|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 2:05 pm
Тема за бързи и тъпи въпроси
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Тема за бързи и тъпи въпроси
къде се продава в гръчко?
|
| Пет Юни 28, 2019 8:13 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
По суперите и в спец-магазините за почистващи. Поне на моя остров. Във Варна ходих на магазин, вкарващ всичко от гръчко, но собственикът от мен научи за препарата. Обаче оригиналът определено не е гръчки.
ПС: И друг път съм писал, в мазата има още бутилка-две, ще видя за повече инфо.
|
| Пет Юни 28, 2019 8:30 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
щракни една снимка за по-лесно търсене по рафтовете
|
| Пет Юни 28, 2019 8:51 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ористе, кирие! Но опаковката е отпреди 5 години. До него е стандартен компотен буркан.
|
| Пет Юни 28, 2019 10:07 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Най-различни като тия : https://www.dhresource.com/0x0s/f2-albu ... cetone.jpghttps://encrypted-tbn0.gstatic.com/imag ... ObFH3iHC-Xи други подобни. Виждал съм пак 3М-ска простотия, но не мога да я намеря къде се продава, почвам да си мисля че са я брандирали само за филмчето, неше във филмче за някоя от техните авто системи, беше изцяло метална, предполагам е по-устойчива. От тия пластмасовите имам разни, използвам ги за IPA и за Ацетон, обаче на тая химия не държат. Бонго, това не е точно обезмаслител, това е за почистване, лед това се минава и с IPA, с него се махат и остатъците от лепилото след ламинацията, освен това дори и само за обезмасляване да беше, това е в технологията на 3М, нямам намерение да я променям. По интересното, вчера ми дойдоха едни детайли с корекция, на които имаше и мокро боядисване там където е била корекцията, като са печени, ама наистина печени а не IR. Тая химия не закача боята, а като тръгнах да махам лепилото само с ацетон и боята започна да излиза. Та не го знам какво има вътре, трябва май да му прочета документацията. Яден пластмаса очевидно, не всичката, то не я и яде, някак я размеква и тя се деформира, това им е повредата на дозаторите ми май, в същото време не закача боята. Те имат два продукта, те това което се води adhesive remover https://www.3m.com/3M/en_US/company-us/ ... 279&rt=rud и те това което е за общо предназначение вкл.и маха лепило. : https://www.3m.com/3M/en_US/company-us/ ... 950&rt=rudАз изпозлвам първото защото само то се продава в разфасовки от по 20 л, друго на тия спрейове ми е малко неизгодно. За второто има SDS, състава му е горе долу това : Ingredient C.A.S. No. % by Wt D-limonene 5989-27-5 70 - 90 Trade Secret * Propane 74-98-6 10 - 20 Trade Secret * Polyunsaturate 80 9005-65-6 1 - 7 Trade Secret * Non-ionic surfactant (NJTS Reg. No. 800927-500P) Trade Secret* < 5 Trade Secret * За това което аз използвам няма нищо, но ги рекламират в едно филмче, та може и да са едно и също. Гледам основната съставка е D-limonene, трябва да почна да им удържам за терапия на мехиканосите, това пише че подтиска развитието на тумори, изпозлвало се за отслабване и други все хубави неща, от утре никакви ръкавици, то полезно 
|
| Съб Юни 29, 2019 4:17 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
Аз пък бях измотал шефа, че варовик най-добре се чисти с един препарат на основата на киселината в зеленото грозде (забравих ѝ името). Ползват я в кремовете за разхубавяване на кожата. Ръцете ми бяха станали като на бебе, дори ноктите нямаше нужда да си режа  Почистването на ТоНи е специфично и щом има специализиран препарат - ОК. И моето беше специфично гадно: варовик + гранясало олио и тук-там овъглено, но всеки от готовите препарати си имаше кусури и трябваше да търся. За сметка на това не се бързаше, можеше да се кисне с дни ако се налага. За отлепване на всичко, дори на капки боя, много подходящ се оказа един ребрандиран на NCH с много EDTA вътре. Беше уж скъп, но чистеше и лъскаше още по-яко, освен това дезинфекцираше и също не беше опасен. Беше в профи категорията и не се продава в магазините. Около 10 евра литъра, но за леки замърсявания и дезинфекция препоръчват 1:100 разреждане.
|
| Съб Юни 29, 2019 10:25 am |
|
 |
|
jig.tak
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Чет Яну 20, 2005 1:44 am Мнения: 616 Местоположение: Варна
|
Тони, брейкклинър от тези в 5л метални туби не пипа диспенсер на Вюрт с нитрилни о-пръстени от този тип: https://images-na.ssl-images-amazon.com ... L1044_.jpgСъщият диспенсер с български коресилин наду о-пръстените за нула време и отиде на боклука. Голяма грешка!
|
| Съб Юни 29, 2019 11:38 am |
|
 |
|
ToHu
|
За кореселина, това което в момента се продава като кореселин, няма много общо с кореселина който се продаваше преди 20 години. не съм се интересувал каква е разликата, но разлика има определено. Кореселина не е химично съединение, това е смес, какво слагат вътре не знам дали е специфицирано в стандарт. Освен очевидната разлика в миризмата и цветът, има определено различие в качествата. Сега гледам един лист за безопасност до 80% Xylene, до 10% ацетон и до 10% бутил ацетат. Най-вероятно има промяна в рецептата от едно време. А защо точно кореселин да попитам, това към Ицо.
|
| Съб Юни 29, 2019 6:44 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
кореселина за електрониката тряя да е без ацетон навремето купувахме гръцки и "давехме" удавени GSM-ми... ставаха чак чисто нови
_________________ main[-1u]={1};
|
| Съб Юни 29, 2019 8:52 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Мисля, че бях гледал етикет имаше основно етилацетат. Ацетона се разтваря добре във вода и е подходящ за почистване не и за разредител. На некачествената ракия с такива примеси викали коресилиновица и ацетонлийка 
|
| Съб Юни 29, 2019 9:52 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е аз състава го гледах от документ или на оргахим или на мегахим, това пише, пък какво има един господ знае, аз тия нашите изобщо не искам да ги чувам. Преди много години исках да изпозлвам една боя, на оргахим май беше, вече не помня, но тя е професионална а листовката много постна беше. И звъня аз на търговците, те ми намериха някакъв технолог, и питам аз тъпи въпроси, разредителя къде се добавя, към активатора или към боята, или първо се миксира и после се разрежда. щото различните производители препоръчват различни технологии, питам как да обработя, при какви температури и оня ми вика, абе мажете там няма значение, всякак става. И много прав беше, няма значение, както и да го правиш все не става  А един техен грунд използвах с ръждопреобразувател, някой ми беше казал че не бил лошо, ейй каква мъка, след това що търкане падна да го свалим, бая тръби бяха, кой не е търкал тръба той не знае, а и тая беше някаква украинска, много груба отвън, аз затов аи търсих нещо което да преобразува ръждата а не да търкаме, че как се търка като има ямички по 1 мм ... е ако пък знайте как се сваля боя от такава тръба ... до там бях с опитите да използвам български боклцуи. Сега друга мъка ме мъчи, освен преебаните диспенсъри, тия идиоти съсипаха всичко що имах на склад, казах им да не ги изпозлват, но те упорити сменят механизми от здрав на преебан, изкарва 3-4 часа и се преебава и той, вчера вечерта като ги видях за миг ми се привидяха мексиканци окачени на куки, не че са скъпи тия диспенсъри, ама тука ги няма, ебей, амазон ... или грайднер, ама тия големи кожодери  Та, гложди ме мисълта как да улесня почистването, да го ускоря. Току що почистих 30-на детайла от най-големите, 70 сек на детайл, ламинацията му е около 120 сек, и след това още 90 сек финално почистване, близо 5 мин. Ламинацията имам около 30% логистика, в момента купих материали за подходящи ракове, малко щ еоптимизирма и процеса и мисля ще я смъкна до към 90 сек, финалното почистване и там има повечко логистика, и там ще сваля 20-на сек, обаче ми остават тия 70 сек за начално почистване. много ми се иска да ги намаля на половина, за да мога да вляза в около 3мин на детайл. Та сега ми се въртят какви ли не идеи в главата, някои твърде извратени. хрумна ми идеята да им спретна една тунелна миялна, но ако мия с вода трябва тепърва да мисля технлогия и химикали, да се правят тестове, сигурно ще стане. Иска обаче подгряване, и поне двойно изплакване. Най-не ми харесва че както и да го правя ще заеме едни 3-4 линейни метра, мож би на 1-1.5 м широчина, като лсожиш и рак отпред, рак отзад и отиде 10-15 кв, а мястото ми е кът, особено такива линейни размери. Мисля си и да им направя някаква кабинка, с две душчета и две ванички, и да ги мият на ръка, така мога да остана и със химията с която работя в момента, ще им сложа респоратор да не се надрусват много но ме притеснява безопасността. Има ли душче и разпръскване резултата е неясен. Всички химикали са лесно запалими и образуват взривоопасна атмосфера когато се пулверизират. Та седя и мисля, или само седя и аз не знам, най-големият детайл е 540х290 това са листови детайли, тънки трябва да се мисли и да не се огънат, има и един малък но пък доста безформен с височина. Ако някой му хрумва нещо и сподели ще съм благодарен, чудя се не мога ли да пробутам тоя процес на доставчиците на тия детайли, ама силно ме съмнява че ще ми теглят една.
|
| Съб Юни 29, 2019 10:42 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Не е само кореселин. Според случая е. Ползвам етилов алкохол, метилов, ацетон, кореселин, понякога с огромно нежелание и толуол. Последните ръкавици които закупих се надуват дори и от етилов алкохол. Явно съм уцелил ментето на ментето на ментето на ментето. Приятел беше нахвали някакъв гръцки. Не помня кой е бил производителят му. В метална кутия, с преобладаващо червен цвят. Вършеше не лоша работа. Веднъж отсипвайки го в прозрачен съд ми се видя мътен. Пробвах в друг съд, да не би в първия да е имало нещо - същата работа. Бяла мътилка. Явно е било нещо рециклирано и недобре филтрирано. Тогава му беше последно ползване...
|
| Нед Юни 30, 2019 1:21 am |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Ицо, да не са някакви биоразградими тия ръкавици ? Преди време се бяха появили едни "дегрален"-ови кесийки, досущ като белите найлонови. След няколко месеца ставаха на люспи. Но нещо не прокопсаха май като технология... 
|
| Нед Юни 30, 2019 1:34 am |
|
 |
|
ToHu
|
Тия са голяма гадост, имахме такива в едно панерче за торбички, в един момент като взех да го празня стана ужас, тия люспи се разхвърчаха из цялата кухня.
|
| Нед Юни 30, 2019 1:40 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Био, фио, мио... Както споменах, едната изкара цяла минута преди да се скъса на единия пръст. Според мен са някакви нискокачествени ментета подходящи за работа само с минерална вода. Затова питах за конкретна препоръка за нещо тествано. Ясно е че подписът на Приватьо си е съвсем актуален - "че цял живот сме бета-тестери". Ама ако може поне за това да не съм бета тестер, би било чудесно...
|
| Нед Юни 30, 2019 11:25 am |
|
|