Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Dongle? 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Gogo написа:
TheHungry написа:
Проблема идва от товa че RS-a лесно се прихваща и няма да е трудно да се свали защитата .
То зависи как ще се направи - хакването може да се окаже почти невъзможно, та дори и на СОМ.

Именно за това почти говорим :).

Пет Май 05, 2006 1:15 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
ами не ми се размива темата, ама...
ЕС картите в германия са карти, които имат пари в тях. можеш да правиш offline транзакции с тях, но сумата е ограничена. идеята е нещо като "електронен кеш" за бира например.
във франция дебитните и кредитните карти са с чип от много години. по магазините терминалите масово ползват чипа, а не магнитната лента.
в някои страни кредитните карти имат и снимка даже

къде сме ние?
в страни, естествено... в МЕТРО не приемат кредитни карти (даже ти казават назидателно: ква е тая карта бе, що не си извадиш една дебитна в ДСК?)
там където приемат, не гледат подписа дали е същия, даже не знаят, че трябва да го гледат
т.е. донякъде сме рай за крадени/клонирани карти, работещи само с магнитната лента.
дебитните карти се ползват масово за получаване на заплата... и за тегленто и 100% от най-близкия банковмат.
ама те и банките са ни толкова банки :roll:

извинявам се за офтопика, много е в страни от темата

Пет Май 05, 2006 1:20 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение Да вметна и аз скромно мненийце
1.Независимо къде е донгъла(RS232,USB) и какъв алгоритъм е реализиран, най-важно е програмата,софтуера демек да се обръща за справки, към него нелинейно във времето. Звучи отнесено и тъпо като в лекция МЕИ-то ама си е така. Ако вземем за пример развойна среда цомпилатор,асемблер, линкер требе обръщението за лиценза да не е само при първона4ално пускане,компилиране,асемблиране линкване, защото дебъгери/трейсъри и дизасмеблери много.. ми по псевдо случаен начин да се прави запитване до донгъла по време на работа.
2. Алгоритъма да не е базиран просто на запитване за константа или нещо натвърдо записано в некав флаш,ми да е функция от няколко променливи с ключ в донгъла.

ако има интерес дайте нова тема Dongle Research&Design, защото по инверсната тема Dongle Reverce Engineering има писано много къде полезно къде не.

Чет Юни 22, 2006 1:21 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
asp написа:
backson написа:
Дедо от кога се тегли със смарт карти от банкоматите ? Кой ти казва, че магнитните карти не се клонират ?

По европата картите има за банкомати са смарт не всички де

Тук тоста от крединтине пластици са RFID тия дни:

Изображение

Викат му блинк - махаш картата пред реадра и готово

Вто Юни 27, 2006 9:24 pm
Профил
Аватар

Мнение 
И по-голяма "гьзария има", махаш портмонето пред рийдьра и си готов.
Не че редовно не се виждат хора да си тьрсят картите по портфейлите.... гаден номер би било обаче да има по-голям обхват четеца и гледай какво става. Нема плащаш не плащаш, а си минал наблизо а са те рьснали, което повдига вьпроса за сигурността при wireless предаването на данни.

Вто Юни 27, 2006 11:18 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
HCL написа:
И по-голяма "гьзария има", махаш портмонето пред рийдьра и си готов.
Не че редовно не се виждат хора да си тьрсят картите по портфейлите.... гаден номер би било обаче да има по-голям обхват четеца и гледай какво става. Нема плащаш не плащаш, а си минал наблизо а са те рьснали, което повдига вьпроса за сигурността при wireless предаването на данни.

Абе аз бих си сложил задната част на бюрото (само да погледне ако и харесва) дето сканират в магазина ако дамата зад компютъра е кореща, без да ми мигне укото!

Шегувам се де, не бих! Но ти ми даваш идеи, какво да кажа.

Вто Юни 27, 2006 11:27 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ако се наложи да се купува готов продукт, на тази фирма попаднах на CeBIT Експото минала година, фактьт че са Cisco Systems Technology Developer Partner говори добре за фирмата, а и на немския сайт пишат, че предлагат много изгодни решения за software develop-ерите, колко са изгодни в действителност... ако пратят оферта дай някаква ориентировьчна информация за количество/цена, за обща култура не вреди.

http://www.aladdin.de

Последна промяна HCL на Вто Юни 27, 2006 11:33 pm, променена общо 1 път

Вто Юни 27, 2006 11:30 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
явно помненето на 4 цифри за PIN-код е доста изтощително интелектуално занимание :yawinkle:

Вто Юни 27, 2006 11:32 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ДедоБоре по офтопика, не ги сьди много от метро, аз в Германия като се опитам да платя в магазин с кредитна карта и ме гледат като изтрещяни. Досега само на 2 места са я приемали и на 20 не, а е на немска банка. В Европа явно кредитните карти играят само в Интернет.
А смарт-картите с антена са доста удачно решение, там кьдето времето за обработка на данните е критично, примерно поток от хора в метрото или в някое предприятие.

Сря Юни 28, 2006 12:18 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 24 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2