Отговори на тема  [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 197  Следваща
Коли 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коли
Едно време в Перу ме возеше един местен негър с някаква Тойота и твърдеше, че за местните условия това е марката. Но от тогава изтече много вода и вероятно ситуацията се е променила.

Пет Май 10, 2019 9:45 am
Профил
Аватар

Според мен, би се чувствал съвсем комфортно и в някое Бентли. Е, не е Койота, ама това е положението...

Пет Май 10, 2019 11:40 am
Профил
Аватар

Когато Мерцедес правиха истински коли

Пет Май 10, 2019 5:10 pm
Профил
Аватар

Александр Ереденко , 9 hours ago :
здравствуйте скажите пожалуйста модель гайковерта

Пет Май 10, 2019 7:19 pm
Профил

Тойота нямат баничарки, това е проблема. Вариантите са нещо европейско, Пежо, Рено, Ситроен, Фолсваген, Фиат. Разликата обаче между Пежото и Фолсвагена е 5000$, като вторият е правен в Бразилия, не се славят с много добра сглобка. При цена 13к за едното и 18к за другото колкото и по здраво евентуално да е кадито няма как да го избереш, вместо 2 ще купиш 3 коли, няма как да е толкова здраво че да избие тия 5к.
Иначе имало е здрави тойоти, ама вече всичко е местно, навремето са идвали от джапан, дори още има такива с десен волан.
За мексико преди години лидер е бил нисан, лидер по надеждност, в момента обаче са големи дръвца. Ще гледам и едни хюндаи, имат по големи двигателчета, а в мексико се кара много, единия маршрут за профилактика е 6 хил км, с по-голям двигател може би ще е по-комфортно.
яриса е 1.5 и гледам хюндайче някакво с 1.6 като кубатура няма голяма разлика, но хюндая дава по-голяма мощност, въпреки ч като четох това си е бивш 1.4 с удължен ход на буталото.

Пет Май 10, 2019 7:45 pm
Профил
Аватар

Споко, и сега правят такива...

Пет Май 10, 2019 7:49 pm
Профил
Аватар

itso.t написа:

Стига глупости. :)

Пет Май 10, 2019 10:58 pm
Профил

Много съм и навит на Тесла-та ама все не ми достига половин милион да си я купя ;) скоро четох пак за екстрите как за 2 часа в мрежата на паркинга(пред магазина или бензиностанция безплатно) мога да мина 560 км с климатик и всички екстри. В момента са монтирали в задната част асинхронен двигател и са добавили доста екстри в новите модели. Постоянно ъпгрейтват безплатно и старите модели и целта им е да достигнат с едно зареждане 600 км, явно това е максимума на възможностите в момента. Всяко колело с компютърно управление на елактрокарчето. Само да вметна, бях в завод с роботи дето се разхождат по цял ден и съм очарован от тая техника, разхождаха палети по 5 тона и на 10 часа работа клякаха за зареждане долу горе за 2 часа. Много сериозно бъдеще ни очаква. Много дейонизирана вода пиеха почти всеки ден по 20 литра на акумулатор.

Съб Май 11, 2019 1:16 am
Профил
Аватар

Реконструктор написа:
itso.t написа:

Стига глупости. :)

Аз точно се чудя какво да взема за София и се колебая между пасат cc и б класа. И двете са на 80к и добре поддържани. Някакво експертно мнение относно познати проблеми, поддръжка и прочие?

Съб Май 11, 2019 8:28 am
Профил WWW
Аватар

HCL написа:

Аз точно се чудя какво да взема за София и се колебая между пасат cc и б класа. И двете са на 80к и добре поддържани. Някакво експертно мнение относно познати проблеми, поддръжка и прочие?

Нещо на ток. За градско само ел. Кола.

Съб Май 11, 2019 10:15 am
Профил ICQ
Аватар

Desert Leo написа:
Tisho написа:
velio написа:
Има особено сполучливи таратайки, от преди 2000г., които не изискват особена поддръжка. Просто са здрави (или по-скоро работят в по-облекчен режим).

Здрави може и да са били, но в момента коли на по 20г. са нищо повече от скрап. Нито безопасност, нито надеждност може да се гарантира на на 20 годишен скрап, а за комфорт да сравняваш нова кола и 20 годишна е смешно.
На дърта кошница за 20км седмично може и да става но да разчиташ, че това чудо ще те закара и върне на 300-400-500км заедно със семейството си...
Това вече е безотговорно.
Карал съм 10-15 годишна кошница и знам за какво става на въпрос, та какво да говорим за 20 годишна.

Tisho, в подобни случаи обобщенията са неправилни. Текущото състояние на една кола зависи повече от това къде и как е карана и как е обслужвана, отколкото от годините.
Имам познат, който скапа последователно Пежо Партнър, Форд-баничарка и Фиат Добло. Доблото беше лизингово и си умря горкото някъде на 8-мата година. От година кара някакъв Нисан, който едва ли ще изкара и 5г. Просто човека си е такъв...

Пластмасите, гумените уплътнения и т. н. стареят.
Купето ръждясва...
Да си купуваш 15-20 годишна кола с намерения различни от колекционерски си е глупост и няма как да ме убедиш в обратното. Имал съм 15 годишна кола имам и нова и знам за какво става дума.

Съб Май 11, 2019 10:20 am
Профил ICQ
Аватар

Tisho, не убеждавам никого, а само споделям мнение. Щом си имал 10-15 годишна кошница, то тя и на 20 пак ще е такава. Ако си я купил като кошница, значи си сглупил. Ако пък сам си я докарал до това състояние, то и новата я чака същата участ. Но това не означава автоматично, че всички 10-15-20 годишни коли са кошници. И говорим за текущо състояние, не за купуване.

HCL, ако ще джиткащ често из София и особено, ако ще ти се налага паркиране в централната част, гледай да е по-малогабаритна. Близо до офиса ни често се опитва да паркира един лъскав Майбах, като всеки път паркирането е дълга процедура с множество маневри, а понякога опитите се повтарят.

Съб Май 11, 2019 11:31 am
Профил
Аватар

ToHu написа:
Тойота нямат баничарки, това е проблема. Вариантите са нещо европейско, Пежо, Рено, Ситроен, Фолсваген, Фиат. Разликата обаче между Пежото и Фолсвагена е 5000$, като вторият е правен в Бразилия, не се славят с много добра сглобка. При цена 13к за едното и 18к за другото колкото и по здраво евентуално да е кадито няма как да го избереш, вместо 2 ще купиш 3 коли, няма как да е толкова здраво че да избие тия 5к.
Иначе имало е здрави тойоти, ама вече всичко е местно, навремето са идвали от джапан, дори още има такива с десен волан.
За мексико преди години лидер е бил нисан, лидер по надеждност, в момента обаче са големи дръвца. Ще гледам и едни хюндаи, имат по големи двигателчета, а в мексико се кара много, единия маршрут за профилактика е 6 хил км, с по-голям двигател може би ще е по-комфортно.
яриса е 1.5 и гледам хюндайче някакво с 1.6 като кубатура няма голяма разлика, но хюндая дава по-голяма мощност, въпреки ч като четох това си е бивш 1.4 с удължен ход на буталото.

Ако много хора ще ги карат тези баничарки, ще им разкажат играта, независимо от марката и модела. Та освен другото, гледай какво сервизно обслужване и доставка на резервни части се предлага там.
Едно време в Нигерия брах ядове със служебни Кия и Деу. Нищо лошо за двете марки, на за всеки, дори дребен чарколяк се чакаше доставка от чужбина, а цените и сроковете режат глави.

Съб Май 11, 2019 11:52 am
Профил
Аватар

timt написа:
Много съм и навит на Тесла-та ама все не ми достига половин милион да си я купя ;) скоро четох пак за екстрите как за 2 часа в мрежата на паркинга(пред магазина или бензиностанция безплатно) мога да мина 560 км с климатик и всички екстри. В момента са монтирали в задната част асинхронен двигател и са добавили доста екстри в новите модели. Постоянно ъпгрейтват безплатно и старите модели и целта им е да достигнат с едно зареждане 600 км, явно това е максимума на възможностите в момента. Всяко колело с компютърно управление на елактрокарчето. Само да вметна, бях в завод с роботи дето се разхождат по цял ден и съм очарован от тая техника, разхождаха палети по 5 тона и на 10 часа работа клякаха за зареждане долу горе за 2 часа. Много сериозно бъдеще ни очаква. Много дейонизирана вода пиеха почти всеки ден по 20 литра на акумулатор.

Ами рекламни специалисти, сър! Като гледам, при теб дори са успели да си свършат работата. :D
Иначе, томахавка е доста по-земен автомобил, с доста земни екстри и възможности. :lol:

Съб Май 11, 2019 11:57 am
Профил
Аватар

Tisho ти сериозно ли ми препоръчваш електричарка за България? В Мюнхен и в Калифорния бих я карал ама тук...

Desert Leo това е добър съвет благодаря. Но става въпрос за семейно возило и не може да е от най малогабаритните. Иначе за себе си бих взел и смарт да го паркирам напречно.

Съб Май 11, 2019 1:58 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 197  Следваща