|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 12:07 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от цивилизования свят
|
| Чет Май 30, 2019 8:08 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Партнирайте си тогава с тях, ама всички знаем как завърши едно 45 годишно партниране и накъде имигрираха хората като им позволиха партньорите да пътуват.
|
| Чет Май 30, 2019 8:14 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11287 Местоположение: Добрич
|
Аз се опасявам, че няма да се спре до тук и ще продължим взаимно да се прецакваме. Най-вероятно европа няма да ви подкрепим (поне не достатъчно) срещу такайците, вие ще отвърнете подобаващо и така...
|
| Чет Май 30, 2019 8:17 pm |
|
 |
|
nik
|
да обаче времената се менят, след още 45 години освен корумпираните правителства никой не ще да си има вземане даване с хамериканосите, ти ги гониш през вратата те се връщат през прозореца, да реват и да си тикат лъжливата пропаганда колко много били харчели за нас... ами да спрат бе, що не спират? никой не ги кара насила.... 
|
| Чет Май 30, 2019 8:21 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
само искам да вмъкна в "спора" ви, че Мъск иска да прескочи "влака стрела" с тубата под земята...
_________________ main[-1u]={1};
|
| Чет Май 30, 2019 8:28 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Сигурно не искат да си имат вземане даване, да - затова и както вече споменахме китайците си пращат децата тук, да се учат от гадните американци а не от надеждните руски партьори. После ние сме били с промитите мозъци. Уизърд, той Мъск много работи иска, ама ако има субсидийки, а за влкове и тунели няма та кой знае - може да прати първо човек на Марс, преди да го повози в тунел от ЛА до СФ 
|
| Чет Май 30, 2019 8:33 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Миро, както вече споменах - аз а и много други тук се надяваме на точно това, да не се спре до тук, а малко по-натам 
|
| Чет Май 30, 2019 8:34 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Вярно е, така е от руснаците по надеждни партньори няма. Един приятел е близо 80к евро назад от надежден партньор руснак. И едва ли ще може и да си мечтае да ги вземе обратно... Ама не ме чу като му приказвах да не се занимава с тях.
|
| Чет Май 30, 2019 9:11 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Аз се опасявам, че няма как да се спре нито до тук, нито "малко" по-натам. Аз наскоро писах, че има вариант примерно Китай да жертва Хуавей или някоя друга подобна компания с цел да се спазарите. Знам че Тръмпи е по-склонен на обратното, т.е. смяна на държавно ръководство или политика, за да пусне китайски компании. Но колкото повече следя темата, толкова повече подобни варианти ми се струват невероятни. Поне аз ставам все по-голям песимист, че китайците ще мръднат и на милиметър. Дано да греша де... Другият вариант е Тръмп да подвие опашка без да е постигнал нищо. Ти ще ми кажеш колко е вероятен тоя вариант, по-дорбе го познаваш сигурно. Но аз не бих заложил и на тоя вариант. С две думи патардията ще продължи (спред мен) още доста... Китайците няма да клекнат, както се надявате... Няма да клекнат щото колкото и да ви харесват, парите са си пари. Сами не можете да ги ударите и те го знаят, по-скоро вие ще се простреляте в краката. Примерно до скоро ако имаше две операционни системи за слушалки и двете бяха американски, съвсем скоро ще са три. И т.н., сигурен съм че ме разбираш какво искам да кажа.
|
| Чет Май 30, 2019 9:28 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Идея си нямам до къде ще продължи Тръмп. Предполагам много зависи и дали ще успее да спечели втори мандат. Едно обаче знам - по темата за Китай републиканците и демократите са учудващо на едно мнение и това малко или много налива вода в мелницата на Тръмп. Ако спечели обаче втори мандат направо ги пиши бегали китайците защото когато един орезидент тук спечели втория мандат това му отвързва малко повече ръцете, защото вече не трябва да прави мили очи за да бъде преизбран. Затова и втория мандат е когато обикновено прокарват истинските си адженди. Та аз лично силно се надявам да преизберат Тръмпи. Отделно както и Тони вече писа няколо пъти - доста бизнеси вече се преместиха и се местят от Китай щото никой не харесва изненади в съплай чейна. В същото време китайската икономика се забавя доста последната година, докато тукашната направо прегрява и това също дава допълнителен стимул много много да не се съобразяваме с китайците а тяхната задача я прави още по трудна защото още малко ако натиснат и ще им се прецака тактиката да упражняват натиск без реално да разкъсат връзките, щото веднъж направят ли го и после ще е почти невъзможно да ги възстановят. Та с две думи предстоят и тересни времена и до къде точно ще се стигне аз лично си нямам идея. Не съм притеснен обаче въобще защото първо че тарифите и леко увеличените цени не бъркат както мен така и много други американци отделно ще е само временно докато се пренагласят съплай веригите. Едно е ясно - не може да продължава така защото не е устойчиво. Не може ние да отворим пазара си за всички и всеки да може да прави каквото си иска тук а в техните държави да има супер рестрикции за външни играчи. И в Китай е рака и в Канада и в Мексико и в почти цяла Европа. Свободната търговия се нуждае от три реда договор между участниците, не от 12 хиляди страници пълни с всевъзможни ограничения.
|
| Чет Май 30, 2019 9:56 pm |
|
 |
|
nik
|
това е един от най-възможните варианти, все пак целия му живот е минал в провали след провали, едва ли сега ще е нещо по-различно
|
| Чет Май 30, 2019 10:44 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
хе-хе, смешно ми е понеже винаги като сме спорили ти като либертарианец, си искал повече свобода. Сега аз пък да ти обяснявам, че свобода не толкова лошо нещо не върви някак си. Споко няма да го правя (много)  Това със сводната търговия не е китайска приумица. Беше си идея на запада, китайците се дърпаха. На тях взе че им хареса, ама вас взе да не ви кефи щото бизнеса бяга към "по-топли" места. Другите много трудно ще се променят повече. И дори да станат по-свободно, това няма да ви реши проблемите. От друга страна вие да се затваряте също не е устойчиво решение. Върнали са няколко компании голям праз. И всичките да се върнат няма как да промените факта че китайците са 4 пъти повече и малко пазари да имат и ще ви разминат като икономика. Няма да е 4 пъти по-голяма от вашата, но няма как хем да има свободен пазар, хем те да са 8 пъти по-зле както е сега. Това няма как да не ви плаши. Нормално е. Но мисълта ми беше, че да се затваряте не е решение. По-добре да намерите начин да си върнете не само вашия, ами да привличате и чуждия бизнес. Всъщност това се очакваше от САЩ дълги години, защото те са лидерите и те трябва да имат инициативата. А няма значение каква ще е инициативата, може да са глупави и откачени мегапроекти. Ей като тия на Мъск. Дали ще е ходене до Марс, дали ще е Старлинк или нещо още по-изчанчено. Няма значение. Просто за да се развива световната икономика трябва да има и малко изкуствено търсене. Щото автоматизацията отдавна напредна и ако се ограничим само до това дето ядем и серем няма да има работа за всички. Или ще има, ама ще се изтегля натам, накъдето ядат и серат най-много. Нещо което не ви кефи. То и това с изкуственото, да го кажа с истинското му име - държавна намеса, също не те кефи. Знам. Ама няма друго решение. С две думи аз мисля че проблемът е 100% у вас. Вие не искате да сте водеща държава. Гледате си само в купичката си и не си вдигате носа от нея.
|
| Чет Май 30, 2019 11:10 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
А що трябва да гледаме и се интерисуваме от купичките на другите? Ама иначе е много интересно - единия ни обвинява че гледаме в купичката на другите и им крадем храната, другия пък че гледаме само в нашата си купичка. А седнете се разберете накрая кое е вярно  . Иначе никой няма против свободната търговия но да е свободна за всички не само за Китай, Европа, Канада и Мексико. Всички знаете какво е като си купите нещо за над $35 ли беше извън ЕС а в същото време тук купуван неща за хиляди долари извън САЩ и ми кацат деректнонна входната врата без никакви формалности, митници и други глупости. Пращам в Китай компоненти за $100 дето на всичко отгоре са произведени там но съм ги купил от Диджикий тук и два дена ми разкарват пратката по митници. После готовите платки пристигат тук пак без никакви формалности. Кви свободни търговии кви пет лева. Затова бой по канчето, докато се научат какво е свободна търговия. А Тръмпи колко е провален го показват многото Тръмп таури в най-различни градове и скъпите голф игрища пак на негово име. Който му се чете да ходи да чете как се продават тия неща и какви рекорди бият. Ма обикновено лаларите четат само избирателно. Вчера излезе оня мушмул Мюлер и заяви че не могат да докажат, но Тръмпи бил виновен за обстракшън ъф джъстис, та затова не го и оневинили. Баси и смеха - чак трябваше професор по право от Харвард, известен демократ и либераст да излезне и да му каже че въобще не трябваше да си отваря устата щото и гаргите им се смеят вече. Оная пък Елизабет Уорън дрънка напред назад по ТВ-то как ако не бил президент вече щял да бъде в затвора за обстръкшън ъф джъстис. Как така хем няма да е президент хем ще има обстръкшън ъф джъстис не е много ясно ама олигофрените лалари това много много не ги интерисува. Та аз съм оптимист за втория мандат а от там и за търговската война със жълтеницата щото хората все още не са тотално изтрещяли и тия неща правят впечатление и хората почват да си задават правилните въпроси. Абсолютно всеки с който говоря тук от моето обкръжение подкрепя действията срещу Китай на 100% и въобще не им пука за цените, дори и да не подкрепят самия Тръмп и даже да са гласували за демократите. Така че прави си сметката.
|
| Чет Май 30, 2019 11:39 pm |
|
 |
|
nik
|
не, те искат да са водеща държава, ама без да се напъват, ей така да си седят и другите да ги носят на ръце доброволно и срещу нищо според мен сами си се съсипаха отвътре, държавата е разкъсана между лобита, нито бизнеса е бизнес, защото се води от лобита, нито работната ръка е работна ръка пак защото се води от лобита, всичкото мафия дърпат в различни посоки. така не става. след дълги години с лесни пари вече са толкова разглезени че няма как да бъдат конкурентни повече. тук китайския комунизъм дръпна напред точно защото дърпат в една посока, и като се замисля какво беше лошото на нашия комунизъм - ами май манталитета на самите комунисти, до властта се добираха най долните и подмолни личности, болшенството си никак не блестящи с ум (да ме извиняват ако има такива присъстващи) ама трудно планираха до края на деня за елементарни дейности а китайците тук избиха рибата, доста хитри и постоянни излязоха, повече от няколко десетилетия си следват посоката другото което сега се замислям - дали ги пращат наистина да учат у щатско? каква е статистиката за пратени по другите държави? или по-скоро ги пращат да заселват други държави. китайците и мюсюлманите са малко(да не кажа бая) инвазивни нации, грижат се да има навсякъде заселени. не знам дали има държава без заселени китайци... не щото им е тясно в китай, ами май това им е политика... не знам така си мисля
|
| Чет Май 30, 2019 11:44 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
мдаа ... от влакове стрели до преизбирането на Тръмп .... от Китай до Европа, малко неща са предвидими в днешно време, аз лично не карам никой да живее като мен, и не искам никой да ми казва как да живея, в това отношение в голяма степен, но не напълно САЩ е точното място, с едни обаче мнго досадни изключения заради които нямам нито зелена карта нито паспорт и може и никога да нямам, просто не ме кефи. Аз не виждам в САЩ само хубавото, виждам и много лошо, много негативни неща, но пак казвам, това не отрича начина на живот. За влаковете няма нужда да се говори, това може да го мисли човек който това му е мечтата, да се качи във влакчето и да си кютка до последна спирка, да си чете книжка или каквото прави. Повярвай, ако можех да пътувам до мексико с кола, щях да пътувам а нямаше да летя. Аз съм от хората обичащи да карат, като ти е кеф спираш, като ти е кеф караш, като ти хруме минаваш от някъде, и не само по време на екскурзия. За 5-те години в които имахем хеликоптери под ръка съм се качил точно два пъти и то защото трбваше за един ден да съм на две доста отдалечени места в рамките на няколко часа, никога не съм искал да ги използвам, препрочитам да карам. Ако трябва да отида до инстанбул или атина, препрочитам да карам, нищо че има самолети. Е американците са масово така, дори и в командировка много от тях ще се качат на колата, няма да вземат самолета, стига някой да не бързат твърде много. Това е начин на живот, разбиране, дух или каквото го наречеш. Сина ми редовно си караше и до чикаго и до атланта, много повече път, смаолета не е по-скъп, но препдочиташе кара, и гаджето му и то, често идваха с двете коли, просто и двамата си карат. няма да го разбереш, просто приеми че там няма хора които да се блазнят от влака. Ак искаш провери колко е натоварването на метрото в NY, и сравни с Лондон, Париж или Моска., и причината за тази разлика не е само късата линия на метрото, просто няма много мераклии да го използват, сигурно най-честата му употреба е да снимат филми с него за хора пътуващи с метро  Тръмп не знам какво ще прави, но в момента има ново 20, и ще видим какво ще стане. Господина с доклада дава интервю и казва, ами той доклада изобщо не е отва което атърни дженерала казва, ама пък и по никакъв начин ние не казваме че може да се повдигне обвинение защото тръмп е защитен от повдигане на обвинения, и не е ОК да казваме трбява да се повдигне обвинение, ако такова не може да се повдигне и той видиш ли не може да се защити и докаже невинността си ... абе съмняваме ч еи той знае какво иска да каже. Видиш ли било въпрос на импийчмънт ... т.е. едва ли не казва трябва да има импийчмънт, за да можем да повдигнем обвинения за да може да се защити и докаже че е невинен. и сега е въпрос каква песен ще запеят демократите, то е ясно че тоя пее по тяхна песен и текст, но пък дали е просто за да трупат точки, или наистина си търсят повод не е ясно. Още по неясното е дали ако съвсем случайно се стигне до импийчмънт няма да има сериозни вътрешни сътресения, има щати които съм сигурен са готови да водят война в защита на тръмп, а пък съвсем не мога да си представя какво ще се получи ако има импийчмънт, има обвинение и тръмп бъде оправда, което е гарнатирано тъй като доклада не се основава на нито един факт, а потенциални свидетели които не могат да са никакви свидетели, взеха да си признават че ли пращани едва ли не да слагат думи в устата на руснаци за да се скалъпи доказателство., и то пращани от Хилъри. Изобщо ситуацията е доста интересна, демократите са уплашени, и то много уплашени от това че тръмп ще спечели втори мандат, уплашени са и от факта че вътрешната бора за номинация ще ги отслаби още повече, та да видим. Ето това ако се случи може да разтърси много здраво световната икономика, и тогава всичко което става сега ще е като лек пролетен бриз сравнено с торнадо.
|
| Чет Май 30, 2019 11:48 pm |
|
|