Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 651, 652, 653, 654, 655, 656, 657 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
Малей, ужасть! Днес жената намери малък и ненаяден кърлеж в леглото, като нищо аз да съм източника. От утре всички сме с каишки!
Мааим бюрократи, дето чакат датата за да почне косенето и обработката!

Нед Май 05, 2019 4:53 pm
Профил
Аватар

Кърлежите като всичко друго са на приливи и отливи... Дано тая година да не е приливната, аз вчера също намерих един на крачола, ама се бях мотал по едно пасище...

Ако те е захапал, стратегията е махаш, в кутийка и го даваш за изследване. Ако има бацила - май се пие ударна доза антибиотик, превантивно.

Една от заблудите е, че трябва доктор да го махне. Колкото по-бързо го отстраниш, толкоз по-малък е шанса да прехвърли бацила. Даже и да му откинеш тиквата и да остане под кожата, после може доктора да я изреже, но бацила няма да се е прехвърлил...

Пон Май 06, 2019 5:14 pm
Профил ICQ
Аватар

Характерният за кърлежите бацил (май лаймска болест се викаше) е само един от огромния коктейл на пренасяните, кой по-гаден и скришен от другия. Гадория, казвам ви, особено ако се открият късно. Стави и кокали разяждат!
ПС: Част от тях се предават и по полов път!

Пон Май 06, 2019 6:33 pm
Профил
Аватар

Цецо написа:
Една от заблудите е, че трябва доктор да го махне. Колкото по-бързо го отстраниш, толкоз по-малък е шанса да прехвърли бацила. Даже и да му откинеш тиквата и да остане под кожата, после може доктора да я изреже, но бацила няма да се е прехвърлил...

По-скоро заблудата е че някой доктор ще се занимава с тебе да ти го маха (телевизиите ги разпространяват тия)...
Ходих един път, беше в 10 часа вечерта, само спешното беше отворено. Чаках час и половина. Минаха какви ли не преди мене - на носилка, с откъснати крайници, бинтовани глави, какво ли не. Моя ред така и не дойде. Та накрая си го махнах сам. Мястото обилно с йод, запазих кърлежа в един буркан и така...
Добре че казахте че трябва да се огледам, може да съм хванал и аз нещо че се мъкнах по ливадите тия дни.

Вто Май 07, 2019 3:19 pm
Профил
Аватар

https://nova.bg/news/view/2019/05/07/24 ... %B5%D1%81/ :arrow: Oще 44 години ще догонваме по доходи Европейския съюз. Tова прогнозират икономистите на БАН.

А НАРОДА МАСОВО е с по 250л месечно

под прага на бедност-геноцид от бсп;герб

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Вто Май 07, 2019 8:33 pm
Профил WWW
Аватар

Днес по новините пуснаха откъс от пресконференция с Бат Бойко:
- "За градушките се разпоредих..." - смях в залата.

Той бил казал и на папата да се моли да няма градушки.

Вто Май 07, 2019 8:59 pm
Профил
Аватар

Нищо ново...мерцедеси,...номера с повтарящи се цифри, карат с 50, а се мятат в реката и отнасят хората. А иначе на 20 години, пълно е с млади милионери в София...

https://dnes.dir.bg/intsidenti/shofyora ... v-shok-sam

Вто Май 07, 2019 9:33 pm
Профил

Добре де, ами ако е наиситна както казва човека, дай сега щото кара мерцедес и е на 20 години да го опандизим. Ако наистина са го засекли и е отишъл върху децата след удар в мантинелата ?

Вто Май 07, 2019 10:10 pm
Профил
Аватар

Щом казва може и да е вярно, само малко ме съмнява да е било 50км/ч. Може пък тъкмо да му е бил повреден АBS, системата против занасяне и т.н.

Нямам нищо против мерцедеси и младежи в тях, нито пък срещу мобилтелски номера (да си ги помнят лесно), просто отнесено към БГ и софийската реалност...си е подозрително.

А май и мантинелата е била качествена...

Сря Май 08, 2019 1:45 am
Профил

Ами 50 км/ч не са никак малко, особено в такива случаи. Аз като ударих оная X5-ца отзад едва ли съм бил с повече от 30, от сфетофара на до пътеката на мола са има няма 100 м, и полото е с 1.3 бензинов двигател .... ама като погледнеш полото ще кажеш че съм се ударил поне с 60-70 щото джипката висока, полото ниско, влезе от долу до стъклото, а на джипката нищо и няма, само енди счупени неонки, може и аспусите малко да съм и разместил. При това имах спирачен път, колкото и неефективен да е бил заради пребарания АБС.
а системите за занасяне не знам до колко са ефективни, особено при рязко врътване на волана, както и да е. Не казвам че са невинни или не лъжат, ама пък веднага да се каже те ви на поредните гъзари... аз от системите на мерцедес не мога да кажа че съм бил много доволен, С класата поднасяше доволно, верно мотора беше голям и но м е поднасяла и без особенни изцепки, а за ровъра няма да говорим, добре че имаше разстояние, щеше да ме пребие на равен път от едно малко заледяване, не знам кой и е писъл фърмуера ама не го е направил добре, виж с Q-то нямам много оплаквания, доега само е помагала.

Сря Май 08, 2019 2:32 am
Профил

Представям си каква картинка е било с това Поло като е излязла мутрата от Х5-та :D

Аз си изкарах акъла като на Тракия в един дъжд Круз-а ми започна да глайдинг в локвите с 100км, явно не ми беше ден, точно се прибирах като типичен гестарбайтер лятото обратно към западната европа и по късно същият ден един чех ми влезе в багажника в Сърбия ... тотална щета след която си взех един Форестър, верно харчи ама пък няма забележки по отношение стабилност на пътя.

Сря Май 08, 2019 10:08 am
Профил

Мен мутри не ме притесняват, не е важно каква кола караш нито колко пари имаш а къде искаш да си в хранителната верига.
Q-то мога да го похваля, и на заледен и в локви добре се справя, мен глайдинга или ледът не ме притесняват много, въпросът е да не се паникьосваш. Много хора се при биват заради паника и необмислени действия. Има разни курсове за в които обучават на практика шофиране на мокро, за ленено, черно, как се действа при поднасяне и др. според мен трябва да ги направят задължителни, това ще спаси много хора. Друга грешка е реакцията като се види дупка, много често се правят рязки и не съобразени със скоростта и обстановката маневри, а мен жената ме критикува че нарочно ги целя, ама нали съм си сляп, когато ги видя е късно за безопасни маневри, просто си ги прегазвам. С джипките проблеми няма, на седаните имам няколко криви джанти, един носач щета, и на няколко пъти съм сменял щото почват да издават странни звуци, но нищо по-лошо. Виждал съм хора които им се разминава на косъм, най-вече щото тия в отсрещното платно са имали добри рефлекси и не са спали.

Сря Май 08, 2019 4:12 pm
Профил
Аватар

50км/ч? Бла, бла...

Сря Май 08, 2019 5:27 pm
Профил
Аватар

Невинен с Мерцедес, на 20 години, с истинска книжка и сериозен стаж зад волана...
https://m.dir.bg/dnes/intsidenti/operir ... arusheniya

Сря Май 08, 2019 9:18 pm
Профил

Абе аз като ученик изкарах няколко месеца в рали школа с идеята да ставам пилот ама вестибуларния ми апарат се оказа не е за тая работа, та мога да ти кажа и с 40 може така да се врътнеш та свят да ти се завие, зависи от много неща. Да не забравяме че излизаме от зимен сезон, има натрупан пясък, прах. Аз не казвам че е невинен, но е чудя на всички вас които сте шофьори и стеготови да го разпнете. Или се мислите за безгрешни или живеете със заблудата че познавате колата си и може да я контролирате. Касабов чат пат ме вземаше да ме учи, беше приятел с баща ми,човека казваше не си мисли че ако си научил няколко шмекерлъка си голям шофьор, и аз съм добър но и аз съм правил баламски катастрофи, и не е нужно да караш със 100 за да си счупиш главата.
Та помислете, утре може да сте вие, и наистина да нямате вина.

Сря Май 08, 2019 9:39 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 651, 652, 653, 654, 655, 656, 657 ... 1080  Следваща