Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 653, 654, 655, 656, 657, 658, 659 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Имам хранилка на балкона и идват само синигери (много) и чат-пат сойки. Врабчета много рядко. Ако беше въпрос на зловредна градска среда, тя би трябвало да влияе и на синигерите.
От няколко години в София се появиха и гларуси. Вероятно заради сметищата.

Пет Май 10, 2019 12:37 pm
Профил

В София проблем са и свраките и гаргите, защото им изяждат яйцата.
Виж, ако изчезнат гълъбите изобщо няма да съжалявам, но за врабчетата ме е яд. Преди две години сложихме хранилка за птици на единия прозорец, с надеждата и врабчета да идват да ядат. За две години нито едно врабче не се появи. Иначе синигери, кълвачи, сойки има

Пет Май 10, 2019 12:41 pm
Профил

Преди време един гълъб се беше закачил за една торбичка и се мъчеше да лети с нея. Беше въпрос на време, някоя котка да му види сметката. Гоних го няколкостотин метра, пльоснах се, скъсах си дънките, но успях да го хвана и да махна тъпата торбичка.
Ето още една причина за да не се изхвърлят такива неща навсякъде.

Пет Май 10, 2019 12:59 pm
Профил
Аватар

Гълъбите са си даже проблем. Много са, цапат и носят болести. Освен това развиват сериозна наглост, направо ти влиза в чинията гадта... Май само гларусите са по нагли от тях...

Пет Май 10, 2019 1:09 pm
Профил ICQ

В Пловдив се носят от години градски легенди, че врабчетата намаляват заради гларусите които се появиха напоследък - ловят ги във въздуха и ги ядат. Гургулиците също са на изчезване - ама те са и много глупави пилета - не могат да правят гнезда - на терасата една е решила да си прази гнездо зад климатика - нас ни няма през повечето време така, че никой не ги притеснява - и всяка пролет последните години чистя счупени яйца заради калпавото гнездо и нито едно пиле не се е родило досега.

Пет Май 10, 2019 1:16 pm
Профил
Аватар

А бе хич не са прости нещата!
Врабчето си е много полезна птица, унищожава вредители които няма кой друг. Същото важи и за поизчезналата гарга.
Синигерът е по-скоро птичка на дивотията, както и скорецът, ама с изсичането на горите и промените в земеделието те се юрнаха към населените места и поставиха врабчетата на диета.
Но не е само това. На няколко пъти имаше масово измиране на врабчета, като последният път беше с "червения", т.е. жълтеникавия сняг. Явно човекът носи главната вина.
Добрата новина е, че от миналото лято врабчетата взеха да се появяват както на село, така и у "наше село". Тази зима за пръв път от години видях ято гарги. Синигерите понамаляха, а скорци почти няма в населено място (а дано!).
Интересно е, че враните почнаха да правят конкуренция на гълъбите.
А гларуси си имаме по традиция, не съм забелязал да пречат на нещо освен на хората. Ама гларуси в София и Пловдив ми идват вповече.

ПС: Иначе от години има нашествие на "градски" лисици, и аз съм виждал. Много обичат да ядат малки котета.

Пет Май 10, 2019 3:50 pm
Профил
Аватар

Е за жълтия сняг пък каква вина ни вмени?

Пет Май 10, 2019 5:02 pm
Профил ICQ
Аватар

и аз не гласувам
https://youtu.be/KiuRbBF4O0k?t=896

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Съб Май 11, 2019 5:18 am
Профил WWW
Аватар

уроди за избиване https://gospodari.com/%D0%BD%D0%B0%D0%B ... 69747.html
тренирам здраво и видя ли цивилен полицай-гадина го пребивам на куче

itso.t написа:

Съб Май 11, 2019 9:40 am
Профил WWW

ами ...въпрос на подход, ще ги глобят ала бала ....не мие било веднъж да ме ступат полицаи, не и за нищо, ама имаше едни двама които след това ги разхождахме до шуменското плато, нито подаваха жалби нито ме съдиха, който на каквото си постеле на това ще лежи.

Съб Май 11, 2019 6:38 pm
Профил
Аватар

АЗ пък получих катарзис,след ступване от две свини-сега съм коренно различен-не съм старата мишка и връщам тъпкано с лихвите на всеки гад,дето се има за нещо повече от мен и ме мачка

тони,за акцията на платото имаш бири от мен-пиши ми къде на лс 8)

пп
биг брадър в държавата- :evil:
https://mvr.bg/dcis/%D0%B4%D0%B8%D1%80% ... 0%B8%D1%8F

МВР демонстрира иновативния си подход към сигурността на граничните пунктове и големите градове,
като показа как се комбинират видео данни от системи на различни производители.
Интегрираната система за видеонаблюдение на МВР е предназначена да анализира информация, постъпваща от различни
източници и системи, собственост на държавни органи и на обществени организации
. Анализът на данните се извършва от
централизирана платформа „Интегрирана автоматизирана система за сигурност“, която използва аналитични функционалности и
алгоритми, базирани на изкуствен интелект, като част от световната тенденция към изграждане на интелигентна градска среда.
Благодарение на усилията на екипа на ДКИС - МВР са интегрирани системи за видеонаблюдение Milestone,
Географска информационна система - ГИС (ESRI), TETRA радиокомуникации (AIRBUS), Microsoft, информационните системи за
граничен контрол и за проверки в ШИС и редица други, чрез което значително се подобрява ежедневната оперативна работа на
структурите на МВР.

абе къде хостват това,да пиша на анонимните за атака или поне ддос от национален хъб :idea:
Цитат:
DDoS атаките са лесни за изпълнение. Ето защо те често са предпочитан избор на злонамерените лица, които се опитват да спрат достъпа до една услуга или да прикрият хакерски действия към една система. Само за няколко долара в интернет пространството всеки с базови компютърни познания може да се сдобие с цяла бот мрежа, която освен че е непроследима, може да свали почти всяка система, сайт и сървър. Злонамерените лица често търсят уязвимости в популярните CMS системи
и на това ще му видят цаката
https://www.youtube.com/watch?v=c0Jj7IYh2l4

itso.t написа:

Вто Май 14, 2019 10:26 am
Профил WWW

https://dnes.dir.bg/krimi/kiparetsat-pr ... stna-romka

Вто Май 14, 2019 1:57 pm
Профил

Одобрявам действията на кипъреца. Както и тези на доктора, който застреля онзи крадец. Както и тези на всеки един, който е станал обект на боклуците в тази държава.

Чочоолу трябва.

Вто Май 14, 2019 2:25 pm
Профил
Аватар

Габриел така издигна имиджа на България в Европа,че сме на 111 място по свобода на словото. На първо по корупция, на първо по смъртност, на първо по бедности и пр. и пр. Ако Йончева и бе казала това, орелът с ориз,пардон Габриел щеше да избяга от студиото https://www.vesti.bg/evroizbori2019/che ... el-6095315
Дългата куха лейка си дрънчи по брюкселски на кухо...Празнодумие и празноглавие съчетано с войнстващо нахалство това е типичния образ на неолибералната герберска калинка пазеща със зъби и нокти задника на любимия вожд и кръга герберски крадци около него .Синьото фламинго Мария Габриел иска да е евродепутат защото може да допринесе за „силна, сигурна и суверенна Европа”, след като вече активно допринесе за превръщането на България в „безсилна, несигурна и изгубила суверенитета си Морга на Европа”.

Червената патица Елена Йончева също иска да е евродепутат, защото „Моята битка вече повече от две години е срещу корупцията и липсата на справедливост. Време е тази битка да се изнесе и в Брюксел”, както България противоконституционно и корупционно финансово се изнесе в офшорни зони и в офшорни сметки, по една от които сметки милиЙончева безданъчно е получавала месечни заплати от 12 500 лв..

Идвете екзотични птици на полическата Фауна в България са единодушни, че е „невъзможно да има една обща за ЕС минимална работна заплата”, защото по този начин ще се повишат доходите на гражданите в България („О, УжасТ!”) и ще спре изтичането на „мозъци” от нея, което ще създава все по-големи „неудобства” на „политическата карантия”, която 29 г. противоконституционно и престъпно „храносмила” България и българите в нея.

itso.t написа:

Вто Май 14, 2019 5:00 pm
Профил WWW

Е точно пък Йончева да ни навираш в очите... Същата пасмина като Станишев, Корнела и тази рошавата, на президента колежката.
Всеки истински комунист - под земята!

Вто Май 14, 2019 5:10 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 653, 654, 655, 656, 657, 658, 659 ... 1080  Следваща