|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 1:16 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Ник, какво мислиш ти, и какво виждаш, явно е много различно от това което виждат и мислят всички останали, САЩ са това което са защото другите им позволяват да бъдат, и в болшинството от случаите изобщо не е свързано с това че могат да наложат волята си. Хората имат нужда от САЩ защото това е в техен интерес, ти си единственият който е зейнал колко безполезни били сащ и как на никого не били притрябвали. Самите Китайци макар да са големи мъжаги не смеят да им обърнат гръб, нали не мислиш че САЩ не нахлуе в Китай с армията си? Те не се чувстват физически заплашени по никакъв начин, но все така имат огромна нужда от САЩ, интервюто на хуевейковеца го показва много ясно, чете се горе долу така ... те ни напляскаха ама ние не им се сърдим, не сме виновни но си го заслужихме, ние можем да работим и без тях, но те имат нужда от нас, и не не им се сърдим.... Това естествено е типично за китайци като поведение, не значи че го мислят но точно това казват. А локуми няма, икономиката си им е съвсем реална, единственото което може да я направи нереална е ако някой се изправи и каже, вашите долари не струват, и след него още 100-на дръжави кжата , да вашите долари не струват и минат на евро, рупи, рубли или каквото там си харесат, ама това не се случва. Хайде ще поживеем и ще видим.
|
| Пон Май 27, 2019 5:58 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11287 Местоположение: Добрич
|
Не знам що така го четеш, аз прочетох и пълната версия и в прав текст и между редовете китаеца си казва, че техният интерес е да работят с всички. Опасенията му са точно, че ако се изолират, независимо по каква причина ще е вредно за тях. Затова и досега сами са се стремили да поддържат дела на вносни компоненти, въпреки че са имали по-евтини алтернативи. Отсега нататък ще им е проблем и ще им се наложи да работят с повече китайски доставчици. Очевидно човекът не е идиот и осъзнава какви ще са последствията, но няма какво да направи.
|
| Пон Май 27, 2019 8:47 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Играе го невинен бизнесмен, страдащ по политически причини.
Все едно някой от нашите куфарни милионери да седне да ми реве от политически репресии.
Иначе няма спор, че са една сериозна фирма, с много сериозно собствено ноу-хау. Но това не променя факта за тясната обвързаност с режима в Китай.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Май 27, 2019 9:09 pm |
|
 |
|
nik
|
миро ми взел думите да търпиш паразита ако имаш някаква полза от него, някакъв вид симбиоза, изчезне ли симбиозата вече губи смисъл всичко китайците в случая излязоха доста по-разумни. но ако нямат никаква полза защо да ги дундуркат... това е разликата от китаеца до хамериканоса - китайците искат да работят, да върви бизнеса, не да саботират а да правят бизнес, да има вземане-даване, хамериканоса иска само да взема, готови са на саботажи и терор за да вземат повече цецо, а хамериканските корпорации не са ли обвързани с правителствата? ей като почнете така през просото...
Последна промяна nik на Пон Май 27, 2019 9:17 pm, променена общо 1 път
|
| Пон Май 27, 2019 9:11 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12153 Местоположение: Гьотеборг
|
|
| Пон Май 27, 2019 9:16 pm |
|
 |
|
ToHu
|
А американците не искат да работят ... е тук вече наистина ставаш смешен, повярвай, ако на тоя свят има нация и държава която иска да работи, това е САЩ, нито една друга не може дори да си помисли за сравнение в това отношение с тях. Това им е някак генетично, дори и при малоумните млади в един момент узрява мисълта че трябва да се работи, и като казвам работи нямам в предвид само да копаеш лозето, и уникално за тях е че те винаги търсят взаимно изгодни условия, това се случва при много малко други нации, за китайците изобщо няма да говорим. като направиш 100-200 млн оборот на китайска фирма ела и пак ще си говорим, аз ти го казвам от опит, каквото и да правиш китаеца винаги ще се опитва да те прецаква и изобщо няма да се интересува от твоят интерес, без значение дали му правиш бизнес за 200 $ , 200 млн $ или 200 млрд $. И не знам за какви паразити говориш, със сигурност без тези паразити щеше да си много, ама много по зле, както и всички други, ама както и да е, ти обичаш да отричаш очевидни истини да ги преиначаваш през твоят мироглед. Американските корпорации по никакъв начин не са обвързани с правителството, ама това как ли може да ти се обясни. Те спазват законите на страната, но по никакъв начин нямат каквото и да е обвързване с правителството, това дори в някои аспекти е незаконно и подсъдимо, защото ако са това слага много стриктни ограничение, какво, как и защо да правят.
|
| Пон Май 27, 2019 11:00 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11287 Местоположение: Добрич
|
Не съм ти вземал думите... китаеца в случая както казах не е толкова проЗт и разбира, че не е добра идея да се изолира. Това не го прави различен, напротив както и по много други теми си разсъждава не по-зле от всеки американец. И то не само разсъждава, очевидно е че и продуктите им са и с иновации и с качество, което не е типично като за китайци. А най-съществената прилика е в амбициите, които са не по-различни от американските и точно това може да му изяде главата. Той не е типичен китаец и няма да се откаже, но въпреки че навремето партията го е създала, сега много вероятно е да го жертва. Мисля, че Тръмпи ще е много щастлив да получи главата му на тепсия.
|
| Пон Май 27, 2019 11:17 pm |
|
 |
|
nik
|
аз нямам съмнения за малките хора в америка, че искат да работят и да си изкарват прехраната обаче алчните корпоративни прасета и техните слуги в правителствата са на друго мнение, и рядко се интересуват от малките хора дали нямат общо? https://www.theatlantic.com/business/ar ... cy/390822/Something is out of balance in Washington. Corporations now spend about $2.6 billion a year on reported lobbying expenditures аут ъв баланс още 2015, сега е още по-фрапиращо а такаеца винаги ще си бъде различен, амбициите може да са същите, но подхода е различен, поне за сега.... вярвай ми, за едно и също нещо може да има огромна разлика в подхода, тромептчо можеше същите цели да постигне по хиляда други начини, един от друг по-елегантни, и гарантирано по-успешни, той обаче като си е калпав тръгна по неговия си калпав начин, и аз съм съгласен че трябва да има местно производство, ама не по тоя накъдърен начин, всичко се проучва, планира и подготвя предварително, не с хаотични отчаяни грешки след грешки, коя от коя по глупави тва не е да купиш кило домати за ракията, тва е огромна индустрия...
Последна промяна nik на Вто Май 28, 2019 12:00 am, променена общо 1 път
|
| Пон Май 27, 2019 11:46 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4939 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
abe афиф е таз работа, в китай поне 1/3 ако не и повече от територията се еполупустинна и пустинна. като туриш колко китаеца са и колко е плодородната почва ще видиш как този ГМО чесън е правен в некви парници дето и отровни гъби не раснат.  и китайчугите са си чесноядци - та да остане за продаване смятай ... то не че и в калифорния не е така, ама не е толкова населено - има място и за чесъна 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Май 28, 2019 12:00 am |
|
 |
|
ToHu
|
В китай всичко се прави в оранжерии, вътре най-вероятно е с усвоен челен опит от братята холандци, и не само. Ама оранжерии та оранжерии, сигурно се виждат от сателит, не съм търсил, ама са като малки градчета една до друга, буквално няма къде игла да падне. Не знам какво гледат вътре, каквото и да е ме съмнява да е много естествено  Ник, обвързването в китай е в това че компаниите са собственост на правителството, или то ак не е мажоритарен, е много голям акционер. В САЩ няма нищо такова, това че компаниите лобират това няма нищо общо, това единствено че компаниите си прокарват закони защитаващи техните интереси, по никкаъв начин не с аобвързани с правителството, по скоро обратното, то е обвързано с тях. Може би не осъзнаваш разликата но не е никак мала, особенно като праивш бизнес. В китай не можеш никак да си защитиш интереса защото се сблъскваш с компания която е правителствена собственост, нито може да има честен процес, нито пък има закон който те защитава. Отделно ако правителството и каже направи 1,2,3 тя прави 1,2,3 дали става въпрос за продава под себестойност, да краде данни или да саботира комуникациите на една държава тя просто изпълнява. В САЩ правителството няма никакъв контрол на компаниите, и каквито и да са управляващите, в случая Тръм, и на челна стойка да застане не може на никого нищо да направи, и не само тръмп ами и цялото САЩ правителство. За да направят нещо трябва да прокарат закон който освен всичко друго да не бъде спрян от някоя от съдебните институции. Е винаги може да се обяви няккаво състояние на опасност, при което да се задействат извънредни правомощия на президента или правителството, но това е труден процес, и почти невъзможен ако трябва да получи правомощия да се разпорежда с частни компании, освен това дори и да има хипотетичен шанс да стане, това ще е за много ограничено време.
|
| Вто Май 28, 2019 12:55 am |
|
 |
|
nik
|
извинявай ама... ти на коя планета живееш?
|
| Вто Май 28, 2019 1:13 am |
|
 |
|
syscop
|
https://developers.slashdot.org/story/1 ... -to-GitHub - някой обясняваше колко било сигурно да си държиш данните в облака.
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Вто Май 28, 2019 9:35 am |
|
 |
|
nik
|
|
| Вто Май 28, 2019 11:55 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Кога съм твърдял обратното? Абсолютно в реда на нещата е телекомуникационен гигант от такъв ранг да е обвързан с правителството. Включително и в САЩ. И когато въпросното правителство ти е враг, е логично въпросния телекомуникационен гигант също да бъде третиран с едно на ум. Имаш ли си поне елементарна представа на какви условия са подложени американски, а и въобще всякакви бели инвеститори ако искат да оперират в Китай? А ако имат достъп до стратегически ресурс, какво мислиш, Китай ще ги гушка и прегръща със свалени гащи? Пак го казвам, аз не казвам, че едните са прави, а другите не. Това е борба за оцеляване. Просто заемам страна и тя не е на жълтеницата.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Май 28, 2019 3:10 pm |
|
 |
|
nik
|
борба за оцеляване... чак толкова едва ли, вярно - позакъсали са малко, поизостават малко, но не чак толкова, все още са на етап алчност според мен търсят си от къде да смучат още, и типично по хамерикански целия свят си го имат за бащиния... дори без никой да им прави нищо лошо те пак виждат врагове, щото за тях враг става всеки който им пречи ограбват
|
| Вто Май 28, 2019 3:50 pm |
|
|