Отговори на тема  [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 197  Следваща
Коли 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Коли
Хмм какво значи заварка на отговорно място, най вероятно 80% от времето живота ти зависи от заварки на отговорни места, изобщо не наличието на заварка а качеството и е проблем. Това на клипа наистина е постижение, почвам да си мисля да не е заваряване с робот, шевът външно изглежда ок, на ръка такъв шев без да има проникване в другия детайл си е достойно за паметник. Виж ако е с робот и е калпави настроен по може да го докара. П

Чет Май 30, 2019 3:55 pm
Профил
Аватар

Има ли вариант телта/електрода да са кофти материал?

Чет Май 30, 2019 3:59 pm
Профил
Аватар

dan написа:
Знаеш ли кога това ще го видиш в клипче за западна кола? Най-вероятно никога, но не защото не се случват такива неща, а защото сервиза, който го направи ще:
1. Загуби лиценза си да ремонтира гаранционни автомобили
2. Ще плати голяма неустойка по договора
3. Най-вероятно ще отидат на съд за уронване на името

Тишо, не знам дали си чел договор за"лицензиран сервиз" на някоя сериозна компания, но аз съм . Една от клаузите беше, че камионът за пътна помощ трябва да е с плътно покривало. И това не е, за да не го вали, а за да не се вижда, че карат Мерцедес... И това е само една точка, да не ти казвам колко още има.

Да беше прочел за какво става въпрос преди да пишеш, нямаше да е никак зле... :idea:
Ок. Няма лошо да си им фен на руските таралясници, всеки има право на лош вкус.
Аз съм ги гледал и карал достатъчно та да не искам да чуя за руска кола. Последния ми допир с такова чудо беше една нова лада нива(чисто нова от магазина) Докараха я с ръжда(чисто нова от магазина 8O :? ), като вдигнеш 80 тресе, дрънчи, Някъде между 2-3к км, започна да си маркира местата за паркиране с черни петна под мотора. Скоростите традиционно за руска кола всеки път бяха на различно място - гониш ги из кабината.
Шумоизолация - никаква. Лоста з 4х4 се местеше традиционно с крак. Като включиш 4х4-то успешно, защото рядко беше да не се изключи само при потегляне, се чуваше такъв вой на раздатки, диферинциали и каквото там има, че на човек му идваше да отбие край пътя и да избяга с налудничеви крясъци.
За вечните проблеми с карбуратора на великия им 1.7 двигател не ми се иска да си припомням защото ще сънувам кошмари.

Заглеждам ги, от време на време, тези и ужаските от интерес да видя какво са постигнали и дали някой ден ще успеят все пак да направят нещо което поне на 50% да е кола ама за сега не им се отдава.

А по въпроса с клипа ако го беше гледал внимателно щеше да видиш, че това е кола на малко повече от 1300км... Това не е от сервиз, а от фабриката.

И точно клипа е причината лада да си събират боклуците с автовози да ги оправят:
https://motor.ru/news/xrayrecall-27-05-2019.htm

Като си помисля, че това чудо го има и в България вече, няколко пъти засичам такива по софийското околовръсно. Не ми се мисли какъв ще е резултата ако сценария на Тони стане реалност...

Чет Май 30, 2019 8:15 pm
Профил ICQ
Аватар

Реконструктор написа:
Има ли вариант телта/електрода да са кофти материал?

По интересен е въпроса какво прави точно на такова място заварка.

Чет Май 30, 2019 8:16 pm
Профил ICQ

Е що, там има шарнир някакъв, как да закрепят вал за шарнир, няма много надеждни варианти, завара е един от най-надеждните, въпреки че такива последно време се изпълняват фрикционно.

Пет Май 31, 2019 12:01 am
Профил

Сега като го гледах пак, това което се вижда може да е капачка, а заварката да е под нея, и затова да ни се струва че се е получил перфектен шев.

Пет Май 31, 2019 12:03 am
Профил

ToHu написа:
Хмм какво значи заварка на отговорно място, най вероятно 80% от времето живота ти зависи от заварки на отговорни места, изобщо не наличието на заварка а качеството и е проблем. Това на клипа наистина е постижение, почвам да си мисля да не е заваряване с робот, шевът външно изглежда ок, на ръка такъв шев без да има проникване в другия детайл си е достойно за паметник. Виж ако е с робот и е калпави настроен по може да го докара. П

Да, това имах предвид - да има заварка значи задължително да има качествен контрол - рентгени или каквото там друго. Няма лошо, но може би за такива цели не е оправдано. Мисля си че набиване в шлици ще е по-надеждно - ама дали ще пасне на процеса на сглабяне е друга тема. Може би са се изхитрили да "регулират" волана някак си така при монтажа и да взели и някоя премия за това дори.
Всъщност как се продава в БГ тая кола - минала ли е хомологация за ЕУ? Ако такива конструкционни недомислици са минали през процеса значи има какво да се подобрява/затяга и там.

Edit: мда, тука поне ги няма никакви:
https://www.euroncap.com/en/search-results/?query=lada&x=0&y=0

Edit: това чудо било базирано на дачия б0 платформа - някой има ли достъп да прасне една снимка на същия детайл при сандеро/логан/дъстър? Дали рашките са променили дизайна, или са осрали изработката, или има целия хой има френски корени?

Пет Май 31, 2019 9:50 am
Профил

Добре, че хомологацията им не зависи от Гичо от Габрово :) Иначе нямаше да ги продават в Германия
Тишо, да си хванал да си пристегнеш скоростите бе. А лоста, който наричаш 4х4 всъщност е за блокиране на междинния диференциаял и се превключва само в движение. Явно не е имало кой да прочете в книжката, а е предпочел да хейти :)

А за любител на руските коли - не съм. Но специално за Нивите съм отчел предимствата им спрямо един куп други "високопроходими" паркетници (които все пак да са в ценовия диапазон до 30тина хил лв) и тази е единствената:
1. с блокаж на диференциала
2. бързи/бавни скорости
3. 4 места
4. бензинов двигател с възможност за заводска АГУ

Пет Май 31, 2019 10:44 am
Профил

dan написа:
Добре, че хомологацията им не зависи от Гичо от Габрово :) Иначе нямаше да ги продават в Германия

Продават ги, да, и аз така си мислех :axe: Пробвай да намериш на немския сайт на лада модел X-ray, пък като се оцъклиш отвори и немското мобиле - там може за момент да трепнеш с ентусиазъм че под марка лада има модел xray, ама после конкретните обяви (нови и "като нови") са точно ... 0.
Как я виждаш тая работа да няма euroncap и да се продава? Туй да не е битака в Орландовци :)
А, сега ще взема да съжалявам - ще излезе че гадните немски протекционисти не дават на прогресивните руси да си продават колите, после тръпм ще е виновния че е скастрил меркел да не ги пуска че току виж обърнали хастара на всичките други "вало-клепачи"

Пет Май 31, 2019 11:48 am
Профил
Аватар

не ми обиждайте CRV-то на 'паркетник'!
и аз така си мислех, но в нормални ситуации (НЕ умишлен офроуд) се държи учудващо добре, въпреки че няма ръчки. пък и ми доста гъзоприятна, за моите размери.
все пак винаги си мисля за отдалечеността на трактора, ако трябва да нагазя някъде.

Пет Май 31, 2019 12:04 pm
Профил

Руските тролове вече подеха медийна атака, че за проблема били виновни от Нисан ;)

Сега, се носят слухове, че Fiat/Chrysler може да се обедини с алианса Renault/Nisan/Mitsubishi и предполагам, че при следващият проблем със Лада виновните ще са Ferrari или пък Maserati - като по лачени марки.

Пет Май 31, 2019 4:52 pm
Профил

Дедо, CRV-то излизаше от ценовия диапазон, който бях задал. Не помня точно с колко, но трябва да е било поне с десетина хил лв. То едно сузуки дето го рекламираха за 24 хил в крайна сметка излиза над 40, само като добавиш минималното, за да излезе от класа "паркетник"

Гичо, не знам къде си бил в Германия и какво си гледал, но годишно там се продават над 7 хил. броя. И в определени райони изобщо не са рядка гледка. За сравнения броя на продадените поршета е по-малък :)
А логиката ти, че като ги няма в мобиле.де, значи че не се продават, е повече от учудваща. Първо, че по някаква причина тези коли си държат (според мен неуместно) висока цената и след 15-20 години, после че притежанието и поддръжката на Нива не изиксва кой знае колко. Съответно хората предпочитат да си я държат за "студен" резерв в гаража, отколкото да я продадат.

https://www.lada4you.de/fileadmin/LADA. ... -TAIGA.pdf

едит:
Аз също познавам хора, които си държат една ладичка, че да могат да стигнат до града в големите преспи.
Даже един съсед наскоро каза, че и той обмисля да вземе една, защото Жипката му - ЛендРовър - се троши и от дупките по улиците, че не ги вижда :) . Частите им са доста скъпи, идват след около месец, сервизите били абсолютни мърлячи и т.н.

Пет Май 31, 2019 7:39 pm
Профил
Аватар

dan написа:
Тишо, да си хванал да си пристегнеш скоростите бе. А лоста, който наричаш 4х4 всъщност е за блокиране на междинния диференциаял и се превключва само в движение. Явно не е имало кой да прочете в книжката, а е предпочел да хейти :)

А за любител на руските коли - не съм. Но специално за Нивите съм отчел предимствата им спрямо един куп други "високопроходими" паркетници (които все пак да са в ценовия диапазон до 30тина хил лв) и тази е единствената:
1. с блокаж на диференциала
2. бързи/бавни скорости
3. 4 места
4. бензинов двигател с възможност за заводска АГУ

Ако си купуваш конструктор от тип-а направи си сам, е нормално да си попритягаш болтове и гайки, но като плащаш за автомобил сглобен и с гаранция на всичкото отгоре, някакси ми идва в повече да си разглобявам скоростната кутия и да и оправям луфтовете...

За съжаление Нивата няма нито едно предимство спрямо останалите паркетници, всъшност има едно - безумно евтина потдръжка. Митовете за проходимост са само за фенклуба след първата водна чаша водка и варено картофче за мезе.
Виждали сме му проходимостта на тоя боклук и то съвсем в буквалния смисъл на думата.
Забоксува ли с предно ляво и задно дясно колело или с предно дясно и задно ляво и си имаш паметник. Няма поместване.
Та:
1. Блокаж на диферинциал, кой по точно? Блокираш ли диферинциал не можеш да завиваш... Това чудо ти блокира раздатката(нещото на което руснаците му казват междинен диферинциал). Ефекта е преди блокиране едно колело като забоксува и хвърляш котва, а като го блокираш започва да боксува с предно ляво и задно дясно например и пак буташ, ринеш с лопата, ходиш за трактор и т.н. Тия ниви дето ги гледаш по клипчетата в youtube имат доста малко общо с боклука дето го продават по магазините.
2. То с тоя двигател не бързи и бавни ами и хипер-бавни му трябват... Това чудо освен да гори колкото V8, има смешен въртящ момент и буквално никаква тяга. Ето защо са му бързите и бавните предавки. Да може като се натоварите 4-рма да може все пак да качи някой баир.
3. 4 места... :? Тук не ми се коментира, удобство на седалки, разположение на уреди и лостове... Е руснаците имат и по големи постижения в конструкторската си немощ, например така наречената виетнамка, в която лоста за скоростите е почти зад гърба на шофьора. 8O :lol:

4. Това чудо на чудесата капещо винаги от всякъде защо му казваш двигател? Да, лесно му се слага газова бомба при тоя разход за тази кола трябва да си петролен шейх, че да му насмогваш на капещото масло и лакомия за бензин двигател с никаква мощност.

И накрая малко тестове за безопастност:
http://www.ladanivabelgium.be/Niva%20st ... shtest.htm

В нивата при 64км/ч едва ли остава някой жив, то в почти всички по нови паркетници при удар със същата скорост най много някоя синина от колана и стреса от удара да ти се случи.
https://www.youtube.com/watch?v=dSvQmWj3CHQ

Та в общи линии ето защо лада е кофти избор за кола, особенно ако си возиш семейството вътре...

Съб Юни 01, 2019 2:27 am
Профил ICQ
Аватар

Новый УАЗ Хантер или Land Rover Discovery с пробегом??? Что выбрать и для чего?

https://www.youtube.com/watch?v=TwAdy41U4f8

новата уаз-ка, ме върна с 40г :)

Съб Юни 01, 2019 8:37 am
Профил

В днешно време, при наличието на ABS, не знам някой да прави механичен блокаж на диференциал.

Нива - та беше прилично возило на фона на останалите, които се срещаха у нас в края на 80-те.
Няма как, 30 г. по-късно и без съществени промени, пак да е такова.

Скоростният лост на виетнамката, за който говори Тишо, заслужава своето място в музея на ергономията :)

Съб Юни 01, 2019 11:03 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 197  Следваща