колко още държави имат капацитета да предложат подсладена вода, кино, панталони, коли и телефони? Конкретно Nissan предлагат от година 2007 насам една много добра супер кола:

Прикачени файлове:
Nissan GTR.jpg
Nissan GTR.jpg [ 72.8 KiB | Прегледано 5060 пъти ]
В същото време електрокарът им изглежда така:
Прикачени файлове:
Nissan Leaf.jpg
Nissan Leaf.jpg [ 38.8 KiB | Прегледано 5060 пъти ]
А Теслата изглежда така:
Прикачени файлове:
Tesla model S.jpg
Tesla model S.jpg [ 106.92 KiB | Прегледано 5060 пъти ]
Ако ще печелиш сърцата на народа и най-вече на офисния хипстърски планктон, па плати на дизайнери да ти барнат визията, па хвърли някой леф за маркетинг, па вдигни шум около себе си. Няма кой да дойде да ти сложи популярността наготово в ръцете. Нещо подобно беше гранде шумотевицата около iPhone. Нито беше първия смартфон, нито първия тъч екран, нито това, нито онова, ама така се вряза в този продуктов сегмент, че и пингвините в Антарктида разбраха. Просто трябва да можеш да си продаваш продуктите.

Още един пример. Вчера на светофар видях тоя грозен задник:

Прикачени файлове:
2018 Toyota Prius.jpg
2018 Toyota Prius.jpg [ 74.82 KiB | Прегледано 5051 пъти ]
А същата компания предлага и това:
Прикачени файлове:
Toyota GT86.jpg
Toyota GT86.jpg [ 77.23 KiB | Прегледано 5051 пъти ]
Е кой да им каже на меринджеите, че дизайнът има значение?

Пет Юли 26, 2019 3:25 pm
Профил
Аватар

Private написа:
...А Теслата изглежда така...

Само не показвай снимка отвътре. Моля! Много! :lol:

Пет Юли 26, 2019 4:04 pm
Профил
Аватар

itso.t написа:
Private написа:
...А Теслата изглежда така...

Само не показвай снимка отвътре. Моля! Много! :lol:
Може би вълнението ти идва от това, че на снимката е Tesla Model 3. Не е той, Tesla Model S e и по мое виждане неговия голЕм телевизор си е ОК. А ето и малко суха статистика:

> Choose an Infotainment System You’ll Love

Прикачени файлове:
Rating 1of2.jpg
Rating 1of2.jpg [ 161.8 KiB | Прегледано 5045 пъти ]
Прикачени файлове:
Rating 2of2.jpg
Rating 2of2.jpg [ 117.62 KiB | Прегледано 5045 пъти ]

Хората си харесват телевизорите, какво да ги правиш. :D

Пет Юли 26, 2019 4:24 pm
Профил
Аватар

Private написа:
...Хората си харесват телевизорите, какво да ги правиш. :D

Има хора страдащи от синдрома "моето е най хубаво" или от другия - "нема как да признаем че съм се минАл". Затова приемам подобни стъкмистики доста резервирано.
А какво харесват хората може да се види в актуалните модели на по-лачените производители. Бъди сигурен че там нищо не се е появило случайно. :D
Е, и те понякога омазват пейзажа с някоя екстравагантна идея, но в общия случай отново влизат в правия път.

Пет Юли 26, 2019 4:32 pm
Профил
Аватар

След ванкеловия двигател на RX8, Мазда отново кърти мивки, този път със Mazda3 Skyactive-X. Бензин в кожата на дизел - 4.5l разход на 2.0 бензинов двигател с близо 200 коня благодарение на 16:1 компресия.

https://www.topgear.com/car-reviews/maz ... irst-drive

Пет Юли 26, 2019 4:34 pm
Профил WWW
Аватар

itso.t написа:
Има хора страдащи от синдрома "моето е най хубаво" или от другия - "нема как да признаем че съм се минАл". Затова приемам подобни стъкмистики доста резервирано.
Виждаш кои марки са изброени в потребителската класация. Не са някакви баничарки без никакви претенции. Може би, съвсем случайно, като по чудо тесларите наистина са направили добър инфотейнмънт, М?

Пет Юли 26, 2019 4:36 pm
Профил
Аватар

Private написа:
Виждаш кои марки са изброени в потребителската класация. Не са някакви баничарки без никакви претенции. Може би, съвсем случайно, като по чудо тесларите наистина са направили добър инфотейнмънт, М?

Хайде да намалим дивотиите. Интериора не е само шарен екран с шарни картинки.
Ама докато още сме на тема глупости, я разкажи за таблото с прибори пред шофьора (FIS). Или как се отваря жабката? Знам де, по-добре да не питам... :lol:

Пет Юли 26, 2019 4:44 pm
Профил
Аватар

Не да ги намалим, а да ги спрем. Навлизаме в крайно субективната област на личните вкусове, а за вкус е безпредметно да се спори. Туби с мастило ще отидат и пак ще сме там, откъдето сме тръгнали. Заеби Теслите, избери си возило каквото ти е на сърцето и джоба, аз ще направя същото и мир да има. :D

Пет Юли 26, 2019 4:58 pm
Профил
Аватар

itso.t написа:
Или как се отваря жабката? Знам де, по-добре да не питам... :lol:

Както се отваря и в кадилаците (и съм сигурен в още много други) - с бутон на екрана. И кадилак ли не знаят как се правят коли и си нямат идея от дизайн?

Пет Юли 26, 2019 9:01 pm
Профил
Аватар

Предполагам, че проблемът на itso.t с тая жабка е сигнал за други проблеми на концептуално ниво - липсата на специализирани контроли поради изнасянето на функциите им върху телевизора. Усещането, че не ти караш колата, а програмерите и хардуеристите. Същото като с кормилната и спирачната уредби by wire - без механична обратна връзка, което те откъсва от шофьорските навици и усещания, каквито ги познаваме. Само предполагам, може и да са други проблемите. Ето едно скорошно американско Ферари за народа с интересно изнесени бутони на централната конзола:

> 2020 Chevy Corvette Stingray C8 video debut

А ето и кола за шофьорите от старата школа, които още помнят какво значи "двойно амбриране" :D :

> An Early 911

Понеже е трудно да се намери кола, която да изпълнява едновременно твърде дълъг списък с изисквания, най-добрата комбинация е скромно няколкоместно (или няколкоетажно :D ) гаражче и вътре прибрана ежедневната колица, фън-колата, баничарката, жипката, трактора за вадене на жипката от калта, инструментите и т.н., та като влезеш, да посягаш към каквото те влече точно в този момент. :D В HWBG колега пусна приятна тема за мечти и мокри сънища, където желаещите да си излеем душата:
Цитат:
> ПерфектниЯТ гараж за неограничени възможности (петъчна тема)

В духа на днешния Петък, а и след снощна дискусия в Ред Рок на по бира, ми стана много интересно, какви коли всеки би жeлал да сложи в гаража си, ако има неограничени възможности.

Пет Юли 26, 2019 10:45 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Както се отваря и в кадилаците (и съм сигурен в още много други) - с бутон на екрана. И кадилак ли не знаят как се правят коли и си нямат идея от дизайн?

Де да ги знам какво знаят в Кадилак. А и това какво общо има? В случая не се обсъжда дали знаят как се правят коли, а се обсъждат странни решения, които някой е решил че са много тежкарски, а всъщност са нефункционални.

Старт меню, настройки, контрол панел, иконка с жабка, кликаме, диалогов прозорец "сигурен ли сте че искате да се отвори жабката?", отговаряме с "да", втори диалогов прозорец "ама много ли си сигурен?", пак се отговаря с "да, и т.н. докато панела не пострада от някой по-припрян.
Хайде няма нужда. Класическия начин за отваряне си бачка съвсем задоволително, и е значително по-функционален.

Private написа:
Предполагам, че проблемът на itso.t с тая жабка е...

Грешиш. Итсо.т няма проблем с тая жабка. Малко е вероятно и да има. Поне докато той е инвеститора и определя какъв ще е автомобила. :lol:
Дадох я като пример за... да го кажа по-меко - неудачно решение.

Сега аз да запитам. Хубаво двамката се хванахте за жабката. А да прочетохте че имаше въпрос за липсата на FIS?
Да, знам. Стана неловко. Няма разумно обяснение за подобна щуротия, и си траете... :lol:

Съб Юли 27, 2019 1:19 am
Профил
Аватар

Реконструктор написа:
Цецо написа:
Баш. Тесла си е финансова авантюра, аз лично се съмнявам, че ще просъществува в сегашния си вид...

Но определно шута в гъза на автобизнеса като цяло е доста продуктивен. По същия начин е и с космическите му начинания, прави ли ви впечатление, че в последно време НАСА се активизира?

За какъв шут става дума? Най-малкото Nissan Leaf и Mitsubishi i-MiEV се продават доста преди Тесла. Покрай тях продукция на още много китайски и дребни производители. Още началото на 2000-ните беше ясно, че офисния хипстърски планктон иска поредното нещо, с което да се самочувства като нещо повече от другите и на къде отиват нещата. Нито Тесла, нито СпацеХ не предлагат нищо специално и ексклузивно, което не предлага никой друг. Просто бизнеса им е базиран на медиен шум и детинска екзалтация. И фактът, че хора, дето се имат за инженери, се водят по тая истерия, а не подлагат информацията на критичен анализ, просто говори изключително негативно за бранша.

Nissan Leaf и Mitsubishi i-MiEV може и да се продават и след Тесла, но нямат нищо общо с коли.
Изобщо почти всичките електрички в момента са на нивото на каруца, че и по зле.
Nissan Leaf е отвратително тесен автомобил. Шумоизолация няма, при 80км/ч не можеш да си чуеш и мислите от шума на съседните автомобили. Да го сравняваш с Теслата е смешно. Нито пробега му е като на Теслата, нито комфорта. А за безопастност да не говорим.
Мицукошницата не съм пробвал, едва ли е нещо по различно от нисана.
Корейските чудеса са същите, не може да продаваш за 70-80к кола със седалки тип пейка...
Пък било то и електрическа.

Ако трябва да правя класация на електричките които съм имал щастието да покарам:
1. Тесла. Личат и евтините материали. Голяма кола но не достатъчно просторна. Върви много. комфорт на добро ниво.
2. Електричките на VW - Да. VW eUP е много повече кола от разните там японски, корейски китайски и т.н. Недостатък малък пробег на конкретния екземпляр, който карах 100-150км.
3. Хюндай, върви може и да е здраво, шумоизолация няма, комфорт също. Плюс са доста по сериозния пробег с едно зареждне - Коната може да прави около 400км. и 8 годишната гаранция на батерията.
4. Нисан... Карал съм няколко от моделите на Нисан с ел задвижване. Лииф-а е тясна и нефункционална кола. Шумоизолация няма на съседните коли и радиото можеш да чуеш, ако са си го усилили малко повече.

Тези дни мисля да пробвам BMW i3, отзивите от каралите го са, че е много приличен автомобил, но ще го видим.

Ето една електричка която си заслужава - https://www.polestar.com/cars/polestar-2

Съб Юли 27, 2019 1:46 am
Профил ICQ
Аватар

itso.t написа:
А да прочетохте че имаше въпрос за липсата на FIS?
Прочетох, но не знам какво значи това FIS.

Съб Юли 27, 2019 2:13 am
Профил
Аватар

Ицо, личи си че си нямаш идея нито как се отваря жабката на теслата, нито тая на кадилаците или пък просто се правиш на дръж ми шапката. При тия фирми и продуктите им нищо не е случайно и ако си мислиш, че разбираш повече от дизайн, функционалност и какво иска клиента от екипите, които се грижат за тия неща във въпросните компании - жестоко се лъжеш и нещо много си си повярвал. Мога да ти изтъкна няколко причини що така са го направили, но съм сигурен че няма да ме разбереш, затова въобще няма да си правя труда и ще те оставя да се мислиш за по-умен от дизайнерите на теслата.

Съб Юли 27, 2019 8:19 am
Профил
Аватар

itso.t написа:
Старт меню, настройки, контрол панел, иконка с жабка, кликаме, диалогов прозорец "сигурен ли сте че искате да се отвори жабката?", отговаряме с "да", втори диалогов прозорец "ама много ли си сигурен?", пак се отговаря с "да, и т.н. докато панела не пострада от някой по-припрян.
Нека да видим визуализация на тоя страшен сценарий :D :

> Tesla glove compartment button

> How to open your glove box on a Tesla Model 3!

Дай видео, от което да се разбира на кой модел Тесла си изживял описаното от теб, пък да го о(б)съдим подобаващо.

И още нещо: ако някой е припрян и има склонност да чупи екрана, примерно щото не може бързо да извади ютията от жабката, за да сплаши/накаже оня селяк, дето го е засекъл на кръстовището, то този човек би следвало да помисли относно някакъв метод за редуциране на стреса. :D Има методи и без, и със участието на медикаменти.

Съб Юли 27, 2019 8:33 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 197  Следваща