|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 6:53 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от цивилизования свят
и какво е различното? навсякъде слугуват на олигарсите (ако си мислиш че там не е така, трябва малко повече да се поинтересуваш), дали по желание щото е в играта или по принуда го вкарват... ако не публикуват оригинала тоя репорт ще е ясно защо какво значи системата сама се грижи? коя система? тая дето се опитва да свали президента? или тая дето се опитва да го задържи? щото ако бяха само предизборни интриги щяха да ги държат за изборите, а те всеки ден скандал след скандал бонго по-рано казва защитавал бил националните интереси, да ама аз не знам до сега да е имало държава в която олигарсите да са достатъчно на брой за да са представителна извадка за нацията, реално са шепа хора, и предстоящата поредна криза определено не е национален интерес, за пореден път
|
| Пет Май 03, 2019 3:08 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
Много пъти съм го обяснявал.... ние гласуваме с краката си. Буквално, защото изборите се свеждат до една разходка до урните, което си е едно упражнение за краката и нищо повече. На запад е малко по-сложничко, защото има много посредници по цялата верига. Официално се нарича "гражданско общество". Неофициално това са си различни организации от най-различен тип. Има и от твоя тип, т.е. на богаташите, има религиозни, има всякакви. Тези организации са ежедневно свързани с хората под тях и над тях. Не е като да никнат като гъби преди избори и след това 4 години да ги няма. И от една страна имат достатъчно сила, за да повлияят на обикновения човек как да гласува. А от друга страна са достатъчно силни, ако някой политик тръгне да се ебава с интересите им. Така че политиците и партиите им се налага малко повечко да внимават какво и как го правят.
|
| Пет Май 03, 2019 3:32 pm |
|
 |
|
nik
|
организациите за които говориш у хамериката се наричат лобита и профсъюзи, това са едни търтеи които стоят и чакат някой да дойде да им плати за да му прокарат я законче я нещо друго, всеки с достатъчно пари е добре дошъл политик с тях не се ебава защото обикновено те са го издигнали, те са осигурили гласове и са му финансирали кампанията, те му казват какво да прави и ако не го прави просто го сменят с друг който ще го направи, е те тва е връзката между тия горе и ония долу ако това визираш като разлика - тя е несъществена дори не е нужно да ходиш някъде за да си направиш заключения добро ли е нещо или зло, не съм ходил в япония но и преди съм давал за пример, какво се случва като прилагат американския модел и колко по-бързо затъват като нямат това лудо ограбване на чужди държави https://i2.wp.com/www.brookings.edu/wp- ... 99px&ssl=1https://www.zerohedge.com/news/2019-04- ... -companiesза каква икономика говорим след като всичко бива изкупувано от държавата, защо ми е да развивам реален бизнес? източвам всичко моментално, акциите щели да паднат? няма такова нещо, с държавни пари си осигурявам гарантирани приходи и гарантирани високи цени на акциите дори докато всичко е батак. това ли е великата икономика? дай ще вземем заем и ще напечатаме пари за да ги налеем в няколко частни компании? всичко е балон след балон и прах в очите за да си мислят хората че видиш ли след тия избори ще е нещо по-различно, няма как да е по различно с новите кукли на конци ако през цялото време едни и същи дърпат конците
|
| Пет Май 03, 2019 4:12 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4939 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
на ви статистика  този въпрос може би е доста по-важен от външният дълг на япония или колко са задлъжняли ед-кои си банки... https://dnes.dir.bg/svyat/nay-populyarn ... -e-mohamed
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Май 03, 2019 4:40 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Пътували с влак българин, французин и турчин. И тримата имали остри стомашно-чревни проблеми... По едно време французинът казал: -На мен ми се роди син и го кръстихме Жозефффф. Турчинът казал: -И на мен ми се роди син, но не го кръстихме Жозеффффф, ами Юсуфффф. Нашенецът казал. - И на мен ми се роди син, но не го кръстихме Жозефффф, нито Юсуфффф - кръстихме го Петърррррррр, сега има моторрррррр и с него прави прррррррррррр.
|
| Пет Май 03, 2019 5:05 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30853 Местоположение: София
|
Ами честито на немците, те и преди си имаха много мангусти, съвсем скоро ще са официално мнозинство и може би ще сменят официалният език и религия ... така е когато те управляват недоебани бабички. За САЩ, а и някои други западни общества има нещо много важно, системата на практика е двупартийна, това има минуси и плюсове. Минусите са че рано или късно пак ще дойдеш на власт, съптветно другите се съобразяват с това, т.е. не ти правят чак такива мръсотии. Плюсовете са че за да дойдеш на власт трябва да те изберат, а за да те изберат трябва да си го заслужил, и за разлика от БГ тук не става само с обещания и пилешки кълки /местният аналог на кебапчетата/. В България хора се избират и преизбират без да изпълняват и думичка от това което са обещали, в САЩ не е така, все нещо трябва да се изпълни. Ето маймуната се погрижи за своите събратя, вече могат и да не работят и пак ще са здравно осигурени, ще се плодят и множат още повече. За слугуването на олигарси, и това не е точно както си го представяш, защото в САЩ има твърде много богати хора и твърде много хора с възможности, и всички са различни и имат различни интереси, това не е времето на Рокефелер и Карнегин. Дали има зависимости, да до някъде, но не пропускай един важен факт, в САЩ управлява не личността а партията, един президент без подкрепата на партията си е нищо. Та ако някой държи за топките един човек това може да му донесе някакви малки изгоди, но в дългосрочен план нищо съществено, защото ако се защитават смао негови интереси, този човек ще бъде разкаран от властта, собствената му партия ще го разкара ако е вреден за нея. Не можеш да правиш никакви съпоставки с България, в САЩ индивида е лицето, но партията тялото и всичко останало. Тръмп донякъде постигна победа на изборите без да има пълната подкрепа на партията си, което само по себе си е доста голямо постижение, но за да управлява той се нуждае от тях. Тоя начин на мислене дай да сложим някой сгазил лука та да има с какво да го контролираме тук не работи по една проста причина, за да стигне някой до президентски пост, той трябва първо да спечели вътрешните избори, а те са по жестоки и от президентските. Едва ли има нещо което ти ще знаеш, и никой друг няма да знае, и със сигурност ще стане дастояние и на твоят опонент, а той няма да се замисли и за секунда дали да го използва. По този начин стигналите до президентски пост общо взето нямам кой знае какви необявени тайни. Каквото е имало се е изнесло или на вътрешните избори или на изборите за президент, а в случая с Тръмп не само каквото е имало, а ми и на който каквото му е хрумнало. Дали е велик бизнесмен, зависи от гледната точка, определено не ако сравняваш с някой друг в инвестиционният бизнес, реално за тях той е дребна риба, с неговите 2-3 млрд не може да си плати членството в техният клуб. Но дали е успял да оцелее и натрупа някакъв капитал, да успял е, и това го прави успешен, не може всеки да е с 50 или 100 млрд и тогава да е успял. Може да е успял и с 10 млн, и с 50 млн. Дали е честен бизнесмен, и тук зависи от гледната точка, не прави нищо по-лошо от колкото повечето на уолтстрийт, може ли да се нарече че използва измама, сигурно да, дали ми харесва като човек, определено не, но какво променя всичко това, нима тов аго прави престъпник, или по-лош от някой друг. Човека защитава собствените си интереси по всички възможни начини, за мен точно такива хора трябва да бъдат избирани за президенти и министър председатели, няма да се замисли дали да започне война, дали да извива ръце за постигане на целта. Това е основно и неотменно право на всеки лидер, да донесе максимален просперитет за тези които са го избрали за лидер, методите са без значение. Това че на Ник не му харесват, е един съвсем друг въпрос, той бленува за свят на доброто, разбиране, човечност, аз пет пари не давам за тоя свят, не искам нито да го виждам, нито да чувам за него, всичко което ме интересува са моите лични интереси, и абсолютно споделям подхода на силата, дреме ми че венеуелците умират от глад, че сирийците емигрират .. да се спасяват сами. Ако Европа беше умна и тя щеше да е на този принцип, и щеше да разстрелва имигрантите на границата си вместо да ги кани у дома, ама пусти социалисти педерасти ....
|
| Пет Май 03, 2019 5:46 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Ами съществена си е доколкото там работят нещата. Едно лоби като си иска нещо си го иска и днес и утре и вдругиден. Един политик като почне да защитава даден интерес си го защитава до дупка. Всичко е така обвързано, че няма мърдане. Няма как да видиш днес да гласуват по един начин, утре по обратния както е у нас. Освен това лобитата имат не само богатите, често даже парите нямат никакво отношение щото може да има лобита на регионален или друг принцип. Демек и в едното и в другото лоби да има и богати и бедни и всякакви. Това, което ги свързва е общия интерес, който не е задължително да е само материален.
|
| Пет Май 03, 2019 6:32 pm |
|
 |
|
nik
|
като му е платено ще го защитава разбира се, иначе го сменят, това не е само там, дори в БГ е така !!! една строителна фирма има проблем с една кметица ли беше каква беше, плаща рушвет, полицията подхвърля пари в колата на кметицата уж че били подкуп, съда я хвърля в затвора по бързата процедура и проблема е решен, това ако не е защитаване на интерес здраве му кажи...... проблема беше решен светкавично и строителството си е продължило по план, познавам човек който е работил във въпросната фирма, и сега притежава апартамант във въпросната сграда заради която са вкарали кметицата в затвора, тъй като проблема беше решен светкавично вече мисли за обзавеждане...
тони, пак си в заблуда, аз не бленувам за розов свят, просто отбелязвам че докато твърдиш че не можеш да кажеш на черното бяло - точно на черното казваш бяло
|
| Пет Май 03, 2019 6:44 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
е сега си представи какво се получава, когато не е една фирма, а много строителни фирми обединени заедно.... И ще получиш някаква бегла представа, какво значи лобиране 
|
| Пет Май 03, 2019 7:09 pm |
|
 |
|
nik
|
това последното дето си написал няма абсолютно никакво значение, принципа е същия въпросната една може да е по-голяма от всичките български взети заедно... (щото тази една не е българска, не знам в колко държави работи но само аз знам за 3 и не строи само жилищни сгради, в момента имат няколко строежа на огромни офис сгради от тия високите в центъра на лондон) тъй че мащабите са горе долу същите за които говориш освен това въпросните забрани не касаят само една строителна фирма, те касаят всички, в случая "лобирането" го е платила само една, най голямата, но това не значи че и по-малките и те не си "лобират" колкото са им силите
иначе ако искаш да кажеш че в САЩ обслужването на интересите на най-богатите и влиятелни е още по-голямо - напълно съм съгласен
|
| Пет Май 03, 2019 7:18 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Той и Сашо Дончев се мислеше за голямата работа, ама го питай как удари на камък с дупките в Добруджа  Той мачът още не е приключил де, ама при всички случаи масрафът излиза много скъп, когато тръгнеш срещу интересите на много хора и те знаят как да си ги защитават. Тепърва българите има да се учат.
|
| Пет Май 03, 2019 7:37 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Българите си мислят че знаят всичко а не знаят нищо. И Ник явни си мисли че знае и разбира но аз виждам точно обратното, всичките ми виждания и разбирания са ограничени и пречупени от това какво е при нас. Това е като случая в който работодателя винаги търси умисъл в някакво действие или бездействие, а много често умисъл няма, най-често е или мързел или глупост.
|
| Пет Май 03, 2019 8:46 pm |
|
 |
|
nik
|
кога отиде у мексико кога ти почерня задника не е нужно да знаеш всичко, не е нужно и да разбираш от всичко, достатъчно е това което знаеш и разбираш да не е ограничено и пречупено. трезва преценка му е майката, т.е. да не слушаш единствено с какво те облъчват по телевизията, всъщност може и това да слушаш, каквото ти казват - значи е всичко друго но не и това  особено що се отнася до щатите, които успяват да манипулират медиите и правителствата та чак до България
|
| Пет Май 03, 2019 9:47 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Проблема с българите ми е ясен много преди да започна да пътувам. Точно то обаче се позовава на това което казват и пишат. Аз пътувам, говоря с хора, произвежда, т.е.вид бизнес на много места, и в Азия, и в Европа, и в САЩ, и в Централна и в Южна Америка. Новини почти не слушам, всичко което ти казвам не е от новините а от самият живот, от срещите с хората и то с най-различни хора, от най-обикновен работници до такива които се срещат с президенти и управляват милярди. Естествено не всичко което казват трябва да му се вярва, много често хората с високи постове говорят по-скоро каквото трябва а не каквото мислят, но затова са и не формалните срещи, затова и се ходи по разн като цяло неприятни събития, но пък там говориш с хора в не принудена обстановка и най вече пийнали едно две и за развили и за политически коректното говорене и за корпоративните политики. Срещал съм и не малко политици, и мога да ти кажа че дори тия в косово и Албания са по-читави и праволинейни от нашите.
|
| Пет Май 03, 2019 11:21 pm |
|
 |
|
nik
|
Абе то и аз гледам нагоре към звездите често ама нито астроном съм станал нито космонавт  Тъй че приятно "гласуване"
|
| Съб Май 04, 2019 4:32 am |
|
|