|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:56 am
Тръмп - анализи и страсти
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
 Re: Тръмп - анализи и страсти
Бе шегуваме се с Тръмп, ама докато уж се заяжда с китайците е поканил на среща Джак Ма (шефът на алибаба) и са се договорили как алибаба да продава в Китай стоки на хиляди малки американски компанийки.
|
| Сря Юни 05, 2019 11:08 am |
|
 |
|
nik
|
има една малка подробност - пусната обява != продадена стока не знам какви са правилата на алибаба ама 1 стотинка ако вземат за всяка обява на непродадена стока пак са на далавера  търговия насила няма бъдеще, а хамериканосите по друг начин не знаят как, свикнали са да правят "сделки" или с рушвети и изнудване или с насочено оръжие, и после целия свят да им робува
|
| Сря Юни 05, 2019 11:12 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Извинявам се, за ник трябваше да напиша "Тръмпи изнасили Джак... хаш таг: далавера, рушвети, изнудване"
|
| Сря Юни 05, 2019 11:42 am |
|
 |
|
nik
|
глупости, не съм казал че го е изнасилил, казвам само, че това не е никаква сделка, типично стил тромпетчо - хвали се с големи неща, дори когато са в обратната противоположност на големи алибаба щели да пускат хамерикански обяви, чудо голямо, все едно жълтурите ще се счупят да купуват  edit: и докато тромпета се опитва да лъже че икономиката е велика: https://www.cnbc.com/2019/06/05/former- ... -cuts.htmlкак така велика икономика а са принудени пак да намалят лихвите.... лихви се намалят всеки път когато икономиката отива на зле
|
| Сря Юни 05, 2019 11:48 am |
|
 |
|
miro_atc
|
корекция (ник, не важи за теб). Подведох се малко от интервютата на Джак, че бил поканен... Може и да бил, но миналия месец е бил "поканен" и от Макрон, за да улесни дребните френски производители да продават в Китай. Така че по-скоро това е политика на алибаба, отколкото политика на някои държави.
|
| Сря Юни 05, 2019 2:29 pm |
|
 |
|
Jack
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Вто Май 07, 2019 9:16 pm Мнения: 434 Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
|
Какво странно има - това е отворена "B to B" платформа. Български полит-фирми продават по нея дървесина, зърно и квото докопат в нашата мила рОдина от има няма 10 год. и повече https://www.alibaba.com/trade/search?fs ... &viewtype=... поне по нещо да сме 'преди' Американците...
|
| Сря Юни 05, 2019 2:42 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ник не знам дали занеш, ама китайците си падат по САЩ стоки, стига да ги имат и да са и по джоба. Много са модерни американски коли също така, препдолагам се сглобяват някъде там щот нямат много общо с версиите си в САЩ, ама сред населението са по-популярни от еврпейските, в смисъл по престижни по-желани, или да го кажем така, всеки иска да кара бентли или мерцедес, но си купува американски крайслер, щото за бентли и мерцедес няма пари, а доколко крайслера е американски е друг въпрос, но официално поне за сега го продава крайслер  има и доджове и какво ли не. За теб Ник е ясно, но по някаква причина в хората по света живее американската мечта, и се кефят и търсят американски продукти, дори и в Русия. Ниските лихви са стимул за бизнеса, да не си държи парите в банките, това е съвсем нормално ако питаш мен, другото какво стимулира, тончо неразвитието и неинвестирането. Ако 90-те у нас хората бях аопитлаи да инвестират парите си вместо да ги пъхат в банки за тлъсти лихви нещата можеше и да са по-различни, така и така ги изгубиха 
|
| Сря Юни 05, 2019 8:07 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Винаги съм се чудил защо амероканофобите сте толкова крекливи и упорити. Малко по нагоре прочетох как всички си определил като тъпи и заблудени, ми като всички са тъпи и заблудени какво търсиш при тях? Ходи да си вириш носът някъде другаде. На мен ми е през оная работа, както за руската империя, така и за американската. Просто взе адски да ми писва от крекливи пропагандатори, които имат едничка цел. Да надкрякат останалите. Този форум вече на нищо не прилича от глупостите на такива като amstereo и nik... Не е ли време да се вземат някакви мерки защото накрая ще останат да си пишат и четат само тези двамата. 
|
| Сря Юни 05, 2019 8:52 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Забележи също, че русофилите стават автоматично американофоби (и обратно) - все едно живеем още в студената война.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Чет Юни 06, 2019 10:51 am |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
В последните години тонът на общуване във [външно]политическите дискусии из всякакви медийни платформи е както около 1989. Надявах се да няма връщане назад, но явно не е било писано.
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Чет Юни 06, 2019 12:12 pm |
|
 |
|
nik
|
тишо, ти така като един виден представител на интелигенцията, само това ли успя да ти роди главицата?!? нещо така по темата? или там нямаш собствено мнение и само си мрънкаш профилактично? не помня да съм те насилвал да ме четеш... тони, и аз харесвам американски стоки, но това не значи че ще падам в захлас по тромпетчо или разни алчни изроди които са готови да съсипят цяла държава за да източат някой долар. колкото до лихвите... тук не става въпрос за лихви по депозити, говорят за лихви за заеми. точно тия заеми с които надуват изкуствено балона. т.е. когато икономиката не върви с нужните темпове за да могат да печатат още хартийки безнаказано започват да дават по-лесни заеми. и това се случва точно когато тромпетчо всеки път като види камера и започва да рецитира колко добре се движела икономиката... когато икономиката се движи добре лихвите вървят нагоре, не надолу, щом пак мислят за сваляне на лихви значи са съвсем наясно че идва рецесия, въпреки че лъжат обратното. ето ти сивите ивици са рецесиите през годините https://fred.stlouisfed.org/graph/fredg ... d=FEDFUNDS
|
| Чет Юни 06, 2019 12:39 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Толкова ти разбира и на теб главата - лихвата, която определя ФЕД е тази по резервните овърнайт депозити на банките във ФЕД, а не на заемите. И въпреки че двете лихви са свързани, това дето го казваш няма нищо общо с реалността. Въпреки че лихвите по заемите са ниски, това не значи автоматично, че се вземат заеми - за да стане това някой трябва да иска да вземе заем. Насила никой нищо не може да ти даде. Та когато ФЕД намаля лихвите се надяват парите от овърнайт депозитите да се насочат към сток маркета и икономиката, но са си просто надежди. Основното нещо, което се опитват да контролират с тая лихва е инфлацията - опитват се да я държат около 2% годишно. Като се вдига инфлацията - вдигат лихвата и обратно. По тоя начин както казах по-горе се опитват да вкарват/изкарват пари в икономиката.
|
| Чет Юни 06, 2019 2:15 pm |
|
 |
|
nik
|
преди да даваш квалификации вземи да помислиш малко по-задълбочено, и да се пообразоваш малко няма да е излишно че да не изглеждаш като блондинка в книжарница айде сега помисли как една лихва е свързана с инфлацията, и защо с лихвата я контролират а не с печатането, което дефакто прави инфлацията
|
| Чет Юни 06, 2019 2:27 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Според мен е по-зле... Значи и тогава имаше много мрънкала, но мрънкането беше по една тема и не беше съвсем голо мрънкане без основание. Имаше някакви идеи за развитие, макар повечето идеи да не бяха съвсем реалистични, да не казвам утопични. Сега се мрънка за всичко. То няма лошо да се критикува, даже и аз обичам да го правя. Ама е дразнещо, когато критиката е без някакво виждане за промяна като да не посочвам кой колега. И другото, което ми прави впечатление е, че все повече хора почват да губят надежда. Може би щото критиките им остават нечути ли, не знам... ама почват тихичко да си откачат. Е примерно не знам помните ли тоя пич дето ремонтира Айфони и имаше ядове с Ейпъл. И не е само той, все повече хора от всякакви области почват да си изтърват нервите... Хора пазете си нервите, ша ви трябват тепърва!
|
| Чет Юни 06, 2019 3:18 pm |
|
 |
|
nik
|
кажи си бе миро, няма проблеми, тъй и тъй си почнал да мрънкаш, довърши си, знам че говориш за мен значи казваш хубаво е когато ти си мрънкаш ама е кофти друг да ти мрънка, ем... може и прав да си, ама по същата логика ако и ти само ще мрънкаш без никакво виждане и промяна.... ние кво да правим  само описвам как изглеждаш отсреща, на мен не ми пречиш, мрънкай си  за разлика от някои други имаш интересни попадения
|
| Чет Юни 06, 2019 3:26 pm |
|
|