Отговори на тема  [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 629, 630, 631, 632, 633, 634, 635 ... 1197  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал

Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Да задам аз един тъп въпрос - какъв протокол за пакетиране и адресиране на данните ще е удачен за способностите на 5G и необходимостите на телеметрията (ниска латентност и т.н.)
Има ли вече нещо съществуващо вместо TCP/IP ; VOIP или нещо 'он топ' на тях .

Последна промяна Jack на Чет Юни 27, 2019 1:32 pm, променена общо 1 път

Чет Юни 27, 2019 11:36 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

ps66 написа:
след 2-3г си прочетете постовете за 5G и си припомнете, колко сте се смяли на "640к стигат за всичко"

По вероятно е след 2 - 3 лета да се чудя как да отрежа антената за 5G на климатика и кафеварката, и те да продължат да работят...

Чет Юни 27, 2019 12:56 pm
Профил
Аватар

Всичко е за да може да промиват мозъците директно и непрестанно - с новини, клипове, филми и всичко друго
Като ги питах дали може да се използва сегашен 5G модем за индустриална комуникация, с ниска латентност и ниска скорот 4Мбит, ми се изсмяха - тия модеми били за 4к видео, не за такива малки джаджи като моите

Та нека да видим как ще "литне" това 5G... само си мисля, че ще ни добавят по още една сметка. И ще запазят/изядат още няколко честотни ленти, които трябваше да са за общо използване.

Ето и от Cisco
https://www.cisco.com/c/en/us/solutions ... index.html

Чет Юни 27, 2019 1:58 pm
Профил
Аватар

Като ви чета тук някои хора - голям смях ще пада след 3-4 години Що им трябвало това, що им трябвало онова - никой не може да ви накара да ползвате нещо на сила. Като не ви харесва засилвате телефона към някоя стена и спирате да плащате. Какви са тия конспирации че щели да ви промиват с филми и фейсбуци. Как точно някой може да ви накара на сила да гледате филм, дето вярвате че щял да ви промие мозъка. Баси и яките смешки.

Чет Юни 27, 2019 2:22 pm
Профил
Аватар

Ами Митак - виж какво става в училищата?
Как ще ги накара ли някой дечковците, ами това има - това им пускат. Като им ги пуснат и на 4к или каквото и да е там, съвсем ще ги потопят.

Нямам нищо против технологията, но не и когато се използва с малоумни цели.

Може да не учат математика достатъчно в първи клас, но знаят кой е Тръмп и разни малоумни видеоклипове и "игри".
Просто защото са толкова достъпни. И защото това се продуцира, произвежда и излъчва.

Чет Юни 27, 2019 2:33 pm
Профил

Grubi написа:
...
Може да не учат математика достатъчно в първи клас, но знаят кой е Тръмп и разни малоумни видеоклипове и "игри".
Просто защото са толкова достъпни. И защото това се продуцира, произвежда и излъчва.

Ох, и при вас ли. Мислих, че само тук целенасочено се отглеждат дебили.

Чет Юни 27, 2019 2:55 pm
Профил
Аватар

Grubi написа:
Като ги питах дали може да се използва сегашен 5G модем за индустриална комуникация, с ниска латентност и ниска скорот 4Мбит, ми се изсмяха - тия модеми били за 4к видео, не за такива малки джаджи като моите

Grubi, рано е още. Догодина ще излязат големите модеми по телефони, таблети и лаптопи. М2М ще последват към 2022. Просто така го диктува пазара. Разработката на подобен модем от работа по стандартизацията до крайния продукт струва около 10 милярда долара и продукт линията се налага от множество фактори. Виж при 4G колко време отне докато пуснем NB-IоT, въпреки че от техническа гледна точка беше най-елементарното.

Иначе за конспирациите и свободата на информираност подкрепям мнението на Dimitar. Виж Netflix, Youtube - никога не е било по-лесно да избира човек с какво да му пълнят главата. И никога качеството не е било толкова добро имайки в предвид огромния спектър на интереси които биват покривани. Баси има има специални канали където хората споделят как се прави термитник вграден в къщата... а аз навремето за Sublime научих повече полезни неща от тубата, отколкото от документацията...

Иначе тази диаграм обяснява най-добре какво значи 5G

Прикачени файлове:
5g.png
5g.png [ 583.47 KiB | Прегледано 4651 пъти ]
Чет Юни 27, 2019 3:02 pm
Профил WWW
Аватар

Ами ОК, да спрат да ни надуват главите тогава - 2020.22, 26 когато искат. А и да спрат да ядат спектъра...

Както казах - нямам нищо против тубата, фейса и т.н. - това е също така добър начин за търговия за много хора и начин да си изкарват хляба, и съм го видял на практика. Но се разпространяват и огромни по обем глупости, и то в зависимост от това кой има повече пари.
Никакви конспирации - просто който плаща, той поръчва музиката. Но ми се струва че доста често тия които плащат не са от най-добричките...

А IoT-то хем го има, хем го няма :) все още.

Чет Юни 27, 2019 3:18 pm
Профил
Аватар

Много от обещаните неща ги няма .... все още. Просто щото няма кой да плати за тях :)

Технологично са готови, финансово не са. Те още не могат да си върнат инвестициите, които набиха в 4G. Освен това едва ли искат да се повтори същия мармалад със стандартите и честотните ленти като в 4G, където кенефа е тотален.

А основния прът в колелото вкара САЩ със удара по Хуйвей... За което аз лично съм ОК, щото това ще доведе до едно отрезвяване на ситуацията, че меринджеите се бяха взели прекалено насериозно.

Чет Юни 27, 2019 3:29 pm
Профил ICQ
Аватар

Абе не е толкова зле. Гоогъл се опитват да си прокарат интересите разбира се, но алгоритмите им са достатъчно добри за да балансират между техните интереси и твоите. Все пак в това им е хляба и не биха го пресолили току така, че като нищо ще им спретнат конкуренция

Чет Юни 27, 2019 3:43 pm
Профил WWW
Аватар

Откога ви казвам да търсите с Патока, ама не: Гуглето било по-удобно. Да бе, затова аз намирам това, което вие не можете. И т.н.

Чет Юни 27, 2019 10:28 pm
Профил
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист

Мен пък много ми харесва фейса. Преди не може да разбереш някой човек всъщност колко му тежи мозъка. А сега влизаш, гледаш на стената му статия за това че земята е плоска, че никой не е ходил на луната, че световните лидери са рептили и т.н и за 10 секунди ти става ясен. Т.е добре е да има и гупости из нета за да се хващат рибоците за да може с един "поглед" да прецениш с какъв индивид си имаш работа. И на мен ми излизат глупости и статии за конспирации ама защо не ги споделям и им вярвам ?!

https://www.chudesa.net/%D1%80%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D1%82%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0/

Пет Юни 28, 2019 4:59 pm
Профил WWW
Аватар

Хъх, добре че ме подсети да разкажа вица и на жената. Вчера пътувах с автобус, влязох по-рано за да си чета на климатик и се разсеях чак когато младежите на предната седалка взеха да разговарят нависоко. Мацето му показваше снимките си от фейса, т.е. на супер топ-модел, а скапанякът с огромни уши и селски говор им намираше тъпи кусури. Идваше ми да му извия врата!
Да, ама дойде междинната спирка за фас-почивка. Топ-моделът се оказа буренце, гледало нагоре към градушката! Как ш*бани пичлемета, невиждали по-голяма техника от талафон, го правят този номер, бе?!

Пет Юни 28, 2019 8:26 pm
Профил

George Soros and Charles Koch team up to end US ‘forever war’ policy

Ти да видиш ...

Пон Юли 01, 2019 10:19 am
Профил
Аватар

bongo_x2 написа:
Откога ви казвам да търсите с Патока, ама не: Гуглето било по-удобно. Да бе, затова аз намирам това, което вие не можете. И т.н.

За YouTube търсачката ставаше въпрос, патока там не върши добра работа. Иначе аз ползвам все по-често Яндекс напоследък, не за всичко разбира се.

Пон Юли 01, 2019 11:08 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 629, 630, 631, 632, 633, 634, 635 ... 1197  Следваща