| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30693 Местоположение: София
|
 Re: Платкаджийници и фирми за насищане
Що, ако си го панелизираш сам им е все едно, ако те ти го панелизират тогава са 3 отделни.
|
| Сря Май 01, 2019 8:38 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Ами точно така ще ти го таксуват, но тук ставаше въпрос как да влезеш в най-евтината категория с малки размери и малки бройки. JLC правят 10 платки за $2, доставката ти само е в пъти по-скъпа. Но за да се вместят в тия цени, които са си най-вече рекламни и да не са на загуба, твоите малки платчици ги копират върху фирата на други големи поръчки и реално си редуцират загубите. Ако искаш панел - нямаш грижи, но и цените вече са си каквито трябва да бъдат.
|
| Чет Май 02, 2019 9:41 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9120 Местоположение: Разград
|
Е това вече си беше полезно  Благодаря. Бях почнал да се чудя дали да сменя утъпкания път за моите твърде прости двуслойки и да се пробвам при китайците, ама явно няма да имам голяма разлика. Щото като гледам тия 1-2$ за платка и си мисля голяма ефтиния. Обиновенно панелите ми са с по 3 изделия от по 2 платки всяко и са 180 х 160 - 30-40 панела + стенсил. Та за там явно цената ще си е нормална или най-много малко по-евтина.
|
| Пет Май 03, 2019 12:07 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Евтиното идва с количеството... и чезне с качеството 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Май 03, 2019 4:59 pm |
|
 |
|
jig.tak
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Чет Яну 20, 2005 1:44 am Мнения: 616 Местоположение: Варна
|
днес забелязах че jlcpcb дават възможност да си избираш между два стака за 4 слойните. 6 слойните имат само един стак. Имат и някакъв калкулатор за импедансите. Скоро смятам да ги пробвам дали сметките им са правилни и що за стока е текстолита при високи честоти
|
| Пет Май 03, 2019 9:53 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
То проблем е : а. Да оцениш произведеното. Предполагам имаш съответния инструментариум за мерене... б. Да си гарантираш, че все ще е така... Те тука вече искрено ти желая успех...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Май 06, 2019 5:09 pm |
|
 |
|
jig.tak
|
Високочестотни инструменти имаме на разположение всякакви и продукцията се тества на 100%, включително и корпусираните модули които правим. Не съм си и помислял за фабрики от сорта на jlcpcb, pcbway и т.н. за производство. Китайски прототипи ползвам единствено за проверка на функционалност по DC преди да поръчам платката от сериозна платкаджийница където ще я правят средно 6-8 седмици. Основната причина е че са на бюрото ми не по-късно от 7 календарни дена след поръчката. Пчеличките бачкат 24/7  Сега се мъча с FR4 на 14ГХз за голяма серия където стотинката се цепи на две и следващите месеци ще падне тестване на платкаджийници. Ще пусна няколко образеца и при jlspcb за да ги видя като качество, нищо друго. Лошото е че всичките стакове които те предлагат най-горният слой е препрег и не ми вдъхва много доверие, но ще видим
|
| Пон Май 06, 2019 6:22 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Hardtech .. кои са тия някой знае ли ? Стават или не ..
|
| Сря Май 15, 2019 8:07 pm |
|
 |
|
dumfree
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Пет Юли 01, 2005 10:46 pm Мнения: 229 Местоположение: Гложене/София
|
Hardtech са ВиРус - според мен стават за платки като за БГ стандартите, не съм ги тормозил за експресни срокове, достигал съм до 100 платки за 5 дни и са ги правили без проблем.
|
| Сря Май 15, 2019 8:18 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ааааа добре, да стават за това което пускаме са идеални, аз реших да не са някои нови звезди и да сме им опитни зайчета.
|
| Сря Май 15, 2019 8:26 pm |
|
 |
|
jig.tak
|
Колеги помагайте Трябва ми сериозна платкаджийница за супер експресни прототипи на ФР4. Като конструкция не е нищо особено - 6 или 8 слоя HDI с микровии, 2.5G вътрешни диф линии и 14G външни микрострипи. Материала в момента е S7439. Лийдтайма на този ФР4 от 5-6 вече стана 9 седмици заради разни 5Г извращения в такай които явно набират скорост. За по голяма серия отива 70 работни дена минимум в такай. Покритието е ЕНЕПИГ, но за прототипите може преглътна и само ЕНИГ. Материала може и да е друг, но да не е много по лош като загуби и най вече температурна стабилност
Забелязвам че масово никой не поддържа читави ФР4 на склад, което ме изненада супер много. Роджърс не е опция, защото обемите ще са големи. Моля споделете къде правите подобни платки. В УК по малко от 4-5 седмици лийдтайм не ми предлагат, и то с много уговорки. От швейцарците не съм получил отговор още, но ги знам че никога не са ни правили платка по бързо от 20-25 дена + доставка отделно
|
| Пет Май 17, 2019 12:31 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12100 Местоположение: Гьотеборг
|
Тия са локални PCB брокери - но преди това имаха свои фабрики тук, и мисля че имат свои в Китай, както и локален персонал там. И са доста опитни - все пак Ериксон и куп подобни радио компании са наоколо, и поръчват при тях. На първите сме им сериозни клиенти, ако искаш ми прати герберите и ще получиш отговор почти веднага. Или им пиши директно или ще ти дам контакт. Доколкото знам експреса им е 15 дни, стандарта месец или нещо такова. Multiteknik www.multek.seElmatika Norway www.elmatica.noCadint http://www.cadint.seMacaos ME PCB https://www.macaos.com/
|
| Пет Май 17, 2019 9:52 am |
|
 |
|
stoyanoff
|
Днес дойде първата ми поръчка от Elecrow: Дойдоха 11 платки за 104-105лв! За сега виждам само лек офсет на белия печат около малките елементи! Пратката дойде за около 7-8 дни! Мисля че пак ще ги използвам тези!
_________________www.elkran.com
|
| Пет Май 17, 2019 11:52 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12767 Местоположение: София
|
Китайците в платкарницата са се справили значително по-добре от проектанта на платката...
|
| Пет Май 17, 2019 12:27 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
Ицо, то това е ясно! Приемам всякаква критика! Може да обясниш по-подробно какво не ти харесва и какво мога да подобря! Аз харесвам такива неща!
_________________www.elkran.com
|
| Пет Май 17, 2019 12:56 pm |
|
|