| Автор |
Съобщение |
|
pechkov
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Пет Фев 14, 2014 4:45 pm Мнения: 439 Местоположение: Монтана
|
 USB клавиатура, но с клавиши като на лаптопска…
С риск да ви дотегне от капризите ми, но от мноооооого много време си търся подходяща клавиатура, която да подхожда на утвърдените ми с десетилетия навици, добити от работата предимно с лаптопи.
Дори в момента докато работя на настолния компютър - използвам клавиатурата на лаптопа по софтуерен път, защото така и не можах да си намеря удобна USB клавиатура.
На прикачената снимка е част от клавиатурата на Panasonic Toughbook CF-19, с къс ход на клавишите, наклонени ръбове, и отдолу механично закачването е на "люлка", т.нар. плаващи клавиши. Удобно за писане, човек може просто да си "плъзга" пръстите отгоре, и усещането е приятно, ненатоварваща за работа. И на другите ми лаптопи клавишите са с подобна механика, но не успявам да намеря такава клавиатура в USB вариант.
Някой да е попадал на нещо такова?
_________________ Не карай по-бързо от своя ангел-пазител!
|
| Чет Юли 04, 2019 3:51 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
Ранг: Форумен бог
|
 Re: USB клавиатура, но с клавиши като на лаптопска…
Така правеха клавиатурите на лаптопите преди 15 години и по-назад... В наши дни всичките дето не са с дълбоки клавиши са тип "chiclet" където има рамка между отделните клавиши. Така че според мен ще ти е по-лесно да си ъпгрейднеш навиците за писане отколкото да намериш желания тип клавиатура. Има две които може да ти паснат - Logitech Craft или Logitech K780 https://www.logitech.com/en-gb/product/crafthttps://www.logitech.com/en-gb/product/ ... s-keyboardЕстествено не струват колкото китайските в ибей 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Чет Юли 04, 2019 4:18 pm |
|
 |
|
pechkov
|
Не че не мога да пиша и на обикновена клавиатура, на която клавишите потъват като "Титаник" на всяко натискане, но е дразнещо. Скоростта на писане спада, типографските грешки се покачват… Иначе съм обмислял и другия вариант - да скалъпя един PIC с подходящ софтуер, и да му закача клавиатура от лаптоп, но ще е голяма играчка. IBM имаха такава клавиатура: https://www.amazon.com/SK-8845CR-Keyboa ... N9S0A82DXHНо пък $140 за клавиатура нещо ми се струва прекалено.  П.П. А дори за IBM-ската - пак не може да се види дали механиката на клавишите е същата, и дали ще работи меко както обичайните лаптопски.
|
| Чет Юли 04, 2019 4:56 pm |
|
 |
|
velio
|
В тоя ред на мисли - просто ползвай обикновен клавиатурен контролер от обикновена клавиатура. Само механиката и връзването на матрицата трябва да докараш... А пък до колкото знам вече е възможно да си направиш и собствена клавиатурна подредба (Win10), така че и да не отговаря нещо не е проблем.
|
| Чет Юли 04, 2019 5:40 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Тия дълбоките и аз не ги обичам... Виж тия на от линковете, те са плитки както ти искаш
|
| Чет Юли 04, 2019 5:52 pm |
|
 |
|
pechkov
|
Втората с кръглите клавиши отпада на мига. Първата ми се вижда много широка. Лаптопските са с една идея по-тесни (къси) от обикновените. Може би около 24 см, считано от "Tab" до "Backspace" е най-приличен размер за клавиатура.
|
| Чет Юли 04, 2019 7:06 pm |
|
 |
|
petko_sz
|
Малкия наводни клавиатурата на лаптопчето си и му купих една миниатюрна за таблет USB ! Супер ниска и компактна !
_________________ Първата жертва на войната пада ... Истината !
|
| Чет Юли 04, 2019 9:20 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Епълските десктоп клавиатури са баш такива пък са и прилично скъпи ...
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Чет Юли 04, 2019 9:47 pm |
|
 |
|
pechkov
|
Имам. Хвърлени пари на вятъра. Клавишите са плоски, ръбчетата им са близо едно до друго, не се усеща кои клавиши са под пръстите ми. Не става за писане без да се налага да се гледа в нея. Единствено "софтуерните" клавиатури върху екраните на таблетите/смартфоните са по-зле от тези миниатюрни простотии. А дали са съвместими с PC? И колко е "прилично"? Ако е колкото и IBM-ската клавиатура - напълно безсмислено е да се обсъжда.
|
| Чет Юли 04, 2019 10:54 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Оригиналните епълски са $100-$130, но логитечките ментета са наполовина. https://www.apple.com/shop/mac/mac-acce ... -keyboardsПонякога са ми попадали в магазините точно а-ла лаптопски клавиатури та като едното нищо ако се поразровиш може да откриеш мостри в някой по специализиран магазин да я пипнеш преди да купуваш.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Чет Юли 04, 2019 11:26 pm |
|
 |
|
iss
Ранг: Ориентиран
|
Ха, колко съвпадения .... Ето моя Панасоник ЦФ-48 - със същата клавиатура като ЦФ-19. Пазя го само заради истинските LPT и RS232 за няколко стари програмачки. Иначе машината е "звяр" - с невъобразима скорост 1GHz и необятните 640МБ памет търкаля Вин-7  . А пък това са клавиатурите (и мишките) ми: Apple към Mac-mini  , вечната IBM към Linux  , и A4TECH към Правец-8Д (без майтап с преходникa на TheHungry)  : Та обратно към темата, мога да препоръчам тази на A4TECH като близка до тази на Панасоника - като височина на клавишите и усещане. Къпувал съм я предииии... да кажем.... 10 години и бачка без проблеми, по спомени ~15 лева. Най-близкото, което намира сега е ТУК Безжичен комплект A4TECH 7300N - A4-KEY-7300N. С Apple-то не мога да сравнявам, просто е друг клас, но усещането е съвсем различно от търсеното! За мен пък най-добрата си остава IBM Model M от края на1996 година  (хм, май е време да я измия!  )
|
| Пет Юли 05, 2019 12:38 am |
|
 |
|
nik
|
пробвай Logitech Y-BP62a нещо средно между лаптопска и десктопска клавиатура, най удобната която съм имал до сега, поне за мен
|
| Пет Юли 05, 2019 12:54 am |
|
 |
|
pechkov
|
|
| Пет Юли 05, 2019 2:25 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Това може и да е малко за безумни проекти, ама защо не му махнеш дисплея на лаптопа ти и да го преквалифицираш като усб клавиатура щом толкова ти харесва?
|
| Пет Юли 05, 2019 9:34 am |
|
 |
|
ig_ivanov
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Съб Май 21, 2016 9:47 pm Мнения: 577 Местоположение: Бургас
|
Има безжични мини-клавиатури (някои са даже с вграден тъч-пад) за умните телевизори- приличат доста на лаптопските. А ето тук излезе едно друго решение.
|
| Пет Юли 05, 2019 10:09 am |
|
|