|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:14 am
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Boeing 737 Max 8
И с две и с три четения двата литерала са еднакви, дори да предположиш че ще ги прочете два пъти, и дори да имаше & &, демек да "филтрира разни гличове" неясно от къде, самият факт че пише малко и голямо аа е достатъчен да се схване разговора между няколко то сиви клетки довели до това решение.
|
| Сря Юли 17, 2019 4:07 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Има и още място за тъпи изяви де: 
|
| Сря Юли 17, 2019 4:27 pm |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
не си разбрал за какво говоря … но както и да е 
|
| Сря Юли 17, 2019 6:37 pm |
|
 |
|
3aek
|
|
| Сря Юли 17, 2019 7:28 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
съгласен съм, че може да работи. но ми е гадно като код, поне по моите разбирания. бях още относително млад, когато спрях да правя всякакви възхитителни трикове в коденето. особено, когато ми се налагаше да ремонтирам мой код 5 години по-късно (това кой идиот го е писал?). от тогава се опитвам да обяснявам, че кода и схемите трябва да са очевидни, с един поглед да разбереш какво става, а не да се звериш половин час в търсене на накой трик или кондензатор в обратната връзка. компилатора все някак ще те разбере и ще изгенерира код. када ще ти произведе нетлист, и ако по един чарк на лист да си слагал, и ако цялата схема да си я събрал на лист с размер 5х5 метра.
ама аз съм дърт веке, младеШите не слушат. пък и много книжки се навъдиха в нета, дето напотелно обясняват, че коментарите са излишни, че писането на един ред е супер кул и че завързаните игри с кастване в макроси на поинтери към типизирани структури е много красиво.
и докато полемика по горното има някакъв теологичен смисъл, цитирания от мен случай не беше такъв. проста некадърност си беше, след което диагнозата е тотален рефакторинг. дадох само като пример за аутсорсването на кодене на 'кило' към индианците, нищо повече.
|
| Сря Юли 17, 2019 7:32 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
е, това вече си е за затвора
|
| Сря Юли 17, 2019 7:35 pm |
|
 |
|
stefan63
|
ДедоБоре, преди голямото "И" долу-горе схванах, ако може пример за изречението след голямото "И" 
|
| Сря Юли 17, 2019 8:00 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
За стадиона, не за затвора
|
| Сря Юли 17, 2019 9:36 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Аз си помислих, първо че е за съвместимост, това със аа, обаче то пък ако за един компилатор го разпознава с малки а за друг с големи, ще даде грешка. Дедо и аз мисля така. Преди време шефа ми направи забележка, защо съм начертал извъртяно една схема на Протел. Викам вярно, като ония от документацията на "респром" съм я начертал - да се събере в съответното поле. Схемите които са към упътване на телевизор или радиоприемник. Сега гледам всичко като входове отляво, изходи отдясно. И в схемите и програмите като пиша да вижда идеята. И пак слагам коментари. Не че съм се разписал нещо, ама поне да речем не съм баш начинаещ.
|
| Чет Юли 18, 2019 2:21 am |
|
 |
|
ToHu
|
Заек, снимките не са на един и същ самолет. Мястото категорично е различно, сефти капчката на питота е различен цвят, и надписите на вратата на колесника са различни. Но е напълно възможно да подготвят смяна в името заради клиентите. Иначе нали се сещаш че каквото да напишат на борда е все тая, ако няма разрешение за летене надписа не променя нищо. Няма легален начин да литне ако няма разрешение, в документите на един самолет има купища серийни номера. А да си измислиш просто така модел е безсмислено той няма да може да лети. Може обаче да планират да сменят името към момента в който получат разрешение за полети.
|
| Чет Юли 18, 2019 5:34 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
То е ясно, че го правят за клиентите, подозирам, че авиокомпаниите ще имат голям проблем да напъхат хората в Макса, даже и да го пуснат да лети.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Юли 18, 2019 8:17 am |
|
 |
|
3aek
|
Ryanair са мизерници, сигурно са договорили добра цена, Тони никой не твърди че мястото е едно и също просто когато станаха инцидентите Ryanair са имали поръчка за 135 самолета 737-MAX, които сега ще им ги брандират като 737-8200, защото името MAX е компрометирано и плаши хората очаква се до края на годината индийците да си пренапишат софтуера и да мине сертификации, става дума за много пари, проектирането на нов самолет струва милиарди
|
| Чет Юли 18, 2019 8:34 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Може и допълнителна такса да поискат за возене в такъв самолет, за хора които се нуждаят от повече адреналин и имат добри застраховки живот...
|
| Чет Юли 18, 2019 8:47 am |
|
 |
|
ToHu
|
Е хайде сега, просто защото се вдигна повече шум дай да не летим. Не е първият с проблем,и други са имали такива, и с други,е,имало,катастрофи. В днешно време мрежата дава възможност нещата ,много по-бързо да се разпространяват, което не е лошо, лошото е,че често бабата уплашила се,отпаднала,висулка се првръща в млада майка убита от градушка с размер на кокосов орех ....според мен проблема се преекспонира. Летял съм на такъв и съм жив, и най-вероятно съвсем скоро,пак ще летя, и нямам никакво намерение да си сменям полети само защото самолета е този. Шанса мехника мексиканос да е объркал нещо и да падне самолета ми се вижда много по-голям от шанса да ме затрие точно тоя самолет. А и както знаете всяко чудо за 3 дни, Раян летят в Европа, може и да имат повод, в САЩ съм сигурен че хората ще си се возят и дори няма да помнят за случаите, освен ако не се появи а— който да ти свети червено като се качваш на такъв.
|
| Чет Юли 18, 2019 8:54 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
намаление за тъщи?
|
| Чет Юли 18, 2019 8:55 am |