Отговори на тема  [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 603, 604, 605, 606, 607, 608, 609 ... 1197  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Значи тук не мога да се съглася, това че някъде има търговци тарикати не трябва да променя гледната точка,тарикати винаги има но това не е масово, особенно в САЩ такива много не вирят, конкуренцията ги убива.
Това което ми казваш ми звучи просто абсурдно, не се съмнявам че може да се случи, но така или иначе е абсурдно. Явно нещо не е наред или в подхода ти, или в търговците с които работиш. Аз няма да купя никога нещо което е 300% по-скъпо, без значение дали е 50% или 0.5% от цената на изделието ми. Какъв е тоя материал който купуваш ако не е тайна ?

Пон Май 13, 2019 5:22 pm
Профил

ами абсурдно е, нали точно за абсурдите говоря
например листове плексиглас, пълно е с тарикати ама от най-наглите, ти го питаш за цената той вместо да отговори пита "до сега от къде си купувал" като му кажа от къде съм купувал той отговаря "те продават боклуци" и хлопва телефона. въпреки че е на същия производител. щото им знае цените и не може да ме натовари.
а такива виреят щото са нагли.

първоначално като започнах да търся след няколко опита намерих дистрибутор който ме устройва. тъй като правих пазарлък за количество ме прехвърлиха на мениджъра и за напред той ми поемаше поръчките, всичко беше супер за около 6-7 години, поръчвам си редовно, докато един ден не го намерих в офиса, секретарката каза "той вече работи от къщи, търси го на мобилния" звъня му на мобилния и той се похвали че го били повишили, вече рядко ще ходи в офиса но няма проблем да му звъня на мобилния за поръчките. обаче от тоя ден нататък всяка следваща поръчка идваше с нова цена. по някое време секретарката която ми изпраща фактурите на мейла без да иска ми препрати вътрешна комуникация, мениджъра й обяснява за всеки от листовите материали колко да ме товарят над нормалната цена за напред като смятат фактурите. веднага минах на друг дистрибутор
предполагам тоя след повишението са го сложили на процент от продажбите
повече от година ми звъня не знам колко пъти да ме пита що не поръчвам

Пон Май 13, 2019 6:08 pm
Профил

Ами ние плексиглас доста използваме, аз не знам ти къде си, ако си в БГ има няколко основни доставчика, предполагам ги знаеш и там такива неща не могат да стават. друг вариант е да си внасяш директно, не знам с какъв работиш, но ако е на Евоник има как да си доставяш директно. За по-евтините не мога да ти кажа, но мога да питам, и там има доста варианти. Имам едни китайци които правят доста добър като за нашите цели, лед подсветки, но трябва да си го внесеш сам, и сигурно по-добре от мен знаеш плексигласа поема вода, след водно карго нямаш ли сушилня не е много ОК, то зависи от процеса на обработка който прилагаш.

Пон Май 13, 2019 6:40 pm
Профил
Аватар

Записваш си интернет страница, защото ти е интересна...
Резултат - 962Mbytes картинки и 177к страница. На къде отива тоя свят... Да живее оптиката

https://iot.t-mobile.com/pricing/

Вто Май 14, 2019 11:44 am
Профил
Аватар

на къде...
тостера ще си говори с кафеварката с по 1 гигабайт на филийка.
а пералнята ще праща във феса снимки на ризи, блузки, гащи - преди, след, инфрачервено. и ще се обръща към страницата на T-Moble, точейки още гигабайти, за да поръча прах.

то за това е тоя зор от 5G, ама с тия темпове и 15G няма да стигне

Вто Май 14, 2019 12:27 pm
Профил

https://www.youtube.com/watch?v=nwPtcqcqz00

Вто Май 14, 2019 12:40 pm
Профил
Аватар

Германия...
https://www.standartnews.com/svyat/merk ... 92087.html

Вто Май 14, 2019 3:56 pm
Профил
Аватар

Скоро и при всички други :D

https://www.dnevnik.bg/video/2019/05/15 ... ome_layer2

Сря Май 15, 2019 12:45 pm
Профил
Аватар

Ахъм - и щеше да е уместно един мармот да завива шоколад ама трябва да е уточнено че мармота е в стара планина. На шефа маздата се самоуправялва само на прясно маркираните участъци от тракия. Иначи си върти геврека, въпреки че не му е страст шофирането...

Ние такива пътища (като този на снимката) нямаме даже и като са току що направени...

Сря Май 15, 2019 1:00 pm
Профил ICQ
Аватар

Cekins написа:
Ахъм - и щеше да е уместно един мармот да завива шоколад ама трябва да е уточнено че мармота е в стара планина. На шефа маздата се самоуправялва само на прясно маркираните участъци от тракия. Иначи си върти геврека, въпреки че не му е страст шофирането...

Ние такива пътища (като този на снимката) нямаме даже и като са току що направени...

И точно след първата катастрофа заради някви боклуци по пътя, погрешно обработени като "маркировка", експериментът ще свърши. :)
А не знам зимата кво ще го правят. Въобще, да се пускат сред хора подобни малоумни изхвърляния, които работят само в идеални условия, е детска градина, въздигната до държавно управление.

Сря Май 15, 2019 1:10 pm
Профил
Аватар

Нищо не е сигурно, но времето ще покаже. Важното че са го пуснали на пътя, дори и ограничено.
И между другото по тестовите писти вече вървят регулярни тестове за "самоходки".
Вярно са в детската градина, но скоро ще влязат в първи клас...

А някъде по-далеч на север пуснаха камион-тролей и камион-трамвай
https://www.scania.com/group/en/worlds- ... in-sweden/

Сря Май 15, 2019 1:46 pm
Профил
Аватар

Реконструктор написа:
И точно след първата катастрофа заради някви боклуци по пътя, погрешно обработени като "маркировка", експериментът ще свърши...

Автономните МПС не се "ориентират" само по информацията от камерите. Вероятно има радари, GPS и кой знае какво още. В материали за други автомобили се споменава разпознаване на релеф на пътната настилка. Тоест, ако пътят "свърши" или пред джаджата се появи например банкет, вероятно ще разбере за тая нередност. В статията споменават че има и оператор. Което навежда на мисълта, че ако задачата "няма решение" ще спре и ще чака намеса от оператор.

Хубаво е да се има предвид и това:
Цитат:
камионът не бива да се движи с повече от 5 км в час

Спирачният път ще е кратък, и ще отнема по-малко време отколкото отнема да се изрече "спри"... :lol:
Та не виждам повод за подобни апокалиптични картини... :lol:

Сря Май 15, 2019 2:15 pm
Профил
Аватар

камион-трамвай му се вика влак 8)

според мен трябва да е боядисан в електриково оранжево, че да се знае че няма пилот в самолета.
не го виждам по пътя Видин-Монтана. там и високо ерудиан естествен интелект изпада в ступор - "епа нема такава държава!".
'релефа' на пътя е толкова ... динамичен :cry: а на У-образното кръстовище за Белоградчик направо ще му падне веригата.

Сря Май 15, 2019 2:23 pm
Профил
Аватар

Cekins написа:
На шефа маздата се самоуправялва само на прясно маркираните участъци от тракия. ..

На шефа ти маздата няма бюджет да има инсталирана свясна система за самоуправление, та нищо чудно че работи само с прясно маркирани участъци :D .
По-истинските автомобили имат вече достатъчно умни системи да покриват болшинството от ситуациите и съвсем скоро ще покрият всички ситуации. Като всяка новост се изисква някой да рискува и да използва системата първоначално с всичките и детски болести докато я осъвършенстват. Каква е ситуацията с пътищата в БГ пък е най-малката пречка пред въвеждането на такива системи в експлоатация, просто щото на никой не му пука за малкия пазар в БГ.
Тука вече има навъртяни милиони мили по истинските пътища и милиарди на симулатори и за сега има само една жертва, дето един велосипедист изкочи в тъмното пред кола на Ваймо и колата го блъсна. Тоя инцидент нито спря тестовете, нито ще спре въвеждането на самоуправляващите системи, защото въпреки всичко като управляват хора има много повече жертви.
Натиска да се автоматизират колите и особено камионите е огромен. Тук се става шофьор на камион от типа на ТИР-вете с 3 месечен курс и после болшинството шофьори правят по над $100к на година, да не говорим пък за тези в профсъюзите, дето направо печатат пари. Та представете си някои от шипинг компаниите, дето имат по 10-15 хиляди камиона какъв разход са им шофьорите. Отделно и застрахователите натискат яко, защото повечето млади шофьори за да изкарват повече пари просто карат като луди по 18 часа на ден (тук няма тахометри, дето те ограничават колко да караш - имат едни тетрадки, в които пишат с молив кога са почнали да карат и всеки час ги корегират с гумичката :D ) и съотвтно като заспят на волана и вземат та изтрепят една камара народ. Някъде четох изледване, че се очаква да се спестят едни около $12 млрд на година само от икономии, без да се смятат жертвите и застрахователните клеймове. Та няколко жертви в началото са прашинка сравнено с тия цифри и въобще няма да спрат нищо.

Сря Май 15, 2019 4:24 pm
Профил
Аватар

Дедо - ефекта е невероятен като цъкнеш напред към Монтана - от пролет става директно зима :)
Митко - нямам нищо напреки самооуправляващи се автомобили - просто тука скоро няма да ги видим. За това и на шефа маздата може само да се води (частично) по маркировка и с радарите си предимно на магистралата (не на двете - само по Тракия). Няма смисъл да се пънат да и слагат нещо повече.

Сря Май 15, 2019 4:36 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 603, 604, 605, 606, 607, 608, 609 ... 1197  Следваща