Отговори на тема  [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 197  Следваща
Коли 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коли
Тони, колко е ресурса на тия крушки бре :D ? А и съм карал коли и преди да дойда в щатите.

Нед Май 12, 2019 6:59 pm
Профил

Голямото горене почна като въведоха да караме на фарове през дена - струва ми се че си емигрирал преди тоя момент. Пък твоите сигурно си има ДРЛ ламБи отделно.

Нед Май 12, 2019 7:14 pm
Профил

gicho написа:
Голямото горене почна като въведоха да караме на фарове през дена...

+1
По-неприятното е, че горят и рефлекторите.

Нед Май 12, 2019 7:19 pm
Профил

Ами не мисля че карането през деня е виновно, в САЩ много коли са си така от време оно, калифорниска регулация някаква ако не ме лъже паметта. По интересното е че имаме Акура която е 2005-та, верно че и тя не се кара много, 5 пъти в годината, но за тия години и 50 хил мили и там няма. Едно дърто либерти бяхме взели, и там не съм сменял крушки .. и на баба алфа вече казах, а при нея има и друг фактор, аз дупки не заобикалям, а сътресенията все пак им скъсяват живота, и аз винаги съм я карал с включени фарове, денем, нощем много преди регулацията. От както я купих всички фарове се включват и никога не се изключват, тя ги гаси като извадиш контактният, и сега ако врътна ключа сигурно ще светнат всички, като казвам всички имам в предивд и тия за мъгла, дъжд, те обаче са с бутон, т.е. включвам при всяко палене. Не знам каква е хавата, помня едно време на чичото на москвича често сменяхме и на бащата на служебната лада също, но от както взехме да изпозлваме по-модерни коли крушки не съм сменял.

Нед Май 12, 2019 7:21 pm
Профил
Аватар

gicho написа:

С плавното запалване ЛНЖ горят значително по-рядко.

Пон Май 13, 2019 12:12 am
Профил
Аватар

lcr написа:
gicho написа:

+1
По-неприятното е, че горят и рефлекторите.

На това винаги съм се смял много, и продължава да ми е смешно. :lol:

Пон Май 13, 2019 7:41 am
Профил ICQ
Аватар

Desert Leo написа:
Tisho, не убеждавам никого, а само споделям мнение. Щом си имал 10-15 годишна кошница, то тя и на 20 пак ще е такава. Ако си я купил като кошница, значи си сглупил. Ако пък сам си я докарал до това състояние, то и новата я чака същата участ. Но това не означава автоматично, че всички 10-15-20 годишни коли са кошници. И говорим за текущо състояние, не за купуване.

HCL, ако ще джиткащ често из София и особено, ако ще ти се налага паркиране в централната част, гледай да е по-малогабаритна. Близо до офиса ни често се опитва да паркира един лъскав Майбах, като всеки път паркирането е дълга процедура с множество маневри, а понякога опитите се повтарят.

Ясно, при теб материалите не стареят. Подмладяват се. :P

Пон Май 13, 2019 7:44 am
Профил ICQ
Аватар

HCL написа:
Tisho ти сериозно ли ми препоръчваш електричарка за България? В Мюнхен и в Калифорния бих я карал ама тук...

Предубеденост някаква...

Къде е разликата между Мюнхен и тук? Всъшност има - в Мюнхен задръстванията са в пъти по големи от София.
Да напълно сериозно, ако предвиждаш колата да се ползва предимно градско, то най добрия избор е електрическа.
Предимствата пред бензиновите, дизелови и разни там доработки с газови бомби из багажниците са много големи.

Ако не караш прекалено много, то обхват от 200-250км е напълно достатъчен Зарядни станции има колкото искаш, в къщи в гаража също можеш да си сложиш - ако не от контакта но е по бавно зареждането.
Повечето производители дават по 8г. гаранция на батерията, единствения кусур е, че колата като инвестиция е доста скъпа. Около 70-80к в момента.

Пон Май 13, 2019 7:51 am
Профил ICQ
Аватар

Tisho написа:
...Ако не караш прекалено много, то обхват от 200-250км е напълно достатъчен Зарядни станции има колкото искаш, в къщи в гаража също можеш да си сложиш - ако не от контакта но е по бавно зареждането...

Зарядни станции има "колкото искаш" докато електричките все още се броят на пръстите на едната ръка. Като се увеличат, "колкото искаш" ще придобие друго измерение.
Има и не малко експлоатационни "дребни" проблемчета с тоя тип превозни средства...

Пон Май 13, 2019 10:26 am
Профил

Tisho написа:

Кажи, кое точно ти е смешното, та и ние да се посмеем.

Пон Май 13, 2019 10:32 am
Профил

Крушките за фаровете имат различни варианти. Понеже спецификациите казват примерно 55W, има такива с +50-100% светлина. Тоест същата електрическа мощност, но с по-висока температура на жичката, и съответно по-кратък живот - по няколкостотин часа им дават по спецификация. Има и Long life, които имат по-малък светлинен поток, но пък може да изкара спокойно години.

Пон Май 13, 2019 12:48 pm
Профил
Аватар

lcr написа:
Tisho написа:

Кажи, кое точно ти е смешното, та и ние да се посмеем.

Казвам, на 15-20 годишна кошница си е в реда на нормалния за колата полуразпад, да и падне покритието на рефлектора, да и потъмнеят лупите на фаровете и/или пласмасовото "стъкло" на фара да стане по матово и от прозореца на банята ми.
Но на собствениците им карането на фарове им е виновно. Това е за смях. :lol:

Пон Май 13, 2019 1:47 pm
Профил ICQ
Аватар

radolin написа:
Крушките за фаровете имат различни варианти. Понеже спецификациите казват примерно 55W, има такива с +50-100% светлина. Тоест същата електрическа мощност, но с по-висока температура на жичката, и съответно по-кратък живот - по няколкостотин часа им дават по спецификация. Има и Long life, които имат по-малък светлинен поток, но пък може да изкара спокойно години.

+1!

Пон Май 13, 2019 1:49 pm
Профил ICQ

Значи казваш - и да свети и да не свети крушката, рефлекторът все си се скапва.

Това вече си е за смях. :D

Да имаш някаква идея, защо обикновено рефлекторите се скапват в зоната над крушката?

Тези рефлектори, според теб, от какво се се скапали?

Изображение

Изображение

Пон Май 13, 2019 1:56 pm
Профил
Аватар

Tisho написа:
Ясно, при теб материалите не стареят. Подмладяват се. :P

Стареят, а някои дори се чупят. След което се сменят.
Вчера ми беше горещо и реших да дръпна повече студен въздух към мен и решетката се счупи. Днес си купих нова. Возилото ще навърши 20г. другия месец, та му направих подарък предварително. Рефлекторите на фаровете смених преди време, заради леко пожълтелите пласмасови "стъкла". Стоповете също.
Ти изглежда само караш и нищо не сменяш. Маслото и филтъра поне?

При ламбите с нажежаема жица, след време тази жица се деформира. При тези на фаровете е видимо с просто око и въпреки, че все още свети - сменям и разликата се вижда веднага.

Прикачени файлове:
r.jpg
r.jpg [ 1.71 MiB | Прегледано 2174 пъти ]
Пон Май 13, 2019 2:18 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 197  Следваща