Отговори на тема  [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 620, 621, 622, 623, 624, 625, 626 ... 1197  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Кви пропаганди бе - човека ти говори що ти трябва кола в америка ти му говориш за българи и цигани по фермите в Англия 8O .
Лобирането е регламентирано със закон и всички лобисти се знаят и кой дава парите и за какво ги дава и как се харчат. Ако питаш мен е за предпочитане пред това заинтерисованите пак да дават пари и да купуват политици, но да става на закрито и никой нищо да не знае, точно както е по целия останал свят. Сега да не би да ми кажеш, че в любимите ти Русия и Китай никой не лобира и никой не купува политици. Оооо, забравих - всички са маскари и ти бленуваш за един съвершенен свят, дето ще живеят само идеалисти като теб самия :D .

Пет Май 31, 2019 4:15 am
Профил

пак нещо ми лази по ку.... клавиатурата... :D
цнц-то спря... стига толкова за днес, и утре е ден

Пет Май 31, 2019 4:23 am
Профил

Профсъюзите са нещо друго, но ако си малка до средно голяма компания, и не се знаимаваш с държавни поръчки профсъюзите са ти през оная работа. Да в някои случаи са досадни, на някои места са се уредили, примерно изложбите във вегас, там не си ли от профсъюза не вървиш, ток, вода, ригинг, разтоварване и товарене, само профсъюзи ... мафия :) Това не е лобиране, това е използване на закона. Защо не са забранени, ами никой не смее най-вероятно, това са гласоподаватели.
Виж мексико друга бира, има профсъюзи ама има и от правилните, т.е. такива създадени за работодатели, и ако имаш профсъюз той те защитава от други такива, с две думи си плащаш данък спокойствие, и те доволни и ти доволен, за мен е добър вариант.
Няма идеални системи, аз не веднъж съм казвал, в САЩ има много неща които ми харесват и още повече които не ми харесват. Но всеки има свойта гледна точка, на Димитър му е перфектно, и мисля че е съвсем нормално, има милиони като него които се чувстват добре, не че аз се чувствам зле там, но много често се нервя за глупости, но те в мексико не са по-малко, нито пк в БГ, просто са от друго естество.
Трябва да има в предвид че малко или много САЩ е държава на крайностите, или преди нещо да придобие някакъв приемлив вид то скача от една до друга крайност. Сигурно сле още 50-60 години ще можеш да кажеш абе негър я си гледай работата, без никой да ти каже че си расист, пък негъра да ти каже еби се бро ... вместо да се прави на душевно разстроен, то и сега има такива де, не всички са пълни боклуци.
Примерно много ме дразни в САЩ глупостите с сексуалния тормоз и др. подобни простотии, никога няма да взема жена служител само заради това. ако и се усмихнеш си я свалял, ако не и обръщаш внимание я пренебрегваш щото не иска да ти духа, ако и дадеш бонус и правиш намек, ако не и дадеш я наказваш защото не ти духа ... това разбира се много преувеличено но не много далеч от истината.
Няма идеални места, няма идеални държави, политики, строеве и икономики, всяко си има някакви кусури. като каза влакове, за япония не знам, в Китай са си ебали мйаката, нямат стигане в това отношение, и да удобно е, такси, автобус, метро всичко с една карта, вкл някои влакчета, даже и ферибота май беше с тая карта. Гарите са като летища, и не са една две. Влакове тръгват има няма на всеки 2-3 минути, айде средно може би на 5, и не по две мотриси като у нас :) За там е идеално, разбира се това е е навсякъде в Китай, Шанхай е така, в гуанджоу е по-малко развит транспорта. Но има много добра причина, китайците нямат много коли, аз като чужднец ме посъветваха да не си рентвам кола, за да не се окажа без вина виновен, и тъй като не ми се знаимава с китайски полицаи препдочитам влак, метро, такси. Същото е и в Лондон, но в САЩ дори и не си го помислям, дори и да има, винаги рентвам кола.

Пет Май 31, 2019 7:41 am
Профил
Аватар

China is seriously considering restricting rare earth exports to the US
Around 80% of the rare earths imported by the United States comes from China, according to US government data.

Изображение

China's dominance of rare earth mining. Yearly mine production (tonnes)

Прикачени файлове:
ch.png
ch.png [ 25.02 KiB | Прегледано 3815 пъти ]
Пет Май 31, 2019 12:57 pm
Профил
Аватар

Да, на канадците и Южна Америка ще им дойде много добре едно такова ограничение.
Че и на Австралийци, Южна Африка и т.н. - там където китайците не са завзели.

Пет Май 31, 2019 1:15 pm
Профил

ToHu написа:
Това не е лобиране, това е използване на закона........преди нещо да придобие някакъв приемлив вид то скача от една до друга крайност.

тоя проблем не е как се чувсва или мисли един или няколко човека. тоя проблем е глобален. не е използване на закона когато тоя предложил най много пари може да промени закона по всяко едно време. т.е. използване ще е когато вече го има, а те променят срещу заплащане и то официално... ненормалщини... по други държави пак може да е така, но поне е незаконно
и да, преди нещо да придобие някакъв приемлив вид, то бива до толкова изродено от най алчните че губи напълно първоначалната си идея
сега гледам тоя болтън - явно здраво са му стъпили на гушата от военната индустрия и кой знае още колко други, трепери вече с пяна на устата, всяка втора дума му е "война", тромпетчо рязко смени тона след срещите си с ким чен и путин, обаче тоя лудия болтън още треска го тресе

редките метали не са толкова редки, рядко е добиването им защото е силно отровно, никой не иска екологични и здравословни проблеми, за това хамериканосите са оставили мръсната работа на китай, не им е проблем да си вършат сами мръсната работа, но най вероятно пак ще я прехвърлят на някоя друга държава да си трови населението и природата, където най вероятно всичко ще започне с пропаганда, колко много са загрижени хамериканосите за местното население

ново 20 :D
https://edition.cnn.com/2019/05/30/poli ... index.html
Цитат:
I had nothing to do with Russia helping me to get elected

аз не съм виновен че руснаците са ми помогнали да спечеля :D :D :D

edit: ново 30 :D :D :D
Trump to Impose Tariff of Up to 25% on Mexico Over Migrants
https://www.bloomberg.com/news/articles ... mmigration
все едно им дреме на мексиканосите колко повече данъци ще плащат хамериканосите, да им е честито на тия дето са започнали да си местят производството от китай към мексико :D ей за тва оня професор обясняваше как се губят грешни пари в съплай чейна при несигурна обстановка, след тая новина още повече хора ще го чакат да си ходи....

Пет Май 31, 2019 2:32 pm
Профил

Ами да видим дали блъфира или ще го направи, ако ги въведе и мексиканците няма да стоят и да гледат, дори и 5% на вноса от Мексико ще се отразят доста по-различно. Разликата с Китай е голяма, първо това са много продукти които се купуват ежедневно, и втора има много стоки които влизат и излизат по няколко пъти докато стигнат купувача, ако техни компоненти се облагат по 3-4 пъти, цената доста ще се промени. Това вече е доста тъп ход защото няма как да няма директни икономически последици и то за всички, онова с кита е ала бала, това вече може да го потопи.
Не му дадоха да затвори границата, не знам защо е решил че това е по-малко вредно.
Иначе мексиканците и те са за бой, тоя президент е социалист педал и ги е оставил ония да си минават, не правят нищо за да го спрат. А тия са напаст, трябва да бъдат избивани. Перу се е наводнили с венецуелци, престъпността се е качила в пъти, убийствата също. Тук също се появяват, и основно крадат и обират. Спрял е федералните и полицията, били корумпирани и затова им е забранил да патрулират, вече много рядко да видиш патрули, особено федерални.

Пет Май 31, 2019 3:59 pm
Профил

и да блъфира и да не блъфира и в двата случая води до несигурност в бизнеса, от китай малко или много ще търпят поражения, сега и от мексико...
малко конспирация и спекулация :D - ако тия от кеймбридж аналитика са чак такива психолози каквито ги изкараха, дали не са видяли идеалния президент в лицето на тръмп за съсипване на щатите и за това да са му помогнали :D
самонадеян и калпав, каквото хване всичко докарва до борчове и фалити, лумпените изпадат в екстаз като го видят... идеален... :D

Пет Май 31, 2019 5:50 pm
Профил
Аватар

nik - Тръмпи не е калпав, просто търси начини ( добри - лоши... ) да оправя бакиите на либерастите преди него...

Пет Май 31, 2019 7:35 pm
Профил ICQ

Той хубаво търси, ама какво ще намери...? При явно отказване изпълнение на сключени договори по измислени причини или защото можел да сключи по-добър/добри не знам кой и как ще се върже да има вземане/даване с меко казано несериозен партньор.

Пет Май 31, 2019 8:43 pm
Профил

ами докато има балами ще им минават номерата
https://www.investor.bg/energetika/472/ ... ht-283228/
това кога го договориха не съм разбрал...
и уж по-евтино ама крият цените... от кое по-евтино... с какво сравняват никой не знае, някаква измама са извъртяли пак
само глупавите германци се натискат за руски газ, ние нали сме гъзари ще караме на хамерикански
отклониха тръбата за турция заради тоя продажник боко, и сега бързат да нанижат България на дебелия...

Пет Май 31, 2019 9:12 pm
Профил
Аватар

TheWizard написа:
nik - Тръмпи не е калпав, просто търси начини ( добри - лоши... ) да оправя бакиите на либерастите преди него...

леле какъв добър човек. самарянин ли беше думата?

Пет Май 31, 2019 10:24 pm
Профил

Като се заговорихте за скоростни влакове в щатите - те това ми попадна пред полезрението преди няколко дни ... май не беше от тук, но предварително се извинявам ако някой го е постнал по рано.

https://www.youtube.com/watch?v=Qaf6baEu0_w

Пет Май 31, 2019 11:23 pm
Профил

Да ама и това филмче е леко манипулативно. ЖП трнаспорта в САЩ винаги е бил частен, а собствениците на линиите и влаковете са били едни от най-богатите хора в САЩ. И как така си представяте те ще си дадат печелившият бизнес на други ? Просто влака като транспорт не е издържал конкуренцята на автомобила и самолета.

Съб Юни 01, 2019 12:44 am
Профил

Баба Меркел.... единственият политик в европа с топки, ама май това не беше най-подходящото време и място да ги показва....

Съб Юни 01, 2019 12:57 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 620, 621, 622, 623, 624, 625, 626 ... 1197  Следваща