| Автор |
Съобщение |
|
pipilica
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2766 Местоположение: София
|
 Хладилна камера.
Трябва ми хладилна камера към 10 кубка, +2 до +10 градуса, имам помещение. Някой да знае фирма дето може да ми достави и монтира агрегата. За предпочитане от София.
|
| Нед Май 12, 2019 10:13 pm |
|
 |
|
timt
|
 Re: Хладилна камера.
На сливница има един магазин за хладилна техника, върви там и питай. Базата им е от другата страна.
|
| Нед Май 12, 2019 10:16 pm |
|
 |
|
pipilica
|
Малко по-точно че Сливница е бая дълга.
|
| Нед Май 12, 2019 10:27 pm |
|
 |
|
timt
|
http://www.northtechnic.com/index.php?option=com_content&view=article&id=46&Itemid=28Магазин: София, кръстовището на бул "Сливница" и ул. "Българска Морава" 145 GSM: 0884 250 917 Кажи за каква стока е и ще ти кажа каква трябва да бъде! Ако е за цветя е по особена. Те така или иначе ще ти свършат работа.
|
| Нед Май 12, 2019 10:35 pm |
|
 |
|
pipilica
|
Не е за цветя, за домати, краставици и други зеленчуци.
|
| Нед Май 12, 2019 10:41 pm |
|
 |
|
timt
|
По принцип не е добре да е с вентилатори понеже дава доста фира но ако се загъва стоката няма да вехне. За по дълго съхранение не се слагат вентилатори и се поставят озонатори.
|
| Нед Май 12, 2019 10:47 pm |
|
 |
|
pipilica
|
Ти явно си в час с тия неща кажи тогава и за изолацията, аз мисля да туря към 10-12 санта стиропор по стените и тавана, на пода има високо плътен фибран и ОСБ.
|
| Нед Май 12, 2019 10:52 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30754 Местоположение: София
|
Изолацията си е изолация, виж технологията е по-друго. Колкото повече, толкова повече, да държиш 2 градуса вътре когато навън е 30, е същото като да се топлиш при -10 навън, иска си изолация. Сложи 15 дори 20. Не знам каква врата предвиждаш, най-удачно бърза ролетна, но са скъпи. Където сме правили складове с хладилни камери /ние не правим камерите/ навсякъде гледам че са с такива, панелни ролетни врати, доста бързи, чак в началото е малко стряскащо. При теб е малка, ама то колкото по-малка толкова повече ще е влияе от отварянето на вратата, особено като е по-празна. Едно време като правихме хладилните камери на една фабрика за колбаси, слагахме стиропор поне 30 санта, така си беше по проект, ама това е било преди ..... 25 години, тогава работех за тсобственика на фабриката.
|
| Пон Май 13, 2019 12:17 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
То за вратата може и завеса - не пречи много. Има специална лента (за фризери) широка около 20см от дебел, прозрачен и мек матрял, май ПВЦ. Ама озонаторът е идея - на мен за ябълките на село ми трябва, оказа се че в мазата се съхраняват най-добре, но понякога се появява мухъл или гниене. Бях се засилил да слагам живачна ламба без балон, но е кофти като ме няма - много ток.
|
| Пон Май 13, 2019 10:07 am |
|
 |
|
ToHu
|
Е ленти може, ако се влиза и излиза постоянно, то ако става въпрос може и без врата изобщо, ама му се вдига разхода. лентите са удони за работни камери, примерно в транжорни.
|
| Пон Май 13, 2019 5:40 pm |
|
 |
|
timt
|
@pipilica, ми явно съм в час  18 години това съм работил а зимата Ел. 10 санта е добре за вратата каквато си направиш и тя да е 10 санта стиропор и да се отваря на вънка, да не се самозаключва, хубаво е да се ползва оригинална брава за хладилни врати към 60 кинта е китайче. Отвътре е добре ламарина за да не охлаждаш теракот а фаянса не издържа. @bongo_x2, озонатора се ползва предимно за съхранение на ябълки понеже търговците ги задържат за зимата. Най простият е висок волтаж и слаб вентилатор, промишлените са лампови и струват към 2000 долара а е толкова проста работа така че слагай смело и да има опция да се проветрява помещението преди да се влезе вътре.
|
| Пон Май 13, 2019 11:03 pm |
|
 |
|
pipilica
|
Тва за озона е интересно, с каква цел, за дезинфекция да не хваща плесен. Ся кат се замислих как се слага ламарина върху стиропор, гледам в съседното село строят някво хале и са докарали термопанели, дали няма да ми е по-лесно с такива плоскости, трябва да проверя цената.
|
| Пон Май 13, 2019 11:45 pm |
|
 |
|
ToHu
|
С лепило и дюбели. Зависи колко качествено и красиво искаш да стане. може да пуснеш щендери, дървени по-добре с оглед термопреноса, между тях слагаш стериопора а ламарината я ковеш/завинтваш за тях. Може директно с лепило за стериопора. А нали ще е зеленчук, защо ламарина, или ти за отвън говориш ? спокойно може да му се сложи някаква мазилка, има доста подходящи, включително и санитарни. Плочки не лепи ще е голям проблем с чистенето. То най хубаво неръждаема, ама скъпо ще излезе, а и не знам някой продвали подходящо листове в българия, с профилирани краища, то сигурно продава ама ще се окаже поръчка .. чакане.
|
| Вто Май 14, 2019 5:19 am |
|
 |
|
timt
|
Може и замазка с армировка (мазилка) и после една боя отгоре. Има толкова много качествени бои. Може и с едни ПВЦ листи, може всякак но да може да се мие. навремето един клиент на домашна такава камера го направи с ЧОП (карбитна каша и косми) става супер гладко и здраво. Не миришеше на карбиит.
|
| Вто Май 14, 2019 10:31 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ако не планираш да се блъскаш в стените мазилката е идеална /замазка е това което се слага на пода, на стената е мазилка  /. Единственият проблем е че когато имаш отдолу фибран, още повече стиропор, нямаш голяма здравина, като го чукнеш с нещо лесно се вдлъбва. Иначе това е най-лесното и икономическо изгодно решение. Армирана мазилка и в-у нея каквото предпочетеш, боя, или някоя от санитерните мазилки, иделани са гладки, стои като гума, мие се, а някои са и антибактериални. За проблема със сблъсъците, може да обкантиш долните 30 санта с неръждавейка а на около 80 см да сложиш борд, но това ограничава обема.
|
| Вто Май 14, 2019 6:34 pm |
|
|