|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 4:36 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от цивилизования свят
хаха... не бях забелязал, но нещо подобно става и в реалността, особено нощем.
|
| Сря Май 15, 2019 5:25 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
Еееей, абе аз ще започна да снимам пътища по-света да видите че не е толкова зле у нас. То и нашите булеварди са ок, и околовръстното е добре.. това че градовете в САЩ са много по големи като площ и имат много повече пътища от този тип не означава че няма и други или всички са така, и там има каквито има и у нас, да не казвам че там има и такива без асфалт, ама никой не реве. Не са ни толкова зле пътищата, нали нашите коли въртят постоянно, навъртаме по 30000 на месец поне, по цялата страна вкл.и малки градчета, всичко изглежда нормално. Тук таме може да има някой участък по-зле но това е нищо. И колите не се чупят...
|
| Сря Май 15, 2019 5:37 pm |
|
 |
|
nik
|
ех тоя тони бе, да се чудиш кога е сериозен, кога се бъзика, кога е ирония, не мога го хвана 
|
| Сря Май 15, 2019 9:30 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами съвсем сериозен съм, както казах на черното бяло не мога да кажа. Щом ние с толкова км на месец по цялата страна нямаме проблеми нито с пътища, нито да кажеш колите много да се чупят, нито пък хората с еоплакват, да не говрим че аз самият обикалям цялата страна постоянно и не виждам нищо чак толкова черно не знам. В същото време обаче карам и къде ли не по света и не виждам много по-добри пътища, да имат много хубави магистрали, по големите градов еи големи хубави булеварди, но останалото не е много по-различно от това в БГ Аз наистина ще започна да снимам, ще включа и геолокация после някой да не каже че е нагласено, в инди се сещам едно две места за каквито не мога да се сетя в БГ. То като минеш по големия път е много хубаво, новичко евентуално, равничко евентуално ... ама тръгни да караш навсякъде и ще видиш че не е много по-различно. Сещам се и за един между калифорния и Невада, освен че е като ролер костър, половината е и разбит,кара се, просто си подрусва, и това преди 5-6 години, като знам там как няма пари за пътища, предполагам сега е още по-зле.
|
| Сря Май 15, 2019 9:57 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
Аз пък от месеци се оглеждам за уличка в наше село дето да не е разкопана. Дотук само по два булеварда има здрави участъци, но не знам докога 
|
| Сря Май 15, 2019 10:23 pm |
|
 |
|
ToHu
|
да ама копане != разбита, да ти кажа ли в Инди колко врме копаха една от основните магистрали, цифром и словом 7 години, 7 години в час пик беше АД, малко по бързи бяха с копането на една друга доста ключова улица 465 и меридиан, правиха някаква страна връзка дето още не и хващам цялата логика, има няма 3 години, и там не беше по-добре но за малко по-къс период. Сега като бях имаше еидн куп разкопани улици, и почти като при нас, с тази разлика че са много добре обезопасени, да не би някой случайно да падне в изкопаното, не разбрах какво правят, но по начина по който бяха разкопани и оградени изглеждаше че нямат намерение в близките месеци да ги закопават, на есен като отида пак ще кажа  Изобщо не си мислете че това което се вижда на пръв поглед на запад е навсякъде, и че нещата са много по-различни от БГ, да ако някое много очебийно място и е покрай избори и там се действа бързо както и в БГ, ако е някоя уличка през 9 планини не е ясно кога ще стане, последния път видях едни като ония дето ги бяха снимали в БГ, горе долу трамбоваха с крака, по смешното беше че ремонта беше съвсем декоративен, и тук говорим за сравнително големи градове. Нашите проблеми ги има и там, просто по ТВ и с екскурзия няма как да ги видиш.
|
| Сря Май 15, 2019 11:27 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Да бе така е. Аз не карам много, ама главните пътища са ок. Единствено дето липсват едни 150 км. от Хемус - тоя участък е толкова претоварен че е кошмар да се кара понякога. Мрънкането обаче е защото на всекиго му се налага да ходи някъде често и пътя по който се движи е невъзможен - например аз като трябва да отида до селото на баща ми и се изприщвам - 25 км. се карат час. А е второкласен път. Вече и камионите спряха да минават от там.
|
| Чет Май 16, 2019 11:47 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
Зависи... навремето като бях в UK основният им проблем беше, че се "престарават". За да не изгубят бюджет/пари хващаха и преасфалтираха пътища, без да има видима причина. Както се казва - няма пълно щастие 
|
| Чет Май 16, 2019 12:28 pm |
|
 |
|
ToHu
|
митата за алуминий и стомана с Мексико и Канада ги махнаха, общо взето очакван ход и донякъде потвърждава че хич не е просто и празнодумец, постигна каквото искаше и с мексико и с канада, верно за една гоина имаше разни пролеми, основно за мексико и канада, и сега всичко е по старо му, както пеят мануар ... And in their final hour they shall confess before they die ... дет се вика така и така ще ти вземем бонбоните защо трябва да те бием Иначе стрданието за мексиканските фирми е голямо, не заради митата а заради малоумната им администрация, вече 2-ра седмица не мога да си вкарам стелажите от САЩ защото не могта да решат да ги облагат ли като raw materials или не, и все мие там да ги бяха обложили и да си ги вкарам, ама не, не могта да вземат решение, искат сертификати които не съществуват 
|
| Съб Май 18, 2019 12:33 am |
|
 |
|
nik
|
мда, въобще не е прост, колкото и да маха пак ще им е по-скъпо въпреки че са съседи, нарушава естествения баланс докато слугува на нечии интереси, и докато икономиката е и без това на ръба само ускорява поредната криза, утре ще дойде някой друг и ще върне всичко по старо му за сега остава мексиканосите да се научат да бачкат колкото китайците, има-няма след 1000 години са готови сега пък ново 20, тромпетчо даваше акъл европата да дава повече пари за военните, европата решава да дава повече пари за военните https://www.dw.com/en/us-warns-eu-over- ... a-48738562и хамериканосите пак недоволни... що европа ще купуват и от европейски производители а не само от хамерикански хич не са нагли... не стига че те плетат интригите по целия свят ами и за капак всички пари само на тях трябва да им се дават... не знам да има по-нагла сган на света...
|
| Съб Май 18, 2019 3:55 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Идея си нямаш от дефенс маркета в щатите и пак продължаваш да дрънкаш глупост след глупост. Американския военен пазар е може би най-отворения от всички, които познавам, а ние работим в почти целия свят. Най-голямата дефенс компания в света е английска, европейски, канадски и сингапурски фирми уастват в една камара дифенс програми и доставят оборудване за американската армия. Всички програми са базирани единствено на цена и перформънс и въобще няма такива идиотщини като "Бай американ" за дифенс продуктите. Единствените усповия са печалбата да е под 14% и компанията да не е собсвеност на чуждо правителство. Това последното го заобикалят супер лесно просто като регистрират дъщерна компания в щатите. Така че типично за лаларник като тебе пак дрънкаш глупости.
ПП. Пропуснах да добавя - в същото време основните изпълнители по канадските, европейските и сингапурските програми са си техни фирми. Няма конкурси няма нищо - просто се възлага на техните си компании и посмъртно американска фирма не може да се вреди ако те си имат изпълнител, дето може да свърши работата. Цената няма абсолютно никакво значение. В момента участвам в поне 4 такива програми (една канадска, една сингапурска и две европейски) и единствено се купува от щатите компоненти, само ако нямат локален доставчик.
Последна промяна Dimitar на Съб Май 18, 2019 4:40 pm, променена общо 1 път
|
| Съб Май 18, 2019 4:34 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Не е лошо да се запознаеш в детайли с нафта, нафта2 , какво и защо се договаря, и тогава ако не виждаш логика мога да ти подскажа. Митата за стомана с Мексико не бяха случайни, и не обслужват ничии интереси освен американските, имаха цел която постигнаха. Погледни кога са въведени, кога подписаха нафтата и какви са условията. Ако изключим бюрократщината, няма някакъв по-сериозен ефект за САЩ фирми които изнасят, вносът в САЩ макар да си има специфики е що годе предвидим, бумащината е ясна и предвидима, единственото непредвидимо са ФК който няма общо с митата.
За Европа, ами естествено, какво те учудва, мисля вече се разбрахме че в това да си защитаваш интереса няма нищо лошо.
|
| Съб Май 18, 2019 4:37 pm |
|
 |
|
nik
|
абе то ясно че всеки си защитава интереса, ама когато хамериканосите си защитават своя - всичко е ОК, обаче когато някой друг си защитава неговия това вече не е ОК, не закъсняват забележки, пратеници, интриги и всичко каквото им родят болните мозъци не виждам какво лошо има европа да си купува от европейски фирми, точно както тромпетчо иска за нафта2
Country of origin rules: Automobiles must have 75 percent of their components manufactured in Mexico, the US, or Canada to qualify for zero tariffs (up from 62.5 percent under NAFTA).
по същата логика може да се сложат мита и на американските оръжия - ако не е произведено 75% в европа - мито, то и сега има много по-изгодни... а с едно такова мито съвсем ще се решат мъките им за точене на пари от други държави... ей сега боко тиквата, както е на издръжка с пари от европата, пълен пансион, като иска да си продава задника на паразитите спокойно могат да го одрусат едни 100% мито за тия самолети пък като иска да купува ф16 така поне ще си върнат парите които са дадени за други неща, не за хранене на хамерикански паразити
|
| Съб Май 18, 2019 6:23 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами то има американски стоки с мита, а вече дискутираме оръжейния бизнес каква част е от БВП, никаква, така че няма смисъл да тръгваш в тази посока на размисъл. Те си защитават интереса и протестират в защита на този интерес, аз съм ок ако всички го правят, Русия го прави и това ме радва, Китай го прави и това ме радва, и се опитва ама там много интереси все различни... така че няма нищо нередно и необичайно, защо не писа когато европейците си защитават своя
|
| Съб Май 18, 2019 8:36 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Another Country Hit by Populist Wave.... От кога десните консерватори станаха популисти, какви са тогава левите 
|
| Съб Май 18, 2019 9:02 pm |
|
|