Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Елегазови прекъсвачи за 110 ,220 и 400 кВ 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Елегазови прекъсвачи за 110 ,220 и 400 кВ
Понеже темата за "Енергия от електромагнитно поле на високоволтов проводник " е заключена реших да пусна нова тема за елегазовите прекъсвачи :-)
MIPS понеже спомена че :"Абе DEF стига говори глупости ,ти за елегазови Уредби чувал ли си ако неси сега чу " искам само да ти да спомена че въпросните високомощни елегазови прекъсвачи ги монтираме точно ние за БГ пак по подстанциите :-).И информацията изобщо не ми е стара :-).Въпросните елегазови прекъсвачи заменят старите въздухуструйни прекъсвачи D3AF7 -на тези пък все още им правя / аз и колегите/ профилактика и ремонт.
Споменах въпросния правилник защото по него се работи в БГ и е напълно актуален , и аз не го знам целия но има елементарни неща които трябва да се знаят.Които иска да напише друг по-правилен и обстоен, аз не искам и не ме интересува.
Ще се радвам ако и други запознати с високомощните елегазови прекъсвачи споделят мнения и наблюдения за тях.

Чет Май 04, 2006 1:33 am
Профил
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
Ами DEF това е върха на сладоледа в момента :lol: ,основния им недостатък е че цената им е доста висока :lol:
Е имат ималки проблеми с запазване на чистотата на елегаза ама то при всичи прекъзвачи ги има,

Чет Май 04, 2006 8:32 am
Профил

Мнение 
Прав си , но няма страшно с необходимото оборудване не е проблем да се очисти отново елегаза и да се допълни ако е необходимо.Цената нас това не ни касае защото там думата има НЕК.
Ще чакаме да видим кое ще е следващото поколение високомощни прекъсвачи :-)))
Успех в начинанията !!!

Чет Май 04, 2006 5:32 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
абе аз мислех да си сложа у нас един високомощен елегазов прекъсвач да си контролирам преждевременната суперфорация на екстензорните рефлектори в гаража. много се колебаех дали да взема 220 или 400КВ, но след вашта дискисия, сигурно ще мина на струен, това с чистотата на елегаза ма притеснява. нямам цедка, а и на женския пазар не се намира лесно.

момчета, може ли да ме светнете за връзката между микроконтролерите и каквито и да е прекисвачи за киловолти?

Чет Май 04, 2006 6:06 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ДедоБоре няма нищо общо :lol: :lol: :lol:освен ако не разглеждаме системи за управление и релеина защита,няма повече да разводняваме форума :roll:

Чет Май 04, 2006 6:27 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Наистина няма врьзка, но форумьт все пак е "Електроника, Електротехника и Механика".
То и механиката няма много общо с микроконтролерите, но не мисля, че темата нарушава някакви правила.

Чет Май 04, 2006 7:21 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6 мнения ]