Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 658, 659, 660, 661, 662, 663, 664 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Това е някакъв криворазбран .. и аз не знам какво, не е и социализъм. По интересно е отношението на различните общества и строеве, или по-скоро неадекватността и сходните конфликтни ситуации в които те изпадат. По времето на комунизма се говореше как капитализма експлоатирал детският труд. .... капитализма говори как комунистически китай експлоатирал детският труд. Всички в купум плюят африканци и индийци за това че експлоатират детският труд.
И всички са едновременно прави и в грешка. Аз ако накарам детето си да прекопае градината градината, и ако отнесе някой шамар по врата като вземе да се пъне, не е никаква експлоатация, ако не му харесва прав му път, държавата ако много пк и е кеф да вземе да го издържа, ама така както го издържам аз, д аплаща по 15к на година за частно училище, да му осигрява здравна застраховка която приемат във всяка болница по света, да му купува телефон и таблет по 3 пъти на година след всяко счупване и каквото още там правя, ако не може да се грижи така да заповяда да ми направи една свирка, без значение дали ще е от боцко, тръмп, меркел или някой друг, няма да ги върна.
Сега да заточиш 12 годишни деца в фабрика в която и мишките и хлебарките отдавна са излягали щото не им понася климата си е за затвор, дори не за затвор ами за опичане на бавен огън, и по точно в клетка над бавен огън ...
Но между тия двете има толкова много варианта, та не знам може ли изобщо да се регулира по някакъв смислен начин. Това което е записано в немският кодекс ОК, доста логично но и там опираме до субективни преценки, дали прекопаването на нивата е по силите на детето или не, дали прекарвайки 19 часа без да види светлина мачкайги грозде с крачка в домашната винарна е по неговите сили ... тук вече опираме до нечия преценка и нещата се осират.
После ... общественото му положение, какво обществено положение има едно дете, т.е. ако семейството е с по-високо обществено положение на детето не се полага да копае градина, може евентуално да паркира бентлито, а дали може да го измие или това вече е под общественото му положение ... малко ...
Сега като го караме малкото да прибира мръсните чинии след вечеря какво се явява, според нея може да се квалифицира сигурно и като изтезание.

Сря Май 29, 2019 11:35 pm
Профил
Аватар

о, вие и вечеряте! капиталисти!

иначе, предполагам, че зависи дали малкото също е яло от чиниите, която по-късно трябва да прибере/постави в миялната.

Чет Май 30, 2019 12:09 am
Профил

е в моя случай единственото сигурно е че малкото същество е яло, онзи ден го гледам на някакви снимки с консула и всички други показват дипломи , грмаоти ... а нашето хванало една чиния и нагъва :) но това е частен случай, да предположим че е злоядо като на брат ми, тогава фактически то не е яло, освен ако не си го насилил, което си е вече за затвора ... а тук другия въпрос, ако караш детето да яде насила това малтретиране ли е ? на мен не ми се налага ама гледам хора само се млят на децата си, някои ги и понапляскват ... и последен въпрос, ако случайно в изблик на артистичност е решило да изрисува току що боядисаните стени или айде като по-голямо тръгнало да прави слайм или някаква друга гадост да бърка и тя се озовава на всички стени и тавана, не е ли в реда на нещата да му връчиш четката и кофата с боя и да го оставиш да си оправи творенията, или и това е тежка форма на експлоатация ?

Чет Май 30, 2019 12:58 am
Профил

Тука може да има и друга линия - толерастите дето са заебали възпитанието примерно (от мързел или сбъркани разбирания) търсят начин техните чеда да имат шанс в обществото. Като наложат такива правила целят всички излизащи на пазара на труда да станат еднакво мързеливи - като техните примерно. Само така имат шанс за реализация. Т.е. ако ти учиш детето си да е отговорно, да се труди, да помага, да има амбиции, то ще има по-голям шанс да вземе някаква работа. Как тогава някой лигльо ще си намери позиция да не умре от глад?

Пет Май 31, 2019 10:27 am
Профил
Аватар

Нещата вече са изтървани: вчера случайно се разприказвахме по темата с един комшия и той се разрева. Синът му вече и торбата с боклук не искал да изхвърли (казаните са срещу входа), бягал от училище, вече дори за повишаване на тон се обаждал на социалните.
Бащата искал да му даде урок и го завел лично в "Закрила на детето" да го приберат поне за месец. Разкарали ги по доктори и казали, че нищо му няма и не могат да го вземат. Но на обажданията реагират.
Много са упорити в пълненето на детските глави с глупости.

Пет Май 31, 2019 10:50 am
Профил

bongo_x2 написа:
Нещата вече са изтървани: вчера случайно се разприказвахме по темата с един комшия и той се разрева. Синът му вече и торбата с боклук не искал да изхвърли (казаните са срещу входа), бягал от училище, вече дори за повишаване на тон се обаждал на социалните.
Бащата искал да му даде урок и го завел лично в "Закрила на детето" да го приберат поне за месец. Разкарали ги по доктори и казали, че нищо му няма и не могат да го вземат. Но на обажданията реагират.
Много са упорити в пълненето на детските глави с глупости.

А с шамар пробвал ли е?

Пет Май 31, 2019 10:52 am
Профил
Аватар

dan написа:
А с шамар пробвал ли е?

Клаузиус пак се обади. Ако пак грабвам статуетката за "Най-тъп коментар." ти просто си отговори колко пъти си удрял шамар на тийнейджър. И при това твой син. Не какво си слушал да се говори какво някой бил правил или какво си чел.
След като нещата са стихнали до такива циркове, шамара няма да "помогне".
С всички младежи е така и с нас беше. Влизайки в тая възраст, родителите са изместени по значимост от съученици, приятели, разни популярни личности ... Толкова им е акъла и такива са им хормоните.
Истината е че за родителите е трудно и винаги е било. И че акъла идва по-късно и хормоните си намират мястото. Но ако в тоя период отношенията са се скапали, после ще бъде също трудно да се оправят наново.

Пет Май 31, 2019 11:09 am
Профил
Аватар

като ги удари хормона, и чурката стане пишка, за момчетиите е най-добре да попаднат на някоя какичка.

Пет Май 31, 2019 11:58 am
Профил
Аватар

Лошото е, че вече е по-вероятно да попаднат на "защитник" или дилър. А каките без пари не пущат дори за "зарибявка".
Цялата история от шамар е започнала: "Ти що не ходиш на училище, бе?!", натирил го и там след ден-два се погрижили за просвещението му.

Пет Май 31, 2019 1:24 pm
Профил
Аватар

1 юни... даже още не е

https://dnes.dir.bg/intsidenti/tri-dets ... -za-1-yuni

Пет Май 31, 2019 2:39 pm
Профил

8O родната полиция ни пази... и как от 50 метра...

Пет Май 31, 2019 2:45 pm
Профил
Аватар

А бе първо го чух от жената: според очевидци (майки) е нямало нищо ужасно, просто майката на детето вдигнала прекомерна врява - всеки е виждал подобни невротички. Тече разследване от прокуратурата.
А че въобще се е случило нещо според мен се дължи на стар/лошо съхраняван "експлозив" - парченцата не изгоряли мигновенно. Иначе и аз съм газил през гърмящи пиратки и съм пострадвал само от някое по-дебело парче хартия.
ПС: Спомних си един отдавнашен случай: вървя си по улицата с цигара и едно хлапе, тичайки, се заби в нея. Започнах да чистя дрехите му от евентуалните въгленчета преди да се е опарило, а майката започна да ме дърпа, да крещи и да се бие - това беше по-важно за нея.
ПС2: две от децата ги намазали и ги пуснали да си ходят, само "проблемното" го пратили с линейка до Русе...
А доколкото знам от години полицията прави беседи и демонстрации пред децата, не само за първи юни, и всички им се радваха, ама вече край.
Пък на медиите им дай да вият срещу луната!

Пет Май 31, 2019 2:56 pm
Профил

Бонго, аз ако бях на твоя съсед да съм го изгонил 10 пъти, да ходи тогава да звъни на социалните. И боя помага, ама бой не шамар, пък ако иска да си ходи и да не се връща. Кой каквото си е отгледал. Аз децата не съм ги бил, е може 2-3 пъти да като по-малки, чат пат плесвам малкото по задника че голям инат, но много рядко. Но ако само и мине нещо такова през главицата, директно я оставям на улицата, или ще става човек или не.
То детето едно, а при нас училищната психоложка им беше звъняла те така за мизерията, не сме я пускали на училище, пък тя в болнични при това директора беше информиран. Идваха, разпитваха всички поотделно, дори китайчето и детегледачката и градинаря .... Не стига че е болна заради тях, получи травма по време на спортно събитие, ами се опитват и да ти стъжнява живота, не че не можехме да осъдим училището за някой друг милион ама не сме американци.

Пет Май 31, 2019 3:45 pm
Профил
Аватар

Мдам, тъкмо по ТВ-то се извървя интервю с Курумбашев. Каза много привидно дълбокомислени неща, на повечето не обърнах внимание, но завърши с цитат от Конфуций: "Ако искаш да служиш на обществото - за чий ти е длъжност?!". Браво!
Вече половин час търся подобен цитат на Конфуций из нетя и не намирам - машаллах на политиците и медиите ни!

От три дни раздуват как Ботев може би са го убили своите заради пари, дори споменаха за първият случай на корупция в БГ, и чак днес късно един се изказа: "Добре де, ако тези хора са искали да крадат, за чий са се юрнали да ги трепят по планините?!".

Мааий политика и медия! На скотове да ни напраят...

Нед Юни 02, 2019 6:58 pm
Профил

Ти остави Курумбашев и Конфуций.
Виж, какво пише за Ботев, Росен Тахов.
Не са ни удобни подобни неща, но къде е истината?

Нед Юни 02, 2019 7:54 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 658, 659, 660, 661, 662, 663, 664 ... 1080  Следваща