|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 1:54 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11287 Местоположение: Добрич
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Интересно... и Qualcomm може да получи шамар  или съдийката си подритва трудовата книжка 
|
| Сря Май 22, 2019 6:28 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Днес мернах новина, че АРМ порязват Хуйвей. Това ако е вярно е много интересно... Кирито, май също е на АРМ базирано, нали?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Май 22, 2019 7:06 pm |
|
 |
|
nik
|
ами сега остава чисто по коитайски да им покажат среден пръст и да продължат да си бълват производството както до сега хамериканосите ще се поослушват малко на скъпотията която ще предизвикат и като осъзнаят че е непосилна за крайния клиент пак ще кацнат чудна работа с тоя тромпетчо, как яхна вълната на депресираните псевдо патриоти жадни за национална гордост, все едно македонци гледам как се гордеят с александър македонски... и понеже вече нямат пари за истинска война, реши да се възползва от псевдо патриотите с търговска "война" (с тия крачка напред крачка назад, после за изненада малко в страни, или е пълен некадърник или въртят далавери на борсата с всяка "новина" ) не само че изтегли поредната криза с 1 година по-рано, ами ще я влоши драстично, докато агитира "не купувайте китайското" в неговия хотел пълно с китайски стоки. защо ли?!? ама и тия псевдо патриоти, много от тях дори псевдо хамериканци, много ми е чудно като им светне червената лампа на финансите дали няма тихомълком пак да си минат на китайски стоки много ще е забавно ако тия малоумните дето писали на ливадата си "тръмп 2020" не са с китайски косачки 
|
| Сря Май 22, 2019 7:55 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ти май продължаваш да си мислиш, че цялата патардия е за някакви лъскави слушалки и друга безполезна кансъмер електроника?
Иначе производство какво точно ще бълват не е ясно, защото готови заместители на куалком нямат, а и тия дето уж трябва да ги заместят пак са под арм лиценз.
Могат да пиратстват естествено, ама после няма на кого да го продадат, поне не и в Европа, САЩ, Япония и Корея и на всякъде другаде, където лицензите имат някакво значение.
Дне съобщиха и че два ЮК оператора са отрязали Хуйвей от мрежите си... На кого ще продават, на Северна Корея?
Все още има шанс да се разберат според мен, но тоя път ще стане дебела сметката...
Добрата новина в цялата тая дандания според мен е, че пазара на 5G ще забави малко дебилната еуфория и овчи ентисиазъм и нещата.ще тръгнат малко по кротко и внимателно.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Май 22, 2019 9:02 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Не знам някога да са ползвали куалком за процесори. Тия дето се веят си ползват само хайсиликон, която я тяхна фирма и правят процесори вече 28 години. Всъщност хайсиликон май са най-голямата китайска фаблес компания. Мисля че от куалком май само модеми са ползвали и то за станции. Но от известно време и тях си ги разработват в хайсиликон, включая и 5джи. Май за тях точно ги обвиняват че са крали, не съм сигурен... Иначе аз от както се продават у нас купувам хуйвейчета и съм много доволен. Особено последните модели са много добри, не мисля че има други андроиди, които дори да се доближават. Плановите им да са №1 в света според мен си бяха съвсем съвсем реални... до скоро 
|
| Сря Май 22, 2019 9:38 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ми баш де, зора е за инфраструктурата и м2м на 5G. Заради ниската латентност меш топологията го гласят за всякакви критикъл, ауто, хелткеър приложения, което пък го прави особенно благодатен за саботаж и мизерии ако друг ти държи ключа от палатката.
|
| Сря Май 22, 2019 10:08 pm |
|
 |
|
syscop
|
Днес мярнах някъде, че китайците ще пускат 5Г наесен, свързано с някаква годишнина. Едва ли ще отложат плановете поради някакви политически причини. Не им пречи да си ползват "пиратски" чипове за вътрешна употреба. След година-две ще имат ноу-хау, за което останалите само ще мечтаят(ем). Не виждам друга държава, която да може да "тества" технологията в такива мащаби. В крайна сметка може да се окаже, че вместо да изпише вежди, Тръмп ще извади очи.
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Сря Май 22, 2019 10:24 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Не знам как си представяш толкова голяма компания да тръгне да саботира пийсмейкъри или каквото и да е там. Не казвам че изобщо не шмекеруват. Всички големи компании редовно ги глобявят най-различни регулатури и в ЕС и в САЩ и къде ли не. Всички шмекеруват по един или друг начин, но това не са анонимни китайски гаражчета. Плащат си за шмекериите и то дебело. Ей последно за ZTE се говори че са се бръкнали няколко милиарда, за да ги оставят да работят. Така че всички, не само китайски всички имат трески. Но затова си има съдилища по съдебен ред, има си регулатори, които проверяват... В случая има политическо решение. Пак ще повторя - досега няма неглобявана или неосъждана компания. Посочете ми една такава. Няма. Така че всякакви приказки как те щели да правят еди какво си, ама ние не можем да ги хванем... сори, несериозно е просто.
|
| Сря Май 22, 2019 10:33 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
То щото от русията сме видяли нещо по хубаво отколкото от хамериката досега та направо и двете с мед да ги намажеш ...
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Сря Май 22, 2019 10:35 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Миро, нещата далеч не са на ниво дребна шмекерия иде реч за война в доста аспекти на тая дума. Администрацията на която и да е уважаваща себе си държава няма да остави на вражеска такава контрол върху стратегическа инфраструктура! Пак казвам 5Г вече не е просто някакви си слушалки с камерки и фейсбук. 5G е първата крачка към чипа в задника, ако ме разбираш... Чисто хипотетично Китай решава да влезне в Тайван. САЩ им скачат на въпреки. Китай натиска копчето и цялата инфраструктура базирана на китайски 5г спира... Асансьори, пейсмейкъри, автономни автомобили, микровълнови печки, водомери, електромери, банкови разплащания.... Готов апокалипсис. И съвсем реален сценарии.
|
| Сря Май 22, 2019 10:42 pm |
|
 |
|
nik
|
историята показва че основно хамериканците са по тоя тип мизерии който описваш, дори когато други държави участват пак е по инициатива/съвет/принуда на хамериканците
такаеца предпочита да върви бизнеса, няма никакви признаци за подобни саботажи, мислят доста по-дългосрочно от хамериканосите (където мисленето май съвсем спря последните 2-3 години) последните години и китай и русия показват доста по-разумна политика от щатите, намират начини да се справят с наличното, докато щатите намират начини да профукат и дори това което не е налично
|
| Сря Май 22, 2019 10:59 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
Ник много си далеч в представите си какво можеш да очакваш от Китай или Русия. От Русия все пак може да се очаква някаква човещина, от китайците не можеш да очакваш и грам мисъл свързана с хуманност, това си е нормално за тях, не е само на ниво политици военни. Китайците са най-големите расисти и националисти, единствено могта да се мерят с Японците, но след бомбандировките като че ли някак японците са поомекнали, или поне не смеят и да си го мислят, докато китаеца винаги е бил такъв. Ти защо мислиш японците като са влезли в китай са клали и бесели наред включително и новородени, не е щото са много зли, не че не са, но са имали "добри" спомени от миналото. От китаец не можеш да очакваш абсолютно нищо добре, докато по някакъв начин е зависим от теб ще ти прави мили очички и ще се прави на приятел, в момента в който няма повече нужда от теб ще те разфасова и продаде за резервни части преди да си разбрал какво става, това е много подла и коварна нация, ако зависи от мен бих ги изтребал до крак без да ми мигне окото, не отричам постиженията им, но са си боклуци както и да ги погледнеш.
|
| Сря Май 22, 2019 11:12 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Имаш доста развинтена фантазия... Все пак тук има хора, които с това си вадят (вадеха?) хляба, те могат да кажат как така се "натиска копче" или поне дали в техните чепове са вграждали такива копчета  Не казвам че е невъзможно, просто е сферата на конспирациите. Реален е бизнесът. Под реален имам предвид лесно доказуем с милионите слушалки и милиардите долари. И вероятността този бизнес да бъде смачкан е реална. И няма нужда от конспирации, за да се види че това е един значим бизнес. Тия дето си го веят почнаха от слушалки, стигнаха до там само да си правят процесорчетата и то отдавна на 7нм, нещо което Интел тепърва ще се мъчат да постигнат, ама не тая година. И андроида им е пипнат, и изобщо много неща взеха да си правят сами и го правят учудващо добре. От всичко това губят компании като Интел, Ейпъл, Гугъл, Куалком... Това е бизнес и при това достатъчно голям бизнес и заради който си струва война. Дали ще спечелят войната е въпроса. Аз не съм убеден. По-скоро всички ще загубим и те и ние и другите те...
|
| Сря Май 22, 2019 11:14 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Факт, американците имат много опит в тия неща. И точно заради това първи реагираха  Относно бизнеса на такаеца - проблема е точно там, бизнеса на такаеца прекалено се разрастна и почна да минава на други нива. Които вече са директна заплаха към белия свят условно да го наречем така. Ако се опитваш да поставиш нещата като избор САЩ или Китай... аз лично при такъв избор нямам никаква дилема.
|
| Чет Май 23, 2019 12:20 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
Никой разумен човек не трябва да има дилема, и това няма връзка с партията а с китаеца като индивид.
|
| Чет Май 23, 2019 12:39 am |
|
|