Отговори на тема  [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 612, 613, 614, 615, 616, 617, 618 ... 1197  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
ТоНи на мен ми прави впечатление, че тези които живеят по дълго в Европа се европеизират. Изолацията би попречила на този процес

Пет Май 24, 2019 7:58 am
Профил WWW

Те и тия в САЩ се очовечяват малко или много, но това не променя нещата с Китай, Китай ще е най-лошата възможно суперсила за който и да е. Дори Чавес ще ми се струва добра алтернатива а да си по власта на СССР ще е като невъзможен блян .... Аз мисля че скоро могат да се превърнат в реална супер сила, но само мисълта за това е доста притеснителна. САЩ и Европа последните 30 години хранят един звяр и му се радват без да осъзнават че съвсем скоро звяра може да направи хам и да ги схруска с дрехите.

Пет Май 24, 2019 7:40 pm
Профил

Китайските бързи влакове са произведени от Сименс :)

Пет Май 24, 2019 10:46 pm
Профил

dan написа:
Китайските бързи влакове са произведени от Сименс :)

Снощи даваха по N. Geografic как изобретателя на балистичната ракета Вернер Фон Браун започнал да работи след войната за американската космическа програма. Така създали Сатурн 5 и изпратили човек на луната. Мисля, че много от изобретенията дължим на немската инжинерна мисъл. Дизелов двигател, двигател на Ото и много други неща...

Пет Май 24, 2019 10:53 pm
Профил

Да Вернер Фон Браун е работил, и е бил добър мениджър, и не може да му се отрече приноса за лунната програма, но вернер фон браунд и целият му екип немци, с всичките пари на света е нямало да стигнат луната ако не бяха там където са били и ако не са били всички останали инженери, университети и доставчици. Жалко че Руснаците са се отказали, това релано слага началото на края в космическата надпревара, след това всичко е малко ала бала, едните се заковават на орбиталната си станция, другите на совалката. Ако не бяха спрели до там, днес можеше Луната да е обитаема и да има полети с космонавти до марс и луните на Сатурн, а не само да се говорят празни приказки. Ако се погледне Руснаците все още разчитат на двигатели от времето на лунната надпревара, леко усъвършенствани във времето, а на американците все още най-голямото постижение е совалката, ако не броим на Мъск творенията които са ни риба ни рак и тепърва ще видим какво е постигнал / пресъздал. За 50 години почти никакъв напредък, лошо е когато няма стимул да се развиваш.
А за китайските влакове, не знам дали са на Сименс, някои може да са, ама много си ги правят сами, изобщо не става въпрос да се отричат постиенията им, би било глупаво. Може да са най-отвратителните човечета на света, но това не променя фактите. Сега второто ми и трето аз вече протестират, едното вика първо арабите след това китайците, другото вика негрите, негрите, а някъде от далеч се чува гласче не забравяй и японците.

Пет Май 24, 2019 11:05 pm
Профил

вчера хухавейците бяха национална заплаха, за това бан, добре
днес - ами може да пуснем хухавейците ако китай се съгласят на търговската сделка
как така ще пуска национална заплаха.... жена в напреднала критическа не си мени толкова бързо настроенията... колкото тромпетчо :D

Съб Май 25, 2019 1:51 pm
Профил

slav4o.com написа:
... Дизелов двигател...

А, не така - според старичък учебник за техникумите по ДВГ първията работещ "дизелов" двигател е направен във фабриката "Руский дизель", мисля в СпБ :D
Странно между другото че го бяха оставили с името "Дизелов", нещо не са били в цикъл пропагандния отдел.

Съб Май 25, 2019 3:09 pm
Профил

Ех Ник, не знам в кой свят живееш, това е война не е джентълмен ски дуел, може да хапнеш, да плюеш, да бъркаш в очите, гъза, може да се правиш на умрял или болен, важното е да си постигнеш целите. Те да кандидат на техните условия пък хуевейците пак ще им намерят цаката :)

Съб Май 25, 2019 10:01 pm
Профил

ами ей в тоя свят живея, дето се движи 1 месец (минимум) преди твоите заключения :D
тва което го казваш сега аз го казвах преди 1 месец, а ти и още няколко се водехте по акъла на тромпетчо и обяснявахте че е заради заплахата за сигурността на хамериканосите :D
кво излезе сега, няма чак такава заплаха :D

Съб Май 25, 2019 11:04 pm
Профил

ToHu написа:
Да Вернер Фон Браун е работил, и е бил добър мениджър, и не може да му се отрече приноса за лунната програма, но вернер фон браунд и целият му екип немци, с всичките пари на света е нямало да стигнат луната ако не бяха там където са били и ако не са били всички останали инженери, университети и доставчици. Жалко че Руснаците са се отказали....

Руснаците не са се отказали от надпреварата за луната, защото те никога не са повеждали такава.
Надпреварата за орбиталните полети е била друга бира. Това е било добро "оправдание" за руснаците да разработят средство, способно да достави ядрено оръжие до всяка точка на планетата. А и кажи речи дотам са им се простирали възможностите.

Съб Май 25, 2019 11:20 pm
Профил

Ник, заплахата за сигурността е съвсем реална, и си я има, и ако не ме четеш ти казах че натискат китайците да подпишат, пък хуявей пак ще го прецакат, ама ти четеш само това което ти пасва. Още от самото начало цялата акция срещу хуевей е ясна, не знам какво си казал преди месец, още миналата година като арестуваха какта тръмп каза съвсем ясно, подпишете търговското споразумение и ще свалим всички обвинения срещу нея. Та ако ти преди еидн месец си го разбрал, явно си пропуснал някои много важни факти от последната година.
Но опасността за националната сигурност е съвсем явна. Не знам дали си наясно с комуникациите в САЩ, но тия клетки се използват за далеч повече неща от предаване на нечии разговори, те са част от системата са публично известяване която се използва от правителството. Представи си ако изведнъж хуйвей реши да използва тази функционалност ей така за свои цели какво може да се получи. Верно няма да има контрол на д другите медии, но към настоящият момент телефоните са най-използваната и достъпна, буквално могат да създадат доста сериозна ситуация само с няколко съобщения. Та дори само заради това аз не бих използвах техника на потенциален враг. Отделно че всичко което минава през мрежата може да се окаже съвсем случайно стигнало и някъде другаде, и имайки в предвид напредъка им в сферата на AI, това хич не е за подценяване, защото би им дало достъп до информация, до които самите САЩ стигат много трудно, макар и да я имат някъде.

Нед Май 26, 2019 12:41 am
Профил

Е то какво излиза третата световна война ще се води по интернет или по GSM мрежата...

Нед Май 26, 2019 1:04 am
Профил

Не, може да започне там, ще се води както се е водела всяка една война, от войници с много жертви, интернет а дори и ядрените оръжия не контролират територии, те могат да ги поразят но за контрола трябват човечета ...

Нед Май 26, 2019 1:15 am
Профил

Е вярно всичко много се оставя на технологиите.
Но все пак цяло едно поколение е научено да прави всичко с телефон или с компютър, малко съмнително да се засилят хората от дивана към фронта. А и мисля, че и доста уроци са научени и няма да стига до крайности.

Нед Май 26, 2019 1:26 am
Профил

Ами те няма да имат избор, война не се води от компютъра, обратното означава просто да се предадат. И ако нагласите им са такива няма смисъл да се обсъжда изобщо кой каква супер сила е, ясно е кои биха били победителите от една война с противник който не би искал да е на фронта, тора са Китай, Русия, Индия, Иран, ако в САЩ приемем че няма хора готови да водят истинска война САЩ са обречени въпреки всичките си технологии и оръжия. Но това мисля че е далеч от истината, там има много които биха водили война, въпросът обаче е дали са достатъчно, това в голяма степен е функция от обществото, аз смятам, че чисто процентно в Русия има много повече готови да водят война от колкото в САЩ, за китай не мога да преценя. Те са много гадни човечета, но не мисля че масата би си рискувала спокойствието, те и затова не са успели да станат суперсила в миналото, виж при Японците е точно обратното, но те пък не са били достатъчно.
Ще видим, е може и да не видим ние, че ще има война ще има, това е неизбежно, въпросът е кога.
Тук обаче по опасната перспектива е какво може да се направи през медиите и интернет, защото аз съм твърде убеден че в една страна като САЩ войнат аможе да бъде спечелена още преди да е започнала именно заради огромното влияние на технологиите.
Съвсем хепотетично си представете че Китай конторлиращ веещият се хуй реши изведнъж да спре цялата комуникационна инфраструктура в САЩ, дори само това е достатъчно за масова истерия, след тов аможе да започне да бродкаства всякакви подвеждащи съобщения, да изпрати населението в убежища, пунктове за евакуация които не съществуват, да пуска фалшиви съобщения за нанесени ядрени удари и раьони с радиоактино замърсяване. Какво е противодействието, телевизия и радио, да, но дори и да се вземат моментални мерки това може да създаде огромен хаос, последствията от няколко часова паника могат да траят седмици, и в това време са много по податливи на всякакви атаки.
Изобщо контрола в-у комуникациите винаги е бил от критично значение за всяка една страна, а това е в още по-голяма сила днес.

Нед Май 26, 2019 2:37 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 612, 613, 614, 615, 616, 617, 618 ... 1197  Следваща