|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 11:47 pm
| Автор |
Съобщение |
|
lcr
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Щом не ти се ходи до секцията, поради каквато и да било причина, после няма да мрънкориш!
|
| Пон Май 27, 2019 6:39 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
е това не е много по Български, няма заничане дали са гласували или не, важното е да мрънкат. истината обаче при тези избори, както и при предните е, че всички избори са калпави, боцко изглежда най-малкото зло. Иначе аз и да искам не мога да гласувам, то май за тия избори няма изобщо секции в чужбина, ама дори и да има най-близката ми е на няколко хил км  аз не съм сигурен че в Мексико сити отварят изобщо избирателни секции.
|
| Пон Май 27, 2019 7:03 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Като да не знаеш, че Мойсей водил народа си 40г. през пустинята по време оно, а ние още 30г. нямаме при съвсем други обстоятелства... А кака "Кури" не идва от "член", щото е дърта за такива работи. Най-вероятно идва от "Курли" = "пълна откачалка" на гръчки.
|
| Пон Май 27, 2019 7:35 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
|
| Вто Май 28, 2019 9:23 am |
|
 |
|
ToHu
|
Е то и до там ми е хиляда км, не знаех че са отваряли секция, това за тия избори ли е било ?
|
| Вто Май 28, 2019 7:49 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
|
| Вто Май 28, 2019 10:51 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
купуваш си 2 кебапчета. подаваш монета от 2лв. връщат ти банкнота от 50лв. може и бележка да ти чукнат.
|
| Сря Май 29, 2019 7:59 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
|
| Сря Май 29, 2019 9:18 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
Иванчо спряга глагола "гласувам": - Аз гласувам, ти гласуваш, той гласува, тя гласува, ние гласуваме, вие гласувате, а те се осират!
|
| Сря Май 29, 2019 9:40 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
 Пълна шитня:
Тъкмо чух по новините, че няк'ви деца помагали на родителите си на полето преди да е приключила учебната година, за което работодателят щял да бъде глобен. А кого ще глобят за скитащите/просещи/крадящи деца по улицата?
Някой помни ли по кое време бяха детско-ученическите бригади едно време и какви бяха отрицателните последици от тях?
----------- Министерството на образУванието се зае сериозно с проблема "изтичане на мозъци": "изпива" им ги още в предучилищна възраст.
|
| Сря Май 29, 2019 4:38 pm |
|
 |
|
Jack
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Вто Май 07, 2019 9:16 pm Мнения: 439 Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
|
Основно - цънЦър от преяждане с череши и някое и друго непланирано забременяване.
|
| Сря Май 29, 2019 8:12 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Единственият негатив беше че набраните домати и грозде не ставаха за нищо друго освен за консерва и вино, ама то тов аим беше и предназначението така че едва ли е имало кой знае какъв негатив. Аз съм за бригадите, децата трябва от малки да им се създават трудови навици, макар и да не е кой знае какво, няма нищо лошо да се поработи малко па дори и проформа. Аз малкото редовно го карам да помага, реално сигурно понякога дори пречи но няма значение. Есента като ми беше дошъл оня самосвал с молча, я накарах да се покатери отгоре на купчината ида събаря надолу, дори беше от помощ. Сега понеже в училище нещо са им давали някакъв бизнес проект, всеки да прави нещо и да произвежда направих работна станция да си прави слайм, щото това си е харесала за бизнес. казах и че ще и инвестирам в бизнеса но искам всичко да става както трябва. Два дена седяхме и правихме рецепти, въведох и ги в ексела, обясних и как се прави ценообразуване, разходни норми и т.н. от къде и идва цената, как се смята печалба. Купих и една маса, оборудвах и я и и казах ето тук правиш ако ще правиш, има си ОТК процедура .. абе спретнах си домашно производство на слайм  . И 1/20 от всичко да и остане в главата все файда.
|
| Сря Май 29, 2019 8:25 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
 Re: Пълна шитня:
И полужителни последици нямаше, само бременни ученички.
|
| Сря Май 29, 2019 9:08 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12156 Местоположение: Гьотеборг
|
ааа, положителните последици са супер. на една такава бригада направихме и първата стачка - времето беше лошо и редовните работници си тръгнаха, но искаха ние да работим. И им казахме на даскалите че няма да стане. И се прибрахме на топло...
|
| Сря Май 29, 2019 9:55 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3717 Местоположение: Високо в планината
|
 Re: Пълна шитня:
В BGB (германския граждански кодекс) има един параграф 1619, който гласи Детето, докато то принадлежи към домакинството на родителите и е отглеждано и издържано от тях, е ЗАДЪЛЖЕНО по начин, отговарящ на силите и общественото му положение, да им оказва услуги в домакинството и в търговията/бизнеса им. https://www.gesetze-im-internet.de/bgb/__1619.html
_________________ Хайде де!
|
| Сря Май 29, 2019 10:45 pm |
|
|