Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 3157 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 211  Следваща
Русия 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Отговори с цитат
Мнение Re: Русия
Това не е фукане бре бонго, ако искам да се фукам имам много други неща с които да се фукам, и ми е все тая дали на някого му харесват или не, още по-малко пък дали ме има за почтен. Аз никога не съм твърдял че съм честен, почтен, че спазвам закона или нещо подобно, но аз спазвам думата си, каквото съм казал става, и никога не съм се занимавал с търговия, или поне не в чистият и вид, шото то в крайна сметка всеки бизнес се свежда до търговия.
Здрав, и ти ли започна да четеш избирателно и да влагаш странен смисъл в думите :

... въпросът е че никой у нас няма цели, визия, всичко е свързано с това което е днес, и евентуално утре, до там. Хората нямат цели, ...

Къде тук съм писал че хората оцеляват, мисленето само за днес или утре не е свързано с това дали оцеляваш, а това дали имаш цели и амбиции. Обществото у нас никога, ама никога, никога, през последните 500 години, не е било поставено в ситуация да оцелява, ама никога, и ако някой твърди противното със удоволствие ще го заведа на места където хората наистина оцеляват, ще го оставя там за месец два, и след това ако е оцелял ще го питам пак за мнението му.

Много обичам тезата : толкова сме зле в България че едвам свързваме двата края, и как да мислим за нещо друго или какви други цели да имаме .... всички такива бих ги обесил на минутата и трябва да са щастливи че ще бъдат обесени. Ние сме едни презадоволени, лигльовци никога не видели и неизпитали истинските несгоди в живота. Супер нещастни че други имат повече от тях, толкова нещастни че биха умрели от нещастие ако от него се умираше.

Вто Май 28, 2019 7:47 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
ToHu написа:
.... Ние сме едни презадоволени, лигльовци никога не видели и неизпитали истинските несгоди в живота. Супер нещастни че други имат повече от тях....

+1.

Вто Май 28, 2019 8:04 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
ToHu написа:
Здрав, и ти ли започна да четеш избирателно и да влагаш странен смисъл в думите :

... въпросът е че никой у нас няма цели, визия, всичко е свързано с това което е днес, и евентуално утре, до там. Хората нямат цели, ...

Къде тук съм писал че хората оцеляват, мисленето само за днес или утре не е свързано с това дали оцеляваш, а това дали имаш цели и амбиции.

То е същото. Когато работиш за насъщния не ти остава време и ресурс за другите неща.
Едно от условията за развитие на цивилизация и култура е наличието на свободно време. Едно от условията.
Това как ще се използва това свободно време е въпрос на друг сложен процес. Вкарвайки хората в режим на оцеляване ще постигнеш цели до едно определено ниво.
Има една фраза мисля беше на Ъруин Шоу: "Всички сме в калта, но някои от нас гледат към звездите."
С вкарването в режим оцеляване, просто ще натиснеш главите на хората в калта.

Вто Май 28, 2019 9:04 pm
Докладвай
Профил
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист

Отговори с цитат
Леле другари, какво станало в тая тема за няколко дни ?! :D Покрай изборите се загубих малко и съм изгубил десетки постове тука. Ще ми трябва известно време да наваксам. А до тогава нещо любимо за поддържане на огъня :D Имам чувството, че някой от другарите тук е точно този агент ! :D tutiv , ти ли си ? ПРИЗНАЙ !

P.s Иначе шапката на Мерцедес издава типичната шизофрения :D :D :D

Прикачени файлове:
13439042_710379772434913_4914329955717599622_n.jpg
13439042_710379772434913_4914329955717599622_n.jpg [ 59.63 KiB | Прегледано 2091 пъти ]

Вто Май 28, 2019 9:49 pm
Докладвай
Профил WWW

Отговори с цитат
откачалки много :)

Вто Май 28, 2019 10:47 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Мирише на пръст, в главата му бръмбари, но чака да го мобилизират за да си спомни к'в кеф беше при бащицата Сталин - даже и пишката му ставаше тогава.

Вто Май 28, 2019 11:05 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
bongo_x2 написа:
.... Човекът е Човек защото живее в общество, не в глутница или да е единак. ...

Тц!
Цитат:
Човекът е човек когато е човек на наш човек!

Сря Май 29, 2019 9:42 am
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
https://it.dir.bg/tehnologii/testvaha-p ... ov-telefon

Сря Май 29, 2019 9:42 am
Докладвай
Профил ICQ

Отговори с цитат
Zdrav написа:
... Едно от условията за развитие на цивилизация и култура е наличието на свободно време. Едно от условията.
...

И така ако се върнеш назад в историята по причино следствената верига ще стигнеш до отркиването на Америка и донасянето на Негово Величество Картофа!
Или както писаха братята срби преди 20-на години:
Цитат:
**** ти майката Колумбе!

Сря Май 29, 2019 9:45 am
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Може да е картофа може да е пшеницата или трюфела все тая.
Но следствието е че се появява свободно време, появяват се специализирани роли и пр.
А тука като сте захапали потреблението и конкуренцията и няма пускане.

Сря Май 29, 2019 10:48 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Тц, не е нищо друго а точно картофа. Непретенциозен, вирее добре на влажно, облачно и хладно каквото е например в Англия и Ирландия. Преди него всяка фамилия се е трудила здраво за да изкара поредната зима т.е. целогодишно хората са били заети с оцеляването с появата на картофа е станало възможно едно да се изхрани цяло село само с труда на едно семейство - точно това освобождава свободно време което води до търговия, индустриална революция и т.н.

Няколко века преди това е имало подобен ефект след чумните епидемии - но тогава излишъкът на храна е станал заради намаляването на населението а не заради лесният и висок добив. Тогава се е появил ренесансът.

Общо взето изводът е, че хората трябва да са заети с оцеляването си за да не им остава време за глупости ;)

Сря Май 29, 2019 11:15 am
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
palavrov написа:
Тц, не е нищо друго а точно картофа. Непретенциозен, вирее добре на влажно, облачно и хладно каквото е например в Англия и Ирландия. ...
...
Общо взето изводът е, че хората трябва да са заети с оцеляването си за да не им остава време за глупости ;)

Е друго си е като чуеш мнението на експерт и евентуален очевидец на процесите. Благодаря отвори ми очите. Евала.

Сря Май 29, 2019 1:52 pm
Докладвай
Профил
Ранг: Почетен член

Отговори с цитат
Бре Stoi, колко секси само се смееш на собствените си глупости, дето отбираш от десетките платени анти-руски сайтовета, та считам диагнозата кретен ти е съвсем по мярка. И ако все пак някога успееш да се посъвземеш, можеш да ни разкашеш как беше като гастербайтер в любимото ти UK и защо все таки реши да се върнеш в родния Кричим?

Сря Май 29, 2019 7:20 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
palavrov написа:
Няколко века преди това е имало подобен ефект след чумните епидемии - но тогава излишъкът на храна е станал заради намаляването на населението а не заради лесният и висок добив. Тогава се е появил ренесансът.

...брюкселски палавровщини, без край...

Сря Май 29, 2019 7:23 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Stoi
такъв профил няма, или са го закрили или е фалшива новина :)

Сря Май 29, 2019 7:31 pm
Докладвай
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 3157 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 211  Следваща