Отговори на тема  [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 197  Следваща
Коли 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коли
itso.t написа:
За да може горното да бъде изпълнено, то е желателно написаното да става за четене. Поне малко.
Имаш една друга чаровна черта - изказваш се като делегиран говорител на участниците във форума. :D Една друга концепция на форумите е, че са пример за пряка демокрация. Що се отнася до вкусове и предпочитания относно публикуваните материали, обикновено всеки представлява лично себе си, а не говори чрез говорители. При представителната демокрация група хора (избиратели) делегират права на свой представител (депутат) да стои във и да говори вместо тях в Парламента. Ще ми бъде интересно да видя мнения с темперамента и критиките като в последните ти две, но написани от други участници. :D

ToHu написа:
Че то в САЩ има повече пътища без асфалт от колкото сигурно асфалтирани в Европа... това променя ли нещо?
Електрокарите са оптимални за урбанизирана среда, а не за ранчота и/или населени места, откъснати от света, където понякога дори има проблеми с покритието на мобилните оператори. За там верните стари ДВГ машини още дълго ще водят класацията и едва ли някой ще е луд да ги сменява за електрически. Същото е валидно и за Сибир/пустини/джунгли/планини/острови/Антарктида/Гренландия, и за прочие специфични локации.

Последна промяна Private на Чет Юли 25, 2019 11:44 am, променена общо 4 пъти

Чет Юли 25, 2019 11:33 am
Профил

Private написа:
.....(Пра)дядовците ни са движили с каруци .....

+1

Когато журналистите попитали Хенри Форд, защо не се ръководи от желанията на потребителите, той отговорил, че ако е бил правил това, е щял да продава бързи коне, вместо автомобили.

Чет Юли 25, 2019 11:36 am
Профил
Аватар

Private написа:
Имаш една друга чаровна черта - изказваш се като делегиран говорител на участниците във форума...

Ааа, мерси. И ти си голям сладур. :lol: Ама предлагам да намалим лигавщините, че току виж ти излезе име на мека китка и те налазят жендърите. :P
Та, твоята не толкова очарователна черта е, че се опитваш да манипулираш казаното и написаното. Ама няма да е лошо да спреш да се пробваш. Няма смисъл. И това не работи.
Дай да видим къде съм твърдял, че се изказвам от името на целия форум или целия свят? Да, знам. Сега ще стане неловко, и току виж ти се отвори важна работа... :lol:

Чет Юли 25, 2019 11:45 am
Профил
Аватар

itso.t написа:
Ааа, мерси. И ти си голям сладур. :lol:
И аз те обичам, защото си резидентната опозиция и сваляч на мечтатели от облаците. И такава длъжност си е необходима. :P
itso.t написа:
Ама предлагам да намалим лигавщините...
Не е проблем. Спри да коментираш какво/как/колко/кога пиша и карай по съществената част, заложена в постовете ми. :D Сега ще си направя труда следващи подобни твои коментари да ги подминавам без реакция, та стискай палци да ми се получи. :P

Чет Юли 25, 2019 11:49 am
Профил
Аватар

Private написа:
Не е проблем. Спри да коментираш какво/как/колко/кога пиша и карай по съществената част, заложена в постовете ми. :D Сега ще си направя труда следващи подобни твои коментари да ги подминавам без реакция, та стискай палци да ми се получи. :P

Да го кажа възпитано - хайде да не се опитваш да ми даваш указания какво да мисля, какво да пиша и какво да говоря. Бива ли?

Споменал съм в прав текст, че мненията ти са пълни с плява. Основно пълнеж без стойност. Мен не ме интересува какво е казал някой някъде, за да ме замеряш с линкове и цитати. Би ми било интересно твоето мнение по даден въпрос. Ако искам да погледна какво е казал някой, то предупреждавам. При това, съвсем сериозно! Имам Гугъл и знам как да го използвам! :D

Чет Юли 25, 2019 12:06 pm
Профил
Ранг: Професионалист

Най ми е забавно, когато някой критикува Мъск и теслите :D Връща ме така няколко века назад в миналото, когато кучияшите и каруцарите са одумвали и плюели по първите автомобили по пътищата. "Хахаха , вижте го тоя ходи да търси бензин, а аз просто пускам кОня по ливадата да попасе, като се измори ! :D "

Чет Юли 25, 2019 1:51 pm
Профил WWW
Аватар

Още веднъж - ако не ви кефи някой, в игнор листата. По този начин моделирате форума изцяло по свой вкус.
От сега нататък секви такива малоумни дебати кой кво казал се трият без следа и без предупреждение.

Чет Юли 25, 2019 2:18 pm
Профил
Аватар

Когато се дърлим за политики и идиологии някак си го разбирам - хората са различни и имат различни виждания по тия въпроси. Но ел. инженер да не се кефи на ел ток и кабели нещо не мога да го схвана :? .

Чет Юли 25, 2019 3:28 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
...Но ел. инженер да не се кефи на ел ток и кабели нещо не мога да го схвана :? .

А де. Тая част на галактиката е пълна с мистерии. И аз се чудя как някой който се занимава с електрики и твърди че харесва всичко което е ток и жица, не харесва и не използва в ежедневието си КТ315? :-k

Чет Юли 25, 2019 4:13 pm
Профил

itso.t написа:
Dimitar написа:
...Но ел. инженер да не се кефи на ел ток и кабели нещо не мога да го схвана :? .

А де. Тая част на галактиката е пълна с мистерии. И аз се чудя как някой който се занимава с електрики и твърди че харесва всичко което е ток и жица, не харесва и не използва в ежедневието си КТ315? :-k

8O Да ти имам и ежедневието :D

Прикачени файлове:
2N3904.jpg
2N3904.jpg [ 53.69 KiB | Прегледано 3588 пъти ]

Чет Юли 25, 2019 4:36 pm
Профил WWW

The case for buying tesla stock.

Чет Юли 25, 2019 5:00 pm
Профил
Аватар

Реконструктор написа:
Още веднъж - ако не ви кефи някой, в игнор листата.
Извинявам се за заформилата се любовна закачка, ще гледам да не повтарям. :)

С itso.t се знаем от повече от 25 години. За мен е един много ценен кадър, с който доста часове сме прекарали в нищене на техничарщини и спорове около тях. Помагал ми е много пъти по различни начини, защото е компетентен, рационален и дава полезния алтернативен поглед над конкретните казуси. Заради това писах, че е "резидентната опозиция и сваляч на мечтатели от облаците". Напоследък го гледам, че нещо се дразни на относително шарения ми и научнопопулярен стил на публикуване, ама ще го преживея някак. :D За всичкия ми двуцифрен брой години висене по форуми до момента не съм слагал някого в игнор лист, няма да го направя и сега. Разчитам, че все има начин да се изгладят конфликтите и без заравяне на главите в пясъка.

Stoi написа:
Най ми е забавно, когато някой критикува Мъск и теслите :D
И Мъск, и Теслите си имат по някоя и друга черна точка, дето да си влачи критики, но като цяло са нещо много положително. По отношение на една от критиките, че уж електрокарите били чисти, но всъщност само били премествали замърсяването другаде, има един интересен исторически материал:
Цитат:
> Smog in Early Los Angeles

Air pollution reached its worst levels in Los Angeles during the 1940s and 1950s. Millions of people driving millions of cars plus temperature inversion provided Los Angeles with a near perfect environment for the production and containment of photochemical smog. Los Angeles suffered from smog well before World War II. Industrial smoke and fumes were so thick during one day in 1903 that residents mistook it for an eclipse of the sun. From 1905 to 1912, the Los Angeles City Council adopted several measures to combat dense smoke emissions. As the century progressed, the city sprawled and industry boomed, overwhelming those first primitive air pollution control measures.

Прикачени файлове:
1964.jpg
1964.jpg [ 100.75 KiB | Прегледано 3532 пъти ]
Прикачени файлове:
2013.jpg
2013.jpg [ 96 KiB | Прегледано 3532 пъти ]

Цитат:
> Как Лос-Анджелес почти сто лет боролся со смогом / Как Лос Анджелис почти сто години се е борил със смога

Малцина знаят, че в средата на миналия век жизнерадостният Лос Анджелис – градът с безкрайното слънце и безкрайните плажове – буквално се с задъхвал от смог. На сайтът си асоциацията Water Аnd Power е публикувала архивни фотографии от тези години, направени от изданието Los Angeles Times, а ние накратко ще преразкажем текстът на тази статия.
Дали днес нещата са като на втората снимка може да бъде потвърдено или отречено от един или повече наши сънародници, живеещи в САЩ.

Че има мръсни фази в производството на автомобили - има, но за разлика от ДВГ, електрокарите не пренасят допълнително замърсяване в гъсто населените градове, където процентно живее голяма част от населението. Мръсното производство може да е на отдалечени локации, където засегнатите хора ще са много по-малко, отколкото да речем сценарий като Кремиковци, който опушваше столицата с десетките си комини. За съжаление, и в двата случая природа и хора носят щети, но пък количеството засегнати ще е несъпоставимо по-малко при масова електрификация.

И София като Лос Анджелис страда от температурна инверсия през зимните месеци, отделно от целогодишното отделяне на изгорели газове от сравнително остарелия автопарк, често с премагнати DPF филтри и катализатори. Интересен скорошен материал:

> Енергиен експерт: При 60% газификация – София ще бъде чиста, колкото Виена - bTV Новините

Хипотетично, освен газификацията ако и транспортът се електрифицира до дупка, качеството на средата ще се повиши още повече. Та да идват насам електрокариЙ от всички страни и да се съединяват. :D

Пет Юли 26, 2019 4:49 am
Профил

Ами... според мен и двете снимки са целеви, и всяка показва нейната цел. Със сигур ост замърсяването е намаляло много като мг/автомобил но пък автомобилите много са се увеличили. Едри твърди частици няма толкова, но какво е това което не се вижда не мога да ти кажа. В инди е осезаемо по чист, но това се усеща първите няколко часа, то е така и между инди и гуадалахара, усеща се доста разликата първите няколко часа но не се вижда.
Но и сега в Ла има много замърсени места основно около магистралите и булевардите в час пик, буквално на някои места го усещаш на вкус, но е временно основно в час пик.

Пет Юли 26, 2019 5:14 am
Профил
Аватар

ToHu написа:
Едри твърди частици няма толкова, но какво е това което не се вижда не мога да ти кажа.
Може би някъде се правят измервания и се публикуват резултати. У нас се прави, що да не се прави и в LA.

И интересното е ако Мъск и останалите електрифицират всичко, колко материал ще остане за виждане и за опитване на вкус.

Пет Юли 26, 2019 5:17 am
Профил

О да трябва да се потърси, аз го казвам как се усеща, мерене то е друга работа. То и ходенето ми там не е толкова често, основно по работа и Обикновенно точно хващам кофтият трафик.

Пет Юли 26, 2019 5:22 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 197  Следваща