|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 7:37 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
Tisho
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Някой да преименува темата на Ник, Димитър и Тони, да знаем останалите къде да не отваряме?
|
| Сря Май 01, 2019 11:11 am |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Сря Май 01, 2019 11:17 am |
|
 |
|
nik
|
митака пак разбрал недоразбрал  точно обратното казах, че 16 не е средна класа, и така ще си остане, даже ще се влошава, дори утре да й платят 20, те ще са още по-недостатъчни от днешните 16 ем... както се казва с техните камъни по техните глави  нека да видят какво им е на другите държави където подменят легитимни правителства а за корекцията имах предвид че ти сам си се корегираш като прогледнеш но няма как да ме убедиш че инфлацията е продукт на демокрацията и обществото, инфлацията е продукт на централната банка, който контролира централната банка той контролира инфлацията. това не е продукт на демокрацията а на шепа алчни хора с достатъчно власт да манипулират цели държави и икономики, и така да изродят въпросната "демокрация" и "икономика" че да работи в тяхна полза а баламите да си вярват че живеят в демократична държава. сега даже знам какво ще кажеш "да ама богатия като има повече пари ще изгуби повече от една инфлация" да ама не, богатия само печели от инфлацията, първо че който контролира държавата си оставя вратички за да печели от инфлацията, второ напечатаните пари не се наливат в джоба на бедния, те се наливат в джоба на богатия, пряко или косвено, обезценяват се парите на 1000000000 човека за да се налеят в джоба на 1000, по един или друг начин, същото е и със заемите но инфлацията е само капка в морето, схемите за ограбване са толкова много че едва ли могат да бъдат описани с 2 приказки
|
| Сря Май 01, 2019 2:18 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30854 Местоположение: София
|
Ти сериозно подценяваш човека, приписваш всичко на институции, държави и индивиди, но не на обществото, а именно то е виновно за всичко. Когато е нямало демокрация и свобода, и всички са били роби или крепостни селяни, или поданници на един цар /крал/император и живота им му е принадлежал е нямало нужда те да бъдат супер щастливи или супер преуспели, те са били доволни да преживяват някак, той е бил доволен те да си плащат данъците, да се бият във войската му и да му обработват земята. По това време разликата между населението, което е било като цяло еднакво бедно, и аристокрацията е била огромна, немислима, не е можело да направиш никакво сравнение, може би ако сравниш просяк в бангладеж с краля на саудитска арабия. Богатите са били богати, а бедните са били бедни, те не са били нито акционеи, нито предприемачи, нито са имали шанс да забогатеят, още повече са можели да предявяват претенции за нещо. Да обаче след ренесанса, когато крепосничеството зачезва, и се появява съвременното общество, свободни хора, избори, правителства и групово управление, групово защото управялват органи реално или привидно, избрани от обществото, нещата много се променят. Обикновените хора рязко забогатяват, вече не само имат почивен ден /какво безобразие/ имат нормирано работно време, право на отпуски / гръм да го тръшне който ги е измислил/ започват да се оформят днешните класи. Човека обаче е лакомо създание, той иска повече и повече, и колкото повече има толкова повече иска. Това важи не само за богатите, това важи за всички. С оглед на революции, гилотини, стачки и др. подобни безчинсва неполучили своето заслужено наказание /примерно 100 хил разпънати на кръст от чикаго до Ню Йюрк .. или набучени на кол от Париж до Рим/ системата е принудена да гарантира някакво забогатяване на масите. Как се генерира това забогатяване ? от къде идват тия пари ? Ти сам отговаряш, банките започват да ги печатат все повече и повече, т.е. генерира се инфлация. Но тази инфлация е изцяло плод на човешката алчност, и то не на алчността на шепа милиардери, а на алчността на масите. Ако ще говорим за САЩ и кой как живее, и кой колко получва и т.н. нещата са много шарени и различни, много е трудно да се обобщи защото статистиката дава едни ифри, които обаче не могат да се разглеждат абсолютно. какво казва статистиката, средна класа от 40-122 хил. Средната класа се дели на подкласи, и тук деленето не е съвсем ясно, най-общо имаш lower, middle, upper средна класа, но ако разгледаш процентното разпределение се получават 5 класи. И ако разгледаш какво е разпределението в годините, ще установиш че средната средна класа е намаляла с 10% , за сметка най-вече на горната средна класа която се е увеличила с 9% и частично за сметка на долната средна класа която се е увеличила с 4%. Да обаче това разделение трябва да се прави много внимателно, защото 16$ на час в Невада макар да не са много, те правят много повече средна класа от колкото 30 $ на час в Калифорния. Средната класа е средна класа, и там ато цяло не влизат хора с 16$ на час. Ако говорим като цяло за разпределението на доходите в САЩ около 29% от работещите имат доход над 50к и около 44% от домакинствата, което ги поставя в upper lower средна класа. Също 42% от работещите /това включва и безработни/ са с доход под 40к, което ги оставя извън средната класа, точно там е и конкретната служителка в банка за която става въпрос. Та средната класа си е средна класа, и тя има доста по-високи доходи, въпреки че в зависимост от щата и къде в средната класа си, също няма гаранция че всичко ще ти е розово и прекрасно. Да има 42% под средна класа, но отново да отбележа, това е пряко свързано и със щата в който работят, а там разликата може да е доста сериозна, и в наеми, и в такси и в цена на продуктите. Та това видео не показва нищо друго освен че в САЩ има хора на 16$ на час на които живота им не е лесен, има и такива на 8$ на час и е още по-труден. Но знаеш ли кое е най-интересното, воя го надават не тези хора а тези с по 100$ на час, разни недоебани интелектуалци които обаче не са съвсем наясно какво искат, защото със сигурност целта им не е просперитет на бедните, нито да ги обогатят. Ако не друго, можеш да си 100% сигурен че който и каквото и да прави в САЩ това никога не е безкористно, не е от алтруизъм или човечност, винаги има някакви съвсем користни подбуди и лични изгоди.
|
| Сря Май 01, 2019 5:40 pm |
|
 |
|
nik
|
е, дойдохме си на думата... а тия дето надават вой, обикновено им е платено да надават тоя вой а не защото са загрижени за горката женица с дете и 16 долара (за това казах по-рано че пропускате важните неща), както казваш не е безкористно, особено в случаите когато се води някаква тиха война с конкуренция или когато текущата инфлация не им е достатъчна и искат да предизвикат по-голяма в момента например се говори че безос сериозно подклаждал повишаване на минималната заплата, щото това ще удари най вече конкуренцията му та като заговорихме за средната класа - според теб защо намалява? обвиняваш хората, какво правят хората по-различно от преди 10 или 20 години да речем? защо в един период средната класа се увеличава, в друг период намаля? защото аз единственото общо което виждам в такива държави кога се увеличава и намаля средната класа е пряко свързано със заграбването от други държави, когато тия най алчните са заети някъде навън и по-малко ограбват вътре, преди е било с англичаните, сега се повтаря историята с щатите, пиратския живот последните няколко години им е в застой, сирия им се провали, сега отчаяни нападат венецуела, ако и там се провали мисля че не е трудно да се досетиш кой ще го отнесе и какво ще се случи с малкото останало от средната класа....
|
| Сря Май 01, 2019 6:07 pm |
|
 |
|
ToHu
|
А ти нали не си въобразяваш, че някъде има някой който прави нещо безкористно, ако в сащ има 3-ма на 300 млн а в европа 10 на 600 млн това нищо не променя, дори когато някой дава 20 ст на просяк не е безкористно, някой си мисли утре може да съм аз, друг го прави като добър християнин, мюсолманин, будист ... вътрешно винаги има някаква цел, хората си помагат само и еиднствено когато има изгода, това е толкова дълбоко в нас че по-скоро ще ни поникнат крила от колкото да го променим. Тези които мрънкат за минималната ставка, обикновено са от щати където заплащането е далеч от минималната ставка и за тях е все едно, ама мозъчетата им са толкова плитки, та не осъзнават че като бутнеш минималната в еидн момент ще трбява да бутнеш и не минималните. Иначе бейзост има естетсвено изгода, остави конкуренцията, това директно ще налее пари в амазон, американеца пазарува, пазарува винаги когато има пари, купува всякакви боклуци, особено евтини боклуци, дори когато не му трябват. Вдигането на минималната ставка автоматично ще увеличи парите за покупки на боклуци, най-често от амазон. За конкуренцията е друг въпрос, няма как да удари ебей по този начин, нито ще засегне много глемите ритайлъри, да там са на минимална ставка, но те ще намерят начин да се справят, те са тези които определят цените на всички продукти, не е амазон или ебей. Ако ги няма големите ретейлъри цените на стоките моментално ще скочат. Това са компаниите с най-големи приходи в страната, съответно и с достатъчно влияние, освен селс такс в-у електронната търговия и други неща могта да се измислят, които директно ще ударят и амазон стига да поискат, та това не е война, поне не мисля че е толкова глупав. А аз като казах за намалена средна класа, аз говоря за разпределението в самата средна класа, а не за средната класа като цяло, т.е. срдна средна класа е намаляла, за сметка на увеличена средна към висока и висока средна класа най-вече, и малко за сметка на увеличена средна към ниска и ниска средна класа. Всички тия се водят средна класа. Иначе ако говорим за самите класи, lower се е увеличила с 4% от 71-ва до сега, мидъла е намаляла но за сметка най-вече на ъпър клас, т.е. 4% от мидъла са обеднели до lower, но 7% са станали upper. Няма нищо странно и кой знае колко лошо в това, а и си има разумни обяснения ако съпоставиш обществените нагласи от една страна и бейби бума о друга. От 71-а насам, е периода в който бейби бума има най-силен ефект, увеличеният човешки ресурс, съпоставен с деиндустриализацията на страната логично води към повече ниско платени служители основно в сферата на сулугите. Това обаче е и нагласа на обществото, много от тези хора и не търсят повече. Това е свързано и със засилената вълна емигранти, които също не търсят повече, или търсят варианти за нелегални доходи. Всичко това трябва да се взема в предвид. Не на последно място нагласата на младите че трябва да получават без да работят. Грешките които са допуснали са съвсем различни от тия които ти виждаш, това са грешки свързани със социални политики, с обратната дискриминация, с толерантността, и плодовете не закъсняват. Нивото на услугите в САЩ драстично спада във всички сектори, от ресторанти, през фирми които ти правят домашният ремонт до продукти. Единствено в автомобилостроенето се забелязва някаква обратна тенденция, американските автомобили учудващо започват да стават по-качествени и от японските и от европейските ... или пък европейските и японските стават по-калпави ... Ето сега тъкмо гледм апрез прозореца тъпият смотан черен недоебан негър как се опита да изпразни двата контенйнера за боклук едновременно, ама манипулатора е само с две клампи, съотвенто единия контейнер застава малко над другия и на вторият капака не може да се отвори ... и сигурно го тръска 30 пъти преди да разбере че трябва да ги остави и да хване само единия ... това между другото е една от причината за драстичното спадане на качеството, масовото наемане на мръсни тъпи черни негри които не могта и гъза да си избършат, и след това страхът да бъдат уволнявани ... не е само това, но на много места това е основната причина.
|
| Сря Май 01, 2019 8:34 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Толкова много приказки да се стигне накрая до извода, че вички злини в тоя свят са правени винаги в името на общото благо ... започне ли някой да се вайка за добруването на всички онеправдани нищо хубаво няма да излезе ако му се даде дори и минимална власт да си изпълнява хуманните идеи.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Сря Май 01, 2019 9:06 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е то това е известно от векове, така е било така и ще бъде.
|
| Сря Май 01, 2019 10:07 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Това, което каза е, че на тая жена няма да и увеличат заплатата или пък и да я увеличат инфлацията щяла да я изяде, защото средната класа им била неудобна. Така както си го написал (иди пак си го прочети) става ясно, че мислиш за въпросната жена като за такава от средната класа. Иначе както винаги само дрънкаш общи приказки без абсолютно никаква конкретика и без абсолютно никакъв смисъл.
|
| Сря Май 01, 2019 10:44 pm |
|
 |
|
nik
|
значи съм познал че си вечно недоразбрал какви конкретики питаш като си нема толко запетлан ей ти конкретики - https://dnes.dir.bg/svyat/sasht-se-podg ... venetsuelaаз като казвам че са озверели от алчност.... ама не, сугурно помпейчо няма никакви задни мисли, много е загрижен за венецуелците  чак се разплаках като му слушах вчера каква сърцераздирателна реч изнесе 
|
| Сря Май 01, 2019 11:08 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Е, а де ... известно, ама виж колегите как не го вдяват въобще и продължават да спорят как можело да е толкова несправедливо ... ми живота е несправедлив, да свикват 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Сря Май 01, 2019 11:39 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Също колкото Лавров е загрижен за демократичния процес във Венецуела. Та това ли ти е конкретиката - да ми даваш линкове към новините, все едно аз не мога да чета новинарски сайтове? Ти си един типичен Бай Ганьо - всички са маскари, само аз съм най-хубавия. За разлика от теб на мен не ми пука за всемирното добруване, не ми пука дали касиерката в калифорнийската банка прави $16, $1.6 или $1600 на час, съответно не ми дреме в каква класа ще се нареди. Това, за което ми пука е в края на деня моето семейство да е добре и дали аз съм в мир със себе си. За сега по тия два показателя съм Ок, съответно нямам никакви други въжделения, още по-малко пък като теб да тръгна да оправям целия свят, щото видите ли живота не бил справедлив. Дето се вика - добро утро.
|
| Чет Май 02, 2019 12:12 am |
|
 |
|
nik
|
аз не виждам някой тук да оправя целия свят, ти ако виждаш... вземи да ни почерпиш от твоята трева та и ние да видим за разлика от теб аз не говоря глупости като напушен  хамериката била полицая на света видиш ли не знам за какво е загрижен лавров ама не руснаците съсипаха венецуела и започнаха подмяна на легитимното правителство
|
| Чет Май 02, 2019 12:28 am |
|
 |
|
ToHu
|
oooo напротив, точно руснаците съсипаха венецуела ама това е една друга тема, повярвай руснаците са съсипали много повече държави от американците, и обикновено след американците всички са сравнително щастливи, или поне така си мислят, след руснаците са им нужни десетилетия и пак не могат да се оправят. Аз симпатизирам на руснаците по съвсем други причини, не защото са по-малкото зло А това което става във Венецуела си е съвсем в реда на нещата. Помпеьо е ясен, а правителството не е легитимно защото изборите не са спечелени легитимно, ако там имаше демократични избори Чавес щеше да ги е изгубил много отдавна и Мадуро никой нямаше и да го е чувал, още от 2008-9 Чавес е загубил подкрепата на населението. Ти говориш за венецуела без да имаш и най-малка представа за това което се случва там, не знам говорил ли си поне с един венецуелец, па било то и привърженик на режима ? Мен ако питаш там някой трябва да влез и да разкара всички настоящи, дали ще са руснаци, китайци или американци ми е все тая, е не ми е баш все, най-добре да са американците. И с какво се различава това което планират да направят американците с това което прави Израел, Турция или Русия ? И с какво САЩ са по-лоши от всички останали, щото и всички останали пеят същата песен. Ти определено имаш някаква фиксация към САЩ и въпреки че не са по-лоши от никой други за теб са най-голямото зло, казваш те всички го правят, но само за САЩ говориш ...
|
| Чет Май 02, 2019 4:02 am |
|
 |
|
nik
|
дали ни харесва или не мадуро си е легитимния президент всичко останало е американска пропаганда не знам колко назад във времето се връщаш за да намериш държави съсипани от руснаците, ама последното което си спомням е сирия - отидоха да оправят лайната дето американците творяха години наред, и развъждането на терористи, и съсипването на сирия, сега след руснаците ако успеят нацяло изгонят американците сирия има шанс да се възстанови пък американците... определено към днешна дата няма по-лошо, концентрация на най-алчните и най-арогантните от цял свят http://starktourism.com/wp-content/uplo ... /unhwi.pngсъвсем правилно каза че само си мислят че има нещо добро, дефакто освен ограбване друго няма аз не симпатизирам на руснаците, доста черна история имат, просто последните години нещата са различни, и с русия и с китай, и за разлика от щатите показват доста повече разум ( то с президент като тръмп и дете от детската градина ще покаже повече разум ) за това говоря за щатите, щото се излагат, сега поредната патардия - всячески се опитват да прикрият тоя пуст репорт на мюлер, явно нещо сериозно има щом всякакви модификации и машинации правят за да замажат положението, пълна пародия, и в същото време нападат поредната държава да я ограбят за да запълнят дупките на некъдърното си управление и на алчните си гърла
|
| Чет Май 02, 2019 4:44 am |
|
|