|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 7:34 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30854 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
И какъв е глобалния проблем? Че, някои получават повече от други? Че има бедни и богати? Не аз не виждам глобален проблем. Проблема който аз виждам е че на някои хора им е много криво от това че на други не им е криво. Някои хора са много недоволни от това че други са доволни. Някои са вечно не успели, обвинявайки за това успелите системата и всеки друг но не и себе си. Някои хора никога нямат избор защото ги е страх да направят такъв. Как се живее с колкото имаш, ами като си правиш сметката, и това важи за всичко дали да имаш деца, колко, кога, къде с кого... Хората са недоволни че трябва да вземат решения и да са отговорни за живота си, искат други да ги вземат така че те да получават най-доброто, да ама това не става. Ако аз трябва да решавам дали да дам хубавите ябълки на теб или да ги оставя за мен, повярвай няма да се замисля и секунда, пък ти ако не ядеш гнили ще умреш гладен, и това е само твой проблем.
|
| Вто Апр 30, 2019 5:54 pm |
|
 |
|
nik
|
пак мислиш на дребно и пропускаш цялата картинка тук не става въпрос кой е успял и кой не (не знам дали бих нарекъл някой крадлив и нагъл милиардер успял) обаче не виждам смисъл пак да се впускам в обяснения при положение че не умееш да мислиш глобално
|
| Вто Апр 30, 2019 6:16 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Не знам каква е глобалната картина според теб, ти досега нито веднъж не си я описал, говориш за нея, глобалната картина, ама каква е, натюр морт ли е, портрет ли е, какво е... казваш ния не я виждаме, разкажи ни ти какво виждаш. Досега не си казал нищо, САЩ били такива и онакива защото си защитавали интереса, богатите крадяли, компаниите било с измислени печалби, това в най-добрият случай са същите факти като този който аз изложих, ама къде е картината която виждаш, виждаш ли изобщо картина, или на база това онова което виждаш си я представяш, ама това вече не е виждане а е представяне, т.е. може и да е така както си представяш, а може и нищо общо да няма.
|
| Вто Апр 30, 2019 7:24 pm |
|
 |
|
nik
|
описвал съм, не веднъж, ама който мисли само от собствената си камбанария и само за собствената си камбанария на дребно и краткосрочно - няма как да разбере дадох ти примера с такситата, и си мислех че почти схвана.... нито с работа нито с акъл се става милиардер, нито със "смели" решения. целта е такива като тони и димитър да си мислят точно това което си мислят тони и димитър, както и заедно с тия дето изобщо не мислят да са колкото може повече... за да има овчари трябва да има и овце, да ама в един момент овчарите стават много, всеки иска да остриже повече от другия, от стригане минават на дране, от доене минават на клане тая сутрин четох че конституционния съд забранил на някой си щат да събира данъци за глобалното затопляне... по чии джобове си разпределят тия пари никой не знае.... ако никой не ги спре утре и за въздуха ще искат данък... нямат наяждане колкото и да вдигат минималните заплати тия алчните дето дърпат конците се грижат инфлацията да ги изяде моментално, докато не обявят награда за главата на всеки алчен изрод и целите им алчни фамилии до девето коляно нещата няма да се променят всичко е прах в очите, за такива заблудени които на които един човешки живот не им е достатъчен да се осъзнаят, а колелото продължава да се върти със следващото поколение заблудени
|
| Вто Апр 30, 2019 7:48 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
Въпросът беше ти какво мислиш и каква е твоята теория... Какво мислят или не мислят останалите няма никакво значение.
|
| Вто Апр 30, 2019 8:12 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Ник, това което излагаш - за мене е нещо като тотален нихилизъм. Тони показва умерен оптимизъм. Истината вероятно е някъде по средата, но си е личен избор.
|
| Вто Апр 30, 2019 8:15 pm |
|
 |
|
nik
|
аз съм нихилист => е безпредметно да давам обяснения  ако няма значение те какво мислят => и аз няма значение какво мисля вече съм се отказал на тони и димитър да обяснявам в подробности, на единия му е трудно да слезе на земята, на другия му е трудно да излезе от собствената си камбанария за това съм минал на лесния вариант - с 2 думи, кой разбрал - разбрал, кой не разбрал - да е бил разбрал нямам притеснения да остана неразбран, особено от такива дето им е трудно да разбират 
|
| Вто Апр 30, 2019 8:27 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами то за камбанарията си прав, ама аз имам много камбанарии и гледам от всичките, това не значи че виждам това което ти, още по малко че дори да го виждам му обръщам внимание. Примера ти за таксита та хич не беше от удачни, или той е удачен но не знам с какво точно го съпоставя, защото в примера има очевидно грешни предположения и действия, а в реалността не е точ о така. Между да виждаш реалността и да използваш само това което те устройва и да ви даш само това което те устройва на пръв поглед няма практическа разлика, но всъщност има много голяма. Не мога да преценя кой от двата случая си ти. Досега не ме бяха наричали оптимист 
|
| Вто Апр 30, 2019 8:39 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
Искаш да кажеш, че твоята теория се базира на чужди мнения? В такъв случай твоят принос е нулев... нямаш никаква теория! Ако пък твоята теория не се базира на чужди мнения, то за къф чеп ни е да знаем какво мислели другите...
|
| Вто Апр 30, 2019 8:44 pm |
|
 |
|
nik
|
ни най малко не съм казвал нещо от твърденията ти, това са си твои умозаключения  а какво мислят другите... за много хора няма значение, за който дърпа конците обаче има значение, не индивидуално а болшенството примерно ако има повечко такива като димитър - тръмпетчо ще изкара още един мандат, това вече хич не е без значение пропагандата все още работи в пълна сила, не защото някакви си 10% няма да повярват, а защото останалите 90% ще се хванат, въпреки че 21ви век е уж технологичната ера, информация навсякъде... файда никаква, самозаблудата е най силното оръжие, да си мислиш че държавата в която живееш е полицая на света и да отричаш за действия граничещи с тероризъм... смях тони, ще ти се да са много, само 1 е  и не само че е само една камбанарията ти ами даже нямаш и изглед на пълните 360 градуса като останалите камбанарии  но до някъде е добре, че с тоя хъс дето имаш, ако имаше и малко по-глобално мислене, тръмп нямаше да може да спи спокойно за следващите избори  и понеже няма какво да крие тръмпетчо.... https://edition.cnn.com/2019/04/29/poli ... index.html
|
| Вто Апр 30, 2019 11:03 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Само той бил разбрал истината, само дето не може да я обясни - пълен смях  .
|
| Вто Апр 30, 2019 11:40 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ник много бъркаш нещата, това дали си правил нещо престъпно и не искаш да се знае, или си правил нещо законно но не искаш да се знае са две много различни неща. Това е огромната разлика между частни и публични компании. При публичните компании щат не щат всичко е видимо, при частните обикновено нищо не се показва, а ако се показва то рядко има нещо общо с истината, причини има много. Ето един пример дано го разбереш, имаш да речем компания която има свои офиси в N на брой страни, и поради изисквания дали законови дали някакви други тези компании оперират като самостоятелни единици собственост на компанията майка. По една или друга причина, а обиновенно причини има много, най-честите от които са данъчни облекчения, всички малки компании са постоянно задлъжнели на компанията майка, но това се прави по съвсем легални начини, и е напълно законно в страните в които се прави. В консолидираният отчет на компанията майка тези дългове нямат никакво значение тъй като са от нея към нея, обаче в отчетите на отделните компании това стои като задлъжнялост. Тези компании тъй като оперират като самостоятелни субекти имат банкови сметки, вземат заеми, работят с инвеститори и вс.останало. Много от тази информация, и движение на парите вътре в групата обикновено не се показва ако мое, или ако не се гони някаква конкретна цел, просто защото започва да събужда въпроси чиито отговори отнемат време, понякога остават неразбрани. Това е най-прост пример. По някаква такава причин, изобщо не казвам същата, тръмп а и всеки нормален бизнесмен не иска банковата му информация да бъде разкривана. А за кулите, ти се огледай първо от твоята, после гледай и брой чуждите, за мое съжаление май се оказва че с теб разговора е като разговор с радио което даже не е и на станция. Ако и разбирането на цялата картина е такова каквото е разбирането ти за мен мога да ти кажа, със сигурност гледаш грешната картина. Не ме разбирай погрешно, не се обиждам от това което казваш, дори някои неща могат да се приемат за комплимент, но не важат за мен. Няма никакъв хъс в мен, нещата са много елементарни и първични, някак си вътрешно имам едно желание да си свършвам работата както трябва, та дори когато тя е ринене на лайна, щото и това съм правил в казармата, и си ги риннех много чинно и старателно, и не щото ми дремеше от офицерите или ме плашеше карцера ,а просто щото ми беше дадено като работа. Нямам никакви амбиции за нищо, просто съм от типа хора които оцеляват дори когато не се стараят много и действам доста първично, може и да съм късметлия в известна степен, все пак на комар доста ми върви. Грешно разбираш мотивите ми, но може би също толкова грешно разбираш и мотивите на другите, и това което движи другите и светът. Как да е, когато искаш можеш и си на кеф, може да напишеш твоето виждане, ако не друго имам един плюс, за някой може и да е минус, може до смърт да защитавам идея, позиция, идеал но в момента в който някой ме убеди в противното, със същата готовност започвам да защитавам друга теза, позиция идеал, при мене нищо не е за постоянно. Преди 15-на години не знам дали вярваш или не, но имах много подобни на твоите възгледи и разбирания, особено за САЩ, като паднаха кулите черпих цялото заведение. Любовта ми към американците не се е увеличила, но много от вижданията ми и разбиранията ми за тях, за културата им за икономиката им се промениха драстично, някои се обърнаха на 180 градуса, щото аз на бялото черно не мога да кажа, е разбира се ако не го правя съзнателно с определена цел, няма никакви скрупули в това отношение.
|
| Сря Май 01, 2019 2:12 am |
|
 |
|
nik
|
ем... за кво се бориш тогава  щом толкова бързо ти се менят нещата пести си силите за нещо по-ползотворно  айде митака той клиничен случай, неспасяем, ама ти щом подлежиш на корекция, оглеждай се, ослушвай се, винаги има какво ново да се научи, не е всичко е толкова просто като да седнеш на маса с няколко човека и край вече познаваш всички... да не говорим че тия които визирам като главни виновници с тях едва ли си сядал на маса  а за тръмпетчо... може и да има нещо незаконно, може и да е замазал някак деянията си, това е без значение, факта обаче че го обзема паника говори достатъчно, пък ако данъчните разровят - бъди сигурен че колкото и объркана да е постановката, ако е законно ще го разберат, това им е работата, не се притеснявай че ще остане неразбран  не там е проблема.... в случая обаче на тръмп, в образа на един патологичен лъжец, по-интересно е не какви данъци е укрил, а колко още нови лъжи могат да лъснат, или могат да излязат връзки за които се е кълнял че няма, кой за какви услуги му е плащал, той на кого е плащал за услуги, или пък цифри различни от милиардите за които бълнува, за това се паникьосва, щото целия образ който се опитва да сътвори с лъжи постепенно започва да бледнее, лъжливото овчарче.... пък дали си мислил някога като мен... май говориш за нещо различно... аз не съм наивник, да си мисля че някога нещо ще бъде справедливо, не, просто съм обективен, просто твърдя че жената за която говорят никога няма да получи по-голяма заплата, независимо какви въпроси му задават на тоя тарикат, независимо че утре в цифри привидно ще й увеличат заплатата, всичко е илюзия за баламите, схемата е така измислена че парите да не стигат, каквото получи като увеличение инфлацията или нещо друго го изяжда, това е схема, това е с цел, средната класа не им е удобна, средната класа не е притисната до стената, хората смачкани от живота са по-удобни и лесни за манипулиране, заблудените пък още по-лесни... за да може няколко човека да прибират милиарди без да се преработват много или трябва да крадат от някъде или едни други хора някъде другаде трябва да се счувпат от бачкане, това е
|
| Сря Май 01, 2019 3:32 am |
|
 |
|
ToHu
|
Няма много логика в това което говориш. Защо някой да си прави всички тия упражнения когато няма реален ръст и той не забогатява повече. Инфлацията рефлектира върху всички. Инфлацията съпътства всички общества в които има демокрация и свобода, тя е естествен продукт на самото общество, не конкретно на икономическата система. Корекция е това на което не подлежат, май много бъркаш термините, не можеш да ме коригира и на милиметър. Казах че мога да си сменя позицията и убежденията ако бъда убеден, това не става с корекция, може да коригираш дреха. Ако говорим за Тръмп, не знам той колко лъже, но ако следиш какво се случва май той ще излезе най-малкият лъжец, а тия дето толкова им вярваш и ги четеш най-големите лъжци, вече започнаха да си признават по малко. Само едно се чудя, тези им действия, и на медиите и на администрацията която саботира, не се ли квалифицират като държавна измяна, защото са точно това, и тия трябва да бъдат разстреляни а медиите им забранени за винаги. Аз не знам досега не само в историята а САЩ но и като цяло да е имало толкова явна негативна кампания, поддържана и от администрацията целяща дискредитиране и отстраняване на легитимно демократично избран лидер на държава.
|
| Сря Май 01, 2019 4:23 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Средна класа с $16 на час - ти си нямаш идея какви ги приказваш, тръгнал да ни говори за схеми  .
|
| Сря Май 01, 2019 7:31 am |
|
|