|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 5:44 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
 Re: Русия
Всички, всички, дали си се възползвал от едно или друго, дали си стоял с ръце в джобовете и не си правил нищо, това те прави точно толкова виновен колкото и всички останали, бездействието си е също толкова вредно. Като стоиш и чакаш някой да ти донесе светли бъднини не те прави по-малко виновен. За да си бизнесмен в Бъгария не е нужно да си задник, всъщност не знам акво рабираш ти под задник, но е полезно да си. Аз познавам хора които не са, и не са като мен, домусчиев или някой друг от този тип, и са успешни. Аз не съжалявам за нищо което съм направил, нито се срамувам от нещо, аз съм от типа хора които постигат някаква цел без значение на средствата. Никога целта ами не е била да съм богат, затова и не съм, когато имаше възможност се възползвах от нея, имах си хоби трябваше пари да се купят машини, оборудване, е имаше лесни начини за изкарване на пари изкарвах ги, не заради самите пари. Аз никога не съм отричал своят негативен принос, въпросът е че всички останали го правят, и само се сочат виновници навън, или пък такива като Домусчиев. Да но истината е че в онова време го нямаше Домусчиев, и нямаше чак толкова много като него, и че предприятията се съсипаха от масата, хора като мен, един намерил да купи машини за без пари, друг суровини, трети изкупил чисто нови камиони за стотинки и ги продал за скрап щото най-лесно ... много неща се случваха и много от тях на дребно, но точно те са един от основните виновници за съсипването на това което имаше. Едни не си признават действията, други не си признават бездействията, и са ни виновни американците, руснаците, германците, турците, марсианците дори и динозаврите, но не сме виновни самите ние....никога не сме виновни ние, че какво съм виновен аз, айде сега 10 тона месинг и няколко стари струга с CPU които и без това щяха да ръждясат ... е и някой друг тон гориво .. айде сега, каква вина имам аз .... нали така, аз вина нямам, никой няма, Илия Павлов е виновен, и Кюлев а в по-ново време Домусчиев, Арабаджиев и който там още се сетите, те са виновни, и мръсните американци дето купуват нашите политици да ни унищожават индустрията, и руснаците които правят същото, и турците че наливат пари на доган ... всеки си знае за него си, разбирма че е много трудно да си кажеш, абе и аз имам вина, имам вина че знаех а не направих нищо, имам вина че стоях и чаках нещата да се оправят пък те не се, имам вина ... не всички са невинни, ашколсум ...
|
| Пон Май 27, 2019 6:18 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Не е луд който яде зелето, сещаш ли се. Народа искаше анархия, получи си я. Някои се възползваха (и продължават) по най-добрия начин, други се справят по-зле, трети седят в калта и мизерията и мрънкат.
|
| Пон Май 27, 2019 6:32 pm |
|
 |
|
Jack
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Вто Май 07, 2019 9:16 pm Мнения: 434 Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
|
Е чак пък народа да е искал анархия... просто пуснаха едра шарка на индианци без имунитет и резултатите бяха напълно предвидими. Що примерно Тачър не завъртя една Пиночетска диктатурка в родината си Англия, а в Южна Америка. Що не опитаха навремето да изгонят иришите от 'Айрланд' и там да си направят военната база, а изгониха като мръсни котета населението на Диего Гарсия ( https://youtu.be/rXi5mUlELsk ). Що комунизЪма се разви навремето в бившите Османски Територии от Европа-та (Източна). Там където е беснял ага, съпротивителните сили на населението стават много малки, а вирулентността на елита нараства пропорционално. Оставете мутренските времена - ами сега когато има прекрасни условия за откриване на семейни бизнеси, защо 'патриарсите' на т.нар. български 'семейства' продължават да пренебрегват интересите на собственото си семейство и ген и да действат в интерес на местния самопровъзгласен 'Аго Пердоклийски' ](./images/smilies/eusa_wall.gif) Защо?
Последна промяна Jack на Пон Май 27, 2019 7:25 pm, променена общо 1 път
|
| Пон Май 27, 2019 7:21 pm |
|
 |
|
tutiv
Ранг: Почетен член
|
 |  |  |  | Jack написа: ["Sweet dreams are made of this: -Some of them want to use you, some of them want to get used by you, some of them want to abuse you, some of them want to be abused...." ... и после едни картинки на пасещи теленца. Абе с две думи -пеераски Свят. И колкото по-на Изток идваш, по-пеераски става- там дето аги са вилняли веднъж ... https://youtu.be/qeMFqkcPYcg |  |  |  |  |
Jack, как мислиш, понеже англичанката Ани Ленъкс пее тази песничка през 1987, дали нещата в родината и са престанали да бъдат пълен шит или пък може би са се променили към по-добро?
|
| Пон Май 27, 2019 7:24 pm |
|
 |
|
Jack
Регистриран на: Вто Май 07, 2019 9:16 pm Мнения: 434 Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
|
Ами тя си пее че е обиколила "севън сеа'с" и нещата са такива най-вече там- в както ги наричат самите те "овърсеас териториес" . Дали са добре нещата - ами не знам някой работодател като в БГ да не е плащал на работниците си с месеци iи години, и Small Claims Court да не го е изтъпанил с един негърски. Ама не знам в UK и за такива работници дето работодателя не им е плащал с месеци и години и те да продължават да работят за него. ](./images/smilies/eusa_wall.gif) И да търчат при ТерИза или Борето Джонсънов да им платят тютънЯ.
|
| Пон Май 27, 2019 7:32 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Това с работници стоящи при наплащащи работодатели не е само при нас, има го и на балканите, и по русия, и по южните страни, нещо което не разбирам но е факт. Факт е и че българина не е предприемчив, ама никак, а ако случайно прояви някакъв вид предприемчивост тя е от типа, каква далаверка да направя сега така че без да инвестирам и да се трудя да изкарам ... и естествено, всичко бута към търговийка, ама то поне да беше наистина търговийка а то ... и ... аз дълго обвинявах робството, ама колкото повече гледам не ни е то виновно, такъв е народа. В крайна сметка за 500 години са нямали много проблеми с нас, две възстанийца към края и това е, и то едни възстанийца ... това е генетично, славяни какво да правиш, такива са навсякъде. Виж където има и друг ген нещата са малко по-различни, ама при нас основно славяни. Затова и прабългарите бързо са ги подчинили, но пък те са им го върнали като са ги претопили, не малка вина май има и Борис не смао с покръстването а и с избиването на всеки който е бил малко по-борбен и мислещ различно, и то изтребване до корен. Гръбнака на всяка една икономика е малкият и среден бизнес, а у нас той е толкова малък та чак е микроскопичен.
|
| Пон Май 27, 2019 8:12 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
И кривата данъчна политика има голяма вина. У нас тя по никакъв (или почти никакъв) начин не разграничава измежду производство и търговия. А би трябвало.
|
| Пон Май 27, 2019 8:25 pm |
|
 |
|
tutiv
|
Бре, значи в UK са построили красиво общество, сиреч работниците са доволни, хората живеят достойно и довоно, имат перспективи за развитие, има справедливост, свобода, напр. на словото, или може би поне малко от някои от другите стари европейски идеи на хуманизма за равенство и братство?
|
| Пон Май 27, 2019 9:42 pm |
|
 |
|
Jack
|
Въпроса е в това не какво общество са си изградили онея в UK, а какво ние градим в България. В скоро време ще започнем в името на висшата партийна и народна справедливост да вадим бъбреците на млади здрави хора, за да излекуваме всички страдаЮщи и нуждаЮщи(или поне най-гласовитите от тях които са се оплакали на бат си Бойко). Щях да река -да забраним на собственици да си продават земята на пазарни начала(дори и да умират и да имат спешна нужда от парите), или да им вземем спестяванията с всякакви трикове и да ги раздадем на фирми за непоискани безсмислени услуги (примерно- саниране, телевизионни сериали, задължителни клизми... ) ама се сетих че това се случва от години. Вместо да се чудим българските мъже на коя чужда нация да станем жена (изгодно)(Русия, Америка, Турция, Германия), не е ли по-лесно да си кажем към кои не бихме се зачислили като клиентелистко общество при никакви обстоятелства ...... Сомалия?
|
| Пон Май 27, 2019 10:28 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Да ама и това какво ще ти помогне, въпросът е че никой у нас няма цели, визия, всичко е свързано с това което е днес, и евентуално утре, до там. Хората нямат цели, да ако говорим за 16 век в централна и западна европа, така е било, хората са се борили за насъщният и единствено са се интересували да оцелеят до утре, у нас дори и тогава не е било така, дори под управлението на турските изедници, то може би и точно това ни е проблема, модерното ни общество никога не е било изправено до ръба на оцеляването.
|
| Пон Май 27, 2019 11:04 pm |
|
 |
|
tutiv
|
Мда, чудя се как като гледаме всички за пример запада, дето се тресе сам от противоречия, бедност, насилие, корупция, неравенство, душене на свободата на словото, на мисленето, на какво ли не, не ни идва наум, че някои ни е подменил целите, нравствеността и идеалите, със същия този английски шит, за който пее англичанката Ани Ленакс отпрди 30 години, и за който английският Толстой Чарл Дикенс пише в своите още по-дебели томчета за живота в Лондон не чак за през средните векове, а през не чак толкова далечния 19 век? Същия този шит, за който англичанинът Ерик Блеър пише през 30-те години на 20-ия век в своите "1984", "Глътка въздух" и "Животинска ферма"... Същия шит, който доведе "будните" англични да траят супер простотии, та чак съвсем наскоро да се светнат. Партията на подалата преди три дни оставка Т. Мей "печели" под 9 процента от гласовете в ЕУ изборите, щатната опзиция я "бие" с 50 процента, а всички останоли гласове отиват за лидера Фараж, дето се обявява за радикални структурни, парламентарни, политически и социални реформи, между другото и за обръщане с лице към Русия. 
|
| Вто Май 28, 2019 4:32 am |
|
 |
|
ToHu
|
Всичко хубаво ама кога ни бяха подменени целите, в нощта на 10-ти или малко по-късно, това да не става за един ден, ние имаме проблем още от началото на прехода, то си имаме проблем още преди той да започне, или те и комунистите са ни ги променяли в тази посока 45 години ? Цели не можеш да промениш и за поколение, а при нас са минали някакви смешни 30 години, и сме на тов адередже от самото начало. Да кажеш айде последните 10-15 години са ни промивали, ами преди това 10 години какво ни беше ?
|
| Вто Май 28, 2019 4:44 am |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
ToHu, ти да не си слънчасал?!? Я какви ги пишеше преди: Ето и линк към поста в темата: viewtopic.php?p=235503#p235503И сега малко по-горе: Хайде сега да сэберем 2 и 2 и да си признаем, че общество от оцеляващи индивиди не е общество. За да има общество трябва комплекс от неща. Примерно трябва да има common sense, общуване както между индивидите, така и между отделните групи и групички, трябва да има общи цели различни от простото оцеляване и работа единствено за насъщния. При това, общество не е еквивалент на социализъм. Мнозинство също не прави общество. Но с такива "бизнесмени", които "рискуват" а после пледират за всеобща вина, т.е не си носят последствията от риска и капитализъм няма. Това имах предвид под "задник". Бай Ганьо - бизнесмен.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Вто Май 28, 2019 8:32 am |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Да, всички сме "виновни". Когато някой е ял зеле и после подпръцква между нас, всички сме "виновни". А който мрънка че не му харесва миризмата, всъщност завижда че до него не е стигнало зеле. Просто и ясно.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Вто Май 28, 2019 8:36 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ся, ТоНи, майтапът си е майтап, ама ай да не се фукаш и да даваш акъл! Още по време оно познавах мнооого "биташки търговци" и ми идваше да им откина врато. За мутрите после да не говорим! Не е за фукане, вЕрвай ми! Да речем, че на теб отпосле ти е дошъл акъла в главата (май), но си изключение от правилото и кел-файда: в момента само биташки търговци ни управляват. Човекът е Човек защото живее в общество, не в глутница или да е единак. Мошенници винаги е имало, но някой да е оставил следа в историята? Да се затъкнат дано!
ПС: характерното за мошенника е, че говори много убедително празни приказки. Освен това накрая "си отупва патето" на всяка цена, но много държи да го изкарат почтен. И доста други неща, ама не ми е дошла ся музата...
ПС2: И аз съм бил "биташки търговец" по някое време, но някак си осъзнах, че това не е за мен. К'во излиза, че съм мнооо проз?
ПС3: А за комунягите с куфарчетата (дето ги нямало) изобщо-въобще не ми се говори!
|
| Вто Май 28, 2019 5:16 pm |
|
|