Отговори на тема  [ 83 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Препоръка за телевизор 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Препоръка за телевизор
Вий сте луди за връзване, или клиентът-мечта на всеки продавач!
Как ще гледаш 50 и кусур инча от три метра?! Нали на втория час ще ти се развинти врата и главата ти ще падне!
Вервайте ми, на такова разстояние 32 инча са напълно достатъчни, дори навремето го бях смятал според възможностите на човешкото око.
HCL, да не мрънкаш вземи едно 40 инча на Full HD за доста под 1000 лева. Марките, особено в БГ, не са от значение. По-скоро го гледай под различни ъгли (ляво, дясно, горе, долу) и си харесай с най-непроменящата се картинка - в добрите магазини ТВ-тата излъчват едно и също. И в никакъв случай не вярвай много на продавача!

ПС: По-добре за начало едно 32 инча за 400лв отколкото да си чукаш главата с $1k боклук. И на "умни" ТВ-та не налитай - всяка евтинджос джаджа е по-добра от тях. За 3D-то не давам мнение - въпрос на нужда и вкус.

ПС2: Размерът има значение: да е тънък, че е по-лек и по-малко прах събира :) Освен това с по-малка рамка е по-красив.

Последна промяна bongo_x2 на Пон Юни 17, 2019 11:09 pm, променена общо 1 път

Пон Юни 17, 2019 11:01 pm
Профил

Абе на 50" нищо му няма 2-3 м е перфектно, нас е на около 3 и си се вижда екстра, и е 55. Въпроса е в многото детайли, 4к, па олед или ала бала...и без това толкова го гледам, а от кабеларка та като имаш сигнал все там дали е 4 или 44к. Сега за мехико избирам за инфо дисплеи, и единственото което искам е андроид ОС ама дърво, не мога нищо да намеря. Мен зора ми е да не слагам външно у-во за сайнидж софтуера ама май ще ръчна някакъв андроид бокс и тва ша е.

Пон Юни 17, 2019 11:09 pm
Профил
Аватар

Бонго, че кой-гледа 2 часа телевизия бре. Един филм е час и половина и това е. На кино нали не те боли глава, а отношението големина на екрана / отстояние е още по-голямо.

ТоНи, що не му лепнеш едни RPi? В една хубава кутийка въобще няма да си личи.

Вто Юни 18, 2019 12:08 am
Профил WWW
Аватар

За киното не помня много: последно сядах на най-задният ред за да натискам мацката до мен, а на първите редове се тълпяха циганите :)

Вто Юни 18, 2019 12:38 am
Профил
Аватар

Бонго, пак дрънкаш глупости на кило. Разстоянието за гледане на телевизия не се влияе само от диагонала на телевизора, но и от разделителната способност. Едно от нещата, които има най-голямо значение е да не гледаш от толкова близо, че да виждаш пикселите. Така че когато си правил сметките за телевизори с кинескоп е било едно, а сега с 4к и 8к телевизорите е съвсем друго и е супер нормално да се гледа 60+ инча телевизор от 3 метра.
Иначе за телевизор аз бих заложил на две марки само - Samsung QLED или LG OLED. И със сигурност да е над 60". Аз лично телевизия не гледам (даже нямам кабелна) но гледам много филми и не мога да си представя, че ще ги гледам на 30" въшка за $200. Отделно има и друг момент - ако всички канали са HD няма грижа колко скъп е телевизора, но ако има канали дето се гледат и са SD или 720p тогава има значение какъв точно е видеоенджина на телевизора и как упскейлва резолюцията и тогава много хубаво си проличава разликата между евтините и скъпите модели.
За мен в момента оптимална цена за телевизор е около $1500-1800. В щатите знам това какво ти купува, ама в БГ си нямам идея какво може да се вземе за тия пари.

Вто Юни 18, 2019 1:13 am
Профил

Ами ако говорим за енджин, не съм гледал най-новите модели на самсунг и LG на ниска, но от това което съм имал, Sony се справяха най-добре, точно при LG е имало огромна разлика между нативна и SD. Иначе в конферентната сложих един 65" май, Панасоник, не се справя зле, миналата година пусках мехиканосите да гледат световното, и на антена само добре го докарваше.
Така и така като си говорим за талавизори, аз да си кажа болката ако някой знае нещо, че гугъл не казва нищо полезно. От едно известно време Хромкаста ми спря да работи с декстоп каст. Ако каствам медия, или таб всичко е наред, кастна ли десктопа не става нищо. Не знам някакъв ъпдейт ли мина, що ли, първо беше почнал да прави мизерии стария ми лаптоп, сле това с новия изобщо пък нищо освен медия не мога да кастна, и от уоркстейшъна също не мога да кастна декстопа, а там преди работеше, там и ъпдейти гледам да не правя заради софтуерите.

Вто Юни 18, 2019 2:36 am
Профил

ToHu написа:
Абе на 50" нищо му няма 2-3 м е перфектно, нас е на около 3 и си се вижда екстра, и е 55. Въпроса е в многото детайли, 4к, па олед или ала бала...и без това толкова го гледам, а от кабеларка та като имаш сигнал все там дали е 4 или 44к. Сега за мехико избирам за инфо дисплеи, и единственото което искам е андроид ОС ама дърво, не мога нищо да намеря. Мен зора ми е да не слагам външно у-во за сайнидж софтуера ама май ще ръчна някакъв андроид бокс и тва ша е.

Ами то избора ти не е много голям - само Sony & Phillips имат вградено това недоразумение Android TV + разни съмнителни китайски марки които не е ясно доколко ще ги има на пазара след година или две.

Вто Юни 18, 2019 10:04 am
Профил
Аватар

Митака го обясни достатъчно добре. Ако ви трябва да си гледате телевизия, изберете си един кинескоп от OLX-а. Ако ви трябва да гледате съвременни филми, 4К OLED. Ако нямате достатъчно кинти, може и QLED.
Аз лично съжалявам, че вече не се предлага 3D, но това е положението.

Вто Юни 18, 2019 10:57 am
Профил

вградено това недоразумение Android TV
защо да е недоразумение? Моят е на линукс което не поддържа почти нищо а на андроид има всичко каквото може да има и в един GSM В последствие като допълнение на смарта си взех и ТVBox

Вто Юни 18, 2019 12:38 pm
Профил

timt написа:
вградено това недоразумение Android TV
защо да е недоразумение? Моят е на линукс което не поддържа почти нищо а на андроид има всичко каквото може да има и в един GSM В последствие като допълнение на смарта си взех и ТVBox

Андроид ТВ не е същият андроид като на телефон/таблет - има си отделен апп стор и повечето програми не са в него т.е. един външен андроидски тв плеър върши по добра работа - но стават две устройства ...

Вто Юни 18, 2019 1:22 pm
Профил
Ранг: Напреднал

Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
Ами ако трябва да се захранва с Direct3D; OpenGl съдържание през HDMI , примерно да си пуснеш Солида? Май трябвало конкретното Тв да поддържа добре Гейминг Моуд. Някакви препоръки? Също така -има ли вероятност макар и бегла да се налети на недоразумението TN- матрица при Тв-тата, че тогава е голяма мъка с цветовете по ъглите и изтичането на светлина през матрицата.

Вто Юни 18, 2019 1:28 pm
Профил
Аватар

Защо този шпагат? Да не би телевизорите да са станали по-евтини от мониторите... Един монитор 4к 50 инча няма ли да е по-доброто решение ако не ти трябва тунер-а на тв-то?

Вто Юни 18, 2019 2:40 pm
Профил WWW

Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
Ами мониторите от тея размери - 50-55-60 инча са си доста по-скъпи по моите бегли впечатления съпоставени с Тв-тата. Нещо от сорта - цената на Тв-то в български лева, обърната в долари и умножена по две. Но може и да греша.

Вто Юни 18, 2019 2:59 pm
Профил
Аватар

Вярно бе, сега го гледам моя, че е по-скъп от 55 инчовия Самсунг, а е "само" 43 инча, но пък е с IPS панел и 4 HDMI входа - LG43UD79 за $550.

Вто Юни 18, 2019 3:31 pm
Профил WWW

Ами не знам вече как разграничавате монитор и ТВ, истината е че матриците на много модели малки ТВ-та са същите като в много модели големи монитори. На пазара има 3 основни производителя на матрици, Самсунг, LG, AUO и те са във почти всичко, тук говорим за матрици над 15", в по-малките размери има и други играчи, основно ориентирани към пазара на мобилни у-ва.
Като цяло, поне до към 40" панелите на AUO са най-добри, и тук говорим за висок клас панели, такива в ТВ-та няма, по-добри са като контраст и цветове, почти с такова качество са и панелите на LG, панелите на Самсунг са най-зле. За размери над 40" LG като че ли имат най-добрите панели, но при тях отдавна използваме само извити продукти и всички сравнения които правим са общо взето между 2 панела и другото е технология на огъване, с ецване без и т.н. т.е. по-скоро сравняваме резултати от огъването а не на самите панели, но и там Samsung не са много убедителни.

Вто Юни 18, 2019 7:43 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 83 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща